Kronan Sulky S

av Anna

sulkys_1

Kronan Sulky/S är här! Den här veckan kördes den första leveransen av vagnar ut till sina ägare och jag kan efter några veckors körning sammanfatta mina intryck av den här riktigt hypade vagnen. Faktum är att Kronan Sulky/S varit efterlängtad sedan flera år innan den ens fanns, så det finns många förväntningar att leva upp till. Jag har tidigare skrivit en full recension av Kronan Sulky 2014, vilket är precis på pricken samma vagn som Sulky/S – förutom de svängbara framhjulen förstås. Den här minirecensionen kommer därför att fokusera enbart på dessa svängbara framhjul och vad de gör för vagnens körkänsla, rull och styrning. Jag har endast kört Sulky/S med min dotter som blir 4 år om några veckor. Hon är cirka 110 cm lång och väger ungefär 17-18 kg. Sulky/S tar, precis som vanliga Sulky, 20 kg i sittdelen och utöver det också 5 kg i varukorgen.

Okej, så hur stor skillnad kan egentligen ett par svängbara hjul göra? Ja men, all världens skillnad! Jag skulle för egen del aldrig köra vanliga Kronan Sulky, jag kommer bara inte överens med fasta framhjul. I synnerhet inte när man kör ett stort, lite tyngre barn i vagnen. Belastningen på handlederna blir väldigt hög och just små svängar påfrestar mer än de skulle behöva göra. Så när Kronan Sulky var tung att manövrera så är Kronan Sulky/S riktigt lättkörd. Detta trots att min fyraåring ligger nära maxvikten för vagnen. Jag kan både köra och svänga Sulky/S med en hand. Överlag är körkänslan riktigt bra, vagnen rullar på fint och jag tycker gunget i Kronans Sulky märks av mer i Sulky/S, vilket för mig är väldigt positivt. Jag har kört vagnen både på asfalt och i lättare terräng, det funkar riktigt bra på alla sorters underlag. Nu hade vi tillfälligt snö i ett dygn här i Stockholm men tyvärr hann jag inte ut med Sulky/S i slasket, men jag känner mig ändå trygg nog att våga påstå att den kommer rulla riktigt bra också i vinterväglag. Framhjulen på Sulky/S går givetvis att låsa om man så skulle vilja. Jag kan tänka mig att i riktigt blöt, djup snö så kanske jag vill göra det men i alla övriga lägen så är svängbart att föredra, enligt mig.

sulkys_2

Kronan Sulky/S blir nästan lika liten ihopfälld som vanligt Sulky/S, tar man av framhjulen (vilket görs med två snabba klick) så blir den faktiskt ännu mindre. Galet smidig att fälla och packa in i bilen, jag har även haft den ihopfälld och förvarad på högkant i min klädkammare så den kompakta storleken har fördelar på flera olika sätt. Jag har även fått testat Kronans reflexsufflett på Sulky/S, en otroligt smart detalj det här året då min hemstad slagit rekord i mörker. Finns inte en chans att vi inte syns ordentligt för bilarna med reflexsuffletten på. Jag är förvånad att den här typen av tillbehör för barnvagn inte finns sedan tidigare och tror det bara är en tidsfråga tills fler tillverkare hakar på trenden. Själva vagnen är dock redan populär så det förslår och det är inget som förvånar mig. Hur många andra vagnar finns det som blir små ihopfälld, har högre maxvikt än standard, i princip fullt liggläge samt svängbara lufthjul framtill? Kronan Sulky/S är konstigt nog lite unik, konstigt eftersom att vagnskonceptet är något som efterfrågas så ofta. Den enda egenskap som saknas är förstås att sittdelen skulle vara vändbar, men då skulle man få tumma på storleken och därmed har vi ytterligare ett belägg för att den perfekt vagnen inte är möjlig. Men Kronan Sulky/S kommer allt bra nära att vara den perfekta sulkyn.

Är du sugen på en Kronan Sulky/S men ändå fundersam till hur den kan vara att köra? Jag har satt ihop en kortare video där jag kör vagnen med både en och två händer, med handtaget i flera olika lägen och i slutet där jag häver vagnen med handtaget i två olika lägen – allt med min dotter i sittdelen. Hoppas den kan vara till hjälp, och skriv gärna en fråga i kommentarerna om det uppstår några frågetecken!

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Karin 19 december, 2014 - 19:24

Hej. Ber om ursäkt redan nu ifall min fråga är konstig, men de är så att jag fick hem min efterlängtade sulky/s idag men när jag tittar närmare på den så ser de ut som framdäcken lutar inåt, och så ”glappar” dom till höger och vänster. Är det så på din med så att de ska va så eller har de blivit något fel på min.

//Karin

Reply
Anna 20 december, 2014 - 21:53

Hej Karin, ber om ursäkt för segt svar! Har du kollat så at framdäcken har rätt lufttryck i sig? Lutningen kan ev bero på det, men glappandet låter lite konstigt dock.
/Anna

Reply
Caroline 20 december, 2014 - 21:13

Tack för jättefin recension, den sulkyn blir det definitivt på sikt för min dotter! Var det svårt att byta sufflett? Vad är det för åkpåse? Sitter åkpåsen bra på plats?

Reply
Anna 20 december, 2014 - 21:52

Hej Caroline!
Nej det var inte alls svårt att byta sufflett, ena bygeln drar du bara ur och den andra lossar du först då den sitter fast med en tryckknappa i vardera änden. Åkpåsen på bilden är en Voksi Frost och nej den satt inte fast bra alls, men den var iaf väldigt varm. 🙂
/Anna

Reply
Carolina Ye 21 december, 2014 - 09:28

Tack för en jättebra reccension Anna. Nu har jag också köpt en Sulky S

Reply
Anna 28 december, 2014 - 16:27

Hej! Tack för en fin recension. Jag undrar hur din dotter ryms i Sulky/S? Kan du ha suffletten uppe utan att hon slår i den och ryms hon bra i liggläget? /Anna

Reply
Anna 30 december, 2014 - 23:46

Hej Anna,
hon ryms bra. Kan absolut fälla upp suffletten. Liggläget går precis, precis, så man ska kanske inte vara så mycket längre än hon men upp till 105 cm lär det funka finfint. Sen beror det lite på kroppsbyggnad, hon har rätt lång överkropp.
/Anna

Reply
Maria 13 februari, 2015 - 23:03

Hej och tack för en bra blogg.
Jag undrar: går framhjulen i samma spår som bakhjulen på Sulky S? Vi har snö typ halva året så det känns relevant att veta. 🙂

//Maria

Reply
Anna 16 februari, 2015 - 10:41

Hej Maria, nej tyvärr, de går inte i samma spår! Vagnen ä smalare över framhjulen, det skiljer nog 4-6 cm typ.
/Anna

Reply
Johanna 11 april, 2015 - 11:42

Hej! Tack för en bra recession. Jag har nu en Brio Smile men funderar på att byta till en kronan sulky s. Är det lönt eller är dom lika? Vill ha en vagn som är mindre ihopafälld och lite nättare ( hoppas du förstår vad jag menar

Reply
Anna 14 april, 2015 - 07:37

Hej Johanna,
de är inte särskilt lika. Sulky/S blir verkligen väldigt mycket mindre ihopfälld, och har väldigt mycket mindre varukorg. Men utrymmet i sittdelen är snarare större! Så det låter ju som att den är vad du är ute efter?
/Anna

Reply
Emelie 30 maj, 2015 - 20:21

Funderar på att slå till på den här sulkyn! Det enda jag tvekar inför är om den passar vår pojke som är låång! 91 cm redan vid dryga 19 månader. Tror du den skulle funka till honom? Tack på förhand!

Reply
Anna 30 maj, 2015 - 23:42

Hej Emelie,
det tror jag absolut. Min fyraåring är ju 110 cm och hon satt helt okej i vagnen, en på 91 cm kan växa i flera år!
/Anna

Reply
En första titt på Kronan Sulky/S 2016 och Emmaljunga Scooter 4 S 21 januari, 2016 - 09:01

[…] Delar av våren har jag bestämt mig för att ägna lite extra tid åt sulkys! Av olika anledningar är det en eftersatt barnvagnskategori här på bloggen. Antagligen beror det på att jag är ett stort fan av vändbara sittdelar och fortfarande har min tvååring främst bakåtvänd, men nu känns han även för mig stor nog att åka framåtvänd ibland. Just nu har jag två nyheter parkerade i hallen, en Kronan Sulky/S 2016 i grått och en Emmaljunga Scooter 4 S, också den i en grå nyans av Emmaljunga döpt till Lounge Grey. Sulky/S 2016 är ett recensionsex direkt från Kronan Barnvagnar och Scooter 4 S har jag fått tillgång till via Babyexperten. Jag har aldrig kört en sulky från Emmaljunga tidigare, men jag testade förra vintern den första årsmodellen av Kronan Sulky/S. […]

Reply
Kronan Sulky/S 2016 – skillnaden mellan gamla och nya Sulky/S 17 mars, 2016 - 09:51

[…] märket varmt om hjärtat. Så med bakgrund i det var glädjen förstås stor i slutet av 2014 när Kronan Sulky/S släpptes. Skillnaderna mellan Sulky och Sulky/S är inte så stora men körkänslan blir en helt […]

Reply
Synas i mörkret! 30 november, 2016 - 09:32

[…] finns många sätt att synas i mörkret. Kronan har haft reflexsuffletter till deras barnvagnar, löshängande lampor och reflexer är en riktigt klassiker och att täcka […]

Reply
Barnvagnsåret 2014 31 december, 2016 - 11:48

[…] idé Nu sparkar jag ju in en vidöppen dörr men Kronans reflexsufflett var verkligen en smart grej. Det är enkelt att förutspå att fler kommer ta efter. Sverige har […]

Reply

Lämna en kommentar