Skip Hop Chelsea x 2 – skötväska och ryggsäck!

av Anna

När jag väntade mitt tredje barn så skrev jag att jag inte var någon skötväske-tjej… men boy oh boy har det hunnit ändra sig. Det finns ju så många fina och bra skötväskor, och Skip Hops olika modeller har för mig snabbt blivit skötväskor som lyckas väl med att kombinera design och funktion. I det här inlägget så tänkte jag passa på att dela med mig av mina erfarenheter och åsikter kring de två Skip Hop Chelsea-väskor jag har använt: den vanliga skötväskan Chelsea och ryggsäcksmodellen Chelsea Backpack.

Recension av Skip Hop Chelsea Skötväska

Recension av Skip Hop Chelsea Skötväska

Skip Hop känns ju som veteraner inom skötväskebranschen, men har länge kanske varit mest nischade mot det praktiska och ibland nästan sportiga vad gäller design av väskorna. När modellen Chelsea släpptes för första gången, då endast tillgänglig i svart, för mer än två år sedan så blev den direkt uppmärksammad för sin tjusiga framtoning. Nu har Skip Hop alltså en hel serie av Chelsea-produkter, alla designade enligt samma stilmall och senaste tillskottet till familjen är vanliga Chelsea i en variant i grått och silver samt den marinblå Chelsea Navy som syns på bilderna.

Gillar man många fack i skötväskan så är Chelsea en skötväska som torde attrahera! På framsidan finns två vanliga ytterfack, den delen som handtaget är fäst i är också ett stort fack plus att det finns ett mindre fack i typ mobiltelefonsstorlek upptill. Chelsea har även rejäla fack på båda kortsidorna och ett fack, tänkt för skötbädden, på baksidan. Det här är inte en skötväska man behöver öppna upp och rota runt i för att man ska kunna hitta det nödvändiga. Bara ytterfacken är tillräckligt för att man välorganiserat ska kunna packa både sina egna värdesaker och en massa bra att ha-saker för barnet.

Skip Hop Chelsea Navy med snygga gulddetaljer och bra fack

Gott om praktiska förvaringsfack

Skip Hop Chelsea har förstås fack även på insidan. På vardera långsida finns två stycken fack med resåröppning, precis i lagom storlek för att hålla blöjor, våtservetter och klädombyten på plats och lättåtkomliga. Vill man hänga upp skötväskan på vagnen så är behöver man inte krångla med axelremman. Chelsea har inbyggda väskkrokar som träs runt handtaget och sedan hakas fast i öglan på väskan.

När väskan inte hänger på vagnen kan man antingen hålla den i handen, eller armvecket, med bärhandtaget. Eller så kan man bära den över axeln med bärremmen. Remmen är bred och ganska bekväm. Den har ingen vadderingskudde men det är inte heller något jag saknat. Däremot önskar jag att axelremmen hade gått att ta bort helt. Jag tycker den ser lite ful ut och ibland hamnar i vägen för skötväskans öppning när den är upphängd på barnvagnens handtag.

Skip Hop Chelsea Black är rymlig i modellen

Rymmer all packning man behöver

Bilderna på svarta Skip Hop Chelsea har mer än två och ett halvt år på nacken. Då hade jag en liten bebis. Nu har jag en snart treåring och en till bebis i magen. Chelsea funkar faktiskt väldigt väl för olika åldrar och är tillverkad av ett material som väl står emot både slitage och smuts. Att den har så klassiskt utseende är också ett plus för mig, som gärna byter åkpåse, sittdyna och filt regelbundet men ändå gärna ser att alla vagnstillbehör matchar.

För mig är det här en väska som får fullpott både för sina fack – både antal samt placering och storlek – men också för sin design. Det jag saknar är detaljer i sammanhanget. Jag skulle som sagt gärna se att axelremmen gick att ta av. Och jag måste även erkänna att jag gillar när skötväskan har ett övervikbart lock. Skip Hop Chelsea skötväska stängs med en dragkedja upptill och vid de flesta tillfällen räcker det fint. Men råkar man ut för en överraskande regnskur och har glömt regnskyddet hemma så är ett lock som viks över skötväskans öppning lite extra bra på att hålla vätan ute för stunden.

Recension av Skip Hop Chelsea Backpack

Recension av Skip Hop Chelsea Backpack

Om livet med barn kanske inte alltid involverar en barnvagn men behovet av skötväska fortfarande är stort, då är en ryggsäcksmodell något jag kan rekommendera. Jag har testat några olika varianter av skötväskor som kan bäras som ryggsäck. Skip Hop Chelsea Backpack är den absolut bästa varianten jag råkat på hittills. Och det baserar jag framför allt på att den varit den mest bekväma att bära på ryggen, inte helt olik andra, helt vanliga ryggsäckar i min ägo.

Även den här modellen av Chelsea har bra ytterfack, men inte alls lika många som vanliga Chelsea. Det finns två rejäla, djupa sidofack, ett mindre fack för värdesaker uppe på skötväskans lock och ett större, dragkedjeförsett fack allra längst fram. Detta fack är faktiskt min favoritegenskap hos hela väskan. Det har kilar av tyg i sidorna och facket liksom fälls framåt när man öppnat upp det. Storleksmässigt är det som måttsytt för ett paket våtservetter och några blöjor. Exakt det jag oftast vill komma åt när jag byter blöjbytor på ett litet större barn som står på egna ben och inte kräver skötbädd eller distraherande leksaker.

Skip Hop Chelsea Backpack rymmer all packning man behöver

Medföljande barnvagnskrokar och rymlig insida

Skip Hop Chelsea Backpack kan hängas upp på vagnen på precis samma sätt som vanliga Chelsea, med en liten skillnad. På Chelsea Backpack kan denna lilla rem tas loss helt. På Chelsea skötväska är den fastsydd i ena ändan. Vanliga Chelsea hänger aningen snyggare och mer välbalanserat på barnvagnens handtag. Men Chelsea Backpack behöver absolut inte skämmas för sig.

På insidan av väskan finns ett stort fack för den medföljande skötbädden, och sedan två stora fack med elastisk öppning. Dessa är mer tilltagna i utrymme. I ett av facken får man in en hel bunt med blöjor. Den här skötväskan lyckas dessutom väl med någon slags odefinierbar trompe l’œil-effekt. Den ser inte så stor ut men utrymmet inuti är enormt. På bilden ovan syns packningen som låg i skötväskan vid fototillfället. Och då var Chelsea Backpack endast halvfylld. Den har inte så väldigt många fack men det går att proppa i blöjor, ombyten och mellis för en hel syskonskara!

Skip Hop Chelsea Backpack är riktigt bekväm som ryggsäck

Mycket bekväm att bära som ryggsäck

Öppningen på Skip Hop Chelsea ryggsäck är ett rejält lock som hålls på plats med magnetlås. Under locket kan skötväskans öppning dras ihop med en dragsko, som hållit formen fint trots ett halvårs öppnande och stängande. Att ha Skip Hop Chelsea som ryggsäck har funkat otroligt bra. Axelremmarna kan regleras tillräckligt mycket för att den ska funka både på mig och min större man. I somras cyklade vi ofta på stranden och packade cykelvagnen full med badkläder, filtar och badringar – och barn förstås. När packutrymmet snabbt tog slut så var det så himla smidigt att kunna ta skötväskan på ryggen under cykelfärden. Axelremmarna är så pass bekväma att jag kunna gå runt länge med skötväskan utan att få ont i axlarna.

Många andra skötväskor modell ryggsäck verkar sätta skötväskefunktionen i andra hand. Men Skip Hop har tänkt igenom det här ordentligt. Nackdelarna med Chelsea Backpack tycker jag är att den har något få innerfack. Det blir lätt att allt som läggs ned hamnar i hög. Men allt annat med skötväskan känns så välkonstruerat. Det är imponerande att Skip Hop lyckas behålla Chelsea-stilen även på denna ryggsäcksmodell!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Skip Hops skötväskor hos: Babyland

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Välja rätt skötväska! 14 februari, 2017 - 18:38

[…] har anlänt. Detta inlägg är som en liten teaser inför kommande skötväskerecensioner. Skip Hop Chelsea har jag redan recenserat men jag ska gå igenom vad med de andra två modellerna som intresserar […]

Reply
Annah 17 december, 2017 - 05:27

Hej!

Nu när jag såg din recension på väskan vart mitt val av sköt äska jätteenkel! Och tack för det! Stort plus var att jag fick veta att man inte behöver köpa separata krokar för att hänga väskan över ”handtaget”

Med vänlig hälsning, Annah

Reply
Anna 17 december, 2017 - 16:13

Tack! Vad roligt att jag kunde vara till hjälp!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar