Buddy & Hope barnvagnstillbehör

av Anna
Buddy & Hope barnvagnstillbehör

Buddy & Hope – färgglada barnvagnstillbehör

Det är alltid roligt med nya märken för barnvagnstillbehör tycker jag. Och en alldeles färsk aktör på marknaden är Buddy & Hope. Egentligen skulle jag säga att de, precis som populära märket Elodie Details, har ett brett utbud av barnaccessoarer. Men jag väljer i vanlig ordning att fokuser enbart på barnvagnsgrejerna. Jag fick frågan om jag vill testa delar av sortimentet för att kunna känna, klämma och sedan dela med mig av mina första intryck. Jag fick själv välja utförandet på tillbehören och föll direkt för barnvagnstillbehören i den pigga gula färgen och i den lite lugnare, mintgröna nyansen.

Följande barnvagnstillbehör från Buddy & Hope har jag fått hem recensionsex av:

  • Buddy & Hope våråkpåse
  • Buddy & Hope skötväska
  • Buddy & Hope Sittdyna
  • Buddy & Hope Organizer
  • Buddy & Hope Parasoll
  • Buddy & Hope Barnvagnskrokar
Buddy & Hope åkpåse och organizer recension
Så fint med vita prickar ihop med gult, det känns som påsk och vår, som fågelägg som väntar på att kläckas och helt rätt när man städar bort vintern från barnvagnen!

Buddy & Hope Spring Åkpåse

Denna lite tunnare åkpåse är tänkt för vår och höst, men eftersom att den är dunfylld så behöver man inte oroa sig för att barnet skulle frysa de där morgnar där temperaturen får kämpa sig upp från 4-5 grader till lite mildare väder. Åkpåsen är ganska standard i sitt utförande. Jag tyckte den såg liten ut först, men när jag mäter den så är den prick 100 cm lång och 50 cm bred – så helt normalstor. Locket är 72 cm högt, vilket är en bra höjd och tillräckligt för att man inte ska behöva ha på barnet en extra jacka.

Åkpåsen har indidviduella öppningar för selen, så den gör sig bäst i en sittdel där selen är enkel att ta isär i separata remmar. På baksidan finns remso med antiglidtyg och mindre upphängningsficka, att trä över ryggstödet. Jag skulle inte säga att Buddy & Hopes våråkpåse sticker ut med dess funktioner, åt något håll. Men utseendet är extremt uppiggande, och när man har visat åkpåsen för andra så blir de direkt förtjusta i de fina, gula färgen. Den är svår att fånga på bild, men nyansen är precis rätt för att varken vara skrikig eller mesig. Jag får verkligen vårkänslor av gulprickigt!

Buddy & Hope Organizer

Praktiskt och lagom stor organizer där en genomskinlig necessär ingår, lite ovanligt men kul! Organizern stängs med dragkedja men den löper inte hela vägen utan stannar vid omkring en tredjedel från kanten, och lämnar lagom utrymme för ett flaskfack där man kan ställa barnets drickmugg eller sin egen vattenflaska. Det finns ett dragkedjeförsett fack på insidan.

Det jag spontant gillade mest med Buddy & Hope Organizer är att den har separata krokar. Man fäster dem runt barnvagnens handtag med kardborre och sen kan man superenkelt klicka av och på organizern. Märkets egna barnvagnskrokar ser exakt likadana ut som krokarna som medföljer organizern (och finns även i svart). Det är den typen av krok jag älskar att ha på alla vagnar, så jag kan haka på min egen handväska, en organizer eller en liten skötväska där – och enkelt byta ut dem efter dagsbehovet.

Buddy & Hope sittdyna, parasoll, skötväska och barnvagnskrokar recension
Jag älskar den här matchningen, alla tillbehör är i samma mintgröna färg men eftersom att de är i lite olika material så har de olika lyster – och det blir så fint ihop!

Buddy & Hope Sittdyna

Den här sittdynan är rent estetiskt hur fin som helst. Den mintiga färgen känns helt rätt på våren och mönstret i vitt föreställer maskrosor, i det stadiet då man kan blåsa på dem så fröna flyger för vinden. Formen på sittdynan kommer definitivt kännas igen om man haft någon annan universaldyna. Det är tre höjder på selhålen i ryggen, så dynan funkar bra både för mindre och större barn. Det mönstrade tyget är lite glansigt och på baksidan finns en mattare tyg.

I sittdynans sidor finns knytband, vilket gör att den kan fästas fast i vissa sittdelar. Som vanligt med universalsittdynor av den här typen så saknar jag innerligt lodräta selhål i korsryggen, där väldigt många av dagens barnvagnar har selens höftremmar fästa. Nu måste man dra dessa remmar runt sittdynan sidor. En del stör sig inte på sånt… men jag gör tyvärr det. Därför tycker jag att den här dynan passar bäst i sittdelar där selen inte är fäst mitt i ryggen.

Buddy & Hope Parasoll för barnvagn

Parasoll, det jag ofta har kallat för det mesta onödiga barnvagnstillbehöret. Men vill man ha ett barnvagnsparasoll så måste jag säga att denna modell från Buddy & Hope var riktigt charmig. Parasollet är enkelt att skruva ihop, då det kommer i två delar. Även fästet var enkelt att hantera. Man skruvar upp det, placerar det på ett lämpligt ställe på chassit och sen skruvar man åt tills parasollet sitter stabilt. Det var enkelt att få till bra och enkelt att flytta runt också.

Parasollet kan förstås fästas ihop när den inte används. Tyger är UPF 50+ så solskyddet i sig finns det inget att anmärka på. Och designen är precis lagom gullig för min smak!

Buddy & Hope Skötväska

En canvasskötväska i klassisk stil, absolut maxad med förvaringsfack – vilket gör att den förstås omedelbart hamnar på plus hos mig. Dessutom bockar Buddy & Hopes skötväska av två egenskaper till som jag värderar högt: separata barnvagnskrokar (som matchar!) OCH avtagbar axelrem. Självklart ingår en skötbädd, som har sitt eget dedikerade fack där den är enkel att komma åt. Skötväskor är ett lite mer komplext barnvagnstillbehör, som behöver lite användning innan man vet vad de går för. Men första intrycket var riktigt bra, och jag gillar att den är både lätt och mjuk – då kan den enkelt packas in både under vagnen och i bilen också!

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Mikaela 29 juni, 2020 - 17:22

Hej! Vet du någon sittdyna som passar till 5 punkts bälte?

Reply
Anna 1 juli, 2020 - 22:53

Hej Mikaela,
de flesta dynor FUNKAR men vill man inte trä midjebanden runt dynans kanter så är det inte jättemånga modeller som har öpppningar mitt i ryggen. Men några som har det är Bugaboos sittdynor, Outlook sittdyna och även Inovis dynor, exempelvis Reversible-dynan.
/Anna

Reply
Ninnie 29 september, 2020 - 11:29

Hej!
Hur vet man vilken åkpåse som passar till vår Emmaljunga nxt90?
Tack så mycket på förhand!
Mvh Ninnie

Reply
Anna 5 oktober, 2020 - 10:24

Hej Ninnie, precis idag har jag publicerat en åkpåseguide här på bloggen, kolla gärna in den!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar