Axso barnvagnsskidor

av Anna

Även om våren kanske kan börja anas, åtminstone vissa dagar, så ligger det fortfarande gott om snö på marken här i Stockholm och ännu mer ska falla den närmsta veckan. Säsongen för vanliga såväl som barnvagnsskidor är således inte över än! Det känns därför fortfarande aktuellt att skriva om vintertillbehör, och nu har jag testat Axso barnvagnsskidor, som just nu erbjuder 30% rabatt via Axsos Facebook-sida.

I helgen (när bilderna och filmen togs) var marken där jag bor täckt av väldigt hård och isig snö, den absolut värsta sorten som inte går att plöja sig genom och får vagnen att bara skaka och fastna i varje grop. Inte ens vår Bugaboo Donkey, med stora lufthjul gick att köra normalt i det väglaget, och lilla Babyzen YOYO med dess små swivelhjul framtill tog tvärtstopp redan efter några centimetrar. Jag var lite skeptisk till vilken skillnad ett par skidor skulle kunna göra, framför allt när det bara är skidor till framhjulen. Min inbillningar var att bakhjulen skulle sjunka ner i snön när den belastades med barnets tyngd, och därför fastna ändå. Men jag hade fel och videon nedan är väl det bästa beviset på det:

Vi kanske inte är Sveriges mest intelligenta, men min man och jag är väl i alla fall normalbegåvade skulle jag tro. Ändå hade vi lite svårt att klura ut hur skidorna skulle fästas på hjulen. Jag är fortfarande inte säker på att vi gjorde rätt, men vi hittade ett sätt som var väldigt enkelt och som också fick skidorna att sitta ordentligt fast. Kanske finns det inget rätt sätt, i så fall var ju vår konstruktion lika bra som någon annan.

På Babyzen YOYO så är inte framhjulen låsbara men skidorna höll kursen bra, även i svängarna. Med låsta framhjul blir det förstås ännu enklare. Det kommer med medar i tre olika storlekar, de minsta satt bra på YOYO och de stora funkar på Donkeyn. Skidorna är alltså kompatibla med alla vagnar med enkla framhjul! När man väl monterat på dem på vagnen en gång så får man snabbt in den rätt snitsen och bor man någonstans där det är gott om snö eller bara illa plogat så kommer barnvagnsskidorna absolut att komma till användning. Faktum är att jag önskar att jag haft dem i december när det tog en dryg vecka innan en plogbil anlände till vår förort. Bodde jag inne i stan skulle jag nog klara mig utan, men om man växlar mellan naturen och city så är ju skidorna smarta i och med att de är enkla att ta av och på, och inte tar upp särskilt stor plats i varukorgen heller. De rymdes till och med i YOYOns rätt så minimala varukorg.

 

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Karin 8 februari, 2013 - 13:14

Men vad smart med skidor till vagnen! Det visste jag inte fanns! Om man har såna går det ju faktiskt att köra runt med en sulky med sväng-hjul även på vintern.

Reply
alltombarnvagnar 8 februari, 2013 - 14:50

Hej Karin! Och ja, visst är det en smart grej! I min Barnvagnar!-grupp på Facebook har vi en tävling om ett par skidor fram till kl 22 ikväll, så gå med där lite snabbt så kanske du kan vinna ett par. 🙂 https://www.facebook.com/groups/141568512604292/
/Anna

Reply
Josefina 15 januari, 2017 - 17:09

Hej
Läste precis ditt inlägg och undrar om regnskydden du skrev om.
Ingår detta alltid ?

Funderar på att köpa en inför kommande Asien resa på två månader och vill ha en smidig vagn som funkar som handbagage och på resan!?

Men där jag kollat ingår bara väskan…
Mvh J

Reply
Anna 16 januari, 2017 - 15:49

Hej Josefina, nu hamnade din kommentar under ett inlägg om Axso barnvagnsskidor, så jag blir lite osäker på vilken vagn du syftar på. Men om det är Yoyo så är svaret i alla fall ja, regnskyddet ingår alltid!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar