Ihop och uppfällning av 7 populära resevagnar!

av Anna

När det gäller resevagnar så finns det mycket man kan säga, och det har jag också gjort i ett tidigare inlägg där jag tog upp typ allt om resevagnar. Men ska man banta ned vad en resevagn är till två viktigt funktioner så är det att den ska vara liten, och att det ska vara smidigt att fälla ihop den så att den blir liten. Därför satte jag för en tid sedan ihop denna film, där jag visar hur 7 populära resevagnar är att fälla ihop och att sedan fälla upp igen:

Medverkande modeller är alla enbart framåtvända resevagnar och här kommer en snabbgenomgång av deras mått ihopfällda, maxvikt samt bästa och sämsta egenskaperna hos varje vagn. Notera att länkarna under varje modellgenomgång är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

GB Pockit +

Recension av GB Pockit+. Vagnen mäter ihopfälld 32 x 20 x 38 cm och väger endast 5,6 kg. Maxvikt är 17 kg. Främsta fördelarna med Pockit + är att vagnen är rekordliten när den fälls ihop, och att den kan tas med som handbagage och att den ändå har ett väldigt långt ryggstöd som gör att också längre barn får plats i vagnen. Nackdelen är att vagnen har delat handtag, vilket gör den svår att köra med en hand, och att den inte bör köras på andra underlag än asfalt eller slät, hård markyta om man vill att den ska rulla skapligt väl.

Se pris för GB Pockit+ hos: Babyland

Carena Kobbe

Recension av Carena Kobbe. Vagnen mäter ihopfälld 52,5 x 45,5 x 23,5 cm och väger 6,9 kg. Maxvikten i Kobbe är 18 kg. Fördelarna med Carena Kobbe Lux och Trend är ett bra liggläge, ställbart fotstöd och en avtagbar bygel som barn brukar vara väldigt förtjusta att hålla i. Den är också mycket smidig att fälla ihop och är lätt att svänga runt inne i affärer  och på flygplatsen. Storleksmässigt är det precis att den kan gå som handbagage hos en del flygbolag. Kobbe är verkligen en prisvärd liten vagn. Men ska man vara petig så kunde suffletten gärna ha fått vara längre och hjulen är lite plastiga.

Phil & Teds Go

Recension av Phil & Teds Go. Vagnen mäter ihopfälld 54 x 44 x 19 cm och väger bara 5 kg. Den är liten nog att kunna tas med som handbagage. Fördelarna med P&T Go är ett den är löjligt lätt att bära och att man mycket enkelt fäller den med en hand. Den låga vikten gör att även armsvaga personer som jag kan stå med en ettåring på ena armen och fälla samt lyfta in Go i bilen med den andra handen. Vagnen har också ett bra liggläge och skön känsla i chassit samt ligger väldigt bra till prismässigt. Nackdelen är att maxvikten endast är 15 kg och att vagnen just på grund av mjukheten fungerar mindre bra att köra med tyngre barn i. Sittdelen är också väldigt grund.

Se bästa pris för Phil & Teds Go hos: Babyland


Baby Jogger City Tour

Recension av Baby Jogger City Tour. City Tour mäter 56 x 23 x 45 cm när den fälls ihop och väger 6,4 kg. Maxvikten ligger på 20,5 kg i sittdelen. Vagnen kan göras ännu en aning mindre om man klickar av hjulen, vilket är snabbt gjort. Fördelarna med City Tour är att vagnen är mycket lättkörd och smidig att manövrera. Den fälls enkelt ihop med en hand, har en godkänd varukorg och en förvaringsväska med bärremmar ingår. Det finns också ett brett utbud av tillbehör till City Tour. En väldigt prisvärd resevagn med god körkänsla. Nackdelen är att den varken har liggdel eller adaptrar för babyskydd, så den funkar inte så bra förrän man har ett barn som är stort något att sitta framåtvänt. En del tycker också att sittläget är något för tillbakalutat.

Se bästa pris för Baby Jogger City Tour hos: Babyland


Britax Holiday

Recension av Britax Holiday kommer senare i sommar. Vagnen mäter24 x 60 x 25,5cm ihopfälld och väger 5 kg. Britax Holiday är godkänd för 15 kg i sittdelen och 5 kg i varukorgen. Precis som videon ovan visar så är Holiday löjligt enkel att fälla ihop, och lika enkel att fälla upp igen. Dess fördelar är just den smidiga fällning, ett bra rull och att vagnen blir ytterst kompakt när den fällts ihop. Eftersom att den också väger väldigt lite så är den enkel att bära med sig. Nackdelen är att vagnen endast har ett fast sittläge – ryggstödet kan alltså inte lutas bakåt alls – och att den saknar fotstöd.

Se bästa pris för Britax Holiday hos: Babyland


Babyzen Yoyo+

Recension av Babyzen Yoyo+. Yoyo kallas av Babyzen själva för originalet och vagnen var onekligen den första av sitt slag. Ihopfälld mäter Yoyo+ 52 cm x 44 cm x 18 cm och vagnen väger 5,8 kg. Fördelarna med Yoyo är främst hur välarbetad modellen är. Såväl hjul, som chassi och klädsel håller hög kvalitet och vagnen är riktigt lättstyrd med ett mycket bra rull. Varukorgen är rymlig och lätt att komma åt och vagnen blir riktigt liten ihopfälld. Alla typer av tillbehör finns, även liggdel och adaptrar för babyskydd. En nackdel kan vara att vagnen saknar fotstöd, många önskar också att det fanns en bygel till Yoyo. Prismässigt är Yoyo också en av dyraste modellerna i sin storleksklass.

Se bästa pris för Babyzen Yoyo+ hos: Babyland


Diono Traverze

Recension av Diono Traverze kommer senare i sommar. Vagnen mäter 60 x 41,5 x 23,5cm ihopfälld och väger 5,5 kg. Sittdelen är godkänd för en belastning om 15 kg. Fördelarna med Traverze är en låg vikt, ett bra viloläge och en supersmidig fällning som gör vagnen väldigt lämplig att ha med sig på resor. Travereze har dessutom en väldigt unik funktion i att den ihopfälld kan rullas som en resväska (och förvaringsväska ingår!) tack vare ett utdragbart handtag! Nackdelarna med Traverze är att maxvikten är ganska låg och att hjulen känns lite plastiga, vilket gör vagnen mindre kul att köra på ojämna underlag.

Se bästa pris för Diono Traverze hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar