Cybex Priam – en första titt!

av Anna
Mitt första intryck av Cybex Priam

På skärtorsdagen kunde jag hämta ut ett tredelat paket med, det ska Cybex ha en eloge för, den bästa kartongdesignen jag sett hittills. Varje kolli hade ett eget, rejält, bärhandtag! Men precis som under alla andra omständigheter så är det förstås insidan som räknas. Vagnen på bilderna ovan är en Cybex Priam, mer grundfakta om vagnen finns på Cybex hemsida och är man nyfiken på prisbilden i Sverige så är Babyland mig veterligen den hittills enda återförsäljaren av Priam. Hittills har jag promenerat ungefär två mil med vagnen och första intrycket är väldigt gott. Som man ser på Cybex hemsida så kan Priam konfigureras efter ens egna behov. Vagnen jag kör har All Terrain-hjulen och Lux-sittdelen, men jag kommer även testa 2-in-1-sittdelen och självklart jämföra de båda i kommande recension.

För den som redan nu vill ha en kort beskrivning av Priam så har den en väldigt rymlig sittdel, bra fjädring baktill i chassit, bra hjul och en väldigt snygg look. Handtaget är rörligt på samma sätt som Bugaboo Cameleons handtag, i övrigt inga direkta likheter mellan de två. Båda sittdelarna är vändbara, som syns på mittbilden så har Lux-sittdelen ett fullt liggläge, ställbart fotstöd och handtaget är av teleskopmodell. Efter de här första dagarna så ser jag verkligen fram emot nästa promenad med Priam!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Cybex Priam hos: Babyland

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Amanda 8 april, 2015 - 13:03

Såg denna skönhet fladdra förbi under en instagramtitt för ett par veckor sedan och har sen dess inte kunnat släppa den.. Men wow. Och timingen för att du just nu fått hem den att testa är ju farlig…om det skulle vara så att jag befann mig i vagnköparläge, men än blir det inga barn.. Denna är dock så nära perfektion jag sett på länge. Minus varukorgen! Ska bli så spännande att läsa mer om vad du tycker om den!

Reply
Anna 8 april, 2015 - 21:43

Hej Amanda,
ja den är grymt snygg! Fick hem 2-in-1-sitsen idag så jag ska testköra med den också, men hittills gillar jag vagnen. Har faktiskt inget direkt emot varukorgen, eller den är inte optimal men inte dålig heller!
/Anna

Reply
Kristin 9 april, 2015 - 20:48

Vilken vagn tycker du har optimal varukorg? Tycker inte Priams verkar så dålig 🙂

Reply
Anna 10 april, 2015 - 07:57

Jag gillar varukorgar där man kan bygga lite på höjden, typ Buffalons, Gos, Stokke Trailz mfl!
/Anna

Reply
Sandra 19 april, 2015 - 20:09

Hej Anna!
Jag är en riktig barnvagnsnörd och trodde att jag hade bestämt vilken det skulle bli när det väl var dags (en donkey). Men så kom den här och förstörde allt. Jag har googlat och läst allt som står om den, men en sak som inte framgår är hur den fälls ihop med liggdelen. Om du får testa liggdelen kan inte du då skriva lite om det? om man måste ta bort den eller om den kan sitta kvar på chassit.
/ Sandra

Reply
Anna 21 april, 2015 - 08:05

Hej Sandra,
absolut, det kan jag göra! Är 99% säker på att du måste ta av den, men jag ska gå igenom vagnen ordentligt och fota osv, så det kommer definitivt att inkluderas info om det i recensionen. Jag _hoppas_ ha recensionen klar i nästa vecka!
/Anna

Reply
Sofie 25 februari, 2016 - 12:05

Hej!
Tycker vagnen verkar perfekt för mig, kommer gå på grusstigar och asfalt
(Och snö i Sälen kanske men då köper jag nog till skidorna).
Ville bara fråga vilken du skulle rekommendera: denna eller Buffalo?
Hade varit kul med en Cybex då väldigt många har Buffalo!
Men samtidigt vill jag att mitt barn ska åka skönt på grusstigar.
Tacksam för svar!
Mvh
Sofie

Reply
Anna 28 februari, 2016 - 10:57

Hej Sofie, jag skulle välja Priam. Jag tycker den känns roligare och mer lättstyrd än Buffalo! Tyckte absolut att den funkar bra på grus med All Terrain-hjulen!
/Anna

Reply
Helene 11 mars, 2016 - 11:28

Hei.
Takk for en detaljert og fin vurdering. Jeg har lett lenge etter en vurdering på 2 in 1 og ikke bare lux .
Vil du anbefale 2 in1 eller lux versjonen?

Reply
Anna 11 mars, 2016 - 13:23

Hej Helene,
jag skulle säga Lux av den enkla anledningen att du får du en rätt unik vagn. 2-in-1 är också bra men då är vagnen mer snarlik andra vagnar, så vill du testa något nytt eller bara gillar vanliga sittdelar framför ergonomiska så är det Lux som gäller!
/Anna

Reply
Sara 1 juli, 2016 - 11:48

Hej
Jag är ganska tveksam mellan att köpa Cybex Priam vagnen eller Britax Smile 2 vagnen, båda har fått lika poäng bäst-i-test för 2016 vilket känns som ett bra val.
Jag undrar vad du såg för enorma skillnader mellan dessa vagnar? Tänker på ihopfällning (vilken som tar minst plats i bakluckan, och vilken som är lättast att fälla ihop), smidighet att köra vagnen, vagnkorgen, ja lite av allt.
I och med att det finns en prisskillnad blir jag osäker, tycker dock att Cybex Priam ser mer elegant ut och har oerhört snygga färger som passar egentligen bättre till min stil men den kostar betydligt mer än Britax Smile 2 vilket får mig att tveka.
Min användning till vagnen kommer vara mest långa promenader samt kommer förmodligen köra bil oftare än att ta bussen därför är ihopfällning väldigt viktig bit för mig. Dessutom är jag betydligt kortare än min man (25 cm skillnad) så jag behöver en vagn som skulle funka på oss båda. har du förslag på vart man kan köpa dessa vagnar? Eller i alla fall titta på dessa vagnar fysiskt?
/Sara

Reply
Anna 3 juli, 2016 - 23:16

Hej Sara, båda är bra vagnar! Jag håller med dig om det rent esteriska, jag tycker Priam är betydligt snyggare. Sen beror det på vilken Priam du tänkt dig, jag tycker Lux-sittdelen är bättre/mer speciell och intressant än 2-in-1-sittdelen. Tyvärr är Lux-sittdelen också den dyraste… Tycker Priam är smidigast att fälla ihop, chassit blir minst. Har du Lux-sittdelen kan du fälla med den på. Smile med sittdel går att fälla i ett stycke men den blir ganska klumpig, dock smidigare om man har sittdelen vänd framåt men mest vill man ju ha sitt barn mot sig. På både måste du ta av liggdelen innan fällning. Smile vinner stort på storlek på varukorg. Jag tycker båda funkar bra för olika längder faktiskt, men det bästa är om ni kan provgå med dem i butik. Tänk på att då gå i promenadtakt, inte strosa i butik-takt, för att se att ni har utrymme för benen.

Har bara koll på Stockholm, men Babyland vet jag har båda vagnarna!
/Anna

Reply
Susan 10 oktober, 2016 - 19:45

Hejsan,
Har du hunnit köra vagnen i snö än? Hur funkar den då?
Det står emellan en Priam Lux och en Cameleon 3. Jag är inte riktigt nöjd med att behöva byta framhjul på Bugaboon när vintern kommer och att de då inte är svängbara…
Körkänslan sedan, jag är 160cm lång och vill ha en smidig nätt vagn som är lättkörd. Skulle du säga att den ena är smidigare än den andra?
Tacksam för svar!
/Susan

Reply
Anna 11 oktober, 2016 - 11:12

Hej Susan, här är min fulla recension av Priam och där står allt jag hann uppfattar om vagnens körkänsla och hur den klarar sig i terräng: http://ombarnvagnar.com/2015/04/cybex-priam/

Förstår din tveksamhet till fasta vinterhjul, jag är inte heller ett fan av det. Jag tror Priam med All Terrain-hjulen klarar av mer snö än Cameleons swivelhjul, men sen beror det lite på hur du bor och hur mycket snö du tror det kommer komma. Båda vagnarna är ju dock väldigt lättkörda, så i smidighet på barmark är det nog hugget som stucket!
/Anna

Reply
Line 29 december, 2016 - 10:41

Hej!
Skönt att se att du har koll på det här med vagnar & åkpåse mm.
Jag behöver hjälp, har en cybex Priam till min 2,5 mån bebis.
Bor i Linköping så vädret är väldigt blandat.
Ska jag köpa en åkpåse och isf, vilken är bäst?
Kan jag köpa en pop-vindfleeceoverall och sätta på min dotter eller behövs det mer/mindre?
Vore tacksam för Hjälp med om det är +5, 0 grader eller -5. Hur ska jag klä henne?
Tacksam för snabbt svar 🙂 Oehörd hjälp av din sida, bra jobbat!!
Mvh/Line

Reply
Anna 3 januari, 2017 - 22:47

Hej!
Väntar ju min fjärde vinterbebis och jag har gjort ungefär samma varje gång: försökt köra lite enligt lager på lager-principen. Detta delvis eftersom att mina barn inte varit så förtjusta i vagnen och ofta velat komma upp för att amma, bli burna, sitta i sele osv och då har det varit bra om de haft ett ganska varmt och vindtåligt ytterplagg på sig. Så jag har använts PoPs WS-fleeceoverall mkt! Eller något liknande som är varmt och i rätt storlek. Och sen i vagnen har jag antingen kort åkpåse och kompletterat med filt om det varit väldigt kallt, eller mjuklift och kört med flera lager filtar och liggdelslocket som vindskydd överst!
/Anna

Reply
Christina 13 september, 2017 - 15:12

Hej!
Nu när Britas Go Big har kommit, hur skulle du säga att Cybex priam är i jämförelse dem emellan?

Reply
Anna 20 september, 2017 - 21:55

Hej Christina, jag skulle säga att de är som dag och natt i körkänsla. Big har enormt mycket fjädring vilket ger ett fantastiskt gung, Priam är betydligt mer stel!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar