Hjälp, min bebis vill inte åka barnvagn!

av Anna
Produkter som får bebisen att gilla barnvagnen

Tips på prylar som får bebisen att gilla vagnen

Förutom bebisar som har svårt för att komma till ro i barnvagnen så har jag även mycket goda erfarenheter av bebisar som helt enkelt inte vill vara i barnvagnen. Alls. Som skrikit varje vaken sekund. Jag vet precis hur jobbigt det kan vara när alla shoppingrundor på stan och powerwalks i naturen, som man hade föreställt sig skulle vara så mysiga med en rosig, gosig bebis i vagnen, förvandlas till ett inferno av svettig mamma som försöker bära ett barn som ringlar sig i famnen som en daggmask med magknip. Vis av mina år som mor till barnvagnshatare så tänkte jag lista mina fem bästa tips för att få promenaden att vara åtminstone en liten stund längre – hjälpmedel för att distrahera bebisen och köpa dig lite extra tid.

1 – Skapa sittutrymme i liggdelen

Liten bebis som vill se sig omkring men som ändå känns för liten för sittdelen? Omvandla liggdelen tillfälligt till en sittyta. Jag har använt en vanlig huvudkudde men det finns också, som bilden visar, särskilda kuddar för bebis som ska sitta i liggdel. En viktig sak att tänka på är att fästa barnet säkert i vagnen med en lös sele, många liggdelar har ringar i liggdelens bottenplatta av den anledning. Enda nackdelen med detta är att man måste ha kudden någonstans sen när barnet vill/ska ligga ned och sova. Jag såg till att alltid ha en kasse att stoppa kudden i. För grejer i varukorgen blir ju rätt lätt nedsmutsade och smuts och bebisar är ingen rolig kombination.

2 – Leksak som roar bebisen

En bygelleksak! Precis den på bilden har jag, den kommer från SkipHop och jag är så himla nöjd med den. Det finns saker att bita i, pilla på skallra med, spegla sig i och prassla med. Man fäster leksaken runt bygeln med kardborrband så på exempelvis Bugaboos vagnar kan den också användas på liggdelen, på andra vagnar kan man nog få till en lösning för att fästa den i sufflett och då funkar den ju mer som en mobil för barnet. Vi har också roat bebis genom att fästa den i handtaget på babyskyddet vid längre bilresor.

3 – Något för små fingrar att pilla på

Två funktioner i ett har bygelskydden med pillband, som både säljs hos många barnvagnsåterförsäljare men som också sys på beställning av barnvagnssömmerskor, den på bilden är från Mamma på Vift. Det bra med dessa är att samtidigt som de skyddar bygeln mot både fläckar och bitmärken, så är den en riktigt bra tidsfördriv för bebisen som precis börjat få upp finmotoriken. Min sexmånaders kan pilla riktigt länge utan att lessna, ibland somnar han faktiskt av det och enkla insomningar tackar trötta trebarnsmammor aldrig nej till.

4 – Distrahera med musik

Speldosa! Gärna med så lång spelstund som möjligt, för åtminstone mina barn har alltid fått sin musikförtrollning bruten när man ska dra upp dosan igen. Men en fin musikmelodi har varit mig behjälplig många gånger då jag behövt bara någon minut av fungerande barnvagnskörning.

5 – Byt till sittdel istället

Sist men inte minst, för små bebisar som verkligen inte vill ligga i liggdelen och om det inte funkar att palla upp barnet med en kudde, så måste jag återigen tipsa om den smarta Inovi memoryfoam sittdynan. Det bästa tillbehöret jag hittat just för situationen som uppstår när man känner att man måste byta till sittdel men fortfarande har en ganska liten bebis som behöver stöd.

Känner man att man behöver byta till sittdel lite tidigare än man tänkt så är Inovi Large sittdyna perfekt. Då kan man ha sittdelen i liggläget så mycket det går men ibland få en lite gladare bebis som kan sitta upp och kika ut på omvärlden en stund.

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Anna Fredrika 22 augusti, 2014 - 17:16

En annan riktigt bra grej för barnvagnshatande barn är en bra sjal eller sele

Reply
Anna 23 augusti, 2014 - 23:07

Hehe du vet ju redan att jag älskar sele! 🙂
/Anna

Reply
pia utriainen 23 augusti, 2014 - 21:43

hej tips från mig, köp en vävd lång bärsjal som du kan knyta på olika sätt och dit lyfter du bebben när barnvagnen inte funkar,
jag har iof kört tvärtom m 4 barn minst 6 månader bara i bärsjal och sen vagn har funkat mkt bra för mig

Reply
Anna 23 augusti, 2014 - 23:08

Hej Pia, hållet helt med dig – jag älskar att bära min bebis och äger flera sjalar och selar! Dock skriver jag inte om dem på denna blogg, håller mig strikt till barnvagnsgrejer och därför tips om hur man får bebisen att vilja åka i vagnen. 😉
/Anna

Reply
pia utriainen 27 augusti, 2014 - 17:00

Tack för det Anna bra att veta 😉 älskar denna blogg försöker leta syskon vagn med hjälp av alla fina recensioner- donkey eller billig bred vagn hmmm…velar

Reply
Barnvagnleksaker – smarta spiraler! 8 december, 2017 - 09:37

[…] förra gången jag hade en bebis och den bebisen avskydde att åka barnvagn, så tipsade jag om fem olika knep för att få bebisen att börja gilla sin vagn. I år har jag fått göra en icke-favorit i repris genom att åter igen ha en bebis som tycker […]

Reply

Lämna en kommentar