Sommartillbehör från Diono

av Anna

Diono-1

Med ett svalt juliregn utanför fönstret så känns de traditionella sommartillbehören för barnvagnar ganska avlägsna att användas. Snarare är det regnskyddet som en fått slita flitigt på. Men jag hann under början av sommaren se över ett kit med barnvagnstillbehör från Diono och vissa av produkterna kan en ju faktiskt ha användning av året om. Alla dessa tillbehör är universala, det vill säga tänkta att kunna fungera på barnvagnar av olika märken och modell.

Diono-2

Mugghållare är ett av mina mest använda tillbehör. Jag använder dem till min egen vattenflaska, barnens drickor, mobiltelefonen, ”en gång snuten med men det finns kvar att ta av”-näsdukar och andra småsaker jag bara tillfälligt behöver frigöra mina händer ifrån. Dionos mugghållare fästs med karborrband och funkar runt de flesta handtag, men kan fästas hårdast på något smalare varianter.

Organizern var också den enkel att fästa på vagnen, den sitter med kardborrfästen runt handtaget och funkar på singelvagnar med normalstort spann mellan chassit. Den har innerfack och utrymme att ställa flaska eller mugg i. Organizern är mjuk, så om den är tom går det bra att fälla ihop vagnen med den på.

Gallerfilten som skymtar fram är en annan smart sommaraccessoar. Jag fick mina första gallerfiltar av min mormor när min äldsta son var nyfödd och har varit hooked sedan dess, det är nästan lite magiskt hur något kan värma och hålla svalt på samma gång? Men har man som jag barn som hemskt gärna har något över sig när de ska sova även om solen gassar, då är gallerfilt ett vettigt alternativ. Just denna filt är från Bliss.

Diono-3
Parasoll som tillbehör i sig kan man tycka både bu och bä om. Ska man ha ett solskydd medan man promenerar med vagnen så funkar det i bästa fall som en nödlösning. Men tänker man sig att skapa en skuggig plats när ett barn ska sova i parkerad vagn och ingen naturlig skugga finns, då är det riktigt smart. Och Dionos parasoll får ett extra plus i kanten från mig för att den kan tas isär i tre delar. Så när regnet sen oundvikligen kommer kan man montera ned det och stuva undan det i varukorgen utan att det sticker ut. Fästet är ett klämfäste man skruva ihop, borde funka på de allra flesta chassin och satt riktigt stabilt, dessutom parasollet tiltas i sitt eget fäste och böajs så det får rätt vinkel för solen. Enkelt använt universalparasoll, helt enkelt.

Det andra tillbehöret, avbildat på de två högra bilderna i collaget ovan, är ett handtag man spänner fast i sin vagn och som ett storasyskon ska kunna hålla bekvämt i utan det kommer så nära vagnen att föräldern kör över stackars storasyskonets tår varannan meter. Har man barn man vill ska hålla i vagnen eller som önskar det själv så kan det säkert vara smart, mina barn fattade inte riktigt grejen utan ville antingen vara när mig och lillebror eller inte hålla i vagnen över huvudtaget.

Diono-4Sist men inte minst, Dionos solskärm eller solskydd Shade Maker. Många barnvagnar, i synnerhet paraplyvagnar och andra lite enklare sulkys, lider av en alldeles för kort sufflett. Vilket är udda, för den typen av vagnar brukas som mest sommartid och det är den årstid då jag har störst behov av en riktigt bra skuggande sufflett? I vilket fall som helst, har man en vagn med (för) kort sufflett så ska Diono Shade Maker funka som en förlängning. Solskyddet knyts fast över den befintliga suffletten och förlänger den. Att den hjälper till att skugga är det absolut ingen tvekan om, Shade Maker är väl tilltagen och det går att själv jsutera lite hur långt ut man vill ha den. Knytbanden gör att man kan välja på egen hand var och hur suffletten ska fästas. Men det är absolut enklast gjort på en framåtvänd sittdel, så man kan knyta runt vagnens handtag. På bilden har jag fäst Diono Shade Maker på en Teutonia Fun. Hade jag haft sittdelen vänd bakåt hade jag dock inte kunnat knyta i handtaget, vilket var enkelt att komma åt, utan få hitta ställen på själva sittdelen att fästa i. Det är säkert inget problem, men värt att fundera över om vagnen man vill ha solskyddet till också har bra ställen att knyta fast den i.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla sommartillbehör från Diono hos: Babyland

Du kanske också gillar

1 kommentar

Diono Quantum Classic 21 februari, 2018 - 09:05

[…] med barnvagnar utan desto mer med barnvagnstillbehör. Jag har tidigare skrivit om olika sommartillbehör, såsom parasoll, mugghållare etc från Diono. Med modellen Quantum så är tanken nu att slå sig in också på barnvagnsmarknaden. Quantum […]

Reply

Lämna en kommentar