Handvärmare – hur klarade de vintern?

av Anna

Länkarna i detta inlägg är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!


Recension av handvärmare

Recension av handvärmare

Inför förra vintern gjorde jag ett samlingsinlägg där jag skrev hur alla handmuffar jag testat föregående på år faktiskt hade presterat under vintern. Med i det inlägget fanns handvärmare från Vinter & Bloom, Elodie Details, Skip Hop, Easygrow och Polarn O Pyret. I det här inlägget får ni en genomgång av samtliga handvärmare som jag använde under vintern 2017/2018 och hur de faktiskt var att använda, hur de höll värmen och hur väl de satt på barnvagnens handtag.

Recension av Bjällra of Sweden handmuff

Bjällra of Sweden handmuff

Bjällra of Sweden Handmuff utgörs av två separata handvärmare, vilket är att föredra om man har en barnvagn med ergonomiskt handtag, såsom på Britax Go Big och Go Next eller på Kronans barnvagnar, och om man har en barnvagn med delat handtag, vilket är fallet för exempelvis de flesta paraplyvagnar. Men det passar också bättre för de som tycker om att ha bredare avstånd mellan händerna. Just Bjällras handmuffar har hela, som vantar. Man håller alltså inte direkt i handtaget.

Fördelen med det är att ingen kall luft kan läcka in, så fingrarna är garanterat värma även i rejält kallt väder. Nackdelarna med dessa handvärmare är att de är ganska snäva i greppet runt handtaget, vilket gör att det bara precis går att sätta dem på vagnar med bredare handtag. Själva kardborren är också lite för liten, man måste träffa precis rätt. Sen tycker jag om att växla hur jag håller i handtaget när jag går med vagnen, men med dessa handvärmare får man hålla handen likadant hela tiden och det är inte riktigt lika bekvämt. I övrigt gillar jag skarpt den möjlighet att matcha handvärmare med åkpåse som Bjällra of Sweden erbjuder.

Se pris för Bjällra of Sweden handmuff hos: Babyland 

Recension av BOZZ Handvärmare med långhårigt lammskinn

BOZZ Handvärmare med långhårigt lammskinn

Jag ville verkligen älska den här handvärmaren, för det finns så mycket mysiga och varma fördelar med att stoppa in händerna i ett naturligt lammskinn. Men det måste ju funka rent praktiskt också och trots många försök förra vintern samt ytterligare några försök inför publiceringen av det här inlägget så har jag hittills inte en enda gång lyckats knäppa ihop alla knappar på BOZZ handvärmare med långhårigt lammskinn. Och det är inte för att det är något fel på knapparna, utan det är för att hur jag än sliter – jag har till och med bett min man om assistans – så lyckas jag inte hålla pälsen undan från knapparna.

Det sitter som genomskinliga plastskydd runt knapparna i fodret, men de är för små för att verkligen kunna hålla håren borta. Och om det hamnar päls emellan, så går knappen inte att trycka ihop. Det kan förstås åtgärdas genom att man klipper ned pälsen, men det känns lite trist att man ska behöva det. Det är framför allt knapparna i mitten som krånglar, och får man inte ihop dem så glider handvärmaren bakåt på handtaget och det blir inte bra. Men – får man handvärmare att sitta som man ska, så är man garanterat både torr och varm med den här modellen.

Se pris för BOZZ Handvärmare lammskinn hos: Babyland

Recension av BOZZ Handvärmare vantar

BOZZ Handvärmare vantar

Tyvärr är även dessa handvärmare från BOZZ drabbade av ett liknande problem som handtagsvantarna från Bjällra, det är för snålt med kardborre. Av alla handvärmare jag använt genom åren så är dessa de enda som lossnat från handtaget, vilket förstås inte riktigt lever upp till förväntningar. Och det är synd, för allt annat med modellen gillar jag. De är rymliga och passade lika bra för min mans händer som för min. De är stilrena och de har en smart funktion att de kan knäppas ihop med varandra, så man aldrig råkar slarva bort den enda.

Eftersom att de är hela vantar, man håller inte direkt i handtaget utan har handvärmaren emellan, så behöver man inte oroa sig för kalla händer. Absolut ingen kyla kan smita in. Men jag skulle gärna se att kardborrefästena görs betydligt större, så man ges mer frihet i hur greppet är och så att vanten sitter ihop bättre, och inte kan lossna så lätt.

Se pris för BOZZ Handvärmare vantar hos: Babyland

Recension av BOZZ Handvärmare

BOZZ Handvärmare

Men BOZZ gör absolut inte bara fel, och med deras traditionella handvärmare med fleecefoder så blir betyget bara positivt. Modellen är klassisk. Handvärmaren knäpps fast runt handtaget med tryckknappar och även om fodret är mysigt lurvigt så är det precis lagom långt för att hålla värmen väl, utan att fastna i tryckknapparna.

Handvärmarens bredd gör att den funkar bra på de flesta handtag och även för den som håller händerna lite bredare isär. Öppningen för handtaget är lagom stor och BOZZ Handvärmare håller tätt längs med kantern. Efter en säsongs användning är den fortfarande i väldigt fint skick och har väl stått emot både väder och nedsmutsning från storasyskons händer.

Se pris för BOZZ Handvärmare hos: Babyland

Recension av Petite Chérie Handvärmare

Petite Chérie Handvärmare

Petite Chéries handvärmare är ytterligare en klassisk modell, kanske lite rymligare än många andra – vilket bara är trevligt om man har stora händer eller gillar lite mer rörelsefrihet inuti handmuffen. Den fästs runt handtaget med tryckknappar och har en tillräckligt bred öppning för att den ska funka även på lite större handtag. Också detta är en väldigt varm modell, och så himla mjuk och mysig.

Kanske att själva öppningarna för händerna känns lite för rymliga om man har väldigt små händer, och de kan inte justeras i vidd. Men för de allra flesta är det här en handvärmare som sitter bra på vagnen och håller händerna varma, allt man kan önska sig. Jag råkar också tycka att det är väldigt roligt med handvärmare som finns i lite roligare färger eller mönster – det är skoj när detaljerna på vagnen kan pigga upp i vinterns mörker.

Se pris för Petite Chérie Handvärmare hos: Jollyroom

Easygrow handvärmare

Ibland är det helt rätt att spara det bästa till sist. Visserligen är Easygrows handvärmare ganska dyra men de gör sig väl förtjänta av varenda krona man har lagt ut. Handvärmarna går att knäppa ihop till en bred handmuff – det är bara att vända upp och ned på den ena av dem, men jag har aldrig använt dem annat än som två separata vantar. Att de kan anpassas är förstås positivt, men att man kan ha dem isär gör att Easygrows handvärmare funkar på exakt alla barnvagnar – även de med ergonomiskt eller delat handtag.

De funkar också bra för den som vill ha händerna riktigt brett isär, eller för den som kör vagnen med bara en hand och vill låna ut den andra handvärmaren till ett syskon som ska hålla i handtaget. Fodret är fejkpäls och det är precis så mjukt och varm som det ser ut. Utsidan har 3000 mm vattenpelare, och har aldrig läckt igenom vare sig vid snöfall eller skyfall. Men bäst av allt är att detta är handvärmarna jag använt allra allra mest, helt enkelt för att jag gillar dem så mycket. Ändå ser de precis likadana ut idag som första gången jag knäppte fast dem på en vagn. Bravo, Easygrow!

Du kanske också gillar

1 kommentar

sofie 25 november, 2018 - 21:42

ang bozz handvärmare ej den med långhår. jag tycker tyvärr att den glipar i öppningen och det kommer in kall luft i sidorna mellan min jackärm och handtagsmuffen ej sidan där man knäpper utan upptill där du stoppar in händerna så jag brukar få ha fingarvantar på mig i den vilket är lite synd

Reply

Lämna en kommentar