The Buppa Brand Softshell Åkpåse

av Anna
Recension av The Buppa Brand Softshell Åkpåse

Recension av The Buppa Brand Softshell Åkpåse

I jakten på den perfekta åkpåsen för vår och höst är det många som har landat i The Buppa Brands Softshell åkpåse. Också kallad BuppaShield Wind & Water. Buppa Brand var ett stort märke för ett antal år sedan men försvann sedan under en period. Nu finns tillverkaren sedan ett knappt år tillbaka under ny regi och man kan åter igen köpa denna populära åkpåse.

Precis som namnet antyder så är åkpåsen gjort av ett softshellmaterial. Det innebär att utsidan ska stå emot båda väta och vind. Insidan är fodrad med tunn, tunn fleece. Enligt The Buppa Brand ska åkpåsen fixa temperaturer ner till omkring 0-gradigt och jag håller nog med om den bedömningen. Det här är en åkpåse man tar fram när vinteråkpåsen börjar kännas svettig, när morgontempen är högre än 5-6 grader och när solen faktiskt värmer. Av alla vår/höståkpåsar jag har testat så är Buppas softshellåkpåse nog den tunnaste, vilket jag gör att jag verkligen kan tänka mig att använda den året om. Alla vet hur kall en svensk sommarkväll kan vara…

Åkpåsen mäter 100 cm från topp till tå, är 50 cm bred och locket är 70 cm högt.

Insidan av The Buppa Brand Softshell Åkpåse

Individuella selhål och avtagbart lock

Om en åkpåse kan vara okomplicerad, så är den här det. Buppa Brand softshell utgörs av ett framstycke och ett bakstycke. Locket kan tas loss helt och baksidan kan då användas som sittdyna. Många missar den funktionen. Den gör att åkpåsen kan användas även vid varmt väder, med endast baksidan i vagnen. Och sen på kvällen när solen gått ned så är det bara att sätta dit locket igen.

Överst på locket finns en dragsko, så att åkpåsens öppning kan tightas till något runt barnets kropp. I bakstycket finns öppningar för fempunktssele. Selhålen är separata. Det betyder att man måste ha en sele som kan tas isär för att man ska kunna sätta i åkpåsen ordentligt. Om ens barnvagn inte har selremmar som enkelt delas upp så är det oftast möjligt att trä ur remmarna. Vanligtvis görs det enklast uppe vid axelfästena.

Så sitter The Buppa Brand Softshell Åkpåse i barnvagnen

Fästa upp Buppa Brand Softshell i sittdelen

Buppa Brand softshellåkpåse har en dubbel upphängningsfunktion på baksidan. Dels har den en elastisk rem som ska träs över ryggstödet. Dels är den översta delen av bakstycket överdimensionerat och kan även det vikas över sittdelen. Det går också att vika fram och ha lite som en luva runt barnet om man skulle vilja det.

Jag har testat softshellåkpåsen i ett antal olika barnvagnar, med både vanlig och ergonomisk sittdel. Och den har funkat bra i alla. Men bäst blir det förstås om sittdel och sufflett inte sitter ihop, så att åkpåsen kan träs över ryggstödet och inte glider nedåt när man sätter i barnet. Om man vill ha BuppaShiel Softshell i en sittdel där sufflett och ryggstöd inte kan delas så är mitt tips att fästa åkpåsen med vanthållare.

Passform, utrymme och värme i The Buppa Brand Softshell Åkpåse

Använda Softshell-åkpåsen i vardagen

The Buppa Brand Softshell är en rymlig åkpåse, och mjuk. Eftersom att den är så tunn så formar den sig lätt efter alla olika sittdelar. Den går med lätthet att vika till för att passa även i den minsta av liggdelar. Den ger inte så mycket värme. Däremot är den väldigt duktig på att hålla kyliga vindar ute och barnets egen kroppsvärme inne – utan att det blir svettigt. Det är ungefär som att sätta på sitt barn ett extra lager skalkläder. Fast helt utan att behöva krångla med en overall.

Jag använde åkpåsen under hösten och tyckte den var perfekt för de sista varma dagarna innan vintern kom på riktigt. Och även nu de senaste vårdagarna där man svettas i solen och fryser i skuggan så känns den riktigt praktisk. Ett gott alternativ för alla som annars funderar på en fotsack men som vill ha en lite mer ombonad känsla. Efter att ha hört andras lovord om Buppas softshell i åkpåse i många år så förstår jag nu vad det var de pratade om.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för The Buppa Brand Softshell Åkpåse hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar