Nu blir det reklam!

av Anna

Det finns inte många inlägg på bloggen som handlar om mig, Anna, som skriver alla inlägg här. Så jag tänkte berätta lite om mig själv och var jag befinner mig i livet just nu. Jag heter Anna Lavfors, jag är född och uppvuxen i Stockholm och nu bor jag i ett radhus med min man och våra fyra barn. Jag blev mamma första gången när jag var 23 år gammal och nu har min äldsta hunnit fylla 9 år. De andra barnen är 7, 4 och 1 år gamla – alla är födda samma tid på året. De två yngsta är till och med födda samma dag. Jag är utbildad socionom men jag har inte arbetat inom socialt arbete sen jag tog min examen för fem år sedan. Under min tredje föräldraledighet, år 2014, så hittade min nuvarande arbetsgivare mig tack vare den här bloggen och nu jobbar jag med både baby- och barnprodukter och en del annat också för den delen. Men jag har hela tiden fortsatt att blogga, genom studier och arbete.

Eftersom att jag arbetar heltid så sker allt skrivande på kvällar och helger. När mina barn har gått och lagt sig så börjar dagens andra arbetspass för mig. Sen jag började blogga i november 2011 har jag drivits av hur kul jag tycker att det är att hålla på med barnvagnar och tillbehör, och av att via inlägg här, i min Facebook-grupp Barnvagnar och på Instagram kunna dela med mig av allt jag lärt mig i ämnet. Och det har ännu inte ändrats, trots att jag kört 140 barnvagnar har jag inte lyckats tröttna.

Tidigare har jag varit rädd för att dra in pengar i bloggandet, för jag ville inte behöva lägga ned ännu mer av min tid på administration. Men nu har jag tänkt om. Efter att ha haft bloggandet som en hobby som snarare kostat mig pengar och tid i så många år så vore det trevligt med någon slags ekonomisk kompensation för det jobb jag lägger ned. Och jag tycker inte att det är ni som läser bloggen och vill lära er mer om barnvagnar som ska ersätta mig på något sätt. Så fortsätt maila frågor, fortsätt lämna kommentarer – jag vill svara på sånt och hjälpa andra att hitta rätt i barnvagnsdjungeln och planerar inte att sluta med det på många år än!

Men, med omgående start nu april 2018 så kommer jag att börja med affiliatelänkar på bloggen. Dessa länkar kommer alltid att vara tydligt utmärkta och för det mesta ligga samlade längst ned i varje blogginlägg. Jag kommer också lägga in länkar retroaktivt på äldre, redan publicerade inlägg enligt samma modell. Affiliatelänkar fungerar så att jag lägger in länkar till webshoppar där produkten jag har skrivit om finns att köpa. Om någon klickar på länken och köper en produkt så får jag provision på ordervärdet. Det kostar inte den som köper en produkt något extra, det är webshoppen som via ett affiliatenätverk betalar mig en procentsats på det som handlas. Vill man inte klicka på länkarna så ska man inte det. Vill man inte köpa något så ska man inte det. Men bestämmer man sig ändå för att köpa något jag har skrivit om så får man väldigt gärna göra det via en länk i min blogg, då det innebär att det kommer mig till gagn ekonomiskt.

Jag har aldrig och kommer aldrig ta emot pengar i ersättning mot recensioner jag skriver på bloggen. Allt jag skriver är och förbli min egen åsikt och inget eller ingen kan påverka mig i det. Jag kommer utan tvekan fortsätta skriva allt positivt såväl som allt negativ om alla vagnar, skötväskor, åkpåsar, sittdynor, regnskydd, ståbrädor, handvärmare och allt annat som jag recenserar på bloggen. Även om det innebär att ingen vill ha produkten och att jag inte kan tjäna något på det. Egentligen ändras inget alls i mitt bloggande, utom att några spårbara länkar läggs till i varje inlägg. Och att det därmed uppstår en chans för mig att tjäna en liten slant på det jobb jag lägger ned på Allt om barnvagnar. Jag hoppas ni förstår varför jag tagit det här beslutet. Ställ gärna frågor om ni undrar över något. Jag vill också tacka er alla för att ni läser bloggen och gör det möjligt för mig att få hålla på med med livs största intresse – barnvagnar. TACK!

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Jessica 4 april, 2018 - 10:50

Bra val! Du har jobbat gratis länge nog nu.

Reply
Anna 4 april, 2018 - 13:39

Tack Jessica!

Reply
Nettan 4 april, 2018 - 11:49

Inga konstigheter i det! Du gör ett grymt bra jobb och klart att du precis som så många andra influencers ska ha en möjlighet att tjäna något på all den tiden du lägger ned!

Reply
Anna 4 april, 2018 - 13:39

Tack! <3

Reply
Sandra 4 april, 2018 - 12:42

Att du inte har gjort det tidigare!
Ingen tvivlar på din kompetens eller oberoende.
Lycka till och fortsätt med ditt kompetenta, smarta och jättefina jobb. Du är grym!

Reply
Anna 4 april, 2018 - 13:39

Tack Sandra! Väldigt bra att det är tydligt att det inte går att köpa min åsikter!

Reply
Christina 4 april, 2018 - 13:26

Jättebra val!
Klart du ska få möjlighet till kompensation för ditt arbete. Detta blir ju en bra balans samtidigt som du håller det tydligt för oss läsare. Vi uppskattar ditt intresse och den tid du lägger. Heja dig!

Reply
Anna 4 april, 2018 - 13:39

Vad kul att du tycker det, stort tack!

Reply
Erika Hörnlund 4 april, 2018 - 14:15

Jag tycker att du gör helt rätt som börjar med reklam! Man kan inte göra hur mycket som helst gratis, hur länge som helst. Din blogg är grym, och jag tror knappast att den kommer bli sämre av lite reklam! Lovar att jag ska försöka komma ihåg att klicka på länkar och handla genom din blogg så att du gynnas av det.

Reply
Anna 4 april, 2018 - 14:56

Tusen tack för den fina kommentaren, Erika!

Reply
Annie 4 april, 2018 - 19:18

Helt rätt beslut!! Självklart ska du tjäna en slant (förhoppningsvis stor sådan) på bloggen!
Om jag ska ha något som du skrivit om ska jag se till att köpa det via dina länkar, du är värd vartenda krona! Finns ingen som ska jobba gratis, särskilt inte när man pusslar med heltidsjobb och 4 barn!!

Reply
Anna 5 april, 2018 - 23:13

Tack för dina fina kommentar!
/Anna

Reply
Mim 10 april, 2018 - 06:19

Absolut rätt beslut, du gör ett fantastiskt jobb! Du är så transparent och genuin i bloggen, så jag är övertygad om att alla vi läsare tycker att du borde tjäna (mycket!) pengar på detta 🙂

Reply
Anna 11 april, 2018 - 12:27

Tusen tack för din otroligt peppande kommentar! <3
/Anna

Reply
Angelika 10 augusti, 2018 - 07:06

Du är helt fantastisk och jag läser ofta dina recensioner när jag ska testa nya saker. Har nog haft över 100 vagnar själv mellan 2000 och 2018.
Det är klart att du ska ha betalt för det jobb du gör, allt ger ju andra publicitet, både genom fler köp men också genom att dom kan produktutveckla. Keep going!

Reply

Lämna en kommentar