Phil & Teds Go

av Anna

Recension av Phil & Teds Go
Inköp: Ordinarie pris för vagnen är cirka 1999 kr.  Detta är ett recensionsexemplar från Phil & Teds.
Tillbehör: Med vagnen ingår en vändbar dyna. Babyskyddsadapter kan köpas till separat.
Typ av vagn: Resevagn, sittvagn.

Det är knappt att man hinner registrera alla nya små resevagnar som släpps på marknaden just nu, och jag kan bli fundersam över om det verkligen finns efterfrågan i samma utsträckning som det finns utbud. För en bra resevagn finns det dock alltid en köpare, och då måste man ha någon funktion som sticker ut tillräckligt för att man ska synas i bruset. Phil & Teds är ett välkänt barnvagnsmärke, åtminstone för den som har barn i skolåldern och uppåt. På senare år har de kanske inte haft samma breda genomslag längre, men de gör fortfarande – i mitt tycke – många bra produkter. Och nu finns alltså lilla Go med i märkets barnvagnskatalog. Och liten är verkligen rätt i ord i just det här fallet.  Go mäter blott 44 cm på sin bredaste punkt och ihopfälld är vagnen endast 54 x 44 x 19 cm stor. Det gör att den kan fungera som handbagage hos flertalet flygbolag. Vad jag imponerades mest av första gången jag kände på vagnen är dock hur otroligt lätt den är. Phil & Teds Go väger endast 5 kg, och har man burit fyra barn på ena armen så är 5 kg verkligen ingen vikt att tala om alls vad gäller att lyfta vagnen in i bilen eller ta den över axeln.

P&T Go är en liten, fast framåtvänd resevagn. Den finns i flera olika färger, men basen på vagnen är alltid svart och färgklickem utgörs av den medföljande sittdynan. Tröttnar man på att vara färgglad så är det rätt praktiskt att dynan är vändbar och helsvart på baksidan. Man kan använda Go utan sittdynan men man tappar väldigt mycket i komfort då, sittdelen är nog inte tänkt att ha ett barn i sig då mycket av den mjuka vadderingen sitter i dynan. Selen har ett litet eget sätt för att förlänga remmarna, men det är inte komplicerat att förstå sig på. Själva selspännet gillar jag, och i synnerhet att man kan trycka in selremmarna en och en i spännet. Sådana detaljer kan vara ovärderliga när man behöver sätta ned ett barn i vagnen som inte vill sitta i vagnen. Med Go medföljer en enkel bygel, som kan öppnas upp på ena sidan men också kan klickas loss helt om man inte vill använda den. Den har en mjuk vaddering runt sig och är skön för barnet att greppa tag i om det vill hålla i sig under färden.

Liggläget i Phil & Teds Go är riktigt bra. På bilden där ryggstödet är nedfällt har jag lagt två böcker i huvudändan för att bättre visa hur liggläget blir när tyget verkligen tyngs ner. Det är nära på plant liggläge. Sittlätet är, som så ofta på steglöst justerbara ryggstöd, en aning tillbaka lutat. Den här typen av ryggstödet är hittills vad vi alltid har sett på de minsta resevagnarna. Gissningsvis för att det inte är någon utrymmesskrymmande lösning och inte heller kräver någon tung mekanism. Men tyvärr är jag inte helt nöjd med hur P&T valt att lösa detta. Istället för ett spänne som håller ihop remmarna på mitten av ryggstödet baksida är det två spännen – ett på varje sida om ryggstödet. Det går inte att fälla ned ryggstödet med endast en hand och det är även med två händer svårt att fälla ned det smidigt och jämnt. Det blir rätt att man först råkar dra ut remmen helt på ena sidan och sen snabbt gör om samma misstag på andra sidan. Jag tycker också att det var lite för bökigt att få upp ryggstödet igen. Jag kan dock tänka mig att remmarna blir smidigare att jobba med ju mer de har använts.

Som mittbilden ovan visar så är suffletten en okomplicerad historia. Den kan fällas ut, och den kan fällas tillbaka. I sittläge ger den ett rätt bra solskydd för barnets huvud. I liggläge upplever jag suffletten vara alldeles för kort och skulle jag åka på solsemester med den här vagnen så skulle det känns obligatoriskt att komplettera med solskärm, solgardin eller något annat slags solskydd för barnvagn.

Med tanke på vagnens storlek tycker jag att varukorgen är helt rimlig vad gäller rymlighet. En mindre skötväska och lösa föremål går utmärkt att packa. Bäst kommer man åt varukorgen rakt bakifrån men det går också att stoppa in saker från sidan – och framifrån om man lyfter lite på sittdynan. Hjulen är EVA-hjul, vilket innebär att det kan fastna sten i dem men hittills har jag inte sett några sådana tendenser på den vagn jag har kört. Bromsen är tydligt rödmarkerad, något som åtminstone förr var ett krav i Australien och Nya Zeeland. Det senare är Phil & Teds hemland. Bromsen är enkel att pressa ned och upp, och lätt att hitta med foten.

Ihopfällningen av Phil & Teds Go är verkligen enkel. Ofta utlovar tillverkare en enhandsfällning, som i praktiken visar sig vara ganska krånglig att genomföra om man faktiskt bara använder en hand. Men i Gos fall så är det en väldigt sanningsenlig beskrivning av hur fällningen går till. Det första steget är att hålla in knappen på handtaget  och fälla handtaget framåt. Till skillnad mot vad som är vanligast så ska suffletten på Go var utfälld när detta sker. När handtaget vikas framåt så viks suffletten ihop framåt ihop med den. Nästa steg är sedan att lyfta lite på nedersta delen av sittdynan så att fällningsremmen blottas. Den löper runt grenremmen i selen. Lyfter man upp vagnen så viks den ihop till ett praktiskt, självstående paket. Chassit låser sig automatiskt med en spärr på ena sidan av vagnen. När man sedan ska fälla upp vagnen så lossar man spärren, trycker in knappen på handtaget igen och lyfter vagnen uppåt med ett knyck. När vagnen är ihopfälld så går det att fälla ut bygeln igen och använda den för att bära vagnen över axeln.

