Skip Hop Mainframe

av Anna

Skip Hop Mainframe samt, lite längre ned i denna text, Skip Hop Mainframe Backpack är två nyare väskmodeller från Skip Hop som har en speciell egenskap gemensamt – de har en hård öppning. Enligt samma princip som en doktorsväska eller en gammal portmonnä som utgörs alltså väskans öppning av en ram i metall, som gör att det är väldigt enkelt att få en överblick över det som finns nedpackat. Stilmässigt tycker jag att Mainframe-serien påminner ganska mycket om Skip Hops Chelsea-produkter. Stilren design med snygga guldfärgade detaljer i form ev dragkedjorna och logga. De hårda öglorna man drar dragkedjorna med påminner lite grann om öglorna i en rosett tycker jag. Väldigt fint och matchar till de allra flesta barnvagnar.

På framsidan av Skip Hop Mainframe finns ett mindre fack som stängs med magnet och ett större som öppnas med den dubbla dragkedjan. På bakfidan finns ett fack som löper längs med hela bakstycket. På båda kortsidorna finns öppna fack som man kan stoppa ned en flaska i.

Precis som alla andra skötväskor från Skip Hop som jag har testat så har också Mainframe inbyggda väskkrokar, vilket gör det väldigt enkelt att hänga upp den på barnvagnens handtag. Väskan är relativt rymlig och på grund av metallramen inte superlätt, så packas den full är det säkrare för vagnens stabilitet att stoppa in skötväskan i varukorgen istället. En nackdel med Mainframe är förstås att den är svårare att knö in i trånga utrymmen, just för att den är så stel i öppningen.

Portmonnäöppningen på Mainframe har en stor fördel och en lite mindre nackdel. Fördelen är att när skötväskan är helt öppnad får man en otroligt bra överblick över innehållet. Jag har minskat mängden rotande i blindo efter rätt par strumpor väsentligt sen jag började använda Mainframe, och det är något jag verkligen uppskattar men den här typen av öppningen. Eftersom att metallöppningen är stabil i sin konstruktion så innebär det också att man kan öppna skötväskan helt och så stannar den i det läget. Vissa skötväskor måste man använda ena handen till att hålla upp öppningen och har då bara en hand kvar att packa med. Så är inte fallet med Mainframe.

Nackdelen är istället att om man skulle vilja öppna bara en liten glipa för att fiska ut den där blöjan man redan vet ligger överst i skötväskan, så är det i princip omöjligt. Bilden överst till höger visar hur jag öppnat upp dragkedjan någon decimeter och att man knappt får in ett finger genom öppningen. Detta är kanske inte något större problem men jag märkte ibland när skötväskan låg stabilt inpackad under vagnen och jag bara vill komma åt en filt eller en förpackning våtservetter att det irriterade mig lite att jag varje gång måste lyfta fram skötväskan och dra upp dragkedjan hela vägen.

Skip Hop Mainframe är en riktigt rymlig skötväska, fast det kanske inte ser ut så. Jag kunde packa i all min vanliga packning OCH får plats med bärselen ovanpå, och ändå lyckas dra igen väskan utan att behöva ta i. Det är imponerande, för jag är typen som packar mycket fast jag bara ska till ICA och handla mat, så jag har ganska höga krav på hur rymlig jag anser att en skötväska bör vara. Mainframe uppfyller detta med bravur. Jag tycker också mycket om fördelningen av fack. Det är enkelt att packa väskan och enkelt att hålla ordning på vad som finns var. På insidan finns fickor med resåröppning som är perfekta i storlek för att stoppa ned blöjor och reservkläder i. På baksidan av skötväskan finns ett stort fack där man förvarar skötbädden och just på Mainframe har jag även haft paketet med våtservetter där, så de finns snabbt tillgängliga utan att jag behöver öppna upp hela väskan. På framsidan finns också ett mycket praktiskt fack som har en liten ficka i sig, perfekt att stoppa småsaker man vill ha koll på i.

Förutom skötbädden så ingår också en avtagbar axelrem till Skip Hop Mainframe. Jag brukar inte använda axelremmarna så den har jag stoppat undan. De bärhandtag som finns på själva väskan är relativt långa, så jag kan ta Mainframe över axeln med dem om jag skulle vilja. På min man är det precis på gränsen att det går, han är ju större i kroppen. Men vi har både tyckt att väskan är bekväm att bära i armvecket eller förstås att hålla den direkt i handen.

Upphängningen på barnvagnens handtag görs genom de fastsydda krokar som sitter på väskan. Remmen kan justeras i längden beroende av handtagets omkrets och hur högt eller lågt man vill att väskan ska hänga. Det är enkelt att få dit krokarna och de känns rejäla nog. Eftersom att väskan drar hela krokarna nedåt så kan man dock behöva sätta en stöttande hand eller fot under väskan när krokarna ska lossas, så att det bildas lite slack i remmen när man ska haka av. Fördelen med sådana här krokar är att till skillnad från om man hänger upp skötväskan med bärremmen så kan väskan inte glida nedåt längs med handtaget.

Skip Hop Mainframe finns också som Skip Hop Mainframe Backpack, en ryggsäcksmodell av samma skötväska. Eftersom att jag är ett stort fan av ryggsäcksskötväskor när jag ska resa med barnen så tog jag tillfället i akt att testa Mainframe Backpack när jag flög med familjen till Florida. Förutom att fungera ypperligt som handbagageväska för mig och min yngsta dotter så har Mainframe Backpack varit helt perfekt att ha med sig under semestern. Konstruktionen är precis samma som för vanliga Mainframe – en hård öppning som kan fällas upp på vid gavel så man får förstklassig översyn över innehållet i skötväskan. Även Mainframe Backpack har inbyggda väskkrokar, men istället för en avtagbar axelrem så finns det på baksidan två stycket reglerbara ryggsäcksremmar. När jag flyger med bebisar så har jag barnet i en sele på magen, skötväskan på ryggen och sen har jag båda händer fria att hålla biljetter, dra väskor eller hålla mina andra barn i handen med.

Skip Hop Mainframe Backpack är en stor skötväska, som man kan packa ned väldigt mycket i. Blöjor och komplett ombyte för två barn är inget problem, det finns också gott om utrymme för drickor, snacks, filtar och solkräm. De två ytterfacken på framsidan var i perfekt format för att förvara pass och viktiga papper i, lätta att komma åt under resandet. Sidofacken är även tänkt för flaskor men jag har också använt dem att förvara ihoprullade, runna filtar i – så finns de där när något barn känner sig fruset (hände exakt noll gånger i Florida under juni månad…) eller behöver skärmas av från omvärlden.

Jag skulle säga att Mainframe Backpack har samma för- och nackdelar som vanliga Mainframe. De bra sidorna är den stilrensa designen, hur rymlig den är, att det finns så många smarta fack och att den är enkelt att båda hänga på vagnen samt hänga på ryggen. Nackdelen är återigen att det är allt eller inget som gäller när det kommer till dragkedjan och att den kan vara lite knepigt att knöla in i en liten varukorg eller andra trånga utrymmen. Det positiva överväger dock med rejäl marginal det negativa och jag är verkligen förtjust i Skip Hops Mainframe-serie. Precis så praktiska som jag anser att en skötväska ska vara, men ändå så pass snygg att väskan inte känns det minsta tråkig att hänga på vagnen!

Du kanske också gillar

2 kommentarer

sofie 28 augusti, 2018 - 21:41

hej när tänker du skriva om emmaljungas vagnar och produktionsår??

Reply
Anna 29 augusti, 2018 - 08:55

Hej Sofie,
jag vet faktiskt inte. Tänker du på deras nyheter för 2019? Jag hoppas få en ordentlig genomgång på mässan i Köln i slutet av september, så antagligen efter det.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar