Min topp 5!

av Anna

aob_mintopp5Jag fick ett mail med frågan vilka min topp 5 bästa vagnarna är, och den frågan får jag faktiskt rätt ofta. Delvis eftersom att jag själv ofta hyllar vagnar jag tycker om med att skriva att de platsar på min topp 5 eller topp 10. Men egentligen är frågan svårare att svara på än man kanske kan tro. Jag har haft olika favoriter hela tiden. Vad jag gillar att köra för slags vagn beror så mycket på åldern på barnet, hur livet i övrigt ser ut, var vagnen ska köras. Att de här fem vagnarna är på min topp 5 lista just nu är något som gäller precis just nu. I morgon kan allt ha ställs på sin ända igen! Med det sagt, här kommer de, utan inbördes ordning:

Bugaboo Donkey – en ständig favorit hos mig. Sen juli 2011 har jag haft en åsna i min hall non stop, utom ett sorgligt halvår sommaren 2013. Jag gillar att den är så flexibel som syskonvagn, så lättkörd och packvanlig som singelvagn och att jag kan tillfredsställa mitt nördbehov med att byta sufflett, dyna, åkpåse och andra tillbehör i princip dagligen i ett oändligt antal kombinationer.

Britax Go Next – också en klassiker i mitt barnvagnsstall. Ja inte just Britax Go Next, utan vagnen Go i olika kombinationer. Visste ni att jag kört Brio Go -09, Brio Go -10, Brio Go -11, Brio Go -13, Brio Go Next och Britax Go Next? Oavsett version av Go så tycker jag att gunget är det bästa med vagnen, och Brio/Britax har gjort att himla fint jobb med att utveckla den under åren.

Baby Jogger City Mini 4W – bra exempel på att favoriter beror på omständigheter. Precis just nu skulle inte en 4W platsa i mitt barnvagnsstall, mitt mellanbarn åker för lite vagn för det och min minsta känns lite för liten. Men när han är 1-2 år äldre så känns det som en lågoddsare att jag kommer ratta 4W igen. Så enkel att använda, tålig och med rymlig sittdel – den konkurrerar i mitt tycke ut de flesta med traditionell fyrhjuliga sulkys som finns.

Bugaboo Bee – det är lite hatkärlek mellan mig och den här vagnen, men den platsar ändå på min topp 5 just nu eftersom att jag verkligen uppskattar att en vagn med så små mått ändå kan ge mig så mycket som annars bara återfinns hos en fullstor vagn. Vändbar, fullt liggläge, ställbart handtag, rymlig varukorg. Den Bee3 jag äger just nu ska snart få tas fram ur sin vintervila och det ser jag verkligen fram emot nu när våren är här på riktigt.

Easywalker Mosey – Senaste tillskottet till min topp 5. Den vagn jag kör mest just nu. Jag uppskattar att den är liten nog att gå i vår bil utan att fällas ihop, men också att den är så enkel att ha med sig på bussen och så liten att det aldrig känns som att jag är i vägen med Moseyn. Inte ens i trånga affärer eller i en restaurang, det är lätt att fälla in handtaget och gömma den i ett hörn.

Bubblare
Det finns alltid bubblare på en topplista, jag tillhör ju Voxpop-generationen! Babyzen Yoyo är en sådan vagn, så fort jag tänker tanken på att flyga med barnen nästa gång så är det inte ett om utan ett NÄR det handlar om att jag införskaffar en Yoyo igen. Som resevagn är den perfekt. Och den vagn som snart kommer recenserar här på bloggen, Cybex Priam, har gjort ett himla bra intryck på mig. Skulle jag få ett till barn och leta efter en vagn att använda från födseln skulle den vara ett mycket intressant alternativ. Vidare gillar jag verkligen Kronan Sulky/S, när min ettåring är stor nog för framåtvänt åkande så är det en riktigt bra vagn för syftet.

 

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Sana N 22 april, 2015 - 10:59

Tack för den här listan. Jag var väldigt nyfiken om dina topp 5.

Kan jag fråga, på vilka sätt har Kronan Duo S inte hamnat på din topp 5. Jag funderar mellan Kronan Duo S, Brio Go Next och Emmaljunga Viking och lutar åt Kronan.

Reply
Anna 22 april, 2015 - 20:51

Hej Sana!
Det finns många bra vagnar, vill bara betona att de här 5 är mina personliga favoriter som passar för hur jag bor, lever, rör mig osv. Duo S är en toppenvagn, Kronan gör bra vagnar överlag. Men den blev ingen superfavorit hos mig ändå, kanske för att jag körde den med en tvååring i och för henne var sittdelen väldigt liten. Min kompis har en Duo S efter mitt råd, och hon är supernöjd med den, jag rekommenderar den ofta!
/Anna

Reply
Madde 23 april, 2015 - 21:22

Hej!
Jag har idag en superviking till min 7 månaders dotter som jag är nöjd med än sålänge (har bara haft den i 3 veckor). Dock så tycker jag den är lite osmidig i bilen. Den är tung och stor tycker jag. Jag lastar ganska ofta in och ur bilen för att gå på stan/köpcentrum. Känner nu att jag skulle vilja ha en till vagn som är lite smidigare att gå i affärer med. Funderar på Buffalo, cam3 och bee+ med 3ans sufflett.
Jag tänker också att jag vill ha en bugaboo pga att jag vill ha breezy suffletten i sommar. (känns nämligen som att sv kanske blir ganska så varm i sommar med suffletten nerdragen så långt det går)
Vilken kan du rekommendera av dessa. Jag tänker att jag ska köpa en begagnad…
Tacksam för hjälp:)

Reply
Anna 23 april, 2015 - 21:31

Hej Madde,
det var enkelt – Bee såklart. Buffalon är inte heller särskilt liten och smidig, och Cameleon måste du ju ta isär i två delar för att fälla. En bra bilvagn tycker jag ska fällas enkelt i ett stycke. Och Bee+ med 3-sufflett och breezy låter väl jättesmart! Kör på det!
/Anna

Reply
Caroline 29 april, 2015 - 07:57

Hej! En fråga om donkey, jag har hört att en ny rymligare sele kommit ut från 1 april 2015. Stämmer det?? Hurpass mycket rymligare är den? Jag väljer nämligen på syskonvagn mellan donkey duo och double viking från Emmaljunga. Sittdelens rygg är väl kortare i donkeyn?

Reply
Caroline 29 april, 2015 - 13:05

Ännu en bugaboofråga:-) hur lång är hp-åkpåsen, alltså hur långt kan ett barn vara som ska ligga i en sådan?

Reply
Anna S 1 juli, 2015 - 11:30

Vi är lite sugna på att köpa en Britax Go Next till vår bebis som kommer i oktober. Vet du om det finns någon mjuklift som passar i liggdelen för Britax Go Next?
Vi bort ett par trappor upp utan hiss, så vi behöver kunna bära barnet upp och ner i en lättare lift (inte lyfta själva liggdelen).

Reply
Anna 2 juli, 2015 - 22:46

Hej Anna,
japp! Phil & Teds lilla Cocoon funkar, och även SleepCarrier får plats!
/Anna

Reply
Elin 7 september, 2015 - 08:11

Hej!

Jag har en tvååring och väntar bebis vilken dag som helst nu. Vi har köpt en donkey som vi ska börja använda när bebisen kommer. Min fråga är: vågar jag låta min tvååring på ca 14 kg klättra i och ur sittdelen själv? Hon klarar det galant men det känns som att det sliter väldigt mycket på sittdelens fästen mot chassit? Den har ju utrymme att vicka ganska mycket fram och tillbaka i förhållande till chassit. Tacksam för svar. Mvh Elin

Reply
Anna 7 september, 2015 - 14:17

Hej Elin. Jag tror inte du behöver vara orolig för att fästena för sittdelen inte skulle hålla, för det SKA de hålla för. Däremot finns det alltid en tipprisk om barnet klättrar i själv, men står du bredvid och håller vagnen i handtaget så bör ju det inte heller vara ett problem!
/Anna

Reply
Jessica 8 februari, 2016 - 20:11

Hej! Jag har precis köpt en Baby jogger city mini 4 w som resevagn, vilket känns toppen! Men det verkar vara svårt att hitta ett myggnät som passar. Har du några tips där?
Med vänlig hälsning, Jessica

Reply
Anna 8 februari, 2016 - 21:23

Hej Jessica,
tyvärr, jag har faktiskt aldrig använt myggnät på 4W!
/Anna

Reply
Amanda 4 mars, 2016 - 09:18

Hej!
Känner att jag kört fast i barnvagn djungeln och behöver hjälp.. ska ha första barnet i augusti och har följande krav:
– en duovagn
– funka på skogs- och stadspromenader och även snö (viktigast är att den funkar bra i skogen)
– lätt och smidig att köra
– enkel att fälla ihop och inte väga för mkt (helst inte över 15 kg)
– babyskyddsadapter till maxi-cosi

Har kollat och jämfört på Britax Go Next och bugaboo buffalo.. Hoppades att jag skulle fastna för någon av de när jag fick prova dem men känner att jag bara blev mer vilsen än innan då jag hittade för- och nackdelar med båda..

Snälla hjälp mig!
Tack på förhand!

Reply
Anna 6 mars, 2016 - 23:30

Hej Amanda, om du gillade Go Next och Buffalo så kanske även Cybex Priam skulle kunna vara ett alternativ? Eller kanske Britax Smile2? Alternativt Britax nya vagn Go Big som kommer i juni? Den tror jag själv starkt på!

Sen skulle jag även kunna tänka mig att du kan gillar Baby Joggers nya duovagn City Premier, ska komma nu i april!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar