Skip Hop Riverside

av Anna

Skip Hops lättviktsskötväska heter Riverside och är en väska som jag använt riktigt länge, vilket i regel brukar vara ett mycket gott betyg. Vikten är verkligen låg. Opackad väger den inget alls i handen. Vad jag gillar allra bäst med Riverside är att Skip Hop kombinerar en låg ursprungsvikt med att i vanlig ordning erbjuda många fack, så att väskan är enkel att packa och organisera. Först var jag lite skeptisk till hur tyget skulle stå emot slitage. Jag är nog inte alltid så snäll mot mina skötväskor, men det är ju verkligen ett bruksföremål. De ska kunna ställas på ett golv, tryckas in i en varukorg, packas i bilen. Yttertyget på Skip Hop Riverside är så tunt att jag var rädd för att det skulle repas upp men faktum är att skötväskan efter daglig användning i flera månader fortfarande är helt felfri.

På framsidan av Skip Hop Riverside finns ett fack som öppnas dragkedja, precis lagom för sådant man snabbt vill kunna komma åt men som inte gärna får nås av barnen eller andra klåfingriga händer. Det finns också ett större fack som stängs med magnetlås, där har jag ofta proppat ned näsdukar och annat som är bra att ha till hands vid nästa nysning eller glass som tappas på tröjan. På baksidan finns inga fack alls men på båda kortsidorna finns det som ska motsvara flaskfack, och som har precis rätt form för att en nappflaska ska kunna stå upprätt och stabilt. Skip Hop Riverside har två fasta bärremmar, lagom att hålla i om man vill ha skötväskan i handen men också tillräckligt långa för att åtminstone jag ska kunna ha skötväskan över axeln med.

Det jag gillar allra mest med Skip Hop Riverside är att när man har väldigt lite packning i väskan så är skötväskan aldrig onödigt tung. Men vill man ta med sig halva hemmet när man ska till lekparken med barnen så går det också bra, det här är en skötväska som kan packas riktigt full. Jag har fått med mig mat och drickmugg, blöjor, våtservetter, mockasiner, en filt, ombyten för två barn, necessär med sjukvårdsgrejer och en del annat smått och gott i Riverside. Men – jag har dessutom ovanpå all vanlig packning också kunnat klämma ned en hel bärsele i skötväskan. Något som varit riktigt praktiskt när jag har mycket att bära på och är själv med barnen. Då har man hellre ett större kolli att hålla reda på än flera små.

På skötväskans insida finns ett större fack för den medföljande skötbädden, samt två mindre fack med resåröppning som är precis lagom i storlek för att sortera upp blöjor och våtservetter i. När man vill ha mindre packning i väskan så låter man väskans sidor vara nedknäppta. Då blir packutrymmet lagom för en vanlig dagsutflykt. Men när man vill packa på med ytterligare grejer så öppnar man upp sidorna och kan då bygga på höjden med packningen på ett helt annat sätt.

Med Skip Hop Riverside ingår en en avtagbar axelrem, som jag inte använt alls eftersom att jag tyckt att de fasta bärremmarna räckt för alla mina behov. Inuti sidofacken finns knappfästena för att ha skötväskan sidor invikt eller uppfällda. På bilden längst ned till höger i collaget ovan visar jag hur skötväskan ser ut med sidorna uppknäppta. Det är då man kan lägga in lite extra grejer i den. Men det är även så man ska ha skötväskan om man vill använda den inbyggda upphängningen för barnvagn. Dessa utgörs av krokar som hakas fast i en ögla efter att man har trätt remmen runt barnvagnens handtag.

Lösningen för att hänga upp Skip Hop Riverside på barnvagnen fungerar riktigt bra i det avseende att skötväskan hänger både snyggt och stabilt på handtaget. Ett litet problem uppstår dock om skötväskan är tung. Givetvis ska man alltid vara försiktigt med att hänga en tung skötväska på en barnvagn, då det alltid finns en risk för att barnvagnen kan tippa. Jag brukar ha skötväskan i varukorgen men när jag som vid tillfället då jag tog bilderna ovan ska in på mataffären och handla relativt mycket, då behöver jag ju utrymmet i varukorgen för annat. Jag brukar också tycka att det tydligt känns att vagnen balanseras upp tyngden på handtaget om det också är lite tyngd i varukorgen. Med det sagt, finns det lite packning i skötväskan så dras ju den nedåt, och det är då väldigt svårt att få till det slack i upphängningsremmen som behövs för att man ska kunna lossa kroken. Jag fick ofta palla upp skötväskan lite med ena knät för att remmen skulle avbelastas tillräckligt för att kunna knäppas upp. Har man inte så mycket, eller snarare sagt inte så tung packning i skötväskan så uppstår dock inte detta problem.

Jag har varit ruskigt nöjd med Skip Hop Riverside. Det är kanske inte den absolut snyggaste skötväskan jag vet, men den är stilren i sin design och på intet sätt ful, snarare kanske lite tråkigt. Men ändå bra mycket snyggare än andra skötväskor som är på samma nivå vad gäller funktion och i att vara praktiskt. Jag tycker mycket om att skötväskan så enkelt kan växa med mängden packning. Jag uppskattar att den väger lite och att den är så formbar. Den hör skötväskan man man pressa in även i den minsta av varukorgar. Jag tycker också att det är imponerande att de hållet sig så fin i skicket tack vare att materialet stöter ifrån sig smuts och annat barnrelaterat klet. En perfekt skötväska för den som vill ha något som är smidigt och som i alla lägen funkar utan att krångla.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Skip Hop skötväskor hos: Jollyroom
Se pris för Skip Hop Skötväskor: Babyland

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Lisa 14 augusti, 2018 - 23:08

Hej! Vilken skötväska skulle du rekommendera till joolz hub? Skulle riverside fungera att ha i varukorgen under? Eller skulle den ta upp hela utrymmet?

Reply
Anna 27 augusti, 2018 - 10:20

Hej Lisa,
ja den funkar absolut! Jag skulle välja en mindre, mjuk modell, så behöver det inte bli så bökigt att få ned skötväskan i varukorgen. Så denna eller kanske Elodie Details lättviktsskötväska!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar