Babyzen Yoyo+ – allt om skillnaderna mellan gamla och nya Yoyo!

av Anna
Babyzen-YoyoPlus-front

Babyzen Yoyo 0+ och 6+ – vad är skillnaden?

Lång väntan men nu är den här, den uppdaterade versionen av Babyzen Yoyo! Häng med i svängarna nu för det här är inte helt enkelt att få grepp om. Den första versionen av denna vagn, minimal till storleken men monumental till populäriteten, hette helt enkelt Babyzen Yoyo. Sedan kom en ny modell av vagnen där det även gick att fästa en bakåtvänd liggdel. På den versionen fick även sittdelens sufflett en solkeps. Och dessutom fick vagnen då också nya hjul som skulle tåla grus och sten bättre. För att särskilja de olika delarna kallades vagnen därefter Yoyo 0+ om den hade liggdel, för att den gick att använda från 0 månader och uppåt. Och Yoyo 6+ med sittdel, för att den kan användas från 6 månader och uppåt.

Nu år 2016 har Yoyo byggts om från grunde. Men benämningen av vagnen kommer låta bekant. Nya Yoyo heter Babyzen Yoyo+. Den kallades därmed Babyzen Yoyo+ 0+ om den används med liggdel och Babyzen Yoyo+ 6+ om den används med sittdel.

Vad är nytt på Babyzen Yoyo+?

Med det uppklarat, så är vagnen sig förstås till utseendet väldigt lik original Babyzen Yoyo, som jag skrev en recension av för drygt 3 år sedan. Jag har också skrivit om att använda Babyzen Yoyo på resa och om att köra Yoyo 0+ med bebis i liggdelen. Allt som fanns på de vagnarna finns även nu. Men Yoyo+ är enormt mycket förbättrad. En del är enkelt att se medan annat är mer på detaljnivå.

En funktion hos Yoyo+ som länge varit efterlängtad är att man nu kan fästa babyskydd på vagnen. Med ett par adaptrar, som köps till separat, kan man för närvarande använda Babyzen Yoyo+ med följande babyskydd: BeSafe iZi Go och iZi Go Modular, Bébé Confort Pebble & Pebble Plus, Cybex Aton Q and Maxi-Cosi Pebble & Pebble Plus samt Rock och Cabrio Fix. Den äldsta versionen av adaptern var ej kompatibel med Cabriofix men den senaste är omgjord för att passa även det Maxi Cosi-babyskyddet.

Babyzen-YoyoPlus-detaljer

Högre maxvikt och större varukorg

Den i mitt tycke absolut bästa förbättringen är att Yoyo+ godkänts för en maxbelastning om 18 kg, mot tidigare 15 kg. En skillnad på 3 kg kanske kan tyckas lite. Men det kan innebära att vagnen får ytterligare 1-2 års användningstid. Det gör Yoyo+ till ett än mer prisvärt inköp. Sittdelen är av samma storlek som tidigare och viloläget har inte heller förändrats. Baksidan av ryggstödet har dock fått en större förvaringsficka (1). Själva klädseln är av ett nytt material som känns mer slick, och inte blir skrynkligt lika enkelt (2). Sittytan är kännbart mer vadderad vilket ökar sittkomforten för barnet.

Yoyo+ varukorg har blivit hela 60% större (3). Det är stor skillnad jämfört med gamla Yoyo, där varukorgen blev full i ett ögonblick. Med Yoyo+ har jag lyckats packa både skötväska, en tjock filt, regnskydd och lite annat smått och gott utan att det känts överfullt. Maxvikten för varukorgen är 5 kg.

Samma storlek ihopfälld som förut

Trots större varukorg, mer vaddering i sittdelen och ett ombyggt chassi som kan ta babyskydd och en högre vikt, så är storleken på Yoyo+ ihopfälld precis samma som den varit tidigare (4). Dessutom har bärremmen också fått bättre vaddering. Så att ta Yoyo+ över axeln har blivit mycket mer bekvämt. Ytterligare en förbättring är av regnskyddet, som alltid medföljer vagnen. Tidigare började det vid sufflettkanten och då blev, såklart, själva suffletten blöt. Nu är regnskyddet heltäckande från topp till tå istället (5). Alla hjulen på Yoyo+ har också fått en förbättrad fjädring och numera har även liggdelen en solkeps på suffletten.

Babyzen-YoyoPlus-in-action

Rymlighet och användning av Babyzen Yoyo+

Det är lätt att tänka på Yoyo som en resevagn. Men jag som är ganska stationär som människa kan se så många användningsområden i vardagen där Yoyo+ verkligen är praktiskt som barnvagn. I vår bil (en VW Touran) går den i i bagageutrymmet med endast handtaget ihopfällt. Och det funkar fast vi har sex säten uppe. Med sju säten uppe så får den ihopfälld med lätthet plats längst bak i bilen. Faktum är att det skulle få plats en två, tre stycken Yoyon även då.

Att varukorgen förstorats gör också att jag kan känna att Yoyo+ är en bättre shoppingkompis än dess föregångare. Några kassar kan jag bära i händerna förstås. Men jag uppskattar möjligheten att få stuva in det tyngsta under vagnen utan att behöva hindras av att det ska gå in i varukorgens öppning. Den högre vikten gör att min tvååring kan åka i vagnen i säkert två år till, kanske mer. Och min femåring kan sitta där hon också om det skulle knipa. Eftersom att det vara några år sedan jag körde förra modellen av Yoyo så kan jag inte riktigt uttala mig om jag märker av den ökade fjädringen. Men jag har alltid tyckt att Yoyo känns mer som en fullstor vagn än som den lilla vagn den faktiskt är.

Är Babyzen Yoyo+ prisvärd?

Babyzen Yoyo+ kostar ny  med sittdel 3995 kr. Vill man använda den med bebis får man köpa till liggdelsklädsel för 1295 kr. Och vill man fästa babyskyddet på vagnen (kan göras med sittdelsklädseln av och på) så kostar adaptrarna 549 kr. Vill man ha allt det här så är det så klart en redig summa pengar. Men om man tänker sig Yoyo+ som en vagn som kan funka för många fler användningsområden än resor så blir bilden en annan. Och som kanske det ultimata komplementet till en större vagn (som klarar av snö, terräng och vinter) så tycker jag att den är värd sitt pris. Jag tvivlar inte på att Yoyo+ faktiskt kommer bli ännu mer populär än sina föregångare.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Babyzen Yoyo hos: Jollyroom
Handla Babyzen Yoyo hos: Babyland

Du kanske också gillar

38 kommentarer

ElviraEdm 24 februari, 2016 - 11:13

Tack för uppdatering! Jag älskar min yoyo +6 och har redan köpt en yoyo+ +6!

Reply
Smorblomma 25 februari, 2016 - 18:15

Hej!

Du skriver att regnskyddet numera täcker allt.
Enligt den bilden du lagt upp ser den inte ut att täcka baksidan av suffletten, stämmer de?
MVH Smorblomma

Reply
Anna 28 februari, 2016 - 10:56

Hej, det stämmer, den täcker inte baksidan av suffletten.
/Anna

Reply
Linda 25 februari, 2016 - 22:13

Hej!
Har en Stokke Trailz köpt november 2014 komplett med ligg- och sittdel, fårskinn och mugghållare.
Hur mycket tror du man skulle kunna få för den vid en försäljning? Väntar nummer två och kommer behöva en syskonvagn.
Tacksam för svar!

Reply
Andrea 28 februari, 2016 - 14:32

Hei,

vet du om den kan anvendes med Stokkes Besafe Izi Go Modular bilsete?

Altså, det her: https://www.stokke.com/NOR/no-no/bilstoler/stokke-izi-go/4490.html

Reply
Anna 1 mars, 2016 - 11:09

Hej Andrea,
den står inte med i spec-listan över babyskydd som funkar för närvarande, ska se om jag kan få reda på om det kommer ändras framöver.
/Anna

Reply
Anna 1 mars, 2016 - 16:18

Hej igen, har fått svar nu att Modular-babyskyddet ska funka med Yoyo+-adaptrarna!
/Anna

Reply
Jonna 1 mars, 2016 - 11:00

Tack för en bra blogg!

Som bil, shopping och resevagn, skulle du rekommendera yoyo eller babyjogger city mini eller gt?

Reply
Hanna 31 mars, 2016 - 08:33

Vet du om det går att fästa någon ståbräda på yoyon? Jag skall resa själv med en 11 mån och 3 åring och tänker att det skulle vara väldigt smidigt med ståbräda också.

Reply
Anna 31 mars, 2016 - 08:51

Hej Hanna,
jag har aldrig testat själv och det finns ingen originalståbräda för Yoyo, så jag törs inte säga någon särskild modell som kan funka, tyvärr.
/Anna

Reply
Emma 18 april, 2016 - 13:18

Hej
Hur gamla är barnen på de 3 bilderna med Yoyo+?
/Emma

Reply
Anna 18 april, 2016 - 22:33

Hej Emma, lilla är 2 år och stora 5 år!
/Anna

Reply
Olga 19 april, 2016 - 23:31

Hej Anna,

Vet du om myggnätet till gamla Yoyo passar även till den nya modellen Yoyo +?
(då menar jag Yoyo+ 6+ med sittdel).

Tack!

Reply
Anna 22 april, 2016 - 09:13

Hej Olga, tyvärr, jag har aldrig testat Yoyos myggnät!
/Anna

Reply
If you want to make it big, make it small – Baby Jogger City Tour! 26 april, 2016 - 14:30

[…] om att det här är en blivande succé av gigantiska mått. Främsta konkurrenterna torde vara Babyzen Yoyo+, Mountain Buggy Nano (finns nu i en ny V2-version som jag ej testat) och Carena Kobbe. Yoyon är […]

Reply
Rebecka 1 maj, 2016 - 17:27

Hej!
Jag läste att du flugit med lufthansa med yoyon. Jag är väldigt sugen på att köpa en då jag ska uta och resa, men efter att ha kollat Lufthansas handbagageregler, så är den ju 4 cm för bred! Ringde du och kollade med lufthansa innan eller tog du bara med vagnen på vinst och förlust? Efter att ha googlat runt verkar det inte som om man stöter på några problem så länge som vagnen ligger i förvaringspåsen. Vågar/bär man satsa på det tycker du? Det känns ju aningen jobbigt att gå och bära på min 9 månaderklump på mellanlandningen.. :-/ Tacksam för svar!

Reply
Anna 1 maj, 2016 - 21:20

Hej Rebecka,
jag vågar med 99% säkerhet påstå att om du fäller ihop vagnen innan du når gaten – så flygpersonalen inte ser att det är en vagn – så kommer det absolut inte vara ett problem. När jag flög med Lufthansa fällde jag en gång ihop vid gaten (de andra gångerna innan) och då sa de direkt att jag inte fick ta ombord den, så då gatecheckade de vagnen åt mig. Fast sen vid planet hade jag hunnit fälla ihop den och då sa den personalen att jag fick ta ombord vagnen. Med det sagt så tror jag att även om du blir stoppad så ska du nog kunna få tillgång till den vid mellanlandningen. Jag hade lätt chansat om jag var du, utan tvekan.
/Anna

Reply
Rebecka 1 maj, 2016 - 21:49

Tusen tack för snabbt svar! Då får det bli en yoyo+!

Reply
Jenny 26 maj, 2016 - 15:12

Hej!

Är sittytan plan eller bakåttippad? (Är ute efter en liten resevagn med sits som inte är bakåttippad).

Mvh
Jenny

Reply
Anna 27 maj, 2016 - 22:43

Hej Jenny, jag tycker inte att Yoyos sittdyna är bakåttippad alls! Men har aldrig riktigt tänkt på det. Ska försöka kolla extra på det nästa gång jag kör Yoyon. Skulle jag dock ha upplevt sittytan som mycket bakåttippad så hade jag garanterat noterat det. Jag tycker min son sitter väldigt bra i vagnen, och att även läget på ryggstödet i sittläge verkar ha passat honom bra.
/Anna

Reply
Jessica 2 juni, 2016 - 11:04

Hej,
Tack för superbra blogg!!!

Hur upplever du längden på ryggstödet på Yoyon? Var och provkörde igår, men min ettåring nådde ju nästan upp till kanten redan. Blev orolig för att hon inte ens kommer kunna sova i den nästa år om hon inte har ordentligt stöd för huvudet. Har du märkt något problem med detta?

Mvh Jessica

Reply
Anna 2 juni, 2016 - 23:13

Hej Jessica, det är inte jättehögt, det stämmer. I sittläget tycker jag inte det spelar någon roll, då brukar mina barn ändå sitta aktivt och inte luta huvudet bakåt. I liggläge har det funkat ändå. Här kan du se bild på min då 2,5-åring sovandes i vagnen, jag tror hon hade storlek 104 på kläderna då men minns inte exakt längd: http://ombarnvagnar.com/2013/07/resa-med-barnvagn-babyzen-yoyo-och-baby-jogger-city-mini/ Det räcker ju att det finns stöd för nacken och nedre delen av huvudet, sen funkar ju även klädseln som stöd!
/Anna

Reply
Pernilla 27 juni, 2016 - 13:24

Fantastiskt med alla dina vagnrecensioner! Hur tror du yoyo+ tar sig fram i lite sandigare terräng? Vi planerar att backapacka runt i sydostasien i ett halvår med vår då 18-månadersbebis. Väger fram och tillbaka mellan att satsa på en stadigare med rejälare hjul eller den smidiga yoyo+ för att enkelt kunna ta på flyg, bussar och tåg. Bärsele kommer vi också ha med. Vad skulle du satsa på? 🙂

Reply
Anna 27 juni, 2016 - 13:27

Hej Pernilla, typ ingen vagn funkar bra i sand utom riktigt stora, smala lufthjul. Och som du hör så är det inte en hjultyp som är kompatibelt med att vagnen också vara liten och smidig. Fördelen med Yoyo är ju dock att den är så lätt, så då bli det ju enkelt att en tar barnet i selen och en bär vagnen. Jag tycker Yoyo är toppen på resor! Vill ni ha en lite större vagn med bättre liggläge och längre sufflett – kolla BJ Zip!
/Anna

Reply
Emma 15 augusti, 2016 - 14:14

Tack för en jättebra blogg! Jag undrar hur högt handtaget är? Ibland ser sulkyhandtag så höga ut, och då jag själv bara är 1,58 så skulle det kännas konstigt att gå med för höga handtag. Har du något annat tips på en paraplysulky som antingen har justerbart handtag eller inte så högt?

Reply
Anna 16 augusti, 2016 - 09:14

Hej Emma,
har inget exakt mått på handtaget tillgängligt just nu. Men det är högt. Jag vet att många tycker det är för högt. Jag är 170 cm och tycker handtaget har en bra höjd men jag gillar också höga handtag. Så med tanke på det du beskriver bör du nog försöka testköra Yoyo och se om handtagshöjden funkar för dig.

Har försökt fundera men just paraplyvagnar med ställbart handtag kan jag inte komma på några. Cybex har några enklare sittvagnar som har teleskophandtag vet jag, tex Cybex Agis M-Air 3 (finns som fyrhjuling också).
/Anna

Reply
Kind und Jugend 2016 – dag 1 och 2 26 september, 2016 - 18:46

[…] kommer med en rolig syskonlösning – en egen bräda för Yoyo+! Notera pluset, denna ståbräda kommer i början av 2017 och är endast kompatibel med […]

Reply
Fanny 1 december, 2016 - 16:07

Hej! Jag vet att det strömmar in frågor på din blogg men hoppades ändå att du kanske hade tid/svar på min fråga 🙂

Vi har en en YOYO som är snart 2 å gammal. Om allt går vägen så har vi ett litet syskon i familjen i mitten på maj och eftersom vi älskar funktionaliteten av vår yoyo är en + väldigt lockande.

Det jag funderar på är om alla ”tillbehör” så som sittdynan/delen, klädsel, suflett etc från ”gamla” yoyo’n passar på den nya? Tanken för oss skulle isf vara att köpa en + med liggtillbehör för att sedan när det inte längre behövs, kunna nyttja alla förmåner med + vagnen utan att behöva köpa till sitt-delarna eftersom vi redan äger dem.

Reply
Anna 2 december, 2016 - 09:15

Hej Fanny, jag är typ nästan helt säker på att ni ska kunna ta delarna från er Yoyo och använda dem på Yoyo+. Yoyo+ har ju annat tyg osv, men det gamla ska funka på det nya chassit. Det är tvärtom som inte funkar, dvs du kan inte sätta liggdelen på ett äldre chassi om inte är anpassat för det.
/Anna

Reply
martina 20 februari, 2017 - 17:08

hej
jag har den äldre variationen av yoyo
vet du om man kan sätta nån sittdyna i den ?!

Reply
Anna 24 februari, 2017 - 22:49

Hej Martina, absolut, jag har själv testat flera olika i den, bla en sittdyna från Elodie Details!
/Anna

Reply
Jennie 10 januari, 2018 - 20:05

Hej! Jag undrar om man kan ha nya sittbasen till den gamla yoyo? Passar den? Mvh jennie

Reply
Anna 11 januari, 2018 - 22:29

Hej Jennie, jag är faktiskt lite osäker på det. Testa att maila Babyzen på Facebook om du kan, de har nog koll på vad som funkar!
/Anna

Reply
Linda 24 februari, 2018 - 19:26

Hej!

Såg att detta är ett gammalt inlägg men provar att kommentera ändå 🙂 Vi har köpt en yoyo 6+ inför vår resa och kollar nu på parasoll. Vet du om andra märkens parasoll passar på vagnen också eller är det yoyos som gäller? Tycker det är lite väl dyrt för ett parasoll, deras ligger på 500 medan det finns andra för runt 200. Tack på förhand 🙂

Reply
Anna 25 februari, 2018 - 14:24

Hej Linda, jag kan inte tänka mig att det ska bli något som helst problem att fästa en universalparasoll på Yoyo!
/Anna

Reply
Yvette 25 juni, 2020 - 19:08

Hej, jag undrar om du har någon aning om liggdelen till den gamla YO-YO passar på YO-YO+?

Tack ☀️

Reply
Anna 27 juni, 2020 - 22:36

Hej Yvette, nej jag vet tyvärr inte säkert om det funkar eller ej. Tipsar om att fråga Babyzen Scandinavia på FB, de brukar svara snabbt på frågor!
/Anna

Reply
Jassi 4 april, 2022 - 22:01

Hej!
Är osäker om jag ska köpa en yoyo eller en bugaboo ant, tips?

tack!

Reply

Lämna en kommentar