Skip Hop Duo Signature

av Anna
Recension av Skip Hop Duo Signature

Recension av Skip Hop Duo Signature

När man pratar om skötväskor så tror jag att Skip Hop är ett av de första märken som många skulle komma att tänka på. Så därför känns det helt rätt att näst ut i min serie recensioner av skötväskor kunna presentera modellen Duo Signature från SkipHop. Väskan är ett recensionsex från Skip Hop i mönstret Chevron, som släpptes under år 2014. Skip Hop Duo är en klassisk modell som funnits med under många år, men som nu alltså uppdaterats till Duo Signature. Jag kan tyvärr inte bjuda på någon jämförelse eftersom att jag aldrig testat Duo. Men jag kan snabbt konstatera att Duo Signature känns väl genomtänkt och väldigt praktisk. Den innehåller inte en massa lullull. Enda tillbehöret är en matchande skötbädd och den avtagbara axelremmen.

En del av de skötväskor jag testat har haft ett anslag om att kunna jobba dubbelt som handväska också. Nu tycker jag visserligen att Duo Signature är snygg, men den faller inte riktigt inom modekategorin. Och helt ärligt är det rätt skönt. Det här är en väska som är tänkt att ligga i en varukorg, som kan slitas på, som det inte känns fundamentalt fel att lägga ned en bajsblöja i. Rätt befriande nu när jag har ett barn som passerat åldern då man ligger raklång i en liggdel och som mest råkar ut för en läckande blöja. Med en ettåring är det kladd med lera, banan i hela ansiktet och en body marinerad i fruktpuré som gäller. För det ändamålet så passar Duo Signature helt  perfekt.

Skip Hop Duo Signature har gott om smarta förvaringsfack

Gott om smarta förvaringsfack

Skip Hop Duo Signature är i mitt tycke precis lagom stor för ett blöjbarn med normala behov av blöjor, matattiraljer och ombyten. Framtill har väskan två mindre fack som stängs med magnetlås. Där har jag förvarat sådan jag behöver ha extra lättåtkomligt – en klämmis med gröt eller ett paket näsdukar. Sedan finns ett större draglåsförsett fack och bredvid det finns en metallring, tänkt att kunna fästa leksaker i. På båda kortsidorna finns fickor som funkar att stoppa ned nappflaska eller drickmugg i.

Duo Signature kan dras igen helt med dragkedjan upptill. Ett stort plus i min bok, jag som vill kunna skärma av innehållet helt så inget trillar ur om väskan hamnar upp och ner vid inpackning i bilen till exempel. Det finns även ett smart, halvt dolt, fack med dragkedja lagom stort för en smartphone eller en liten plånbok, busskort etc. Den fickan är perfekt placerad för att snabbt kommas åt om väskan hänger på barnvagnens handtag.

På baksidan av Skip Hop Duo Signature finns ett stort fack som inte kan stängas igen med vare sig knapp eller dragkedja. Där är skötbädden placerad. På insidan av Duo Signature finns två mindre fickor lagom i storlek för blöjor och ombyte. Jag hade kanske kunnat tänka mig ytterligare något innerfack eller en nätficka i alla fall. Men det är ett mindre klagomål från min sida med tanke på att väskan har så väldigt gott om andra fack på utsidan.

Skip Hop Duo Signature har smarta, inbyggda barnvagnshängen

Smart med inbyggda barnvagnshängen

Upphängningen på vagnen kan inte få annat än applåder dock, och samma gäller remmarna. Axelremmen till Duo Signature kan enkelt knäppas av helt och de två bärhandtagen är av precis lagom längd. Så oavsett hur man vill bära sin skötväska (över axeln/över armen) bör man kunna hitta ett sätt som passar bra med Duo Signature. Själv är jag inget fan av axelremmar och brukar alltid ta bort dem det första jag gör. Något som sagt är enkelt på den här skötväskan eftersom att den har separata remmar för att hänga vagnen på exempelvis ett barnvagnshandtag.

De tre bilderna till höger i collaget ovan visar hur remmarna på Duo Signature är konstruerade. Bild 1 visar det dubbla knäppfästet på skötväskan. Bild 2 visar hur det ser ut när man knäpper dit den korta upphängningsremmen. Hur det ser ut syns även på längre avstånd på den stora bilden i collaget. Bild 3 visar sedan hur man knäpper fast axelremmen över upphängningsremmen. Ett i mitt tycke väldigt smidigt system. Ett klick så är det klart och lika enkelt kan man med en hand (och barnet på andra armen) lossa väskan från vagnen om man ska ta med den in på ett café eller till ett skötrum. Väldigt skönt att slippa en lång rem över barnvagnshandtaget också!

Mitt omdöme av Skip Hop Duo Signature

Mitt sammanfattade intryck av Duo Signature är ett att det är en väldigt praktisk och funktionell skötväska, med smarta detaljer. Väskan är verkligen konstruerad för att funka ihop med en barnvagn. Storleksmässigt funkar den även i mindre varukorgar och med upphängningen är den supersmidig med vagnen om man just vill frigöra utrymme i varukorgen. Men mest av allt gillar jag att den är gjord för att användas. Det gäller både för dess funktioner och för materialval. Efter att ha testat Duo Signature så har jag inga problem med att förstå varför Skip Hop är en sådan gigant på skötväskemarknaden.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Skip Hop skötväska hos: Babyland
Se pris för SKip Hop skötväska hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Skip Hop Stroller Saddlebag 24 mars, 2016 - 09:10

[…] De har väldigt många ”traditionella” skötväskor, jag har tidigare recenserat Skip Hop Duo Signature. Under 2015 utökade Skip Hop även sitt sortiment med en åkpåse som jag kommer publicera en […]

Reply
Skip Hop Three-Seasons Åkpåse 8 april, 2016 - 14:29

[…] kanske mest kända för sina skötväskor och andra barnaccessoarer, jag har bland annat skrivit om Duo Signature tidigare och om Stroller Saddle Bag nu senast. När märket under 2015 släppte en åkpåse så […]

Reply

Lämna en kommentar