The Buppa Brand Åkpåse

av Anna
Recension av The Buppa Brand Åkpåse

Recension av The Buppa Brand Åkpåse

The Buppa Brand är ett märke som återuppstod för något år sedan, till mångas stora glädje. Jag har tidigare skrivit om den lite tunnare softshell åkpåse från Buppa Brand men denna Winter är en tjock, mer rejäl vinteråkpåse. Mönstret finns i två varianter och just den här färgsättningen heter Foxy Lady. En riktig färgklick vars design uppskattats av både små och stora i familjen!

Uppmätt med mitt eget måttband får jag Buppa Brand Winter till att vara omkring 99 cm lång, 50 cm bred och ha ett lock som är 67 cm högt. Standardstorlek och rymmer de flesta barn upp till 2-3 års ålder. Åkpåsen är testad för att klara ned till – 20, tack vare dubbla lager foder. Den känns tunnare än en del andra vinteråkpåsar, men samtidigt väldigt tät och gedigen. Så fast jag inte haft möjlighet att faktiskt testa den i mer än några enstaka minusgrader så tror jag på det. Åkpåsen känns också lite mer stel i yttermaterial än många andra åkpåsar, men så ska den också vara vattenavvisande.

Insidan och upphängning i vagnen av The Buppa Brand Åkpåse

Åkpåsens insida samt upphängning i vagnen

Den här åkpåsen har funnits i många år nu, vilket i vissa avseenden märks på designen. Den har separata öppningar för sittdelens sele. Det är inte ett problem om man har en sele som enkelt kan tas isär i separata remmar. Om man har en sele där remmarna måste träs ur sina fästen för att lossas så blir separata selhål lite krångligare. Då hade kardborreförsedda öppningar i åkpåsen varit att föredra. De selöppningar som finns sitter på helt rätt ställen och det gör att åkpåsen ska funka med alla sorteras sittdelar. Locket kan tas loss helt från bakstycket, så att åkpåsen även kan användas som sittdyna i vagnen. Detta är väldigt praktiskt under den där perioden av året då det är kallt på morgonen men varmare under dagen, så att man kan alternera mellan att använda eller inte använda hela åkpåsen.

På baksidan av Buppa Brand Winter finns både en övervikbar kant och en upphängningsficka i form av en lodrät och en vågrät rem. Jag älskar ju när åkpåsar på något sätt kan fästas upp över ryggstödet, det gör att de inte kan glida nedåt i sittdelen på samma sätt. Och jag börjar tycka att dessa remkonstruktioner funkar bättre än en hel ficka, eftersom att de funkar med fler konstruktioner för hur sufflett och sittdel sitter ihop.

Så ryms barnen i The Buppa Brand Åkpåse

Så varm och rymlig är The Buppa Brand Åkpåse

Även om The Buppa Brand Winter åkpåse är lite stelare i konstruktionen så formar den sig fint efter sittdelen, och passar således bra också i en ergonomisk barnvagn. Åkpåsen känns väldigt rymlig. Min dotter är snart två år gammal och någonstans mellan 85 och 90 cm lång. Hon har gott om utrymme kvar både på längden och bredden. Trots nollgradigt väder och endast en ulloverall samt mössa på sig så hölls kroppstemperaturen helt perfekt under en längre promenad nedbäddad i Buppa Brand Winter.

Upptill på åkpåsens lock finns en dragsko för att man ska kunna dra åt runt barnet, så att kall luft inte kan smita in vid sidorna. Det är en funktion som behövs om man har ett lite mindre barn, och Buppa Brand Winter har i sin grundkonstruktion en relativt vid öppning. Tyvärr fungerar lockets dragskofunktion inte som önskat. Själva stoppen, som ska håll åtdraget, glider upp på ena sidan och även om man knyter sin egen knut så känns åkpåens öppning lite klumpig. Jag hade gärna sett någon typ av mudd eller annan omslutning upptill, för att krama åt mer runt barnet.

Det är väldigt roligt med universalåkpåsar som vågar ta i med färg och mönster. The Buppa Brand Foxy Lady är en åkpåse som utan tvekan drar till sig uppmärksamhet. Både från barnet som ska åka vagnen och gillar figurerna, men också från andra man passerar på gatan. The Buppa Brand Winter åkpåse känns som att den håller hög kvalitet och den är utan tvekan riktigt varm. Båda delar bådar för att den kommer användas flitigt vintern igenom.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för The Buppa Brand Winter åkpåse hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar