Skip Hop Stroller Saddlebag

av Anna
Skip Hop Stroller Saddle Bag recension

Recension av Skip Hop Saddle Bag

Skip Hop vet vad de gör. Inte bara är deras utbud av barnvagnstillbehör enormt stort, det är också mycket väl genomtänkt. De har väldigt många ”traditionella” skötväskor, jag har tidigare recenserat Skip Hop Duo Signature. Detta recensionsexemplar av en annan typ av barnvagnsväska – Skip Hop Stroller Saddlebag – kommer från Skip Hops distributör i Sverige och försäljningspriset ligger på 399 kr. Detta är lite utav ett mellanting i skötväskesegmentet. Mer än en organizer, mindre än en vanlig skötväska. Den främsta funktionen är att Stroller Saddlebag så enkelt kan fästas på sidan av vagnen. Då behöver man varken belasta handtaget eller stjäla utrymme i varukorgen.

På framsidan av Skip Hop Stroller Saddlebag finns ett stort nätfack med dragkedja. På baksidan finns ett litet bärhandtag, placerat mellan två kardborrförsedda remmar som fäster väskan i vagnen genom att träs genom sitt eget spänne. Sen finns även en vågrät rem med kardborre, som ytterligare kan stabilisera Saddlebag på ett chassi.

Skip Hop Stroller Saddle Bag insida med smarta förvaringsfack

Så mycket rymmer Skip Hop Saddlebag

Storleksmässigt så känns Stroller Saddlebag väldigt smidig men ändå sväljer den riktigt mycket. På bilden nederst till höger i collaget ovan ser ni en packning som fyller väskan men då den ändå går att stänga utan problem. Då har jag alltså fått in 4-5 blöjor, ett första hjälpen-kit, våtservetter, drickmugg, näsdukar, filt, blöjpåsar, haklapp och ett ombyte kläder i storlek 92. Väskan är enkel att packa eftersom att den har en dragkedja längs med hela ovansidan och dessutom kan öppnas upp ännu vidare i enda änden, som bilden överst till höger visar.

På insidan finns tre nätfickor och hela fodret är klätt i ett material som ska hålla temperaturen på det man stoppar i, så kall mat förblir kall längre och en uppvärmd flaska ska kunna hålla värmen. För en liten bebis upplevs nog Skip Hop Stroller Saddlebag som snäppet för liten, då har i alla fall jag velat packa som för en mindre weekendresa även om vi bara ska in till stan ett par timmar. Men för barn som blivit lite äldre och inte är lika beroende av en massa prylar så är det här en helt perfekt storlek. Min minsting är numera två år och då räcker en packning som den ovan perfekt även för heldagsutflykter.

Skip Hop Stroller Saddle Bag fästs på vagnen med kardborre

Fäst smidigt på chassit med kardborre

Att fästa Skip Hop Stroller Saddlebag är inte särskilt knepigt och när det väl är gjort sitter den ordentligt fast. De två spännena fungerar genom att man drar ur remmarna, trär dem runt ramen, in genom spännet och sen trycker man ihop kardborren. Det tredje spännet är enklare men inte lika stabilt. Nackdelen med hur Saddlebag fästs är väl främst att man inte snabbt kan rycka loss den om man vill lämna vagnen men ta med sig väskan. Utan då krävs det först en del pillande, och sen igen när Saddlebag åter ska fästas på chassit. Brukar man alltid ha vagnen med sig ändå så är det förstås inget problem alls men för mig hade det varit ett plus om det gått att lossa väskan från kardborrfästen så att man snabbare kunde ta med sig Stroller Saddlebag separat.

Skip Hop Stroller Saddle Bag funkar på alla vagnar

Rymlig väska som passar alla vagnar

Jag har testat Skip Hop Stroller Saddlebag på flera olika vagnar, med olika typ av chassi, och den har funkat alldeles ypperligt. Gemensamt för vagnarna på bilden ovan är att ingen av dem direkt är känd för sin gigantiska varukorg. Och det är ju på den typen av vagn som den här väskan verkligen kommer till sin rätt. Något man bör minnas är att väskan, i synnerhet om den är fullpackad, ökar på bredden på vagnen med ungefär en decimeter. På en normalstor duovagn eller på en syskonvagn så brukar det inte vara så populärt med tillbehör som gör vagnen bredare. Men på en mindre, smidigare vagn så funkar en utökad bredd bättre. Och det är ju dessutom de mindre, smidigare vagnarna som ofta även fått nedbantad varukorg.

På Easywalker Mosey satt Skip Hop Stroller Saddlebag som ett smäck, och i precis lagom höjd. Men väskan monterad som på bilden kunde jag inte skjuta in handtaget hela vägen om jag inte lossade lite på den översta remmen. På Babyzen Yoyo+ kändes det som att packutrymmet blev dubbelt så stort med Stroller Saddlebag, däremot funkar det inte så bra att fälla ihop vagnen med väskan monterad på chassit. På Kronan Sulky/S så gick det att fälla ihop vagnen – dock lite beroende av exakt var man fäst väskan- men jag behövde knäppa upp en knapp i klädseln för att kunna fästa båda kardborremmarna. Det syns på armstödet precis ovanför väskan om man kikar nog.

Mitt omdöme av Skip Hop Saddlebag

Jag tyckte det var en fantastisk känsla att kunna gå hemifrån med tom varukorg men ändå hade mig allt jag skulle behöva under dagen. Och att kunna packa vagnen fullt med shopping eller matvaror och samtidigt ha blöjor och ombyte lättillgängligt är så himla praktiskt. Faktum är att detta har blivit en väldigt välanvänd skötväska hemma hos oss . Den är antagligen något som kommer hänga med så länge vi har barn i blöjåldern. För den som vill ha mer utrymme i varukorgen och väskfritt handtag så tänker jag att Skip Hop Stroller Saddlebag kan vara precis vad man är ute efter!

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Hanna Samuelsson 26 mars, 2016 - 14:10

Vilken timing för min del att få läsa detta inlägg – jag har nyligen skaffat en Easywalker Mosey och min son har blivit lite äldre, vilket medför att vår risiga gamla skötväska från Trille känns både för stor utvändigt och lite onödigt stor invändigt. Jag började till och med fundera på att hitta någon form av handväska som kunde fungera som skötväska men den skulle nog lämna en del övrigt att önska vad gäller fack.

Fråga 1: visst har denna väska ingen bärrem som en exempelvis kan bära den över axeln med?
Fråga 2: hur bär en väskan när den inte sitter fast på vagnen?

Reply
Anna 27 mars, 2016 - 21:03

Hej Hanna! Nej, det finns ingen axelrem till. Om du kollar på den här bilden: http://bilder.ombarnvagnar.com/2016/03/Skip-Hop-Stroller-Saddlebag-front.jpg på baksidan av väskan, så är den övre remmen i mitten ett litet bärhandtag. Men den är inte supersmidig att bära med sig, den gör sig bäst på vagnen!
/Anna

Reply
Maria 29 mars, 2016 - 14:14

Hej Anna! Hoppas du kan hjälpa mig, du är den bästa jag ”känner” på barnvagnar 😉
Jag har en fråga ang. Bugaboo Donkey. Om man köper en Mono så följer ju en sittdel och en liggdel med, så långt tror jag att jag förstått rätt i alla fall. Men jag undrar om det finns delar så att man kan använda båda dessa delar och ha två barn i vagnen med mono-paketet. Eller krävs det ett duopaket (någon extra del?) för att kunna använda den som dubbelvagn?
Blev erbjuden en mono med en sitt- och en liggdel men behöver kunna använda båda samtidigt. Så min fråga är alltså om jag utöver monopaketet behöver köpa nån extra del, för att kunna klicka fast båda på vagnen. Hoppas du förstod vad jag menade 😉
/Maria

Reply
Emelie 25 maj, 2016 - 21:45

Hej.
Vet du vart man kan köpa skötväskan?

Reply
Anna 25 maj, 2016 - 22:58

Hej Emelie, sett den hos fler återförsäljare tidigare men just nu verkar den bara finnas här: https://www.bamba.se/product.html/skotvaska-stroller-saddlebag-skip-hop?gclid=CJn4wNuO9swCFQsNcwodmCUOLA
/Anna

Reply
Caroline 5 juli, 2017 - 13:25

Hej! Jag har köpt en Easywalker mosey + (får hem den idag) och börjar fundera på att
skaffa en mindre väska och dena verkar perfekt! Däremot vill jag nog även kunna fästa
den på handtaget, går det? Mvh/Caroline

Reply
Anna 6 juli, 2017 - 21:41

Hej Caroline, ja det går absolut, med samma remmar som du kan fästa den på chassit kan du också hänga väskan på handtaget. Jag har dock inte testat det själv men i teorin ska det inte vara något problem!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar