Littlephant Messenger Bag

av Anna
Littlephant-Messenger-Bag

Recension av Littlephant Skötväska

Littlephant är ett lekfullt märke med många olika typer av produkter inom textil, papper och annan inredning. Men den har en skötväska i sitt sortiment och denna Messenger Changing Bag är omåttligt populär åtminstone här där jag bor. Jag har sett den hänga på ett oräkneligt antal barnvagnar och varje gång slagits av hur snygg den är. Så när jag kunde lägga mina händer på ett prisvärt exemplar på en utförsäljning i vintras så gjorde jag genast slag i saken.

Tyget på väskan jag använt heter Saga Forest i färgen White/Red men väskan finns i flera andra utföranden. Ordinarie pris på Littlephant Messenger Bag är 1695 kr för denna stora modell, sen några månader tillbaks finns den även i en mindre modell som kostar 1595 kr. Som jag har förstått det ska även den större väskan ha fått en del förbättringar, men den jag testat är dock den förra versionen.

Med Littlephant Messenger Changing Bag medföljer en axelrem som kan justeras i längd, en skötbädd,en rem för nycklar eller plånbok och två stycken barnvagnskrokar att fästa på vagnens handtag. I vanlig ordning, tänk på att de flesta barnvagnstillverkare inte rekommenderar belastning av handtaget på grund av tipprisken.

Littlephant-Messenger-krokar-fack

Barnvagnskrokarna fästs med tre stycken tryckknappar runt vagnens handtag. Är handtaget väldigt brett kan man förstås nöja sig med att bara knäppa två, men av de vagnar jag testat Littlephants skötväska på så har ingen haft ett handtag som varit så brett. Fördelen med tryckknappar är att det är väldigt enkelt att ta loss krokarna och fästa om dem på en annan vagn. Däremot gillar jag inte riktigt att remmarna är trädda rakt igenom själva kroken. Öppnar man upp knapparna lite snabbt så finns det risk att krokarna faller av och har man en barnvagn med skumhandtag och spänner fast remmarna så trycker metallkroken mot skummet och lämnar ett märke. Jag hade tyckt det varit bra om kroken istället hängt ned från remmen och att det varit ett lager läder mellan metall och barnvagnens handtag. Det är inte heller helt givet hur krokarna ska fästas i väskan. Faktum är att de inte kan fästas i själva väskan utan måste krokas fast i axelemmen. Det gör att väskan hänger lite svajigt.

Såväl axelrem som övriga tillbehör, förutom skötbädden, är i samma färg som väskan är kantad med. Även insidan är snyggt färgglad. Och dessutom mycket välorganiserad, med både flaskfack, dragkedjeförsett fack för små värdesaker och större fickor för blöjor eller våtservetter. Littlephants skötväska är väldigt stor och rymlig, det går att packa mycket i den och facken gör den enkel att hitta i. Däremot är det svårt att få en bra översikt över vad som redan stoppats ned. Botten på väskan är större än öppningen, så det blir ibland lite tight att komma åt ifall man behöver något som befinner sig på väskans botten. Dessutom är dragkedjan ganska trög och väldigt grov, på gränsen till vass, och känns inte alls skön mot huden när jag försöker gräva upp ett paket kex. Littlephants skötväska saknar dessutom helt ytterfack så varje gång jag vill lägga något i väskan måste jag krångla upp dragkedjan igen.

Littlephant-Messenger-barnvagn

Den stora fördelen med Littlephant Messenger Changing Bag är att den är ruskigt snygg. Den skriker inte bajs och burkmat såsom andra, mer praktiskt lagda skötväskor, ibland kan göra. Den funkar därför riktigt bra även som snygg handväska modell större eller som datorväska eller mindre övernattningsväska kanske? Men jag tycker tyvärr att design har fått gå före funktion i för många avseenden.

Skötväskan kan exemplevis inte tvättas i maskin utan istället rekommenderas en impregnering innan användning för bättre motstånd mot smuts och fukt. Jag saknar en förstärkt botten med något slags tassar eller mer slitstarkt material. Med en så här ljus väska så blir det mycket snabbt fula fläckar när skötväskan oundvikligen ställs på marken eller på smutsiga café- eller toalettgolv. Littlephants skötväska är även väldigt tung. Den väger mer än 1 kg och då har man helt utan någon packning redan belastat barnvagnens handtag med en ej oväsentlig vikt. Jag hade också gärna kunnat ta loss axelremmen men ändå kunna kroka fast barnvagnskrokarna i väskan.

Hos mig blev Littlephant Messenger Changing Bag inte långvarig. Det vackra utseendet kunde inte riktigt väga upp vad jag saknade i funktion. Men jag är fortfarande som hypnotiserad av Littlephants otroligt vackra mönster och eftersom jag hört rykas att de nya versionerna av Messenger Changing Bag ska ha förbättrats så hoppas jag framöver kunna få fatt på en sådan för att recensera och se om den är mer i min smak.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Littlephant skötväska hos: Jollyroom
Handla Littlephant skötväska hos: Babyland

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Emma 11 april, 2016 - 21:20

Vad är det för regnskydd du har på vagnen på bilden? Och tror du att det kan passa till en trehjuling? Har en mountain buggy Urban Jungle V3, har ett mountain buggy original regnskydd nu men gillar det inte alls! Är stort, klumpigt och upplevs allt för tätt när man har det helt stängt. Tack för en informativ och härlig blogg

Reply
Anna 11 april, 2016 - 21:50

Hej Emma,
det är Elodie Details regnskydd! Tror jag haft det på andra trehjulingar men aldrig på någon av Mountain Buggys singelvagnar vad jag kan minnas. Men det borde kunna funka, det har funkat på så gott som alla vagnar jag testat det på!
/Anna

Reply
N 13 april, 2016 - 07:41

Hej! Jag har en fråga dom jag undrar om du skulle vilja hjälpa mig lite med…? Det vore sååå snällt! Vi bor i norra Norrland och jag kör en crescent comfort till min dotter som är 10.5 månad. Den har varit toppen men nu i sommar vill jag ha en nättare och somrigare vagn inför semestrar osv. I bor även i en lägenhet men en lång trappa upp och jag orkar såklart inte bära crescenten upp och ned. Dottern är omöjlig att sova ned på annat vis än i vagnen så jag vill även använda vagnen i lägenheten och balkongen som sovvagn. Vilken bör jag välja…? Har funderat mycket på Kronan sulky s eftersom hon ju kan använda den många år, dock gillar jag inte tanken på att ha henne vänd ifrån mig redan, hon blir ju 1 i sommar… Dock känns det som en smart investering och i lägenheten gör det ju inget om hon är vänd ifrån mig! Sedan funderar jag mycket på Emmaljunga viking… men kommer hon kunna sitta i den i flera år…?

Vill som sagt investera i en vagn som funkat länge, inte bara i sommar. En smidig och nätt sommar och sovvagn som inte tar stor plats i lägenheten… GAAAH så svårt att bestämma sig! 🙁

Reply
Anna 16 april, 2016 - 15:53

Hej N,
hm, knepig fråga, vet inte om jag kan komma att tänka på någon vagn som är till 100% det du söker efter. Viking är smidig uppfälld men inte direkt enkel att bära uppför en trappa tänker jag? Har du kollat på Cybex Balios M? Ingen terrängvagn, men en sådan har du ju redan. Dock kompakt ihopfälld, vändbar sittdel, 17 kg maxvikt, absolut en bra och smidig sommarvagn!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar