En första titt på barnvagnsskidorna Wheelblades XL

av Anna

forstatitt_wheelbladesxlVintern är äntligen här och snön ligger vit på marken. Mina barn har börjat räkna ned inför tomten igen, en väntan som kommer bli väldigt lång, men för mig som sett fram emot att testa vagnar i snö så är väntan äntligen över. Förra året körde jag en hel del med Axso Barnvagnsskidor, men nu finns också en annan variant av skida på marknaden – Wheelblades XL. Hittills har jag bara tagit en snabbt testrunda och en mer utförlig utvärdering av skidan kommer förstås komma Första intrycket dock är att skidan är väldigt stabil med bra glid och framför allt så är de barnsligt enkla att ta av och på. Man ställer in skidan efter bredden på hjulen med hjälp av att skruva med en vanlig stjärnskruvmejsel, och när skidan är korrekt inställd så knäpps den bara på hjulet. Det tar inte mer än tre sekunder, vilket gör det mycket smidigt att få av skidorna om man ska in i mataffären eller när vagnen ska köras in i hemmet efter promenaden.

På bilden ovan testas skidan på Babyzen Zen, som är en trehjuling med svängbart, icke låsbart framhjul, men jag ska givetvis testa skidorna på flera olika vagnar för att se hur de står sig på punkteringsfria såväl som på lufthjul, på fyrhjuling såväl som trehjulingar!

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Barnvagnsskidor – Wheelblades XL 24 februari, 2014 - 09:18

[…] här i Stockholm denna gången, snön låg inte kvar länge efter den första turen med dessa barnvagnsskidor från Wheelblades XL och nederbörden i slutet av förra veckan var mer slask än riktig vinterunderlag. Jag är både […]

Reply
Erik 31 mars, 2018 - 07:38

Har har Wheelblades på vår vagn och tycker de funkar ypperligt!

Reply

Lämna en kommentar