Design by Voksi åkpåse

av Anna
Recension av Design By Voksi Åkpåse

Recension av Design By Voksi

Voksi är en gigant inom åkpåsegenren, kanske mest kända för modellen Voksi Urban. Och det är en av de bättre åkpåsar jag använt! Tidigare har jag också skrivit om Voksi Frost och nu är det dags för en nyhet som lanserades hösten 2015 – Design by Voksi. Måtten för åkpåsen är 100 cm lång, 48 cm bred och locket är 65 cm högt.

Något med Design by Voksi gör att den för mig känns mer som en åkpåse för mindre barn. Vilket i och för sig även stämmer överens med att måtten gör att den funkar ungefär upp till 2-3 års ålder. Men framför allt tror jag det är den fluffiga känslan och den ljusa insidan som gör att det känns som en påse perfekt för bebisar.

Nu har jag ingen bebis som jag har kunnat använda den med, utan jag har fått nöja mig med min egen tvååring. Han har suttit väldigt skönt och framför allt väldigt väl ombonat i Design by Voksi. Men varje gång jag lyft i honom i vagnen efter att han själv gått runt så har det känts som ett sting i hjärtat när jag tänker på att smutsiga ytterkläder ska möta rent, ljust innertyg.

Design by Voksi är i övrigt en mycket okomplicerad åkpåse. Den utgörs av ett bakstycke och ett lock. Locket kan tas loss helt så att bakstycket kan användas som en lekmatta. På baksidan av åkpåsen finns ett antiglidmaterial men i övrigt är åkpåsen ganska basic vad gäller funktioner. Ordinarie inköpspris för Design by Voksi är cirka 1295 kr, åkpåsen jag har testat är ett recensionsexemplar från Voksi.

Olika utföranden av Design By Voksi Åkpåse

Varje år släpps ny design

Design by Voksi kommer i 8 olika utföranden med fantasifulla namn. Modellen Voksi skickade till mig för att testa heter Bloom Splash och är pastellig, ger kanske en vibb av 80-talet? Mina personliga favoriter är nog stjärnorna eller det blåa leopardmönstret, men blommorna har vuxit i mina ögon och nu tycker jag faktiskt åkpåsen är en riktigt härlig färgklick i vagnen.

Detaljer och insidan av Design By Voksi Åkpåse

Vacker insida och smarta knappar på locket

Design by Voksi åkpåsen har öppning för fempunktsele, med vanliga selhål som kräver att selen tas isär om den inte redan utgörs av separata selremmar. Selhålen är färdiga, till skillnad från en del andra av Voksis selar där man själv får skära eller klippa upp de selöppninggar man vill använda sig av.

Insidan av åkpåsen är vackert sydd i ett mönster. Design by Voksi är en åkpåse vars detaljer har prioriterats. Dragkedjan är i en dekorativ kontrastfärg och knapparna för att fästa ned åkpåsens lock om man vill inte ha det uppdraget hela vägen är också estetiskt tilltalande och fästs i diskreta små öglor. Bilden överst till höger i collaget ovan visar den översta delen av bakstycket. Där finns en dragsko som kan dras åt och översta delen av åkpåsens backstycke kan böjas bakåt som en kant men någon regelrätt upphängningsficka är det inte.

Så sitter Design By Voksi Åkpåse i vagnen

Design By Voksis passform i barnvagnen

Jag har använt Design by Voksi både i vanliga sittdelar och ergonomiska. På bilderna syns den i Maxi Cosi Stella och Joolz Geo. På Geo sitter ryggstöd och sufflett ihop, så då är kanten av åkpåsens backstycke framvikt. Maxi Cosi Stella har däremot separat sufflett och ryggstöd, varför det var möjligt att böja bak åkpåsen så att den skulle sitta bättre och inte glida. Faktum är att jag tycker att Design by Voksi suttit ganska stabilt trots att den inte har någon bra upphängning. Men det har kanske delvis berott på att vagnarna jag använt åkpåsen i haft selar som varit bra på att hålla den på plats.

Som den största bilden i collaget ovan visar så kan ett normalstort barn på då 22 månader få locket uppdraget hela vägen till hakan. På den punkten får Design by Voksi högsta betyg. Det är fullt möjligt att sätta barnet i åkpåsen utan andra ytterkläder förutom en liten mössa. Då blir den perfekt för promenader där man hoppas söva barnet, för att sedan kunna lyfta över till en säng eller ta inomhus och knäppa upp.

Mitt omdöme av Design By Voksi

En kall vinterdag är Design by Voksi tät och varm. Den är som en uppvärmande kram runt barnet. Att den dessutom är mjuk och följsam och inte som en stel tunna gör att ett barn ändå kan röra sig i den, och att den kan användas i en liggdel. Jag hade gärna sett lite mer vidd i fotändan för ett större barn som vill ha skor på sig även i åkpåsen. (Det här med att ha barn handlar ju till stor del om att välja sina fighter.) Och då Design By Voksi inte går att öppna upp i fotänden så blir det lite mer påtagligt.

Sen är det ju bra om åkpåsen har en upphängningsficka, speciellt om den ska sitta i en ergonomisk sittdel. Och det är även väldigt bekvämt med kardborreöppning för selen. Men jag köper att det inte är Voksis stil och jag gillar Design by Voksi fast den är så enkel. Den är varm och den är mysi. Och för ett barns första en, två vintrar så funkar Design By Voksi alldeles utmärkt i de allra flesta vagnar och vid varierade vintertemperaturer.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Voksi-åkpåsar hos: Babyland
Handla Voksi-åkpåsar hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar