En första titt på Joolz Geo

av Anna
Joolz Geo

Plötsligt händer det! Plötsligt står vagnen jag haft i tankarna på i mer än två år äntligen i min egen hall och ovanpå det så var den faktiskt finare än jag hade tänkt mig. Ja, självklart är det Joolz Geo jag syftar på! Jag fick först nys om Joolz Geo på en mässa oktober 2013, sen fick jag se vagnen live i Köln på Kind + Jugend i september 2014. I våras kände jag att nu var tiden mogen för en testkörning och i augusti skrev jag om hur jag via Baby Plus fått kontakt med Joolz i Holland och inväntade leverans. Det dröjde till oktober – men nu, kanske inte så plötsligt när jag tänker på saken, är den här. Jag velade initialt mellan Parrot Blue och en då helt nylanserad färgkollektion, och valet föll slutligen på kombinationen ovan – Studio Gris. Där gris inte står för grisskärt utan för grått, givetvis. Färgkombon är riktigt classy, finare live än på bild. Tyget är gråmelerat, det gär nästen lite denimkänsla. Insidan av suffletten är quiltad i en off white-nyans och handtag samt bygel är i snyggt, cognacfärgat läder. En dröm för ögat, eller barnvagnsvärldens motsvarighet på Brad Pitt som jag spontant uttryckte det direkt efter montering.

Vad är det så som så länge lockat mig med Joolz Geo? Helt ärligt har jag känt att Joolz blivit ett så pass etablerat märke i Sverige, det var hög tid för mig att prova på men deras modell Day kändes inte riktigt som en vagn i min smak, bland annat var varukorgen alldeles för liten för en hoarder som jag. Så Geo kändes mer rätt, och efter den enda promenad jag hunnit med sedan uppackningen så lever i alla fall körkänslan upp till de förväntningar jag hade. Mycket bra och mjuk rull, väldigt lättstyrd också. Ihopfällningen känns även den smidig, Geon blir inte direkt liten i min baklucka men det är lite som med Britax Go Next. Relativt stort ihopfälld men ändå så pass enkel att fälla och så pass kompakt att det lyckas med att trots sin storlek uppfattas som just smidig. Känner direkt att suffletten är en panel för kort men i övrigt är det hittills endast positivt.

En full recension lär tyvärr dröja till början av nästa år, då december är en väldigt hektiskt månad för mig i och med den julkalender jag arrangerar i min grupp Barnvagnar! på Facebook. Men då jag vet att ni är många som undrar över Geo så ska jag ändå försöka skynda på med testandet så mycket jag bara kan!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Joolz Geo2 hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

5 kommentarer

jessica 3 november, 2015 - 12:57

hej
kan man vända sittdelen och hur ser den ut då?

mvh jessica

Reply
Anna 3 november, 2015 - 13:21

Hej Jessica, ja, sittdelen är vändbar! När man har den bakåtvänd så dippar fotändan ned en bit i varukorgen, men varukorgens bakre kant är fällbar så det funkar bra ändå vad jag upplevt hittills i alla fall. Du kan se bilder här, scrolla ner en liten bit bara: https://www.facebook.com/Alltombarnvagnar/
/Anna

Reply
Jenny 6 november, 2015 - 12:47

Åh vad skoj! Ja, det är himla synd med sufflettens längd. Än så länge är det enda nackdelen utifrån vad jag kunnat avgöra endast av kläm och känn i affären 🙂 Ska bli spännande att höra vad du säger när du har haft chans att testa den ordentligt.

Reply
Gry 7 januari, 2016 - 18:18

Hei Anna,

Jeg lurer på hvordan Joolz Geo fungerer på snø…? Og generelt i terreng (f.eks. skogsvei)?

Jeg står nemlig mellom denne, Bugaboo Buffalo og Britax Go Next:)

På forhånd takk for hjelpen!

Reply
Anna 11 januari, 2016 - 22:19

Hej Gry! Den funkar i lite terräng, jag har tagit mig fram på rejäla skogsstigar/elljusspår men i djup, blöt slö – som det slask jag har hos mig just nu – krävs det större hjul för att man ska kunna rulla på bra. Så ska du köra mycket i snö och terräng tror jag du blir mer nöjd med Buffalon!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar