Maxi-Cosi Stella

av Anna

Maxi-Cosi-Stella-frontRecension av Maxi-Cosi Stella
Inköp:
Maxi-Cosi Stella har ett inköpspris på strax under 5000 kr. Denna vagn är ett recensionsexemplar från Maxi-Cosi. (Längst ned i recensionen kan du vinna just denna vagn.)
Försäljning:
Går ej att säga, vagnen är för ny.
Typ av vagn: 
Duovagn med separat sitt- och liggdel.

Maxi-Cosi Stella är långt ifrån den första barnvagnen från Maxi-Cosi, som annars nog är mest kända för deras högkvalitativa bilbarnstolar – och i synnerhet för deras babyskydd. Men Stella känns som den första barnvagnsmodell från märket som det verkligen har satsat på och mycket med den är också väl genomtänkt. Den har Maxi-Cosis och Quinnys (som delar moderbolag) karaktäristiska bygel, chassit blir komptakt ihopfälld och de foamfyllda hjulen klarar av både lite snö och lite terräng. Sittdelen har ett bra liggläge och är ombonad, det går att klämma ned en femåring om det kniper men främst är Stella en vagn för barn upp till ungefär tre års ålder, maxvikten är dessutom standard – alltså 15 kg. Det jag gillar med Stellan är att den är lättrullad och så är jag förtjust i sittdelen, men ihopfälld med sittdel på är den inte riktigt så kompakt som den skulle behövt vara för att vara en utstickare på det området. Med det sagt så är det en prisvärd vändbar vagn som jag tror kan uppskattas för den som vill ha något mindre än en vanlig duovagn men något mer stabilt än de många vändbara vagnar som känns bäst anpassade för sommarhalvåret.

Maxi-Cosi-Stella-sele-sittdelDetta recensionsexemplar av Maxi-Cosi Stella är i färgen River Blue, och det ingår med Stellas sittdel även en uttagbar sittdyna i samma färg (1). Jag som har kört Stella på höst och vinter har valt att plocka ur sittdynan för att få mer utrymme för en åkpåse. Att sätta i och ta ur sittdynor och åkpåsar var kanske inte det enklaste med Stella även om sittdelen var bra förberedd. På baksidan av ryggstödet finns två dragkedjor i klädseln (3), och drar man ned dem så kommer man åt själva ryggplatten där man kan pilla igenom selfästena. Jag som testade att göra detta flera gånger kan säga att det blev enklare för varje gång men det tog några försök att få till den rätta vinkeln. Selen är en fempunktsele uppdelad på tre remmar, och spännen på axelremmarna måste precis som i en bilstol paras ihop innan selen kan spänns ihop (2). Remmarna kan dras ut så de blir riktigt långa, vilket är bra om man vill köra ett större barn i vagnen eller om den ska användas vintertid med åkpåse och tjockare kläder.

Maxi-Cosi-Stella-sittdel-lagenMed sittdelen vänd bakåt, vilket är hur jag främst har använt Maxi-Cosi Stella, så är det enkelt att komma åt varukorgen framifrån (1). För att justera de olika lägena på Stellas ryggstöd så spänner man upp den svarta spärren högst upp på baksidan av ryggstödet (2). Om vagnen ska fällas ihop med sittdelen på, då måste den vara framåtvänd, så använder man samma svarta spärr kombinerat med den gråa spärren på den för att vika ihop sittdelen. Med fotstödet uppfällt kan man få till en bra liggyta som är både lång och plan (3). Maxi-Cosi Stella har tre lägen på ryggstödet; plant liggläge (4), viloläge (5) och sittläge (6). Sittläget är inte helt upprätt men jag skulle inte klassa det som tillbakalutat heller, det har en svag lutning bakåt som inget av mina barn har irriterat sig på och just sluttande ryggstöd i sittläge är annars en av få barnvagnsdetaljer de kan vara kinkiga med.

Maxi-Cosi-Stella-vanda-sittdelen

Maxi-Cosi Stella är en ganska avancerad barnvagn, många lösningar är okonventionella och inte sådant man redan sett hos många andra vagnar. Det känns positivt med de unika lösningarna men det gör också att det tar lite mer tid att sätta sig in i hur funktionerna bäst kan användas. Mekanismen för att vända sittdelen påminner mig lite om en annan barnvagn men jag misslyckas med att sätta fingret på vilken modell det är jag tänker på. Det handlar iaf om en knapp som ska dras åt sidan och en spärr som sedan dras ut, så lossar sittdelen från chassit (2). Det är alltså snabbt gjort att gå från Stella med bakåtvänt sittdel (1) till Stella med framåtvänd sittdel (3). Jag tror att tanken är att man ska kunna göra det med en hand men det bästa är om man har båda händer tillgängliga.

Chassit på Maxi-Cosi Stella har ett teleskophandtag med steglös höjdjustering, där handtaget kläms fast i önskade position med två snäppfästen på varsin sida av handtaget. I bildcollaget innan finns bild på handtagets lägsta läge (4) och dess högsta läge (5). Jag som gillar att ha barnvagnens handtag riktigt högt hade gärna sett att det gått att höja ännu mer, men det var inte så att handtaget var för lågt på något sätt. Däremot är jag generellt skeptisk till den här lösningen av teleskophandtag, då jag vet att Bugaboo Cameleon+ som hade samma typ av låsning drabbas av så kallade glidchassin. Jag hade tyckt att det varit till Stellans fördel och en mer långsiktigt lösning om teleskophandtaget haft fasta steg som den låste sig i. Den sista bilden visar hur chassit ser ut där sittdelen klickas fast, och den svarta spärren i mitten är den man ska ta tag i för chassits ultrakompakta ihopfällning (6).

Max-Cosi-Stella-bygelBygeln på Maxi-Cosi Stella är verkligen speciell! Den tar lite tid att vänja sig vid, i alla fall jag som är så van vid att en barnvagnsbygel ska vara på ett visst sätt och sitta fäst vid vagnen på ett visst sätt. Så möts man av detta och slungas genast ut från sin egen bekvämlighetszon. Men jag gillar konceptet! Rakt framifrån ser bygeln mer ut som handtaget på en trehjuling (1), men den gör ett väldigt duktig jobb på att hålla barnet på plats i och med att den har en tvärslå över barnets höft och en del mellan barnets barn – som ett förstärkt, oavknäppbart grenband. Bygeln klickas fast i en öppning i sittytan på Stella (2), och för att lossa den pressar man in en knapp (3). Knappen var lite trög men verkar vara typen som ger med sig av användning. För att kunna lossa bygeln utan att behöva lägga bort den och riskera att den hamnar på smutsig blöt, mark eller glöms bort, så fäster man den med en elastiskt snodd på undersidan av sittdelen. På så sätt kan man lossa och dra upp bygeln och sen bara hänga den framåt (4), medan man sätter i barnet i vagnen.

Maxi-Cosi-Stella-sufflettSuffletten på Maxi-Cosi Stella är i dubbelt tyg, med ett randigt innerfoder. Helt bakfälld så får barnet fritt synfält åt sidorna (1). Suffletten har ett mellanläge om man bara vill skärma av litegrann, och fullt utfällt så är den riktigt, riktigt kort – åtminstone när man har sittdelen i liggläge (3). Men som tur är behöver vi inte bli upprörda över det. Suffletten kan nämligen öppnas upp med en dragkedja och förlängas med ytterligare en panel. Det är lite ovanligt att tittluckan är i den dolda delen av suffletten, men så är det i Stellas fall. Helt utdragen ger suffletten bra skydd från sol eller kalla vindar, och tittluckan i klarplast erbjuder en bra insyn om barnet åker framåtvänd i vagnen.

Maxi-Cosi-Stella-adaptrarGivetvis håller Maxi-Cosi bilstolsfanan högt även när det kommer till barnvagnar! För att använda Stellas chassi med liggdel eller babyskydd så får man använda de medföljande adaptrarna. Först fäster man liggdelsadaptrarna på chassit (2) och i dem kan man sedan passa in babyskyddsadaptrarna – som också medföljer vagnen (1). Maxi-Cosis adaptrar är även kompatibla med en del babyskydd från BeSafe och Cybex, så Stella är ur den synvinkeln en väldigt mångsidig bilvagn för familjen med bebis. Det kanske allra bästa med att använda Maxi-Cosi Stella ihop med ett babyskydd är att adaptrarna kan sitta kvar på chassit när det fälls ihop. När man ska fästa babyskyddet har man adaptrarna i ett upprätt läge (3) och när vagnen ska fällas ihop så viker men helt enkelt in dem (4), så går ihopfällningen som en dans.

Maxi-Cosi-Stella-liggdelPå grund av stadig avsaknad av en bebis att provköra liggdelar med så kommer här ännu ett teoretiskt inlägg om just en liggdel. Men jag måste säga att när jag provmonterade Maxi-Cosi Stellas liggdel så kändes det som en vagn jag gärna skulle haft en bebis att lägga i! Speciellt såld blev jag på resårmudden på liggdelslocket, det såg så himla mysigt ut. Maxi-Cosi Stella med liggdel känns som en trevlig kombination, liggdelen är rymlig och högt placerad med en sufflett som har utfällbar solskärm så man får till en bra skugga eller en bra avskärmning av duggregn och kyliga vindar (1). Liggdelslocket fästs i fotändan så att man kan ta av det och låta det hänga utan att det rasar i backen (2). Upp vid suffletten finns det tryckknappar i ändan av resårmudden, som man spänner fast på insidan av liggdelens sufflettfästen (3). Med liggdelen ingår en uttagbar madrass (4).

En riktigt smart funktion med liggdelen, som ytterligare bygger på Maxi-Cosi Stellas inrikting som kompakt bilvagn, är att liggdelen med ett enhandsgrepp kan fällas ihop så den blir platt – oavsett om den sitter på chassit eller har tagits av. Det handlar om en halvering av höjden, så det gör rätt stor skillnad om man har ont om utrymme i bilens bagagelucka (5). Det är på undersidan av liggdelens botten i hårdplats som det finns en spärr som dras i endera riktningen för önskad effekt, man känner av ett klick när man nått spärren för fullt uppfällt läge och behöver trycka in en knappt för att fälla ihop liggdelen igen, så det finns ingen risk för att detta ska råka ske när barnet ligger i vagnen (6).

Maxi-Cosi-Stella-detaljer-1Dags för detaljfest, den bästa sortens fest i barnvagnsrecensionssammanhang! Och grattis till ett nytt eventuellt rekordlångt barnvagnsord. I vilket fall som helst så finns här bilder för att titta närmare på några av Maxi-Cosi Stellas viktigare detaljer och funktioner.
1: Bromsen, en vanlig fotbroms som är enkelt att manövrera och som kan både bromsa och låsas upp från ovansida, dvs man behöver inte trycka upp bromsen med tårna underifrån om man är rädd om skorna eller sommartid går barfota med sandaler.
2:  Varukorgen på Stella är på intet sett rekordstor, men jag har kunnat handla med vagnen och ställa ned en matkasse. Mest välfylld får man den dock om man lägger i mindre saker en och en i varukorgen, långsidorna är dock elastiska och kan pressas ned lite. Maxvikten för varukorgen är 5 kg.
3: Framhjulen är skumfyllda och kan med hjälp av den grå spärren framtill antingen låsas i fast läge eller vara snurrbara.
4: Bakhjulen med inbyggd reflexrand och skumfyllda däck.

Maxi-Cosi-Stella-ihopfallningNu till den springande punkten och den där Maxi-Cosi Stella i mitt tycke har utrymme för ytterligare förbättring. En i mitt tycke riktigt smidigt bilvagn ska kunna fällas ihop med sittdelen på chassit oavsett riktning, och det funkar tyvärr inte med Stella. Har man sittdelen bakåtvänd blir det mest effektiva att ta av den och sedan fälla ihop chassit separat (1). På bilden med chassit och sittdel bredvid varandra så är chassit normalt ihopfällt. Har man sittdelen framåtvänd så fäller man först ihop den lite extra med hjälp av knappen på spärren för att vinkla ryggstödet, man böjer alltså ryggstödet ett extra steg framåt. Sen fäller man ihop chassit som vanligt med sittdelen på. Låser man bromsen är vagnen då självstående och ganska kompakt men inte jätteliten (2). Att fälla Maxi-Cosi Stellas chassi sker i rätt många moment. Först ska sittdelen av (3), sedan lossar man spärrarna på insidan av handtaget och viker det framåt (4). Därefter trycker man handtaget nedåt, och då har man fått till den normala ihopfällningen av vagnen (5). Tar man tag i spärren mitt på chassit, öppnar upp den och drar den uppåt så får man till den extra kompakta ihopfällningen av Stellas chassi (6), man ser på bilden att hjulen går ihop mer då. På insidan av chassit finns en spärr som håller ihop det, så att det är lättare att lyfta och hantera (7). På denna bild ser man även tydligt spärren som man använder för den ultrakompakta ihopfällningen.

Maxi-Cosi-Stella-barn-storlekSom jag nämnde högre upp i recensionen så går det faktiskt att låta en femåring på cirka 112 cm sitta i vagnen. Hon väger mer än maxvikten men vagnen gick att styra ändå, och suffletten kunde jag imponerande nog fälla upp utan att den tog i hennes huvud även om det var precis på gränsen. Men en femåring är helt klart större än vad Maxi-Cosi Stella är avsedd för, och det är min tvååring som sitter allra bäst i vagnen. Han har gått om utrymme både åt sidorna, för benen och uppåt under suffletten, och det gäller även när jag haft på honom ytterkläder och haft en åkpåse i vagnen. Åtminstone ett år till kommer han kunna rymmas riktigt bekvämt i Maxi-Cosi Stella.

Maci-Cosi-Stella-korkanslaSlutligen vagnens körkänsla och hur den är att använda sig av. Som bilden ovan bland annat visar så finns det universalståbrädor (i detta fall Lascal Buggy Board Maxi) som är kompatibla  med vagnen, och handtagets lutning gör det fullt möjligt för en lite längre barn att få plats på ståbrädan. Man ser även hur Stella ser ut i bilen, med normal ihopfällning av chassit och sittdelen inpackad separat. Jag har kört Stella både här ute i min kära förort och inne i Stockholms innerstad. Maxi-Cosi Stella är en väldigt lättstyrd och lättrullad vagnen. Den kan enkelt hanteras med en hand och kräver inte att du lägger tyngd på för att få den att rulla framåt. På bussar och i tunnelbanan känns den också liten och smidig, det går att ta sig runt inne i trånga butiker och Stella har lämpat sig väl som en kompanjon under mina shoppingrundor. Hjulen är stora och fyllda med foam, de har tagit sig fram på grusväg och över gräs. Det finns inte så mycket fjädring i chassit så jag skulle ändå inte klassa den som en vagn väl lämpad för terräng, mer som en stads-, bil- och shoppingvagn som ändå klarar av att hantera snö eller lite grövre underlag om den måste. Men Stella gör sig ändå bäst på lite slätare underlag. Jag har läst att andra tyckt att framhjulen varit lite skallriga, men jag har inte tyckt att det varit något som stämt in på det exemplar av Maxi-Cosi Stella som jag har kört.

Det hade varit positivt om vagnen gått att fälla med sittdelen bakåtvänd också, speciellt som att den i övrigt har så bra egenskaper för att vara en vagn som tas med på resor. Men den är nog starkare på det området när den användes ihop med babyskydd och/eller med sin smarta, ihopfällbara liggdel och väldigt intressant att det finns två olika grader av ihopfällning av chassit. Totalt sett så tycker jag ändå att Stella är Maxi-Cosis starkaste barnvagn hittills, och med tanke på prisnivån så är borde den vara ett intressant alternativ för den rätt stora målgrupp jag vet söker en vändbar, smal och smidig sittvagn som klarar även andra säsonger än den svenska sommaren – utan att bli omöjligt att köra eller för kall och öppen för barnet som ska åka. I mina ögon kan Maxi-Cosi Stella funka som endavagn men kanske ännu bättre som komplettering till en lite större duovagn!

 

Du kanske också gillar

107 kommentarer

Anna L 8 januari, 2016 - 12:53

behöver verkligen en vagn att kunna ta med! Med 4 hundar är det verklige smet fullt i bakluckan så för att få med odjur å vagn behövs en som blir liten.
På hemmaplan (på landet med grusvägar och skog) behövs en rejäl med 4 fasta hjul.
Så nu hoppas jag på en vinst då ekonomin inte tillåter ett till köp av vagn ☺️

Reply
Liza 8 januari, 2016 - 13:30

Det jag gillar med Stella är bygeln! Har haft en Mura 4 förut, och gillade den men Stella verkar vara snäppet bättre ☺ Hoppas på tur ☺

Reply
Miranda 8 januari, 2016 - 13:31

Åh jag skulle så gärna vilja vinna denna! Den skulle passa perfekt hos oss eftersom vi har en donkey som jag tycker är lite för bökig i stan och i bilen. Storasyster går mer och mer men lillebror är knappt ett halvår så det krävs en vagn med bakåtvänd sittdel och plant lillgäge, något som Maxi-cosi Stella har. Att den blir relativt liten ihopfälld är ett stort plus!

Reply
Lisa 8 januari, 2016 - 13:33

Skulle få följa med på vår resa som vi planerat till Spanien, gillar verkligen ihopfällningen. Dessutom skulle denna vagn gå in i min bil något som våra barnvagnar hemma inte gör. Hoppas på vinst!!

Reply
Elin Siljendal 8 januari, 2016 - 13:37

Oh, jag som väntar smått till våren blev ju otroligt sugen på att få rulla runt den där vagnen med liggdelen som verkade så mysig. dessutom vet jag att jag använde babyskyddet väldigt ofta på vagnen när dottern var liten. Åkte ofta kommunalt åt ett håll och bil hem så då var det extremt praktiskt så just att du gillade de två sakerna med vagnen fick mig väldigt intresserad och sugen.

Reply
Tamina 8 januari, 2016 - 13:39

Hej Anna!

Jag skulle gärna vilja vinna Maxi cosi Stella då den verkar passa längre barn och mitt barn ligger lite över medel. Men också för att den har svängbara framhjul, vändbar sittdel, förlängningsbar sufflett och att den var så himla snygg med den blåa färgen gör ju inte saken sämre direkt Liggdelen verkar också vara mysig. Min son, till skillnad från dina, verkar inte alls stressa med att byta till sittdelen. Så den skulle komma till användning minst ett par månader framöver.
Som ensamstående 26-årig mamma till en 4 månaders knodd som hittills bara köpt begagnat på blocket skulle verkligen bli så oerhört tacksam om den fick flytta in hos oss.
Sedan vill jag bara tacka dig Anna för en oerhört lärorik blogg! Nu håller jag och bebis alla tummar & tår och hoppas på vinst!

Reply
Olga Nielsen 8 januari, 2016 - 14:12

Det allra bästa med Maxi cosi är ju naturligtvis namnet eftersom du instagramande ut första bilden på Stella när vi var på förlossningen med värkar och fick välkomna vår lilla Stella till världen. Jag älskar Maxi Cosi när det komme till deras känsla för form och användning av textiler för att göra deras produkter såväl snygga som mysiga. Maxi cosi Stellas är både ombonad och mysig men förfarande lättkörd och smidig. Att det dessutom liggdelen är så hög är ännu ett stort plus

Reply
Annika 8 januari, 2016 - 14:15

Det bästa för mig, förrutom den underbara färgen, är att den är vändbar. Min mb swift är inte vändar. Och det är något som jag verkligen saknar! Hoppas på tur:)

Reply
Christina Lindholm 8 januari, 2016 - 14:17

Det jag gillar bäst med maxi cosi stella är att den dels tar liten plats ihopfälld, och att liggdelen går att ”fälla ihop”. Hade gjort våra resor så mycket enklare med en vagn som tog mindre plats så vi slapp takboxen….

Reply
emma 8 januari, 2016 - 14:25

Vår första lilla är påväg och vi är ute i barnvagnsdjungeln. Som boende i Stockholm 3tr utan hiss, nära granne till stort shoppingcentrum och halvkombi till bil skulle denna kompakta vagn bli helt perfekt för oss. Vår lilla sommarpojke skulle passa så fint i sambons favvoblåa färg och inte behöva bekymra sig för solens strålar med denna suflett. Liggdelen är högt belägen vilket vi föredrar. Vi har dessutom bestämt oss för maxi-cosis babyskydd, hade inte kunnat bli bättre. Nu håller vi tummar och tår alla tre här hemma 🙂

Reply
Madeleine 8 januari, 2016 - 14:47

Denna vagn skulle vara kul vinna då den blir så luren ihopfälld

Reply
Nanso 8 januari, 2016 - 15:12

Hej, för mig är snart barnvagnskarriären över. Barnen växer och behovet minskar. Men jag saknar en vagn för det friluftsliv vi uppskattar i vår familj nu på vintern är det skidåkning och för att få plats 5 i bilen med skidor så behövs en smidig men stabil barnvagn som är rymlig nog för ett smalt men långt barn som behöver sin powernap mellan skidåkning och aktivitet.Vilket Stellan tycks stämma in på, smidig, robust och passar ett lite större barn samt väldigt läcker.Min barnvagnskarriär började med en maxi cosi och jag skulle se cirkeln sluten med ett avslut med en maxi cosi. Bor i söderförtort och kan hämta upp ifall jag vinner.

Reply
David 8 januari, 2016 - 15:41

Det viktigaste är att vagnen får plats i bilen, vi bor på landet och använder bilen dagligen. Plus att vagnen är vändbar, ett stort plus! Jag vill kunna se sonen ordentligt när vi är ute och går.

Reply
Anna 8 januari, 2016 - 16:11

Blev blixtförälskad i Stella när jag sprang på den på babyproffsen. Min lille 7 månaders kille satt som om han var gjord för vagnen, en stor skillnad från hur han satt i vår vanliga vagn. Den var ju dessutom snygg och ombonad även i liggläget. Eftersom jag inte har en stor vagnsbudget och är för lat för att hålla på att köpa och sälja hoppas jag på denna istället. Tack också för bra recensioner Anna!

Reply
Stina Olsson 8 januari, 2016 - 17:44

Förutom att den är så jäklarns snygg, smidig o kompakt så är det en stooor tumme upp för att den har vändbar sittdel. Helt perfekt vagn utefter våra önskemål på en ny vagn.
Vår lille Isse hade åkt som den kung han är i en Maxi-Cosi Stella och jag hade varit så stolt att få äga och köra den

Reply
titti s 8 januari, 2016 - 18:06

Åh Suffleten och dem vändbara sitsen är det jag vill testa med denna vagn. Sen att den blå färgen är gudomligt snygg. Hujedamig jag far nog i backen om jag vinner denna

Reply
Elin Fridström 8 januari, 2016 - 20:06

Det jag gillar allra bäst med Stella är alla saker som inte liknar andra vagnar jag testat! Nörden i mig suktar efter innovation! Det spritter i kroppen när jag tänker på möjligheten att prova något riktigt nytt och vill din Stella flytta in hos mig kan jag lova att jag hämtar henne så snart hon packat klart sin väska!

Reply
therese 8 januari, 2016 - 20:54

Det finns en sak som gör att denna vagn sticker ut i mängden och gör att jag gärna skulle vilja testa den, detta är bygeln. Tänk så underbart med en löstagbar bygel där man slipper ta lös grenbandet varje gång för att enkelt få i och ur tösen i vagnen. Jag använder nämligen inte en vagn utan grenband då jag har en tös som ålar ur både sele och vagn om hon får chansen.
Om du testar vikingen kommer du förstå varför jag uppskattar detta
Sen att min flaggstång till sambo kan köra den likväl som jag själv så kanske vi slipper den diskussionen hemma
Jätte fin vagn som drömmer om att få bo hos oss här långt uppe i norr, Luleå 🙂

Reply
Maria munter 8 januari, 2016 - 23:37

Just nu har vi ingen vagn och ett livligt troll på 2,5år så bygeln är nog det som lockar allra mest och reflexhjulen. Jag gillar maxi coai i andra Samanhang så denna vagn är väldigt intressan.

Reply
Jasna.D 9 januari, 2016 - 08:37

Om ni låter oss vinna Maxi-Cosi Stella så är ni himla snälla för i februari börjar vagnen att gälla!! Ingen här som kommer att gnälla för att vi har Väntat i tre år och äntligen ett barn vi 2016 får. Snygg vagn speciellt den fina blå färgen!

Reply
Jonna 9 januari, 2016 - 09:31

Maxi cosi Stella skulle vara ett perfekt tillskott hos oss som en smidig stadsvagn utöver vår vanliga mer klumpiga vagn. Älskar att den är så innovativ! Bygeln, ihopfällningen, den ihopfällbara liggdelen, så himla kul med något nytt och annorlunda på barnvagnsfronten. Färgen är också väldigt snygg. Det här är helt enkelt precis den smidiga (och snygga) vändbara vagn vi behöver! Min son är tre månader så vi skulle hinna få mycket användning för liggdelen också! Väldigt smart med en liggdel som går att fälla ihop så det är lättare att packa in den i bilen. Liggdelen ser ändå väldigt mysig ut, ännu fler pluspoäng för Stella :). Håller tummarna för att vi blir de stolta nya ägarna!

Reply
annica 9 januari, 2016 - 14:46

Jag älskar liggdelen/sittdelen/viloläget. För min dotter tycker inte om att sitta helt upprätt som vi gör med den vagnen jag har just nu. Därför skulle jag behöva en vagn som inte tar så mycket plats i bilen sams i hemmet. Så det skulle bli perfekt. 😉

Reply
Anne-Louise Andersson 9 januari, 2016 - 15:27

Verkar vara den ultimata vagnen. Smart, liten, lätthanterad och komfortabel. Skulle vilja ge denna till son och sonhustru som till våren väntar barn!Smidig när man som dom ofta är på resande fot!

Reply
Malin Eriksson 9 januari, 2016 - 16:09

Jag fastnade lite för bygeln, som verkar väldigt smidig och speciellt nu när det är mycket ytterkläder och skor som ska få plats i vagnen. Istället för att jämt och ständigt fastna med skorna i bygeln på vagnen vi har så hade det vart skönt med en som fungerar på det här sättet.

Reply
Rebecca Järnefjord 9 januari, 2016 - 20:42

Älskar hur pass stabil den är trots att den är så lätt att fälla ihop och att den är mer avancerad än den ser ut med sina små extra saker här och där. Detta skulle vara perfekt för oss som bor i lägenhet med en väldigt liten hall och ingen möjlighet att ställa vagn i trapphuset eller förrådet. Att då fälla ihop denna i hallen och faktiskt kunna komma in vore guld värt.

Reply
Sophie 9 januari, 2016 - 21:24

Just nu när jag sitter och letar efter en smidig bil-/shoppingvagn så trillar jag över detta inlägg, kan det bli bättre!? Jag håller mina tummar och tår hårt för att just jag får bli den lyckliga vinnaren som får rulla vidare med denna fina Stella!

Reply
zandra 9 januari, 2016 - 21:57

Hört så mycket gott om deras bilstolar så jag skulle mer än gärna vilja pröva deras vagn. Skulle nog absolut inte bli besviken. Kör just nu runt med min emmaljunga men problemet kommer när vi ska iväg. Vi har hundar så därför behöver vi alltid lämna hundarna hemma när vi ska iväg och vagnen ska med. Jätte tråkigt. Så därför vill jag verkligen vinna en vagn som blir mindre än min emmaljunga så åtminstonde hundarna kan få följa med en och en i taget om inte alla får plats. Det jag tycker mest om med den är att den blir kompakt och smidig. Svängbara framhjul som går att låsa och sist men inte minst. Den är ju otroligt fin att titta på.

Reply
Jerker 9 januari, 2016 - 23:10

Att den är vändbar och tar så liten plats ihopackad!

Reply
Alexandra 9 januari, 2016 - 23:15

Hej Anna! 😀
Det bästa med Maxi-Cosi Stella är ihopfällningen och färgen på den såklart! Den är så fin!!
Min son och jag skulle med ära rulla vagnen i Göteborgs gator !

Mvh

Bebis Leonardo (4 månader)
mamma Alexandra

Reply
Gunilla . M . B 10 januari, 2016 - 01:50

Önskar detta pris till min son med sambo – så dom kan välja (?) bland era kvalitéts vagnar ! Dom verkar toppen – men vagnen är till mitt barnbarn – så det är det jag hoppas på !!

Reply
Pia 10 januari, 2016 - 21:28

En ombonad vändbar sittdel är det bästa, med 5:e barnet vill jag nu få en dröm uppfylld och få stolt köra en lyx vagn 🙂

Reply
Emma E 10 januari, 2016 - 22:20

Det jag gillar bäst är att den tar så lite plats och går att fälla ihop så smidigt!

Reply
kristina andersson 10 januari, 2016 - 22:40

Rymligheten, smidigheten, användbarheten och skönheten!

Reply
Linda 10 januari, 2016 - 23:11

Tjena Stella, du verkar vara en annorlunda tjej
Men det är lugn, jag blir gärna vän med dig
Jag vet en massa kul vi kan hitta på
Men antar att du helst vill ut och gå
Själv är jag mest en city-tjej
Hörde att det kunde passa dig
Snöhögar och terräng är inte för oss
Vi går hellre på stan o shoppar loss
Kanske verkar jag lite ytlig nu
Men du är himla snygg i den där ” river blue”
Uttagbar sittdyna, det var smart av dig
Och reflexband på däcken, de tilltala mig
En riktig pingla, det verkar du va
Jag hoppas våra vägar korsas en da’

Reply
Li 11 januari, 2016 - 00:40

Jag tycker bäst om att även storebror får känna att det finns plats för honom vid ståbrädan. En plats där han slipper anpassa dig efter handtag som är i vägen och en plats där han får bra sikt.

Reply
Tatyana 11 januari, 2016 - 10:19

Jag gillar att det är tre lägen på sittdelen, och att liggdelen går att vika ihop så den blir plattare. Med tre barnstolar blir det rätt trångt i bilen, och bagageutrymmet är inte det största. Att kunna låta barnet både sitta och ligga ner skönt är viktigt när jag går med barnvagnen, och att dessutom kunna välja om dottern ska sitta framåt eller bakåt. I början när sittdelen kan användas vill jag gärna ha henne bakåt så jag kan ha ögonkontakt med henne, men när hon blir lite större vill hon nog titta framåt ibland, så hon kan se sina systrar som ofta går före vagnen 🙂

Reply
Petra 11 januari, 2016 - 10:43

Jag gillar speciellt att den är enkel att manöverera och att man lätt kan styra den med en hand då behovet för oss alltid finns, men jag har upplevt stora svårigheter med vår stora och tunga duovagn från Emmaljunga. Den här skulle bli ett ypperligt komplement och jag skulle bli en mycket lycklig mamma 🙂

Reply
Jennifer 11 januari, 2016 - 19:43

Vi som åter väntat smått och min man skadat sig kommer enhandsgreppet på liggdelen bra till hands. En ny säker barnvagn till vår nu 10månaders och sedan liggvagn till vårt tillskott. Min man behöver ha ett lugn och en vagn med bra däck (punkteringsfria) då han skadat sig i nacken och rör sig dåligt på vänster sida. Hoppas det är vår tur för lite tur nu!

Reply
Johan 11 januari, 2016 - 20:48

Jag gillar att det är en vagn som verkar ha en mysig liggdel samt man kan växa i den. Jag tror att denna vagn kommer vara perfekt för mitt första barn

Reply
Kristveig 11 januari, 2016 - 20:58

Cool design och samtidigt praktisk, t ex att den tar liten plats ihoppackad och har svängbara framhjul.

Reply
Stefan S 11 januari, 2016 - 22:03

Att vagnen har punkteringsfria däck är uppskattat då jagh är trött på att laga punkteringar på allt från cyklar till vagnar. Sen är bygeln utöver det vanliga!

Hoppas vinna så JAG också har en vagn jag kan använda som jag vill och slipper ”skötselråd” direkt jag i princip ska ”låna” en vagn av min fru som JAG betalat 😉

Reply
Mathias 11 januari, 2016 - 23:51

Jag gnällde på min sambo att hon skulle sälja av med våra vagnar. Jag ville ju komma in i garaget.. Men nu är vagnarna sålda, den bra bakåtvändasom tog lite plats i bilen. Så fick yngsta sonen förkylningsastma konstaterad. Vad är det läkaren säger vad som brukar funka bäst att sova i? Jo, en vagn där med ser sin mamma och pappa hela tiden. Tror du att jag känner mig dum nu? Jodå. Tänk om sonen kunde få åka i denna fina Stella och sambon skulle bli överlycklig och garanterat dumförklara mig ett tag framöver. Men det är jag värd.

Reply
Emma 12 januari, 2016 - 06:16

Åh, det bästa är helt enkelt att det är en liten och smidig vagn som är vändbar. Sen gillar jag att den har vanlig sittdel och inte ergonomisk då min dotter sover mycket bättre i vanlig.
Stella hade varit ett perfekt komplement i min barnvagnspark där den hade fått agera vardagsvagn under den snöfria tiden på året. För alla vet väl att man ”behöver” en sommarvagn, en vintervagn och en rese/bil-vagn 😉

Reply
Jen 12 januari, 2016 - 14:01

Maxi Cosi
Så fränt med den coola bågen
Tycker det är bäst med vändbar sittdel
Endast blått är flott tycker William
Lycklig skulle jag bli om jag vann
Liggdelen kan bli platt, jag får fnatt!
Anna, tusen tack för en bra blogg!

Reply
Nowfal 12 januari, 2016 - 20:21

Tänk om min första lilla son fick ligga i denna fina vagn. Vagnen är precis vad vi eftersöker, lagom liten och nätt, passar bra på gatorna i stan och till bagageutrymmet i min bil, perfekt att dessutom kunna fälla ihop liggdelen! Min son kommer i maj, tänk om denna stod hemma och väntade då och vilken överraskning till min sambo, att jag ”fixat” oss en vagn, det trodde hon aldrig.

Reply
Elin 12 januari, 2016 - 22:05

Har en gammal och sliten brio sing i förrådet som jag ogärna tar fram nu när vårt tredje lilla knyte väntas komma till världen. Maxi cosi stella verkar ha det som jag saknat med vår brio: en täckande sufflett, hyfsat gung vid stadskörning men framförallt så är den betydligt mindre bred över bakhjulen.

Reply
Tommy 13 januari, 2016 - 14:05

Vi skulle gärna vilja vinna denna vagn pga att den har vändbar sittdel, går att åka i kollektivtrafik med (har ej bil) och reflexerna på hjulen gör den säkrare men också snyggare! Svängbara framhjul och bygeln är något vi skulle komma att uppskatta väldigt mycket.
Kan hämta den omgående om den blir vår!

Reply
Trisse 13 januari, 2016 - 15:38

En vagn som blir liten i skuffen för en som inte äger en SUV. Jag älskar denna vagn efter den målande beskrivningen. Bor dessutom på landet utan asfalt och betong så framkomligheten är starkt begränsad om man inte har robusta grejer. Ny baby – ingen vagn än. Denna skulle passa perfekt.

Reply
Anette Eriksson 13 januari, 2016 - 15:56

Jag gillar att den är smidig och lätt att dra. Att liggdelen går att fälla ihop är helt perfekt. Dottern som ska få den om jag vinner har ingen combi men denna kommer lätt att få plats ändå i bilen. Skönhetsmässigt så tycker jag att färgen är underbar och vet också att det är dotterns favoritfärg. Hoppas nu att mitt blivande barnbarn får mysa i vagnen några år framöver 🙂

Reply
Jenny Eliasson 13 januari, 2016 - 17:10

Stella ser ut att vara en ultimat vagn för större barn, en vagn som är smidig att vända framåt och bakåt, även ihopfälld ser den liten och bra ut! Det som sticker ut för mig är att den ändå är en duovagn – så när jag passar mina syskonbarn som är små bebisar skulle det passa perfekt att lära min tvååring att gå bredvid och vända sitsen mot mig med barnens kusin mot mig!

Att färgen är sjukt snygg får mig att hålla en tredje tumme och jag hoppas att jag får rulla vidare Stella här på västkusten istället 🙂

Reply
Lena 13 januari, 2016 - 17:11

Det bästa är att den är smidig och liten ihopfälld! Hade dessutom passat min systerson och hans tjej som ska bli föräldrar i juli!!

Reply
Sandra 13 januari, 2016 - 17:13

Det jag gillar mest med vagnen ärnatt den delar namn med min lilla tös och det bästa i mitt liv, Stella!

Reply
Ingela 13 januari, 2016 - 17:14

Att få rulla vår nya stjärna i Stella skulle vara toppen! Eftersom vi då blir 6 i familjen gillar jag speciellt detaljen att liggdelen kan göras platt för att frigöra utrymme i bakluckan, misstänker att det kommer att behövas.

Reply
Sofie 13 januari, 2016 - 17:22

Reflexerna på däcken är bäst. Det är ju kolsvart jämt när vi rullar vagn nu och jag tillhör inte dem med tålamodet att sätta på reflextejp själv.. Iaf inte med två små, en hund och en karl (som kan allt men har ännu sämre tålamod) som står och flåsar en i nacken.

Reply
Kerstin Jonasson 13 januari, 2016 - 17:30

Det känns som om det här är en vagn som man kan trivas med under lång tid.Passar både för bebis och småbarn. Bra liggfunktion och bra sittfunktion. En suflett som kan vara både större och mindre är inte dumt alls. Det är viktigt att den känns smidig när man ska ta sig fram i kollektivtrafiken och i butiker och ska man någon gång åka bil så är ju det också bra att den inte är stor och otymplig. Det verkar finnas många olika inställningar och funktioner som man kan ha nytta av.Jag skulle gärna vilja vinna den här vagnen och ge den i present till min dotter som nu väntar sitt första barn.

Reply
Hanna 13 januari, 2016 - 17:31

Utan tvekan bredden! I kombo med att den är vändbar. Man kan äntligen få en ”sulky”(storleksmässigt) med rejäla hjul och vändbar sitts. Kan inte bli bättre än så i det barnvagnsläge jag och dottern befinner oss i!

Reply
Joy 13 januari, 2016 - 17:36

Eftersom vagnen verkar lite smidigare än den vagn vi har idag så skulle jag mest uppskatta att den är mindre och, som sagt, smidigare. Skulle vara skönt att ha en vagn som man kan ha som bilvagn/i stan. Suffletten verkar vara bra också, väl tilltagen och skyddar från solen bra! Håller tummarna för vinst!

Reply
Maria 13 januari, 2016 - 17:37

Jag gillar flera saker, men jag är en sådan som oftast faller för små detaljer och på just denna vagn tilltalar reflexerna på däcken mig. Häruppe i norr har vi mörkt länge om dagarna och flera månader varje år, därför behövs en synas ordentligt. Sen gillar jag att den blir såpass kompakt ihopfälld, sånt gillas speciellt när en redan har två barn som alltid har mycket grejer med sig när det ska åkas bil. Sen mer angående utrymme, ett enormt plus är att även liggdelen smidigt går att få mer kompakt och platt, är annars alltid ett litet irritationsmoment då liggdelar generellt gärna tar upp ett halvt bagageutrymme.

Reply
Elin 13 januari, 2016 - 17:48

Det som jag gillar mest med vagnen (förutom att det är sååå fin) är att sitsen är vändbar! Då jag och sambon har olika önskemål om sittdelen ska vara framåt eller bakåtvänd så skulle den bo fint hos oss! Handtaget, reflexerna på hjulen och alla andra grymma påhitt på vagnen är ju stooora + !

Reply
Johanna Bengtsson 13 januari, 2016 - 17:49

Jag gillar att Stella vagnen blir kompakt när den fälld ihop och att liggläget är så bra! Sen är det lite häftigt att den heter samma som min dotter Stella!!! 🙂

Reply
Denisse Castillo 13 januari, 2016 - 17:51

Det bästa med vagnen i min situation tror jag är teleskophantaget i kombination med den vändbara sittdelen. Har en 3 Åring och en 1 åring så behöver använda den med åkbräda. idag har jag en city mini 4w med buggy bord maxi och min son får knappt plats och klagar på att det är trångt. med denna fina vagn, kan dem prata med varandra medans han faktist får åka bekvämt och till och med kunna använda sitt pallen till buggy borden och självklart mer bekvämt för mamma som ska köra vagnen. Håller tummarna=)

Reply
Emelie Johansson 13 januari, 2016 - 17:54

Det jag gillar mest är att den är liten och smidig och lättkörd men ändå stora hjul. Den verkar vara lätt att köra både på shoppingturen men verkar vara lätt att köra med en hand vilket vore praktiskt på promenaderna med vår hund så att vi kan engagera henne samtidigt som vi rullar vagnen.

Reply
Emma 13 januari, 2016 - 17:55

Det jag gillar mest är smidigheten! Det blir överlägset allt annat och jag skulle verkligen vilja glida runt oavsett om det är en runda på stan eller promenad på grusväg. Där kommer även den vändbara sittdelen in som ett stort plus.

Reply
Camilla Fromlet 13 januari, 2016 - 17:55

Sent ute, men skulle gärna vinna denna till vår Stella. Med 4 småbarn och händerna fulla och mycket att bara på jämt älskar jag ihopfällningen. Jag skulle verkligen behöva det för att underlätta min vardag. Och bågen/bygeln är betydligt smidigare än den jag hade på min maxi cosi mura. Jag skulle verkligen vilja uppleva dessa förbättringar och mina barn också. Smidigare vardag ger gladare mamma och gladare barn. Håller tummarna!!!

Reply
Martina 13 januari, 2016 - 17:58

Snygg, smidig o praktisk beskriver denna vagn. Den skulle jag verkligen vilja testa då vi väntar andra barnet. Med första provade jag många vagnar men ingen som jag varit helt nöjd med. Upplever att denna vagn kan vara den ultimata lösningen. Hoppas att Stella flyttar in här:)

Reply
Jennie Chrysong 13 januari, 2016 - 17:59

Har enda sen jag läste om när du tog emot denna vagn varit så sugen på att testa den! Kan inte riktigt sätta fingret på det men nåt lockar mig otroligt med denna vagn! Tycker att den är sjukt snygg och ser så smidig ut och skulle vara en super vagn för min son Vilde om jag ska önska mig en sak 2016 så är det en Stella

Reply
Anna Corbeek 13 januari, 2016 - 18:02

Bygeln gör vagnen speciell tycker jag,
Något man inte ser varje dag!
Min lilla tjej vill gärna ha en syster här hemma,
En Stella i så fall, om jag får bestämma

Reply
Kim Lundqvist 13 januari, 2016 - 18:03

Åhh, vilken suverän recension! Det jag gillar mest så här utan att ha kört den så är det att den är vändbar, stor varukorg och blir liten när man fällt ihop den.
Jag önskar vinna för att vår ”bilvagn” blivit stulen. Hade en babyjogger vi va väldigt nöjda med men den fick tyvärr inte bo kvar hos oss. P.g.a. dålig rygg måste jag ha en smidig vagn när vi är ute och far annars blir det mest att vi stannar hemma. Emmaljungan blir lite tung för mig att lyfta i och ur hela tiden. Håller tummarna, men blir glad för vem som helst som vinner denna underbara fina vagn!

Reply
Piia 13 januari, 2016 - 18:04

Jag älskar att liggdelen går att få så liten, vilket underlättar en Stockholms bo med en liten bil.
Även att den är vändbar, verkar stabil och att den heter Stella, då min lilla Stella skulle få rulla kungligt i den!

Reply
Tina 13 januari, 2016 - 18:17

Åh, jag skulle bli underbart lycklig över att vinna vagnen då jag fick reklamera den vagnen jag hade som bara gick sönder. Nu har lillen börjat förskolan och har en vagn där som han sover i. Den här skulle ju passa perfekt att ha som vagn hemma & i bilen! Den verkar lättkörd & rymlig, älskar funktionen att kunna klicka fast babyskyddet & att den är vändbar!

Reply
Hjärtebarnsmamman 13 januari, 2016 - 18:32

Åh jag tok-älskar Stellas liggdel, den ser så himla mysig ut och skulle passa vår lilla hoppsan som kommer till våren helt perfekt 🙂

Reply
Evelina Bodsten 13 januari, 2016 - 18:39

Jag älskar verkligen Maxi Cosi Stella och skulle verkligen behöva en smidigare vagn till min dotter som heter Stella, vagnen skulle passa henne och mig perfekt. Både Stella och jag älskar blått ❤️.

Reply
Madde 13 januari, 2016 - 18:40

Det jag gillar bäst är att man kan ha ståbräda på så bra, utan att barnet på brädan behöver pressas ihop i en press först för att överhuvudtaget få plats mellan vagn och handtag, eller ha barnet ståendes bakåtlutat, bakom handtaget.

Samt att man som vuxen inte behöver ha babianarmar för att ha en chans att ta normala steg och inte se ut som en trippande ballerina med skavsår och tillslut antingen lyckas att själv hamna på brädan eller ha blåmärken på underbenen så man ser ut som en smurf.

Reply
Jenny Kullin 13 januari, 2016 - 18:58

Att den inte syns överallt, jag vill gärna ha en vagn som inte dyker upp vid varje gathörn. Sedan har jag hört så mycket om deras bilbarnstol så tycker verkligen det vore kul att rulla deras vagn. Att den är lätt, smidig och vändbar är perfekt för mig då jag inte är mer än dryga 1,5 meter 😉 och färgen! Den älskar jag! Det vore en ära att vinna denna som förstavagn då jag inte riktigt har råd med den jag önskade från början pga att villan valde att leverera en vattenläcka precis innan jul 🙁 om jag har turen att vinna hämtas den på stuts! Kram från Jenny!

Reply
Stina Kerstis 13 januari, 2016 - 19:25

Maxi cosi Stella vore det perfekta komplementet till vår Emmaljunga edge! Då vi för 3 v sedan fått vårt 4:e barn har vi svårt att få plats i bilen hela familjen om vagnen ska med. Och bärsele funkar inte alltid i vårt kalla klimat.
Den smarta och kompakta ihopfällningen av Stellas chassi och liggdel är den bästa egenskapen tycker jag! I kombination med ett snyggt utseende gör den till en mycket bra bilvagn!
Hoppas på vinst! 🙂

Reply
Jonna Aspenstedt 13 januari, 2016 - 19:31

Det bästa med vagnen är ju självklart att den är så otroligt snygg så man bara måste ha den!! Sen så gillar jag att den är vändbar. Vi sålde vår donkey då storebror aldrig åkte vagn och den fick inte plats i bilen. Kvar blev endast en emmaljunga Buddy S som lillasyster har nu. Men då hon bara är 11
Månader så käns det inte alls kul att ha henne framåtvänd och sambon tvärvägrar att köpa ännu en ny vagn så vi har fått nöja oss. Nu hoppas vi på lite tur så vi kan börja gå långpromenader igen när storebror är på förskolan. Hoppas hoppas hoppas!! Hälsningar Jonna

Mejl: jonnaaspenstedt@hotmail.com

Reply
Kristin 13 januari, 2016 - 19:36

Jag tycker det bästa är den vändbara sittdelen som sitter på ett chassi med rörliga framhjul. Då kan jag ha lillan vänd mot mig när vi går i den iskalla snålblåsten med snö som yr mot oss så slipper hennes kinder bli så töda och kalla. Sedan kan jag vända henne framåt så hon får kika runt lite (nyfiken som hon är) när vi är inne i stan och promenerar i affärer eller tittar på andra aktiviteter.

Reply
Eva 13 januari, 2016 - 19:58

En smidig vagn av senaste snitt
Hoppas jag förmedla till barnbarnet mitt
Fullpackad bil och trånga förråd
Då behöver familjen alla smarta råd
Efter information och test av säker källa
Blir självklara valet Maxi Cosi Stella

Reply
Sofia Sjösten 13 januari, 2016 - 20:34

Hade en Maxi Cosi Mura en gång i tiden, jag gillade den men mer än så blev det inte – ingen kärlek. Kan Stella ta revansch på Muran tro?! Chanserna är stora. En liten vagn med stora egenskaper är det som tilltalar mig.
Tänk om kommande bebis kan få rulla flott i blått!

Reply
Jenny Wågberg 13 januari, 2016 - 20:37

Helt klart bygeln men även däcken!
Vore grymt att få välkomna dig Stella i vår aktiva familj!
Hos oss skulle du få åka tåg, flyg och bil, i & utanför Sveriges gränser.
På landsbygd, klippor och i innerstan ska du få förtroende att rulla med det bästa vi har, framåtvänd vid upptäcktsfärd och bakåtvänd när John Blund kommer på besök!
Hoppas du nappar på arbetsbeskrivningen Stella!
Varma hälsningar
Jenny, Johan & Julia Wågberg

Reply
Tina Carlström 13 januari, 2016 - 20:42

När jag läste recentionen fastnade jag får några bra saker.
För det första är ju vagnen otroligt snygg tycker jag, härligt blå färg, smidig och trendig tycker jag den verkar.

Bygeln tycker jag var jättesmart. Ogillar när grenbandet är fäst i bygeln och man måste knäppa loss det för att kunna svinga bort bygeln. Denna idé var ju riktigt smart och underlättar mycket.

Skamfyllda däck tycker jag verkligen om, jag har en tendens att få punka på min vagn jämt och ständigt.

Att bromsen låses/låses upp ovanifrån är också toppen, på sommaren är det hudavskavning på min ankel ständigt för att vi inte har så på vår vagn idag.

Eftersom vi nu väntar en tvåa och sonen behöver sin vagn till förskolan hade det varit en fantastisk gåva med denna vagn. Den hade underlättat mycket ekonomiskt sett för oss också.

Reply
Ann 13 januari, 2016 - 20:44

Det jag tyckte bäst om är att fempunktselens remmar kan dras ut så de blir riktigt långa. Med vinteroverall på ett större barn så blir det lätt trångt i många vagnar och selen vill jag använda av säkerhetsskäl. Det känns tryggast så. Vår nuvarande bil- och shoppingvagn har för kort sele så vagnen behöver bytas ut. Som ensamstående mor till ett litet barn vore det toppen att få ärva denna fina vagn efter dig!

Reply
Linnéa Persson 13 januari, 2016 - 20:45

Svårt att säga endast en sak som är bäst med vagnen. Men jag tycker verkligen om att liggdelen går att göra platt så den tar mindre plats i bilen, samt att sittdelen är vändbar.

Reply
Johanna 13 januari, 2016 - 20:51

BEKVÄMLIGHET är allt både för mig som mamma och för vår lilla skatt.
Personligen älskar jag fempunktselen, för då vet jag vart jag har mitt barn, ingen liten som krånglar sig ur bältet när man vänder sig om i affären.
Att sittdelen var vändbar är ett måste till bebis, då jag vet hur mina killar slängde sig runt i vagnen för att se vad som komma skulle.
Men den där bygeln verkar riktigt spännande, något som bara måste prövas.

Denna tycks vara en grym vagn för liten bebis men även små barn, smidig, praktisk och rymlig med sköna finesser.
Håller tummarna 😀

Reply
Lina 13 januari, 2016 - 20:55

Det jag tyckte bäst om hos Stella var den annorlunda bågen med gummisnodden! Lätt hänt att byglar ligger kvar på marken om det andra eller tredje barnet smiter när minstingen skall i vagnen 🙂

Reply
Emma Eliasson 13 januari, 2016 - 21:37

Hej.
Hade varit en dröm som blev sann om man får vinna en Stella som jag suktat efter sen jag fått höra om den. De jag gillar mest med vagnen är att den blir kompakt ihopfälld och har punkteringsfria däck inte som våran nuvarande vagn som blir som ett ”kylskåp” ihopfälld, med lufthjul som ställer till de för mig med punktering hela tiden. De hade verkligen varit perfekt då slipper hundarna trängas i bagaget och vagnen kan alltid följa med. Är verkligen i behov av en vagn som är smidig och lätt samt att gossen kan sitta vänd mot mig som är de viktigaste för mig. Hoppas nu att Stella får flytta in till oss en vagn som har allt man kan önska så slipper jag släpa runt på ett kylskåp hela tiden
//Emma

Reply
Jenny Sundelius 13 januari, 2016 - 21:47

Fin smidig vagn som går in i bilen.
Liggläge är också kanon.
Svängbara hjul fram är jättebra med.
Allt vad som gör en bra vagn

Jenny

Reply
Caroline kärnborn 13 januari, 2016 - 21:55

Hej jag tycker det verkar vara en kanonvagn. Den speciella bygeln intresserar mig och verkar vara en god idé då vår dotter verkar vara en envis typ som inte är stilla mycket.

Reply
Olle 13 januari, 2016 - 22:00

Hej.
Den egenskapen jag blev mest nyfiken på att testa är bygeln som skiljer sig från andra vagnar.
Hade även viljat överraska min sambo med att vinna denna skönheten till henne som en försenad födelsedagspresent samt att hon är ute efter en liten och lätt barnvagn som är vändbar.

Reply
Jessica Krusberg 13 januari, 2016 - 22:01

Jag tycker bäst om de ordentliga hjulen och att sittdelen är vändbar 🙂

Reply
Carina Hemlin Karlsson 13 januari, 2016 - 22:11

En rejäl vagn med så smidigt och lätt sätt att fälla ihop liggdelen skulle underlätta mycket för oss när vi åker. /Carina

Reply
Lisa L 13 januari, 2016 - 22:12

Kort och gott gillar jag bäst att Stella är så himla fin! Och den underbara blå färgen är fantastisk! Men om jag inte ska vara så ytlig (men vem vill inte strosa runt med något fint? Något som får plats i Mormors lilla lilla bil och verkar vara rejäl, men ändå smidig…?) så skulle jag hemskt gärna vilja ha vagnen för att jag gillar den nya innovativa bygeln. Tror att min lilla tjej skulle känna sig som en motorcyklist och koncentrera sig på att styra MCn (vagnen) istället för att åla sig ur den.

Reply
Jennica Vejneskär 13 januari, 2016 - 22:17

Det som gör att jag vill vinna denna fina vagn är det fantastiska liggläge som finns. Då hade pojkarna kunna sova som kungar i den, på rygg, på sidan, ja till och med på mage. Att få rulla denna vagnen ute på en promenad, samtidigt som dom kan få sig en ordentlig tupplur känns som en bra kombo.
Hoppas på jättetur och börjar nu på ett körschema så pojkarna får åka den lika mycket 😉

Reply
Annica B Melander 13 januari, 2016 - 22:28

Det jag gillar bäst är att sittdelen är vändbar och att hjulen verkar fungera bra i terräng. Vi hade tänkt rulla denna på Bali och där är trottoarerna under all kritik och sand ett faktum. Vagnen verkar rejäl men smidig vilket är utmärkt när man reser och eftersom att vi blir borta sju veckor med en 5 månaders tjej så vill vi ha en vettig vagn och denna skulle vars helt perfekt!!

Reply
Anneli 13 januari, 2016 - 22:29

Hej!
Jag gillar Stellan för att hon känns smart och genomtänkt med alla sina (okonventionella) detaljer. Bromspedalen som tar hänsyn till skorna är ju helt fenomenal! En liten ganska obetydlig sak men det nästan värmer i magen att någon har tänkt på att en barnvagnsrullare kan vara okonventionell och även månar om sina skor 🙂

Stellan skulle få följa med oss på vår första utlandsresa och rulla i de spanska bergen.

Anneli & Astrid

Reply
Madeleine Fredriksson 13 januari, 2016 - 22:49

Skulle grymt mycket vilja vinna Maxi Cosi Stella till min Mollie. Efter att ha lämnat storasyster på förskolan vore det smidigt med en singelvagn istället för syskonvagnen. Den verkar perfekt som shoppingvagn och premiärturen skulle gå till Ikea. Det jag gillar allra bäst är just att den är enkel att köra och bygeln. När storasyster inte behöver ha vagn längre så är det jättebra att ha en hand ledig.

Reply
Moa Nyd 13 januari, 2016 - 22:52

Jag måste erkänna att jag blev otroligt sugen på att testa en egen Stella efter att först ha sett den i Barnvagnsgruppens julkalender men eftersom jag inte har råd att köpa en får jag sätta mitt hopp till turen.

Jag vill så gärna vara den som vinner eftersom det känns som det var oss du skrev om när du beskrev den ideala situationen för en Stella. Vi har en stor duovagn som vi köpte begagnad med fyra fasta hjul och ordentligt med fjädring som är underbar på långa promenader i terrängen. Men både jag och min man känner dagligen ett behov av en smidigare stadsvagn som tar sig fram lätt i kollektivtrafiken men som ändå klarar att ta sig fram på de ibland dåligt plogade gångvägarna i vår egen Stockholmsförort.

Dessutom skulle den vara perfekt när vi åker och hälsar på familjen på Gotland och då måste ta oss fram med bil. Vår andra vagn tar upp nästan hela bagageutrymmet i mina föräldrars stora saab och går inte att låsa i hopfällt läge så den blir otroligt svår att lyfta i och ur bilen. Här vinner Stella på alla punkter och skulle få rulla med oss även i mina hemtrakter och på alla andra äventyr som vi tar oss för.

Sedan är ju River Blue så sjukt snygg det skulle utan tvekan vara den snyggaste vagn jag haft nöjet att rulla runt med min lilla älskling i. Och liggdelen låter ju så bra med många smarta funktioner så det blir väl till att börja fundera på nummer två om jag skulle vinna…

Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst men inlägget är redan jättelångt. Men det visar hur gärna jag vill vinna en alldeles egen stjärna!

Reply
Victoria R 13 januari, 2016 - 23:07

Det bästa med Stella är att den har så många funktioner utan att vara så stor ihopfälld.

Håller tummarna för att du vill flytta hem till mig så jag också får testa på dig 🙂

Reply
Ewa 13 januari, 2016 - 23:34

Att köpa barnvagn för första gången känns som att köra huvudet rakt i betongen
Dina recensioner om diverse vagnar jag läst, hoppas nu jag slipper göra någon riktig fadäs
Stella är en vagn helt i min smak med okonventionella lösningar som inte ens skulle göra maken min spak
Ligga, vila eller sitta, ett bra läge för barnet ska man nog kunna hitta
Den är även liten och lätt så jag kan ta mig fram i stan eller långpromenad på ett smidigt sätt
och inte jag heller behöver vara rädd att den inte passar hissens bredd.

Reply
Johanna 14 januari, 2016 - 08:40

Denna vagn låter perfekt för oss, vi väntar tillökning i mars & kommer ha syskonvagn. Har en som går på förskola och då vore det perfekt att ha en vagn till bara lillebror som han ligger säkert och skönt i. Samtidigt kunna hämta dottern utan lillebror så verkar vagnen helt underbar som sittvagn också. Vår vagn sjunger på sin sista vers just nu och är verkligen i behov av en ny singel-vagn som fyller våra behov, denna verkar så rätt! Hoppas verkligen på en vinst, inte nog för hur vagnen verkar funka exakt så som vi vill utan också för den är så fantastisk fin! Och alla vet ju, att utseende viktigast efter säkerhet & bekvämlighet 😉

Reply
Johanna Robles 14 januari, 2016 - 13:35

Hej finaste Anna!
Missade nästan chansen att va med o tävla
Först o främst….hur snygg är inte vagnen?! Skulle vara världens lyckligaste….säkert mannen med då det är en super duper bilvagn!
Vi spenderar iaf en månad varje sommar i Spanien, då gubben är därifrån, skulle ju vara fenomenalt att ha med Stellan!
Plus…att vi jobbar på ett syskon…liggdelen är ju topp, älskar solskärmen.
Men jag är absolut helt såld på bygeln, wow!
Håller alla tummar o tår här!

Reply
Grattis till en stjärna! 14 januari, 2016 - 14:13

[…] grattis vill jag önska till Moa, som är vinnaren av den Maxi-Cosi Stella jag recenserat på bloggen! Tävlingen avslutades vid midnatt inatt och jag vill tacka alla er som […]

Reply
Mia 25 mars, 2016 - 15:15

Hej Anna!
Vet inte om jag missförstått men det verkar som alla färger man kan köpa förutom black raven är en äldre modell än övriga färger, stämmer det? Är det någon mer skillnad än färgen på årsmodellerna?
Black är ju nedsatt 1000kr både på babyland och jollyroom och jag är inte så färgkänslig men vill gärna inte missa någon ny funktion:)
Tack på förhand!

Reply
Anna 25 mars, 2016 - 22:05

Hej, tyvärr har jag ingen koll på om det är någon skillnad på de olika modellerna, jag har inte hört något om det men det finns absolut en möjlighet att det ändå är så. :/
/Anna

Reply
Therese 30 mars, 2016 - 18:37

Står i valet mellan denna och balios m. Ska byta från en buffel och ska funka till en två åring och med ståbräda.. Vilken skulle du välja? Kommer fungera som enda vagn då hon inte åker så ofta. 🙂

Reply
Anna 31 mars, 2016 - 08:30

Hej Therese,
hm… inte helt självklart men jag tror jag skulle välja Balios. Den är bättre ihopfälld och handtaget går att få lite längre, vilket är en detalj jag tycker är rätt viktigt om vagnen ska köras med ståbräda!
/Anna

Reply
Tävling – vinn en valfri Maxi Cosi Stella! 16 juli, 2016 - 19:52

[…] kan du här på bloggen vinna en Maxi Cosi Stella i valfri färg – tillgängliga färger ser du här. Stella är en liten och smidig barnvagn […]

Reply

Lämna en kommentar