Eftersom att P&T Go väger så himla lite har jag utan minsta problem alls kunnat genomföra hela denna fällning på parkeringen bredvid bilen, med min ettåring på andra vagnar. Väldigt smidigt! Det enda jag egentligen skulle vilja ändra på, eller snarare förbättra, i det här är att fällningsremmen är så smal och glatt. Jag hade gärna sett till att delen man ska greppa runt hade varit lite mer rejäl på något sätt. Men det är egentligen inte ett stort problem, får man får tag i remmen och det blir inte obekvämt att lyfta i den tack vare vagnens låga vikt. Hade vagnen varit tyngre hade man kanske kunnat uppleva att remmen skar in i handen.

Sittutrymmet i Go är generöst på höjden. Min fyraåring har gott om utrymme under suffletten och ryggstödet är väldigt högt, han har stöd för större delen av huvudet – vilket inte är fallet med andra vagnar i samma storleksklass. Imponerande att få till ett så pass högt ryggstödet! För honom är benutrymme förstås knapert, men det funkar. Min ettåring har gott om plats både i ryggen och för benen och sitter väldigt bra i vagnen. Den detalj som inte imponerar lika mycket är att sittdelen är väldigt grund. Använder man inte selen kommer ett barn som spänner sig i vagnen raskt att glida ur under bågen. Nu går det ju dock i Go bra att sätta fast barnet endast över höfterna, så detta är inget stort problem men likväl hade jag gärna sett att sittytan var en fem centimeter djupare eller så.

Körkänslan i Phil & Teds Go är bra. Självklart är det här en  vagn för plana underlag, jag har inte ens testat att rulla den på något grövre än gatustenar. Men på asfalt och inne i köpcentrum så är det med lätthet som Go rullar framåt och man behöver inte trycka på för att hålla farten uppe. Den är också mycket lättstyrd och kan svängas med en hand. Det finns ett mjukt svaj i handtaget, som överraskade mig men som jag gillar. Trots att det är en liten vagn med små hjul så känns den inte stötig när man kör den. Maxvikten för P&T Go är 15 kg och jag har sett flera uttrycka besvikelse inför denna relativt låga maxvikt. Ofta brukar jag säga att en vagn orkar mer och visst, det gör säkert Go också. Men jag skulle inte sätta ett barn som väger mer än 15 kg i vagnen ändå. Med min ettåring, som väger kanske 10-11 kg, så är mjukheten i handtaget enbart positivt för den som kör vagnen. Det är ändå lätt att häva den upp över trottoarkanter och liknande. Men med min fyraåring, som väger precis vad Go max klarar av, så orkar handtaget inte riktigt med på samma sätt. När jag då ska häva vagnen över en kant så får man trycka ned handtaget en bra bit innan framhjulen lyfter och vagnen känns inte alls lika stabil. Ihop med den grunda sittytan gör jag därför bedömningen att den här vagnen funkar bäst för de lite mindre barnen. För dem finns ju allt som behövs, med ett bra liggläge och en bra sittyta. Som resevagn eller bilvagn för en 1-2 åring så är Go riktigt härlig och allra mest tycker jag om att till och med jag med noll styrka i överarmarna kan jonglera P&T Go med ena handen som om det var ingenting alls.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Phil & Teds Go hos: Babyland

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Hannah 13 juli, 2018 - 21:25

Hej Anna! Vad skulle du rekommendera om man väljer mellan yoyo, carena kobbe lux och phil & teds go? Vill ha en smidig resevagn som ev ska funka på flyget. Tycker inte om när vagnen vibrerar/skumpar för mycket när man går på lättare grus så vilken av dom har bäst hjul och vilken har störst suflett? Mvh Hannah

Reply
Anna 13 juli, 2018 - 22:41

Hej Hannah! De har nog ungefär lika kort sufflett alla tre skulle jag påstå, kanske att Gos är kortast. Go är mjukast at köra men högst kvalitet på hjulen har nog ändå Yoyo. Det är en riktig klassiker, jag gillar Yoyo. Kobbe är lite större men då får du å andra sidan bygel och liggläge? Medan Go är absolut nättast och lättast att bära med sig. Så det beror lite på vilken funktion som väger tyngst för dig?
/Anna

Reply
Hannah 10 augusti, 2018 - 20:45

Hej igen Anna!

Nu har jag haft chansen att köra en yoyo på asfalt samt inne på Maxi. Väldigt bra och smidig men var inte jätteförtjust i att det kändes som att den ”vibrerade” lite på asfalt. Svårt att förklara känslan dock. Nu står det mellan kobbe trend/lux eller P&T go. Är dom också ”vibrerade” eller är någon av dom mjukare att köra? Hur skulle du säga att körkänslan är mellan dom två? Har en tjej som är 7.5 mån. Tack för all hjälp. Mvh Hannah

Reply
Anna 17 augusti, 2018 - 09:31

Hej Hannah,
hm, jag tror jag förstår hur du menar men min känsla är att det är sådär generellt med små hjul. Och då har ju ändå Yoyo rätt bra hjul. Kobbe har ju tex plasthjul som jag iofs tycker är bra men mer stötiga än gummerade hjul. P&T Go kanske är lite mjukare men det är för att chassit är mjukare, hjulen skulle jag tro är samma lika. Så tveksamt om det är någon större skillnad mellan vagnarna just på det här området!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar