Elodie Details våren 2016

av Anna
Elodie-Details-spring-2016

Den första vagnen som recenserades här på Allt om barnvagnar var en Stockholm Stroller från Elodie Details, i det snygga mönstret retrorevolution. Den dittills absolut mest färgglada vagn jag kört. Jag har därmed följt Elodie Details som varumärke ganska länge och är så förtjust i deras utveckling. Eftersom att jag är den barnvagnsnörd jag är så fokuserar jag allt på deras Stroller Stuff-collection men jag kan även rekommendera att kolla in Home-utbudet som har fått väldigt mycket fint inför våren. Men på barnvagnsområdet fanns det givetvis också mycket fint. Elodie Details jobbar med kollektioner, i början av hösten släpps oftast nya mönster och då kommer de på skötväskor och åkpåsar. Sen som nu, till våren, så kommer samma mönster igen men på sittdynor och regnskydd och andra mindre ”varma” barnvagnstillbehör. Denna vår släppte dock Elodie även ett helt nytt mönster, Color of the Wind, som jag ska visa mer av nedan.

Märkets barnvagn Stockholm Stroller har kommit i två nya utföranden. Dels i färgen Bedouin Stories som tidigare funnits som skötväska i tote-modellen och som åkpåsen. Men Elodie Details har också gjort om sin prickiga klassiker Rockabilly Dot. Prickar i ny tappning heter bara DOT och har fått en ojämnare form samt blivit lite mindre. Riktigt fin och känns mer modern än sin föregångare. Så självklart har Stockholm Stroller nu också släpps i en DOT-version.

EDspring16

Jag tror att regnskyddet är den Elodie Details-produkt jag använt allra mest. Så praktiskt och en estetiskt upper på samma gång! Ovan ser vi de främsta barnvagnsnyheter i form av regnskydd och CosyCushion-sittdyna i mönstrena Bedouin Stories, nya Color of the Wind och nya DOT.

Elodie-Details-Color-of-the-Wind

Och av de tre så blev Color of the Wind utan tvekan min favorit! Mönstret är glatt men lugnt på samma gång, lite psykedeliskt i blågrårosalila-toner. Matchar till det mesta men sitter riktigt, riktigt bra i gråa vagnar upptäckte jag snabbt. I collaget ovan syns dynan i en grå Sulky/S från Kronan. Sittdynan har förbättrats en hel del sedan jag först provade den för ungefär fyra år sedan. Det mönstrade sidan är mindre glansiga vilket också gör den mindre halv och svettig. Sen något år tillbaka har dynan dessutom fått knytband i sidorna, vilket för att den inte kan glida i sittdelen om man knyter fast den de öglor som ofta finns i sidorna. Mer bilder överlag och en utvärdering av den nya dynan kommer senare under våren!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Elodie Details hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar