Barnvagnleksaker – smarta spiraler!

av Anna

I ett inlägg jag skrev 2014, det vill säga förra gången jag hade en bebis och den bebisen avskydde att åka barnvagn, så tipsade jag om fem olika knep för att få bebisen att börja gilla sin vagn. I år har jag fått göra en icke-favorit i repris genom att åter igen ha en bebis som tycker vagnen är pest och pina. Fördelen med det är att jag fick upp ögonen för en ny typ av barnvagnsleksak. De ovan är båda från SkipHop och fästs runt vagnens bygel (eller babyskyddets handtag) med kardborre. Jag har kvar den än, men nackdelen med denna leksak är att de kan bli lite knepiga i en sittdel då de roliga grejerna som hänger ned hamnar i knät på barnet.

En ny sorts leksak för barnvagn, och även babyskydd, är spiralleksaken. Jag har låtit min bebis testa två olika modeller och här kommer hennes och mitt utlåtande om dessa. Gemensamt har de att de viras runt bygeln och att de har olika typer av detaljer för att underhålla barnet under åkturen.

Från Happy Baby kommer barnvagnsleksaken Twirly Whirly, som vi slitit flitigt på sen bytet till sittdel.  Fördelen med denna leksak är att den är en lång spiral, som kan bredas ut över större delen av bygel. Den har fyra leksaker som hänger ned i något elastiska fästen. En stjärna jag tror det är tänkt att bebisen ska kunna gnaga på, en rolig blomma med små kulor i som gör att den skallrar – samt två djurhuvuden. Ett med bjällror och ett som piper om man klämmer på det. Djurens öron är dessutom prassliga. Denna spiral är proppfull av färger och mönster och för en vuxens ögon ser den ganska anskrämlig ut. Men för en bebis verkar den vara mycket fascinernade och min dotter har pillat på den många, långa stunder. Extra plus för att denna barnvagnsspiral sitter väldigt stabilt på bygeln. Det enda minus jag kan hitta är att de olika hängande leksakerna sitter väldigt tight runt spiralen, vilket gör det halsvårt att dra runt dem så alla hamnar åt rätt hål för bebisen.

Skip Hop har nu också hakat på trenden med barnvagnsleksaker i spiralformat, med sin Vibrant Village Musical Spiral Toy. I mina ögon är denna leksak helt klart vackrare att vila blicken på, med en mer enhetlig färgskala. Men den bjuder fortfarande på många olika nyanser och mönster för bebisen att titta på. Denna spiralleksak är lite kortare och lite tjockare, den håller ihop mer och kan inte sprida ut över en hel sittdelsbygel på samma sätt. Fler olika lappar sticker ut från kroppen på denna spiral, som ju faktiskt har formen av en tax. Bakdelen har två mjuka ben och från taxen hänger en bitleksak i röd plast med struktur, samt två ringar som skallrar mot varandra. Den mest utstickande egenskapen är dock att det finns en knapp på taxens huvud. Trycker man på den så spelar ljud upp, antingen en hunds glada skällande eller en melodi, det finns totalt två olika melodislingor. Min bebis har verkligen gillat musiken, men klarar inte av att själv förstå var hon ska trycka och trycka in knappen tillräckligt. Denna spiralleksak har färre nedhängande leksaker, vilket är ett litet minus, men den inbyggda speldosan har verkligen varit effektiv för att avleda när uttråkningsgnället börjar göra sig hört.

Jag hoppas det kommer ännu fler spiralleksaker på marknaden för de är väldigt enkla att flytta mellan olika vagn eller mellan babyskyddet och vagnen, så bebisen alltid har något att plocka med eller titta på. Har man som jag ett barn som behöver lite tid på sig för att finna ro i vagnen så kan jag varmt rekommendera en barnvagnsleksak som gör promenaden lite mer lockande även för barnet!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Köp Skip Hop barnvagnsleksaker hos: Babyland

Du kanske också gillar

3 kommentarer

sofie 12 december, 2017 - 22:21

visst finns det ett tillbehör som gör att jag kan köra min sulky med en hand??? vet att jag läste det för ett par år sedan antingen här eller på barnvagnsblogg.se men minns inte vad det hette kan du hjälpa mig

Reply
Anna 14 december, 2017 - 21:09

Hej Sofie, ja jag vet precis vad du menar. Men jag hittar inget alls när jag googlar på det. Kanske googlar jag på fel sökord bara men jag vet att sådana såldes hos flera återförsäljare några år sedan.
/Anna

Reply
Paulina Gunnardo 13 december, 2017 - 12:55

Väntar andra barnet nu i januari och en sån där spiralleksak ska vi ta och testa denna gången 🙂

Reply

Lämna en kommentar