Första intrycket av Bumprider Connect!

av Anna

Ibland får man vara effektiv och under de fem dagar jag var hemma mellan en resa och sommarvistelsen på Gotland så hann jag ta emot och testköra vad som med stor sannolikhet blir sommaren barnvagnssnackis -Bumprider Connect. Det här är på inget sätt en recension. En sådan kräver mycket mer användning och tid med vagnen. Men efter att ha kört nästan 150 barnvagnar så tycker jag att jag har en bra förmåga att bilda mig ett rättvist första intryck av en vagn och tänkte därför i detta inlägg dela med mig av hur Bumprider Connect kändes att hantera och köra. Det här är vad jag vet helt unik vagn. Utseendemässigt påminner den starkt om många andra resevagnar och som singelvagn är Connect inte riktigt lika speciell. Visserligen är den väldigt rejäl, med en maxvikt om 22 kg sittdelen plus att den tar 3 kg i varukorgen. Den har även fullt liggläge och kan användas med liggdel och så finns det adapters för att sätta babyskydd på Connect. Men det fantastiska med Bumprider Connect är att vagnen har starka magnetfästena i sidorna – vilket gör att en Connect på nolltid kan klickas ihop med en annan och vips, så har man en syskonvagn!

Redan hösten 2016 visades Connect upp för första gången och Bumprider sa att vagnen skulle släppas till återförsäljare våren 2017. Istället valde man att dröja ett år till, kraftigt omarbeta vagnen till det den är idag och så släpptes Connect slutligen nu i juni 2018. Bumprider Connect finns med svart och vitt chassi samt med ett flertal olika färger på klädseln – svart, grå, blå, rosa, röd och khaki. Förutom liggdel och babyskyddsadapter så säljs även regnskydd och myggnät för både sitt- och liggdel.

Det första jag noterade med sittdelen hos Connect var en detalj jag föll för direkt. Vagnen har ett fällbart ryggstöd som fälls ned till ett så gott som plant liggläge. Det blir mer plant än på bilden när ett barn tynger ned ryggstödet. Men ryggstödet har en liten egen lösning. För att få till liggläget så öppnar man upp spännet på ryggstödet baksida. Vill man ha mer utav ett sittläge så knäpper man ihop spännet igen och får ett viloläge. Men denna rem kan dras åt, och drar man åt den till max så får man ett av de mest upprätta sittlägen jag sett på en vagn i den här storleken. Upprätt sittläge brukar dessutom vara väldigt ovanligt på steglöst ställbara ryggstöd, vilket man ändå får anse att detta är då det inte har 3 eller fler fasta lägen som fasta ryggstöd har. Ett upprätt sittläge är något som många föräldrar och barn efterfrågar och jag tror att dessa familjer skulle gilla Connect, som får ett nästan 90-gradigt läge. Dock är det lite giv i ryggstöd, så lite mer lutar det bakåt än på bilderna om ett barn lutar sig mot det, men det är fortfarande så bra sittläge att det förtjänar en liten applåd i sig.

Suffletten ger ett klart godkänt solskydd och jag gillar att den har en inbyggd båge baktill, som fälls ut när man sänker ryggstödet till liggläge. Det skapar mer utrymme för barnets huvud. I sittläget trycker man bara fram den bågen, så slipper man att suffletten hänger fult bakom ryggstödet. Bumprider Connect har också ett ställbart fotstöd som antingen kan fällas ut i ett vågrätt läge, eller vinklas ned så att ett barn med längre barn istället kan ta stöd mot fotstödet framtill på chassit. Sittdelens axelremmar kan fästas i tre olika höjder. I lägsta läget är selen väldigt låg, för låg för min 1,5-åring, så det är bra att den kan höjas.

Connects varukorg är inte så mycket att jubla över storleksmässigt, men den får godkänt då man får ned det nödvändigaste i den i alla fall. Men det här är en punkt där det finns utrymme för framtida utveckling helt enkelt. Ihopfällningen funkar desto bättre – även om det tog några försök att förstå hur man ska trycka till sista biten för att chassit ska låsa sig. För att fälla vagnen trycker man in två knappar på insidan av sufflettfästet och viker sedan handtag och sufflett bakåt. Därefter trycker man in en mindre knapp på sidan av handtaget under vagnen, och drar handtaget mot sig. Sedan lyfter man upp vagnen, så fälls den ihop. Såvitt jag gjort allt rätt så är vagnen inte självstående ihopfälld. Ska den lutas mot en vägg så bör den ställas med handtaget nedåt, då man annars får fotstödet i vägen – det kan förstås även vikas ned. Connect mäter 61 x 49,5 x 24 cm ihopfälld och är för stor för att gå som handbagage. Men det är onekligen fascinerande att en syskonvagn kan ta så lite plats i bilen som två Bumprider Connect gör i bagageutrymmet på vår bil (även om vår bil är en väldigt stor VW Caravelle). Vagnen väger 8,9 kg och det fasta handtaget mäter cirka 105 cm från golvet, vilket jag skulle säga är relativt högt. Jag är 170 cm och tycker det är helt bekvämt att gå med Connect, samma gäller för min man som är 183 cm.

Så hur funkar transformationen från två singel- till en syskonvagn? Riktigt smidigt, tycker jag. Alla magnetfästen har små plastlock över sig, som man bara drar loss rakt ut. Lite svårt att få till ibland, det gäller att man har helt rätt vinkel. Och sen att man lägger dem på ett bra ställe så man inte omgående tappar bort dem. Magneterna på höger sida av chassit är vad man kan kalla hanar medan de på vänster sida är honor. Det syns tydligt på bilden överst till höger hur magneterna passar ihop. När två Connect har klickats ihop med varandra så låser sig magneterna. Vill man kunna dra isär vagnarna igen så roterar man fästena till symbolen med det olåsta låset, och styr vagnen åt två olika håll. Men vill man att de två Connect-vagnarna ska köra som en syskonvagn så behåller man dem förstås låsta och för extra stabilitet så låser man det handtag som sitter undertill på vagnen. Alltså samma handtag som används när vagnen ska fällas ihop. På baksidan av handtaget finns en liten spärr man trycker in, och sedan drar man bara rakt ut. Handtaget sätts sedan i de två fästen som finns framme vid framhjulen på Connect. Då kan vagnen inte råkas dras isär av en stark kraft och det gör också hela ekipaget mycket mer lättstyrt.

tPrecis som jag skrev i början så är Bumprider Connect inte superunik som singelvagn, men det är inte samma sak som att den inte skulle vara bra. Jag har på den korta tid jag kört vagnen inget att anmärka på. Den rullar mycket lätt på asfalt och i shoppingcentrum, testkörning i terräng får vänta till senare men framhjulen är inte så stora så körning på plana ytor är nog ändå Connects rätta element. Vagnen är riktigt enkel att svänga och styra och rullar tyst samtidigt som chassit känns stabilt, man tvivlar inte på att den orkar med 22 kg. Min 1,5-åring sitter (förutom selen jag inte hann ändra om) alldeles utmärkt i vagnen men faktum är att min 4,5-åring också åker riktigt bekvämt. Ryggstödet är lite kort för honom men lutar sig så får han stöd för nacken och det räcker fint för en fyraåring som inte ska sova dagtid utan främst åker vagn när det ska promeneras väldigt långt, väldigt snabbt eller väldigt länge.

Viktigt att veta om Bumprider Connect är att den som singelvagn är 49,5 cm bred. Det är väldigt smalt! Men som syskonvagn blir den förstås dubbelt så bred. Jag fick den till 98, kanske 99 cm bred. Stockholms-måttet, en rekommendation för hur bred en syskonvagn maximalt får vara för att man ska kunna ta sig fram i kollektivtrafik och andra offentliga miljöer, ligger på 75 cm. Bumprider Connect är alltså riktigt, riktigt bred som syskonvagn. Ska man ofta kryssa runt i butiker med Connect som dubbelvagn så kommer man bli besviken. Men är tanken att kunna alternera mellan att vara två föräldrar som kör varsin vagn och ibland att en förälder kan köra båda barnen – ute på en promenad eller på semestern eller dylikt – då blir man istället imponerad. Två Connect ihopsatta till en är överraskande lättstyrda. Det kändes varken tyngt eller otympligt att styra och svänga. Bekvämast kör man med en hand på varje handtag, det går att hålla båda händerna på samma handtag om man bara ska rakt fram men ska man svänga så blir det lite tyngre om man sätter händerna så.

Efter att ha tagit en glassfika med mina barn klickade jag ihop Connect och Connect till en syskonvagn men upptäckte snabbt att jag då inte kom ut genom den vanliga standarddörren i lokalen. Men det var ju inte svårare att lösa än att jag låste upp magneterna på fem sekunder, drog isär vagnarna och körde en bakom mig och en framför mig. Så ska man bara ibland genom smala utrymmen så går det faktiskt utmärkt att även då ensam kunna manövrera båda vagnarna. Första intrycket är således gott, själva lösningen för att växla mellan singel- och syskonläge känns väldigt gediget konstruerat. Jag grämer mig lite över att jag inte hade den med mig på vår resa till Florida då det var många lägen det hade varit skönt att gå från att köra varsin vagn till att min man kunde köra de två små så jag hade kunnat gå iväg en sväng med våra stora barn. Det ska bli riktigt roligt att köra den här vagnen mer och jag återkommer med en fullång recension någon gång efter sommaren!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se bästa pris för Bumprider Connect hos: Babyland
Se bästa pris för Bumprider Connect hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Cilla 6 juli, 2018 - 22:24

Hej! Jag har också fått mina, nöjd överlag men tycker den missar en supergrej. Skulle vilja ha några semi-ligglägen. Nu är den antingen väldigt rak eller helt nerfälld så barnen glider bakåt upp i suffletten. Hade remmen därbakom varit lite längre kunde den haft steglös fällning från rak till liggande. Synd tycker jag för jag älskar konceptet. Saknar verkligen lagom fällning både för 8 månaders och 3,5-åringen. Har bett om en förlängningsrem. Får de vad de säger. /Cilla

Reply
Anna 7 juli, 2018 - 21:26

Hej Cilla!
Bra input. Jag förstår hur du menar. Kan tänka mig att jag också skulle kunna irritera mig på detaljen om jag hade ett barn som regelbundet skulle sova i vagnen. Ska tänka på detta när jag testar vagnen vidare!
/Anna

Reply
Linda 8 juli, 2018 - 16:02

Vilken ståbräda skulle du rekommendera till en emmaljunga mondial? Vill gärna att det finns möjlighet för barnet att sitta ned. Vilken är bäst?

Reply
Anna 10 juli, 2018 - 20:46

Hej Linda!
Jag har aldrig kört en Mondial men jag skulle kolla på Easy Riders ståbräda. Den har en lite mer ombonad sittpall, men den är hyfsat liten i sittytan så det beror lite på hur stort/gammalt storasykonet är också. Själva brädan har väldigt bra rull och ska absolut vara kompatibel med Mondial-chassit.
/Anna

Reply
aqsa farooq 22 november, 2018 - 08:43

passar bumprider i handbaggaget på flygplan?

Reply
Anna 22 november, 2018 - 16:16

Hej, det beror helt på vilket flygbolag du ska resa med!
/Anna

Reply
Anna 6 mars, 2019 - 17:43

Hej! Jag ska flyga ensam med två barn i maj och har tittat in då och då för att se om du gjort en uppdatering från det här testet men kan inte hitta det… Tänkte fråga då min äldsta är 3,5 år och min yngsta 1,5 år om du tycker jag ska satsa på att köpa två av dessa vagnar och använda som syskonvagn eller ,eftersom jag reser ensam, borde nöja mig med ex britax holiday double?
Jag tänker att 3,5 åringen antagligen kommer vilja åka lite mer vagn eftersom att lillasyster gör det så att vagnen klarar 22 kg känns som ett stort plus men skulle gärna höra din åsikt 🙂

Reply
Anna 10 mars, 2019 - 21:57

Hej Anna,
nej jag har tänkt uppdatera med en uppföljning men sparade det till våren då fler vill läsa om resevagnar. Men egentligen har mitt första intryck inte förändrats. Den är supersmidig som singelvagn, känns väldigt väldigt gedigen och bra. Tar som syskonvagn pytteliten plats ihopfälld. Men den känns väldigt bred och klumpig som syskonvagn, för bred för att användas i köpcentrum eller nån annanstans än ute på promenad.
/Anna

Reply
Charlotta 19 mars, 2019 - 20:58

Hej, vilken sit / ståbräda rekommenderar du rill denna vagnen? Egentligen skulle vi behöva en som vi kan alternera mellan denna vagnen och en yoyo.

Tack
Charlotta

Reply
Anna 22 mars, 2019 - 11:04

Hej Charlotta, till denna vagn skulle jag givetvis välja Bumprider ståbräda, Connect har ju inbyggda fästen för den! Den ska funka att fästa på Yoyo också.
/Anna

Reply
Charlotte 16 februari, 2022 - 20:07

Hej!
Vad är din känsla för en bumprider connect på skogsväg? Vi har en skumpig bit med rötter och stenar vi måste ta oss förbi som funkat toppen med Britax Go Big, bugaboo donkey och bra med Joolz Hub…
Funderar annars på en baby jogger city tour double men tror inte den klarar den sträckan i skogen?
Vi har inte vagn till förskola utan mest för utflykter, matshopping etc.

Reply
Anna 23 februari, 2022 - 11:54

Hej Charlotte! Min känsla är att varken Connect eller City Tour Double skulle vara rolig på skogsväg. Tour Double är jag helt säker på att den skulle köra fast men jag är tveksam om Connect skulle funka så mycket bättre.

Kanske kan du kolla på en Mb Duet? De lufthjulen fixar det mesta!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar