Petite Chérie Skötväska

av Anna
Petite-Cherie-skotvaska-first

Smarta skötväskor finns det gott om, medan de prisvärt snygga kanske inte är fullt lika vanligt förekommande. Petite Chérie är ett märke för barnvagnar och barnvagnstillbehör som säljs hos Jollyroom, jag har tidigare skrivit om Petite Chérie sittdyna och Petite Chérie åkpåse (och ska nu under hösten testa den nya versionen av åkpåsen). Jag gillar tanken med Petite Chérie, det är glada färger, lekfulla mönster och framför allt ett väldigt stort utbud av olika utföranden. Just skötväskan finns för närvarande i tre varianter – den jag testat kallas Angulus Black. Storleksmässigt skulle jag klassa den som normal. Den är varken extra rymlig eller åt det mindre hållet. Har man ett blöjbarn så får man nog precis lagom plats. Petite Chérie skötväska är rätt mjuk till formen, den har inte så mycket stadga i sidorna så är väskan tom eller bara halvfull så känns den nästan mer som en tygkasse. Kanske kan detta uppfattas som estetiskt frånstötande av den skötväskekräsne, men jag ser främst den stora fördelen med detta – och det är att skötväskan är väldigt lätt. Utan något i alls är den fjäderlätt och det tycker jag är ett stort plus, det är ändå så mycket vikt man ska kånka runt på när man har småbarn.

Bottenytan och en bit upp runt kanterna är Petite Chérie skötväska klädd med fejkläder och det är väldigt praktiskt. Jag har aldrig varit rädd för att skada väskan när jag ställt den ifrån mig på marken, och även om den skulle hamna i blött gräs eller något äckligt på på marken så håller sig väskan torr och är enkel att tvätta av. Tillbehören som medföljer Petite Chérie skötväska är två matchande krokar att fästa runt barnvagnens handtag. (Sedvanlig disclaimer: de flesta barnvagnstillverkare tillåter inte skötväska på handtaget på grund av ökad tipprisk, så den typen av användning görs på egen risk och den risken verkar ungefär 99% av alla barnvagnsförare också ta, men det är viktigt att ha koll på detta för en tippande vagn med bebis i är inte kul.) Det ingår även en lång axelrem samt en skötbädd. Krokarna fästs med kardborre och det är inga konstigheter, de fungerar precis som de ska och samma gäller axelremmen. Skötbädden är åt det sladdriga hållet och har ingen direkt wow-faktor, men fyller sin funktion.

Petite-Cherie-skotvaska-detaljer

Uppdelningen av fack på insidan av väskan är bra, jag som tycker att ju fler fack desto bättre blir helt klart tillfredsställd. Det finns ett mindre fack försett med dragkedja, perfekt för att stoppa ned den egna telefonen och plånboken i, eller andra eventuella värdesaker. På motsatt sida finns tre stycken fack med resårband i öppningen. De är breddmässigt helt perfekta för att stoppa ned blöjor, ett paket våtservetter och ett ihoprullat set kläder i form av byxa och body. I enda sidan finns ett fack som ska fungera som mugg-/flaskhållare. Det är i det facket jag rullat ihop och stoppat i filten med elefanterna. Eftersom att Petite Chérie skötväska är så mjuk och följsam till formen så går det att stoppa ned ganska mycket extra, utöver de som syns på bilden ovan så fick jag även rum med ombyten för två storasyskon och en hel påse med matgrejer. Trots att väskan alltså är helt normalstor så kan man inte klaga på utrymmet inuti. Har man två mindre blöjbarn som ska ha varsin uppsättning blöjor, kläder och mattillbehör så kan den nog känns som på gränsen till för liten.

Min främsta invändning mot Petite Chéries skötväska är nog dragkedjorna. De kärvar aldrig men själva delen man håller i när man ska dra dragkedjan fastnar hela tiden på tvären och då måste man lirka och slita i den för att få den rätt vinklad igen, så man kan dra igen dragkedjan som planerat. Det känns lite billigt och inte riktigt i nivå med resten av väskan. Krokarna är tvärtom inte alls kärva utan väldigt enkla att ha att göra med, och jag uppskattar att väskan har en liten smal axelrem som alltid sitter på, så man kan ta den över armen eller axeln efter att man hakat loss den från barnvagnen. Jag är lite skeptisk till hur yttertyget klarar emot att under en längre period  utsättas för smuts eller väta, det känns lite grann som ett material som suger åt sig och kan vara svårt att göra rent. Den förstärkta botten förebygger ju fläcker men förr eller senare händer det att det blir en fläck, och enligt mig bör man inte ha en skötväska som man är väldigt rädd om för den ska ju tåla en del. Utseendemässigt får Petite Chérie skötväska bara plus och eftersom att jag varit nöjd med insidan också så tror jag att den som vill ha något annat än enfärgat att stoppa blöjorna i kan bli nöjd med skötväskan från Petite Chérie.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris Petite Chérie barnvagnstillbehör hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Stina 7 september, 2015 - 15:05

Håller med dej i allt förutom dragkedjan. Har aldrig hänt på min. Skötbädden borde vara i material som är avtorkningsbart o yttertaket lär inte hålla så länge. Tycker det svarta i mönstret slits bort tom. Men jag gillar den ändå.

Reply
Anna 7 september, 2015 - 15:14

Kanske var något strul med just exemplaret jag testade vad gäller dragkedjan då, det är ju bra isf! Men ja, skötbädden är inte helt genomtänkt och jag kan tänka mig att yttertyget slits lätt, det är ju mjuk men kanske lite ömtåligt. Men som du säger, ändå en bra väska!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar