Barnvagnskrokar – nödvändigt eller onödigt barnvagnstillbehör?

av Anna

barnvagnskrokDet finns många tillbehör till barnvagnar vars nödvändighet verkligen kan debatteras. Vissa prylar känns mest som en fin omformulering av ett rånförsök på småbarnsföräldrar, medan andra vid första anblicken kan framstå som poänglösa men som i vardagen kan visa sig vara en riktig livräddare. Men hur ska man veta vad som är vad, när man står mitt i djungeln av barnvagnstillbehör?

Barnvagnskrokar finns av flera olika märken, de på bilden heter Ju Ju Be och finns att köpa nya i butik, mina är inhandlade begagnat. Krokarna är tänkta att fungera som extra händer för dig som kör barnvagnen och behöver ha dina egna händer i ett stadigt grepp om handtaget. Självklart ska man komma ihåg att nästan ingen barnvagn är godkänd för belastning av handtaget, så det gäller att själv göra en bedömning av vad ens vagn håller för – och det är då främst tipprisken man ska vara vaksam på! Jag har inte för avsikt att hänga något tyngre på krokarna när jag använder dem på barnvagnen. På bilden ovan är det två små pappkassar med lite papper och ett par bebistofflor i. Inte så tungt, men bökigt att själv hålla i och kanske sådant som är lite ömtåligt och man därför gärna undviker att knöla ned i varukorgen.

Krokarna från Ju Ju Be känns enkla att använda men ändå stadiga i sin fästanordning. Remmen dras runt handtaget, träs genom spännet på kroken och kläms sedan fast. Baksidan av remmen är av ett antiglidmaterial så kroken stannar på den del av handtaget som man satt den. Själva kroken är ganska liten, på gränsen till för liten, men det är samtidigt klokt för då frestas man inte att hänga på för mycket grejer. Krokarna kan självklart också användas för upphängning av skötväska, Ju Ju Be tillverkar ju sådana, men de fyller även sitt syfte som krok för lite vad som helst.

Mitt omdöme är att barnvagnskrokar varken är nödvändigt eller onödigt, men onekligen ganska smart och kan faktiskt vara himla sköna att ha till hands när man shoppat loss och behöver ha händerna fria!

 

Du kanske också gillar

1 kommentar

Anna Fredrika 27 februari, 2014 - 15:37

Just Ju Ju Be’s skötväskor måste man ha krokar till annars blir man galen. Deras bärremmar har nämligen typ satin på insidan så de glider. Man sätter skötväskan i lagom höjd över styret och vips har det halkat ner…
Det enda negativa jag kan komma på, för övrigt, med Ju Ju Be’s annars underbara skötväskor!

Reply

Lämna en kommentar