Cottonmoose åkpåse och handvärmare

av Anna
Recension av Cottonmoose åkpåse och handvärmare

Cottonmoose, eller Cotton Moose som märket verkar gå under i andra länder, är en polsk tillverkare av bland annat barnvagnstillbehör. Jag kan faktiskt inte så mycket om utöver det. Det jag vet om deras utbud är att de hittills har en återförsäljare i Sverige – Babyworld, vilket är varifrån dessa testexemplar har skickats. Det finns flera modeller av åkpåsar. Den jag har testat är en fullstor modell som heter Cottonmoose Åkpåse. Det finns även åkpåsar som kallas mini, baby och kombi. Jag fick dessutom testa de matchande handvärmarna.

Recension av Cottonmoose handvärmare

Recension av Cottonmoose Handvärmare

Cottonmoose handvärmare har en bred kant av fejkpäls som är fastsydd, den kan alltså inte tas bort. Konstruktionen är rätt annorlunda jämfört med de flesta andra handvärmare jag har använt. Man sätter nämligen fast den på handtaget med två dragkedjor i sidorna. Det är smidigt och går väldigt snabbt. Öppningen för handtaget är bred nog att ha fungerat på alla olika barnvagnar jag har testat den på, och den sitter väldigt tätt. I mitten av handvärmaren kan man med hjälp av de två banden välja att knyta åt. Det gör så att det inte glipar mellan händerna. När Cottonmoose handvärmare är ihopknuten så tycker jag att den håller värmen bättre.

Omdöme av Cottonmoose handvärmare

Mitt omdöme av Cottonmoose Handvärmare

Insidan av handvärmaren är klädd i mjukt material med plyschkänsla, det är väldigt mysigt att känna mot händerna. Det finns bara en grej jag inte kommer överens om med Cottonomoose handvärmare, och det är bredden på den. Jag skulle helt enkelt vilja ha händerna lite bredare isär än vad den här handvärmaren tillåter. Jag tror jag har ett generellt sett ganska brett grepp och är inte så säker på att andra skulle ens tänka på detta. Men vet man med sig att man brukar hålla händerna rätt långt ifrån varandra när man kör vagnen, då kommer man inte trivas med den här handvärmaren. På en vagn med smalt handtag eller för den som ändå har händerna nära varandra så är den här faktiskt både fin och väldigt varm. Det gör den skön att använda under långa vinterpromenader.

Recension av Cottonmoose åkpåse

Recension av Cottonmoose åkpåse

Cottonmoose Åkpåse är en modell med mått som stämmer rätt väl överens med det jag skulle kalla är åkpåsestandard. Den mäter 100 cm på längden, locket är 67 cm högt och åkpåsen är 50 cm bred på mitten. Bredden är nog den punkt som sticker ut en aning, inte för att 50 cm är ett särskilt brett mått överlag men det är just på bredden som Cottonmoose känns lite extra rymliga.

Åkpåsen har avtagbart lock är och är fodrad med mjuk fleece. Den svarta åkpåsen har svart insidan, medan den mörkblå har ljusgrått foder. Det är lite ovanligt med färgkombinationer som varierar på det här sättet, men jag tycker det är rätt kul. Pälskanten på åkpåsen kan tas av om man skulle vilja det. På baksidan av Cottonmoose Åkpåse finns en upphängningsficka som man kan trä över barnvagnens ryggstöd. Den har separata selhål för barnvagnens sele, men den har i alla fall selhål på alla de ställen som krävs för att det här ska vara en bra universalåkpåse, som passar i många olika barnvagnsmodeller.

Mitt omdöme av Cottonmoose åkpåse

Mitt omdöme av Cottonmoose åkpåse

Mitt första intryck av Cottonmoose Åkpåse var i sanningen namn inget speciellt. Det är inte direkt en design som sticker ut, det är inga exceptionella mått heller. Men den här åkpåsen har vuxit sig på mig på något sätt. Min 4,5-åring sitter oväntat bra i den, huvudet sticker upp utanför kanten ja, men inuti är Cottonmoose så pass rymlig att han kan sitta bekvämt. Utan att ha armar och ben låsta mot kroppen. För min snart två år gamla dotter så är åkpåsen en fantastisk sovplats. Hon har så mycket utrymme i den, men ändå glipar den inte uppe vid halsen. Locket går ända upp till hakan, och jag tror hon är kanske 88-89 cm lång numera.

Vädret har inte tillåtit att prova den i mer än ett par, tre minusgrader ännu men den känns riktigt varm och fixar säkert en bra bit kallare väder än såhär.  Cottonmoose kom från ingenstans men jag gillar helt klart vad jag ser och känner på.

Du kanske också gillar

1 kommentar

Alice 8 december, 2018 - 23:04

Hej Anna!

Jag vill köpa en bakåtvänd resevagn som går som handbagage, skulle behöva tips från dig. Har kollat Cybex Eezy S Twist och Baby Jogger City Tour Lux, Eezy twist är inte stabil och bräcklig, medan BJ lux är för stor som handbagage. Vet du om det finns andra baktåvända resevagnar man kan välja på? Ska mellanlanda under den långa flygresan.

Tack på förhand
Mvh
Alice

Reply

Lämna en kommentar