Bädda i vagnen del 3 – bädda liggdelen med babynest!

av Anna
Bädda liggdelen med babynest

Gör liggdelen ombonad med ett babynest

Efter att ha gått igenom mina olika förslag på hur man kan bädda liggdelen med mjuklift samt hur man kan bädda liggdelen med täcke, kudde och filtar så kommer nu ett inlägg om att bädda i liggdelen med babynest. Det finns hur många olika babynest som helst på marknaden, och många smarta guider till hur man kan sy ett själv. Om man är lagd som jag och har tummen mitt i handen så finns det babynest att köpa i olika prisklasser och jag har haft två olika hemma till min minsting.

Den främsta fördelen med att bädda liggdelen med babynest är att göra den mer ombonad. Även fast en liggdel kan se liten ut för det vuxna ögat så inser man snabbt när man lagt i sin nyfödda bebis att det finns gott om utrymme över. En del bebisar kan känna sig orolig över att skvalpa runt i det fria när det nyss legat trångt inbakade i magen, och där kommer babynestet in i bilen. Med sina tjocka kanter så hjälper babynestet till att krama om bebisen och kan – kanske – göra att barnet känner sig lite mer tryggt med att sova i vagnen.

Använda babynest i barnvagnen

Skillnader mellan olika sorters babynest

Jag har testat två olika babynest. Det ena är ett Cozy Nest från Done by Deer. Det jag föll för när jag köpte detta nest till min bebis var att det var estetiskt tilltalande, att mina andra barn gillat att titta just på prickmönster och att kanterna var i mitt tycke lagom höga och lagom tjocka. Det andra nestet är ett Mysingen Travelnest från Carena. Det jag gillar med detta nest är att det kan vikas ihop och att förvaringsväska medföljer, samt att det finns en kil man sätter in undertill, så att nestet blir lite lutat. Perfekt om bebisen är lite snorig eller om man har en kräksbebis.

Med Mysingen Travelnest medföljer dessutom en separat madrass och en liten kudde som jag tror är tänkt att stötta upp barnet om det sover på sidan, men som jag också tyckte var praktiskt om man har en helt nyfödd och man vill ha babynestet lite extra trångt i början. Och ja, även här tänkte jag att prickigt är spännande för en bebis att titta på. Done by Deer Cozy Nest är något längre och något bredare än Carena Mysingen, och har även tjockare och högre kanter. Det visade sig i hög grad påverka huruvida nesten passade i de olika liggdelarna.

Babynest o britax liggdel

Använda babynest i Britax liggdel

I den här liggdelen från Britax, som med några få, små skillnader är samma modell för Go, Go Next ocg Go Big, så fungerade både babynesten bra men min fyra månader gamla bebis hade mycket mer utrymme att röra sig med Mysingen än med Cozy Nest. En liten nyfödd hade nog gärna legat skönt inbäddad i nestet från Done by Deer dock, då hade det heller inte gjort så mkt att den fick vikas in en aning i fotändan.

Babynest i Bugaboo Donkeys liggdel

Använda babynest i Bugaboo liggdel

I liggdelen som hör till Bugaboo Donkey är längden inget problem, men precis som med så gott som alla andra liggdelar som funkar på en syskon vagn så är det mindre utrymme på bredden. Done by Deer Cozy Nest blir alldeles för tight. Carena Mysingen funkade dock bra och det finns till och med lite utrymme kvar i fotändan.

Babynest i liten liggdel

Använda babynest i Mosey liggdel

Liggdelen som hör till Easywalker Mosey+ är ganska rymlig på bredden, men en aning kortare. Här fanns det plats i Done by Deer-nestet för en liten bebis, men en som hunnit växa i några månader skulle fått det för trångt. Mysingen passade som ett smäck i Moseys liggdel.

I en säng, mellan föräldrarna, ser jag tjocka, höga kanter på babynestet som ett stort plus. Då känns det mindre sannolik att vi ska kunna råka rulla över barnet och helt osannolikt att bebisen ska kunna ta sig ur nestet. Men vill man kunna använda sitt babynest i liggdelen också, så är en något nättare modell min rekommendation. Är nestet en aning för långt så kan det ofta vikas till så att det funkar, men är det för brett så blir det problem om nestet blir väldigt snabbt urvuxet. Har man möjlighet skulle jag försöka se till att alltid prova nestet i liggdelen innan köp.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för babynest hos: Babyland
Se pris för babynest hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

1 kommentar

Bädda i vagnen del 1 – mjuklift i liggdelen 24 augusti, 2017 - 22:15

[…] i liggdelen. Det kommer fokusera på att ha mjuklift i liggdelen, använda åkpåse i liggdelen, göra liggdelen mysig med babynest och att bädda med filt eller täcke i liggdelen. Först ut är […]

Reply

Lämna en kommentar