Barnvagnsskidor – Wheelblades XL

av Anna

WXL_1Det verkar som att det blev en ovanligt kort vinter här i Stockholm denna gången, snön låg inte kvar länge efter den första turen med dessa barnvagnsskidor från Wheelblades XL och nederbörden i slutet av förra veckan var mer slask än riktig vinterunderlag. Jag är både redo för att våren ska komma nu, och hoppas samtidigt redan på en vitare vinter nästa gång. Jag tänkte ändå passa på att summera lite av vad jag tyckte om om barnvagnsskidorna Wheelblades XL. Något som bör tas upp är förstås priset. Ett par skidor kostar 1495 kr, drygt dubbelt så mycket som de konkurrerande skidorna från Axso Barnvagnsskidor. Och det gör förstås att dessa skidor på något sätt måste motivera den ökade kostnaden för konsumenten. Kan de det?

Wheelblades XL hade ett bra glid tycker jag, de känns tåliga och slitstarka så med normalt användande håller de säkert under många säsonger. Men dess främsta fördel är ändå den ökade användarvänligheten i av- och påtagning. Bor man där det är mycket snö och där man uteslutande ska köra vagnen på snö så är ju den aspekten irrelevant och då är funktionen antagligen inte något man vill betala extra för. Men om man tror sig komma att växla ofta mellan att köra i snö och på barmark eller inomhus, så är det ju verkligen bekvämt att bara snäppa av och på skidan utan att behöva trä om remmar eller andra spänningsanordningar.

På bilden nedan syns hur skidan liksom kläms fast runt hjulet. Att justera skidorna för att kunna funka på olika hjul kräver lite skruvande med stjärnskruvmejsel så det är en aning mer tidskrävande men när man väl hittat rätt storlek på skruvmejseln så går det också snabbt!

WXL_2

 

 

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Linda 24 februari, 2014 - 13:34

Har ett par axso skidor som jag är sjukt nöjd med. Dom är inte det minsta besvärlig att ta på eller av. Tycker jag iaf 😉 skulle dock aldrig i livet betala 1500 spänn för en öika produkt med den skillnaden att jag inte behöver spänna 1 endaste liten rem. Allvarligt. .om man inte orkar dra åt en liten sketen rem då är man väl bra bekväm & lat 😉 Nä jag är supernöjd med axso skidan jag och priset är vettigt, vilket jag inte tycker det är på denna skida. 1500:- per par är ju hutlöst och fullkomligt galet. Men det är vad jag tycker 😉

Reply
Martin 5 mars, 2014 - 21:24

Wheelbladesen är mycket lättare att svänga med.
När man ska ta med vagnen i bilen måste man ofta ta av andra skidor då dom är längre.
Därför tycker jag att wheelblades vinner oavsett priset

Reply
Wheelblades XL – barnvagnsskidor på sportlovet? 19 februari, 2015 - 09:23

[…] ett år sedan skrev jag om barnvagnsskidorna från Wheelblades XL men då den vintern var snöfattig så har det dröjt till i år innan de har gått att testa […]

Reply

Lämna en kommentar