Elodie Details Zebra Sunshine

av Anna
Recension av Elodie Details åkpåse

Recension av Elodie Details åkpåse

Dags för en till minirecension av åkpåse, och näst på tur stod Zebra Sunshine från Elodie Details. Alla Elodie Details åkpåsar är universalmodeller som är utformade för att fungera i många olika sorters barnvagnar med såväl vanlig som ergonomisk sittdel. Jag har testat åkpåsen i flera av de vagnar jag har haft hemma den senaste perioden och tycker att Zebra Sunshine funkat bra i dem alla. Men den har suttit som mest glidfritt i de vagnar där sufflett och sittdel inte sitter ihop. Detta eftersom att Elodie Details åkpåse har en upphängning som består av en slags ficka baktill som kan träs över sittdelsryggen. Om sufflett och sittdel sitter ihop på vagnen så är detta inte möjligt. Och då är det inte lika enkelt att få åkpåsen att inte glida.

Zebra Sunshine är en mjuk och följsam åkpåse. Har man tänkt använda den i liggdel så funkar det också bra. Är liggdelen av en lite mindre modell så kan man antingen rulla upp fotändan lite, eller vika  upp som en kant på huvudändan. Elodie Details åkpåse får plats i liggdelen både till Bugaboo Donkey och till Brio Go.

Så ryms barn i Elodie Details åkpåse

Att använda Elodie Details åkpåse i barnvagnen

Detta bästa med Zebra Sunshine är att den är så snygg. Och jag vet, snygg är inte en egenskap som håller barnet vare sig varmt eller torrt. Men i och med att Elodie Details åkpåsar klarar av båda de sakerna med bravur så tycker jag att åkpåsens snygghet också kan ges utrymme i en recension som denna.  Självklart finns åkpåsen i fler mönster än detta. Och det är precis samma åkpåse oavsett vilket mönster man väljer! Dock kan det vara lite olika med detaljerna på åkpåsen.

Elodie Details Zebra Sunshine är i alla fall beige och matt svart, alltså inte kritvitt och kolsvart som den kan se ut på vissa bilder. Innerfodret är kitfärgat, vilket känns som en ljus färg som ändå är hyfsat smutståligt. Åkpåsen ska vara cirka en meter lång och för en bebis på 72 cm så känns den som en ocean av mys. Ändå tycker jag att hans huvud sticker upp lagom mycket. Det är verkligen som att bädda ned honom i en säng.

Elodie Details Zebra Sunshine är en varm åkpåse. Faktiskt på gränsen till för varm nu när temperaturen legat runt 5-10 plusgrader. Jag har anpassat kläderna efter detta och kör på enbart bomullstights och body samt en fleecejacka, scarf och mössa. När jag vet att vi bara ska promenera för att bebisen ska sova, det vill säga han kommer inte lämna vagnen alls, så skippar jag fleecejackan och tar en tunnare filt uppe vid halsen istället. Perfekt temperatur blir det i vagnen då!

Så sitter Elodie Details åkpåse i vagnens sittdel

Smart upphängningsficka och bra lock

Elodie Details Zebra Sunshine har en snygg detalj i form av den kopparfärgade dragkedjan och matchande flärp i brunt läder. Pälskanten på åkpåsen är givetvis fuskpäls och kan tas av helt om man inte gillar den. Den är fäst vid åkpåsen med knappar. Upphängningsfickan består av samma tyg som ytterskiktet på åkpåsen. Det är zebramönstrat och vattenavstötande. När vi körde i blötsnön som föll härom veckan så gick det att borsta bort det blöta från ytan på åkpåsen och den hade inte sugit åt sig något av vätan.

Elodie Details åkpåse öppnas med dragkedjor på sidorna av åkpåsen. Framstycket kan tas loss helt så att bakstycket kan använda som en slags sittdyna. Framstycket kan även vikas ned en bit och fästas ihop med tryckknappar. Antingen bara för att man vill ha åkpåsen lite lägre ned framtill men man kan också fästa åkpåsen runt sittdelens bygel på det här sättet. Åkpåsen har uttag för fempunktssele och hål för olika höjd på axelbanden på selen.

Mitt omdöme av Elodie Details åkpåse

Elodie Details Zebra Sunshine är en varm och mjuk åkpåse, mysig och fluffig till sitt yttre och med bra funktioner i form av upphängningen och det avtagbara locket.  Utrymmesmässigt funkar den upp till i alla fall två års ålder på de flesta barn. Formen på åkpåsen fungerar i de allra flesta sittdelar och även liggdelar. Sett till funktionerna finns det inget att anmärka på och därpå adderas som sagt den estetiska aspekten. Jag tycker det är så roligt att Elodie Details erbjuder så mycket färg och mönster!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Elodie Details åkpåse hos: Babyland

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Carola 12 november, 2014 - 21:22

Hejsan! Undrar om du skulle kunna recensera Emmaljunga polar, fundera på hur den är jämfört med deras allround-påse.

Mvh
Carola

Reply
Isabella 12 november, 2014 - 21:41

Jag har en Bugaboo donkey, men undrar hur själva selen blir med åkpåsen? Är dom som bugaboos egna med hål för att trä in selen eller annorlunda.. Nu kanske min fråga lät konstig men velar lite om ja ska slå till på en elodie eller inte :/

Reply
Anna 16 november, 2014 - 21:22

Hej Isabella,
ja den har tyvärr inte kardborreöppning så om du har den i Donkeyn så måste du trä ur selremmarna ur selfästena för att få åkpåsen på plats. Så det kräver mer jobb än Bugaboos egna åkpåsar!
/Anna

Reply
Cicci 27 november, 2014 - 11:59

Snälla testa voxi city!!!!

Reply
Anna 27 november, 2014 - 22:13

Ska se vad jag kan göra åt den saken! 🙂
/Anna

Reply
hanna 11 februari, 2015 - 20:41

Hej!

Gud vad massa bra info! Jag har en 6 mån kille som ska få byta till sittdel i sin bugaboo camelon 3. Vi har än så länge använt oss av en kombi åkpåse/overall från POP. Men den har inga ”hål” för selen i sittdelen så funkar inte längre…Min fråga är vilken åkpåse passar till vår vagn? Hur länge har man en åkpåse till sittdel – d.v.s. är den användbar även nästa vinter när han är 1,5år? Är lite inne på Eloide (zebra) åkpåse. Funkar den?

Väldigt tacksam för svar!

Mv Hanna

Reply
Elodie Details Gilded Grey åkpåse 27 oktober, 2015 - 12:51

[…] vintern skrev jag om Elodie Details åkpåse med det då nya mönstret Zebra Sunshine. Samma mönster, och givetvis många fler, säljs även i år men Elodie Details har infört en […]

Reply
Gabriella 12 februari, 2016 - 08:49

Hej. Jag funderar på att köpa denna åkpåse för att främst ha på vintern. Min bebis kommer i slutet på april. Tycker du att det räcker med lammfäll och filt då? Denna åkpåse kanske blir alldeles för varm även fast temperaturen i början på vår/sommar kan vara lika kylig som höst/tidig vinter? Tacksam för svar.

Reply
Anna 12 februari, 2016 - 23:44

Hej Gabriella,
jo jag tycker Elodies åkpåsar är varma, och skulle inte använda dem på våren och sommaren. Min äldsta är född i början av mars och i slutet av april tror jag vi tagit bort åkpåsen och bäddade med filtar istället, så ja, det tror jag absolut skulle funka!
/Anna

Reply
Sofie Öhberg 23 november, 2019 - 23:56

Hej!
Jag är jättenyfiken på vad du tycker om dessa åkpåsar i liggdelen på bugaboo donkey2?
Eller har du andra bra tips på åkpåse till just denna liggdel i höst och vinter?
//Sofie

Reply
Anna 24 november, 2019 - 00:39

Hej Sofie, du kan se bilder på en massa olika åkpåsar i Donkeyns liggdel här: https://ombarnvagnar.com/2017/08/badda-i-vagnen-del-3-badda-liggdelen-med-akpase/
Just Elodie Details åkpåse finns inte med i jämförelsen, men den är lik några av de andra modellerna i storlek. Jag tycker Elodie Details åkpåse funkar helt okej i Donkeyns liggdel. Självklart blir det lite bylsigt men man får vika till den, bylsig blir det med alla åkpåsar av standardlängd i en liggdel. Alterntivet är att välja en miniåkpåse, men de har så begränsad användningstid så det är sällan värt pengarna tycker jag.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar