Allt om Barnvagnars stora barnvagnstest – vilken barnvagnstyp är du?

av Anna

AOBSbarnvagnstest
Ointresserad, nyfiken eller hardcore barnvagnsnörd – var på skalan befinner du dig? Ta mitt hemmasnickrade test, svara på alla frågor och räkna sedan ihop ditt resultat för att se hur det egentligen står till i förhållandet mellan dig och dina barnvagnar.

1 – Hur skulle du beskriva antalet barnvagnar du ägt?
A – Barnvagnarna jag ägt kan räknas på ena handens fingrar.
B – Jag har koll på de senaste tio – femton stycken vagnarna jag har haft i alla fall.
C – Antal barnvagnar? Kanske två då. Om man räknar sittdel och liggdel separat?
D – Mina barnvagnar för jag noga protokoll över i ett Excel-ark, ihop med statistik kring inköpspris och tid i min ägo. Snart uppe i tresiffrigt!

2 – Hur ser ditt förhållandet till Blocket ut?
A – Jag söker efter en särskild barnvagn när jag är på jakt efter något specifikt.
B – Jag har ett Blocket-konto och stående bevakningar på vissa vagnmodeller.
C – Vad har Blocket med barnvagnar att göra? Jag köpte min från grannen när de rensade ur sitt förråd.
D – Jag har stenkoll och känner direkt igen om någon sänkt sitt pris. Om en timme gått utan en koll får jag Blocket-abstinens. Det gäller även nattetid.

3 – Hur tycker du att en bra barnvagn ska vara?
A – Den bör vara hel och ren med välfungerande funktioner, bra om den har svängbara hjul och ställbart handtag.
B – Den måste vara i bra skick, ha vändbar sittdel, utbytbara suffletter och funka ihop med mina existerande barnvagnstillbehör.
C – Den ska rulla. Helst i rätt riktning. Och gärna ha en broms som funkar men det är inget måste.
D – Den ska vara något nytt och spännande, och det är svårt för jag har redan testat allt med hjul. När kommer svävarbarnvagnarna egentligen?

4 – Bortse från ekonomiska begränsningar – vad är en i ditt tycke lämplig barnvagnsbudget?
A – Ett par tusen måste man nog lägga för att få något i rimligt skick.
B – Nypris för de mest populära modellerna ligger runt 10000 kr, så det verkar väl rimligt.
C – Över 500 kronor så svider det rejält i plånboken, det är ju bara en vagn!?
D – The sky is the limit. Guldpatinerade däck med swarovskifälgar? Finns den i all black? Bra, jag tar två!

5 – Semesterdags – hur väljer du resevagn?
A – Jag slår nog till på en paraplyvagn, 899 kr inklusive mugghållare kändes som ett kap.
B – Resevagnen bör ha vändbar sittdel, det ska gärna finns UV-sufflett till och toppen om den har sin egen resväska också.
C – Hotellet har visst uthyrning, vagnen såg visserligen lite risig ut på bild men jag packar med en rulle gaffatejp.
D – Det är så sjukt svårt? Ska jag ta med min Yoyo, min Bee3 eller min Zapp Xtra 2.0? Jag kan inte välja, det får bli alla tre!

6 – Familjen utökas, hur tänker du inför valet av syskonvagn?
A – En klassisk UJ Duo räcker bra för mig, separat liggdel vill jag nog ha men viktigast är att den tar oss från A till B.
B – Jag prioriterar en syskonvagn som underlättar i vår vardag, så den bör ha individuellt vändbara sittdelar, fullt liggläge och en liggdel som rymmer en åkpåse. Helst ska den gå att fälla i ett stycke också.
C – Vi har redan en barnvagn och varukorgen är rätt stor. Kan man inte bara ha en mjuklift i den?
D – Vi kommer ha en Donkey som vi omvandlar mellan Mono och Duo vid förskolelämningar av syskonet, sen kör vi en Emmaljunga DV med lufthjul för skogspromenader och såklart en Joolz Geo Duo att ha i bilen.

7 – Snabbt, tiden går! Räkna upp fem olika barnvagnsmärken!
A – Brio, Emmaljunga, Bugaboo, Teutonia och Urban Jungle.
B – Joolz, Cybex, Baby Jogger, Kronan och Babyzen!
C – Duovagn? Och… Kombi? Kombivagn? Och så Gesslein förstås, bästa vagnen på 80-talet.
D – Fem!? Enligt vilket urval då? Ska man nämna bara märken eller enskilda modeller, samt vilka färgställningar modellerna finns i eller ska man…? <BEEP> Oj gick tiden ut nu?

8 – Vilka barnvagnstillbehör tycker du att man behöver ha?
A – Egentligen ingenting men jag har ändå investerat i åkpåse för vintern.
B – Skötväska, åkpåse, sittdyna och filt – i matchande set. Och jag skulle aldrig klara mig utan min mugghållare!
C – Vi funderar på om vi ska köpa ett regnskydd.
D – Parasoll känns ganska onödigt? Man klarar sig långt med sommarsufflett, Aeromoov-sittdynan för sommartid, ulldyna för vintern och en Inovi-dyna för första tiden i sittdelen, en mugghållare per vagn, en vinteråkpåse samt en åkpåse för vår och höst och fler än tre skötväskor känns det som att man klarar sig utan faktiskt.

9 – En barnvagn måste bort, hur gör du i ordning vagnen inför försäljning?
A – Jag lägger fram allt snyggt och tar en bild med mobilen i solljuset.
B – Jag tvättar alla textilier, torkar av chassit med våtservetter och dammar av systemkameran. En bra bild är A och O!
C – Jo grannarna var intresserade, så jag rullade ut den ur förrådet helt enkelt. En hunka i handen så var det klart.
D – Tvättar allt i maskin, skurar chassit i badkaret, svärtar upp hjulen med silikonspray och ljussätter mot en vit vägg innan jag tar bilderna. Sa jag att jag torkar rent inuti hjulupphängningen med tops? Och annonsen lägger jag ut en torsdagkväll före löning, klockan 19, för maximalt antal visningar förstås.

10 – Sist men inte minst, vad funderar du mest över när det gäller din/dina barnvagnar just nu?
A – Inget särskilt faktiskt, jag är nöjd.
B – Är den här vagnen verkligen helt rätt för mig? Borde jag inte testa en Brio Go igen? Fast jag redan testat den två gånger tidigare…
C – Hur fäller man ihop den?
D – Om två av barnen delar rum, borde jag inte få plats med några barnvagnar till här hemma? Kanske om jag staplar dem på höjden?

AOBsbarnvagnstest_svar

Flest A: Ditt förhållande till barnvagnar är helt normalt. Du är nyfiken på olika modeller och vill läsa på innan du gör ditt val, men du ser ingen större skillnad på en vagn från en annan. Vagnen du kör nu är du ganska nöjd med. Visst finns det vissa detaljer som du stör dig lite på men ni ska ju bara köra den i några år till så det är inget att öda någon tid på.  Du kan googla på en barnvagn och hamna på en barnvagnsblogg, men du skulle inte ge dig in i några djupare diskussioner i ämnet.

Flest B: Du är helt klart intresserad av barnvagnar. Men du försöker hålla det på en sund nivå. Visst, det är kul att matcha sufflett med åkpåse men framför allt ska din barnvagn funka i vardagen. Du skulle vilja byta barnvagn lite oftare men det finns andra intressen som får gå före. Du läser gärna bloggar och diskuterar barnvagnar i forum, och du har precis kommit fram till att två eller kanske till och med tre barnvagnar samtidigt inte är så tokigt. De kompletterar ju varandra och ingen skulle ju nöja sig med bara ett par skor, så varför bara ha en barnvagn?

Flest C: Barnvagnar är ett nödvändigt ont för dig. Du räknar ned tills dagen du slipper dem och vill inte spendera en enda överflödig krona. Det du själv kördes runt i för trettio år sedan duger fint även till dina egna barn och maxvikt på sittdelen låter som något mesigt. Klarar inte dagens barnvagnar någonting eller? Att någon skulle ägna sin fritid åt att diskutera barnvagnar är det konstigaste du någonsin hört. Vilket trams! (Men innerst inne finns det något som lockar, varför skulle du annars precis ha besvarat ett barnvagnstest på en barnvagnsblogg!?)

Flest D: Du är ordboksdefinitionen av en barnvagnsnörd. Du inte bara läser om barnvagnar i forum och på bloggar, du skriver antagligen en egen barnvagnsblogg. Du använder mer förvaringsutrymme i hemmet till åkpåsar, suffletter och liggdelar du fyndat än till kläder till dig själv. Och du har smittat av dig på din omgivning.  Din bebis första ord var ”Bug – a – boo” och det finns ingenting i hela världen som gör dig mer exalterad än när en ny modell släpps på marknaden. Förresten, är det moraliskt fel att skaffa tio barn bara för att dra ut på barnvagnstiden?

Stämmer ditt resultat? Eller hur skulle du beskriva dig själv på en barnvagnsnördskala mellan 1 och 10? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Viktoria Lindgren 16 april, 2015 - 11:00

Förvånad blev jag …Eller inte knökfullt vardagsrummet i sovrummet (under sängen ,klädställningen , sonens byrå samt en plast låda brevid sängen)

Reply
Martina 16 april, 2015 - 11:14

På skalan är jag väl en 8

Reply
Anneli 16 april, 2015 - 11:25

Haha, så himla roligt

Reply
ida lyckholm 16 april, 2015 - 11:36

Jag fick mest B.
Stämmer riktigt bra

Reply
Marielle 16 april, 2015 - 11:39

En 7a! Jag har en brio go nu(drömvagnen efter donkey) och är nöjd. Vill pröva donkey men har inte råd 🙁

Reply
Johanna - RosaBubbla.se 16 april, 2015 - 12:36

Haha… Du är för skön!!! <3 Att sitta och pilla ihop det här. =)

Flest D fick jag. Fast jag ser mig själv inte som en barnvagnsnörd. Även om det är det enda jag tittar på på mässor, när vi är ute och går och jag dessutom testar och recenserar vagnar på bloggen. Haha…

Men nörd? Ajdå… Har det gått så långt? En 6:a-7:a hade jag nog satt. Har lagom med tillbehör, men älskar att prova nya modeller och lära mig mer om dem!

Kram Johanna
http://www.rosabubbla.se

Reply
Alexandra 16 april, 2015 - 13:01

Jag fick flest A. Stämmer bra 🙂 Skulle själv säga en 4:a på skala 1-10 🙂

Reply
Marie-Louise 16 april, 2015 - 14:21

Haha ja flest D blev det här, men känns väl som jag är en 8 kanske 😉

Reply
Frida 16 april, 2015 - 18:50

Jag fick lika många B som D haha! Stämmer nog rätt bra. Har haft 26 vagnar men är på väg mot min 27:e

Reply
Lisa Olsson 30 juli, 2017 - 15:42

Så himla finurlig du är! Flest B här, stämmer perfekt!

Reply

Lämna en kommentar