Petite Chérie åkpåse

av Anna

pc_1

Hög tid för en till minirecension av en åkpåse, den här gången från det nyligen lanserade märket Petite Chérie som återfinns hos Jollyroom. En riktig rolig grej med Petite Chérie tycker jag är att de erbjuder åkpåsar (finns även matchande dynor) i roliga färger och mönster, sånt är så uppiggande i vintermörkret och hittills tycker jag att det främst är Elodie Details som erbjudit bra åkpåsar i den stilen. Petite Chérie, detta utförandet heter Heritage Navy, är en åkpåse av ganska enkel modell. Baksidan är utrustad med antiglid-strips och framsidan på Heritage Navy är snyggt quiltad. Åkpåsen har en pälskant, i fuskpäls, som går att ta av då den är fäst vid åkpåsen med små knappar. Storleksmässigt känns Petite Chéries åkpåse helt normalt, den har standardlängden på 1 meter och känns i bredden normalt rymlig. Min snart ettåring har nog rymd att växa ett år till innan åkpåsen känns för liten.

pc_2

Insidan av åkpåsen är brun och dragkedjan är bronsfärgad. Jag gillar verkligen looken på åkpåsen och detaljerna känns väl genomtänkta. De små knapparna man kan fästa åkpåsens lock med när det viks ned har till och med loggan på sig, en liten grej bara – men det är snyggt och ger en genomarbetad känsla. Det min version av Heritage Navy saknar är upphängning i vagnen. Antiglid i all ära men ett barn som viftar på benen när det sätts ned i åkpåsen vinner den matchen mot åkpåsen varenda gång. På bilderna överst i collaget ovan så syns det rätt bra att den pälsklädda, övre kanten av åkpåsen är lite elastisk och att det därmed funkar bra att hänga den över ryggstödet. När jag haft den så, så har den inte glidit alls. Men det är ett trick som endast funkar på de vagnar där ryggstöd och sufflett inte sitter ihop, vilket ju långt ifrån alltid är fallet.

I collaget nedan har jag bifogat en bild på en lösning med elastiska band som nu finns att köpa till för den som redan har åkpåsen, och ingår för den som köper den ny. Det är ett försök till en upphängning och helt klart bättre än inget alls! Jag har inte testat dessa remmar men gör bedömningen att det klart förbättrar åkpåsens upphängning, framför allt för att hindra att överdelen av åkpåsens bakstycke säckar ihop eller viker ihop sig framåt. Banden har hål och fästs i knapparna på åkpåsens bakstycke och man kan själv reglera hur hårt spänd man vill ha dem.

pc_3

Jag har testat Petite Chérie-åkpåsen i Easywalker Mosey, som har vanlig sittdel, och i Bugaboo Donkey, som har en ergonomisk sittdel. Jag tycker att den funkar lika bra i båda vagnarna. På min bebis, som är cirka 75 cm lång, så går locket upp till nästan när det är helt uppdraget, så det har gjort att han inte behövt ha extra ytterkläder på sig i åkpåsen för kroppsdelar som inte täcks. Åkpåsen är ganska tjock och håller absolut värmen när vädret är runt nollan eller några minus, då har jag bara ullkläder eller max en fleeceoverall på barnet som sitter i. Något som kan ses som både en fördel och en nackdel med åkpåsen är att den inte kan öppnas upp nedifrån. Själv använder jag sällan den funktionen ens med större barn och saknar den därför inte. Med ett litet barn i åkpåsen tycker jag det är direkt positivt att det inte går, för det betyder att dragkedjan sluter tätt hela vägen runt om och att det inte finns några hål där kall luft kan läcka in.

Nu med upphängningen troligtvis gravt förbättrad så tycker jag att denna åkpåse från Petite Chérie är ett snyggt och prisvärt alternativ i medelklassen, vad gäller både värme och storlek. Det är en universalmodell som också funkar bra i olika typer av sittdelar (samt givetvis ryms fint i de flesta liggdelar) och den finns i många olika, roliga utföranden så det är lätt att hitta ett alternativ för alla smaker. Kul med ett nytt märke som känns bra från start.

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Madeleine 13 januari, 2015 - 21:32

Hej!

Jagärr sugen på denna åkpåsen, vad tror du om den i bj Versa?

tack på förhand

Reply
Anna 13 januari, 2015 - 22:13

Hej, kan funka! Du kanske får fästa den med vanthållare men passformen kommer nog vara bra!
/Anna

Reply
Ängla 20 juni, 2015 - 19:59

Hej Anna!
funderar på att köpa petit cherie åkpåse, den ljusrosa… har en emmaljunga white leatherette. tror du det kommer färga av sig från anti glid pluttarna bak??

Reply
Ylva 25 augusti, 2015 - 21:39

Hejsan

Tror du denna åkpåse funkar bra till Brio smiles sittdel? Hur funkar den i väta? Blir den helt genomsur eller är det en dum fråga? Man kanske alltid täcker över m regnskydd när det är regn/snö ute? *helt ny på detta* :/ Har du ytterligare tips vad gäller brio smile och åkpåsar mottages de tacksamt 🙂

/Ylva

Reply
Anna 25 augusti, 2015 - 23:18

Hej, ja den funkar. Det man ska minnas med Smiles sittdel är att ryggstöd och sufflett sitter ihop, så fickor som ska träs över ryggstöd för att man ska slippa att åkpsåen glider har man ingen hjälp av i Smile. Men, Smile har två hål för knapparna högst upp på ryggstödet, så har man en åkpåse med en pälstkant fastsatt med knappar så kan man slippa glida genom att sätta pälskantens knappar i ryggstödets knapphål. I övrigt skulle jag säga att de allra flesta åkpåsar funkar i Smiles sittdel. Dock om man väljer en väldigt tjock åkpåse får man kanske ta bort bygeln, iom att det är ganska tight mellan ryggstöd och bygel.

Lite väta tål den, jag drar inte på regnskydd om det snöar lite lätt och är kallt. Men vid kraftigt snöfall och blötsnö bör man göra det. Lite vatten stöter åkpåsen bort men den är inte vattentät!
/Anna

Reply
Pavla 23 november, 2015 - 13:45

Good morning ladies, I would like to buy petit chérie baby stroller. Do you have some review? Do you know, if it is possible to buy something from this brand also somewhere else than just in jollyroom.se? Jollyroom doesn´t send to another countries, just in Sweden….
Anna your blog is amazing 🙂
Have a nice day
Pavla

Reply
Anna 24 november, 2015 - 10:47

Hej Pavla! And thank you! Unfortunately, Petite Chérie is Jollyrooms own brand. Maybe you can find the same strollers, or at least similar strollers, from another brand. Otherwise, I think you would have to find someone in Sweden who can order it for you and then send it to where you live, but till will of course add som extra to the price when it comes to shipping. 🙁
/Anna

Reply
Använda och fästa åkpåse i Kronans barnvagnar 17 januari, 2016 - 14:25

[…] Kronans vagnar välja en åkpåse som har en pälskant fäst med knappar. På bilden nedan syns en Petite Chérie-åkpåse, men även Elodie Details har åkpåsar med pälskant fäst med små […]

Reply
Petite Chérie Skötväska 14 februari, 2016 - 21:35

[…] som säljs hos Jollyroom, jag har tidigare skrivit om Petite Chérie sittdyna och Petite Chérie åkpåse (och ska nu under hösten testa den nya versionen av åkpåsen). Jag gillar tanken med Petite […]

Reply

Lämna en kommentar