Inovi sittdyna

Skrivet fredag, 23 maj, 2014 · 37 Kommentarer

inovi_1

Vissa bebisar ogillar liggdelen. Jag har själv, tyvärr, ganska god erfarenhet av den typen av barn. Med mitt andra barn bytte vi från liggdel till sittdel när hon var cirka fyra månader. Min bebis är nu 3,5 månad och vi har börjat varva så att han ligger ibland och i vissa vagnar, och sitter ibland i vissa andra. Problemet för oss har främst varit vakentiden, att vara vaken i liggande position är tydligen rent ut sagt outhärdligt om man frågar min son medan sovandet har gått an, men inte mer än så. Hemma i babysittern kan han glatt sitta och glo i säkert en kvart i alla fall, så jag bestämde mig för att låta honom testsitta viloläget i sittdelen i Bugaboo Donkey. Jag är fullt medveten om vad alla barnvagnstillverkare har för rekommendationer på sina sittdelar men i det verkliga livet kan man ibland behöva kompromissa lite. För att göra det så bra som möjligt för honom i sittdelen så bestämde jag mig för att titta lite närmare på dynan som jag läst och hört så mycket gott om – Inovi Memory Foam. Den dynan visade sig bli ett av de bästa barnvagnsrelaterade köp jag gjort på länge!

inovi_2Dynan finns i tre storlekar men har man en bebis så är det Large man ska välja, det är i mitt tycke den som skiljer sig mest från andra sittdynor. Den är flera centimeter tjock även på sitt tunnaste ställe, och rejält uppbyggd i kanterna. I en ergosits som på Donkeyn så tas mycket av skålningen bort tack vare dynan och bebisen ligger nästan platt när sittdelen är i liggläge. Stödet på sidorna gör dessutom att han inte hänger snett med kroppen, utan sitter i en bra position utan att bli klämd. Hittills upplever jag inte att han blir extra varm av sittdynan, och memory foam-materialet känns inte heller särskilt svettframkallande. Sittdynan har flera selhål och ska fungera i de allra flesta vagnar, kan återkomma med ett bildcollage när jag provat den i fler av de som finns hemma just nu.

 


37 Comments

 1. Kommenterat av Victoria :
  maj 28, 2014,10:48 f m

  Har du provat dynan i en vagn utan ergosits? Funderar på om den kan underlätta för en bebis som vill sitta tidigt även om det är ett rakare sittläge än ergo…

 2. Kommenterat av Anna :
  maj 31, 2014,7:22 e m

  Hej, har ingen bild på det men JA den funkar även i vanlig sittdel, bullar upp bra för små bebisar även då! Ska försöka ordna fram bild på dynan i Brio Gos sittdel.
  /Anna

 3. Kommenterat av Louise :
  juni 1, 2014,2:54 e m

  Hej Anna!
  Jag har en liten pojk på snart 3 månader som total vägrar sin liggdel. Inte ens sovstunderna går an att ligga ner. Skit tråkigt tycker han att det är när man inte ser något. Efter många om och men så provade jag att byta till sittdelen även om det är tidigt. MEN han ääälskar helt plötsligt att åka vagn. Jag har en Emmaljunga viking och jag undrar om denna dyna skulle funka? Just att minska skålformen…
  / Louise

 4. Kommenterat av Louise :
  juni 1, 2014,4:50 e m

  Hej Anna!
  Har en liten kille på 3 månader som vägrar liggdel. Inte ens sovstunderna godkänna i liggdelen.
  Därför bytte ja till sittdelen även om de är väldigt tidigt och helt plötsligt blev det en annan bebis, som älskar att åka vagn!
  Därför undrar jag om dynan skulle funka i Emmaljungas viking?
  Just för att minska skålformen…
  Tack för en bra och intressant blogg!
  Mvh Louise

 5. Kommenterat av Anna :
  juni 1, 2014,10:44 e m

  Hej Louise,
  ja absolut, det gör en! Kan verkligen rekommendera en, min vagnsvägrar bebis kan iofs fortfarande vara rejält tjurig i vagnen men skillnaden mot innan är stor och jag tycker dynan bidragit till att han ändå får vara ombonad och sitta bra trots att han är så liten! Och sittdynan funkar i Viking!
  /Anna

 6. Kommenterat av Tina :
  juni 15, 2014,12:14 e m

  Bra tips! Skall prova sen tror jag. Första sonen älskade vagnen men nr 2 (snart två månader) kräks oftast när han ligger ner (reflux och/eller hosta är teorin) så har tyvärr inte använt vagnen alls än. Kanske nått att skriva om, tips och trix för barn som ej gillar vagnen/har problem ex reflux som blir värre i vagn?
  Tack för bra blogg!

 7. Kommenterat av Anni :
  juni 15, 2014,6:40 e m

  Har precis köpt en baby jogger city versa. Aron är en vecka äldre än er yngsta. Nu känns sittdelen väldigt djup för honom. Vi hade en city select tidigare och använde sedan länge sittdelen i den också, men uppfattade inte den lika djup. Det kan också bero på att han mest suttit i någon påse eller på filt eller liknande. Kunde denna dyna fungera i city versan? Så han blir mer upplyft. Går den att använda nu då det borde vara varmt och sommar eller blir det för hett? Tacksam om du hinner svara!

 8. Kommenterat av Anna :
  juni 18, 2014,9:06 e m

  Hej Anni, absolut kan den funka för det! Och nej, jag tycker inte den gör vagnen varmare. Kommer upp ännu ett inlägg om Inovi-dynan här på bloggen imorgon vid lunch, då med bild på den i en vanlig sittdel!
  /Anna

 9. Pingback av Äntligen! | Deer :
  juni 19, 2014,7:07 f m

  […] Verkar urbra! Ska pröva hur hon sitter först, sedan eventuellt klicka hem en. Ni kan läsa mer om Inovi-dynan här hos […]

 10. Pingback av Inovi sittdyna i Brio Go :
  juni 19, 2014,12:32 e m

  […] rubrik säger väl egentligen allt. Jag har tidigare visat Inovi dynan i Bugaboo Donkeys ergonomiska sittdel men då jag fått både kommentarer och mail angående hur den funkar i en vanlig sittdel, så […]

 11. Kommenterat av Hanna :
  augusti 4, 2014,5:30 e m

  Hej.
  Det står handtvätt på dynan jag undrar om du provat att tvätta i dynan i tvättmaskinens handtvättsprogram?

 12. Kommenterat av Anna :
  augusti 4, 2014,9:09 e m

  Hej Hanna,
  har inte testat att tvätta dynan alls än! Har hört om de som kört i maskin och en del har fått bra resultat, andra mindre bra resultat. Kanske om man skippar centrifugeringen? :/
  /Anna

 13. Kommenterat av Emelie :
  augusti 8, 2014,1:26 e m

  Hej!
  Jag har planer på att köpa en inovidyna till min sittdel. Har en Trille Viper 4s. Fungerar dynan i den vagnen? Hoppas du vet 🙂
  Mvh Emelie

 14. Kommenterat av Anna :
  augusti 11, 2014,1:11 e m

  Hej Emelie, ja det lär den absolut göra, både med selhålen och passform i vagnen.
  /Anna

 15. Kommenterat av Pernilla :
  augusti 10, 2014,7:47 f m

  Hej! Jag undrar om du använt dynan nu i sommar och om det har funkat bra eller om den blivit för varm? Vi ska åka till Spanien och jag funderar på om jag ska köpa en sån dyna till vår Akta Graco Evo. Tack på förhand! 🙂

 16. Kommenterat av Anna :
  augusti 11, 2014,1:13 e m

  Hej Pernilla!
  Ja jag har använt den och tycker inte själva dynan gjort sittdelen varmare, däremot övergick jag ett tag till Bugaboos sittdyna i sittdelen på vår Donkey, för att få sittdelen lite luftigare iom att den dynan är tunnare.
  /Anna

 17. Kommenterat av Pernilla :
  augusti 14, 2014,4:30 f m

  Hej igen! Tack för ditt svar! 🙂

 18. Kommenterat av Anna :
  september 2, 2014,10:16 f m

  Hej vet du skillnaden mellan den mellan och stora. Vill köpa en inovi till min snart 6 månaders son. Har en britax b-smart vagn.

  /Anna

 19. Kommenterat av Anna :
  september 3, 2014,8:32 e m

  Hej Anna, ja storlek M har inte uppbyggnaderna på sidorna som L har, den är mer platt i formen alltså. Funkar bättre för ett litet större barn eller kanske även för ett mindre barn om det är en vagn med liten sittdel.
  /Anna

 20. Kommenterat av Marie Cederholm :
  september 15, 2014,11:49 f m

  Hej!
  Jag försöker hitta något som kan bona om en Bugaboo Bee lite grann till en 4+ mån bebis. Kan detta vara lösningen? (Ska använda phil&teds lilla mjuklift först). Beens säte är ju ganska platt och exponerat, kommer Inovi-dynan ändå att bulla upp på sidorna, som ju vore mysigt för en liten?

 21. Kommenterat av Anna :
  september 15, 2014,7:36 e m

  Hej Marie!
  Dynan blir väl inte riktigt lika ihoptryckt som i sittdelar med mer kant, men det gör det absolut mer mysigt och mjukare, med bättre kanter och stöd. Kan absolut rekommendera dig den dynan!
  /Anna

 22. Kommenterat av Lovisa :
  oktober 17, 2014,5:23 e m

  hej! söker lösning till min snart 5 månaders bäbis som ogillar liggdelen i sin Brio smile. Har försökt hitta information om inovi passar i sittdelen i den men jag hittar inte. Så, vad tror du? passar den?

  /Lovisa

 23. Kommenterat av Anna :
  oktober 19, 2014,6:26 e m

  Hej Lovisa,
  absolut, den passar i Smiles sittdel så det kan ju verkligen vara ett alternativ för Smiles sittdel har ju fullt liggläge så det är ju enkelt att hitta en bra lutning för en liten bebis.
  /Anna

 24. Kommenterat av Therese :
  mars 17, 2015,1:18 e m

  Hejsan! Jag har en Kronan Syskon, och känner att det snart är dags att byts till en sittdyna.Vad skulle du rekommendera till oss, då sittdelen är så smal.. Mvh Therese

 25. Kommenterat av Anna :
  mars 17, 2015,2:39 e m

  Hej Therese, Kronan har egna dynor som ska gå att fästa i sittdelarna på deras vagnar så de inte glider. Har inte testat en sådan just i Syskon dock, men de borde passa i den med. Annars så tror jag att Elodie Details sittdynor borde funka, kanske även Outlooks.
  /Anna

 26. Kommenterat av Mary :
  augusti 3, 2015,12:46 f m

  Hej!
  En förrvirad mamma här, jag håller på leta efter en bra sittdyna till min 6 månader son och har svårt att bestämma mig vad jag ska köpa. Jag behöver det till min brio smile. Är väldig intresserad av inovi L då det ser stabilt ut och om han lutar sig vid sidan och sover så verkar den bättre men hur länge kan han använda den för det känns att den kan bli trång efter ett tag. Jag kommer att använda det mest i indien och det är varmt där. Snälla skulle du kunna hjälpa mig och rekommendera en sittdyna. Tacksam för din svar
  Mvh

 27. Kommenterat av Anna :
  augusti 3, 2015,12:21 e m

  Hej Mary, Smile har ju en ganska liten sittdel och det är mer det – än själva dynan, som kommer påverka hur länge du kan använda den. I en vagn med en rymligare sittdel tror jag att min 1-5åring fortfarande skulle kunna använda sin Inovi. Jag har inte uppfattat den som varm, men jag vet att en del andra gjort det. Vet även att en tjej satte en Aeromoov-dyna ovanpå hennes Inovi Large och blev väldigt nöjd med den kombon!
  /Anna

 28. Pingback av Inovi Memory Foam Sittdyna – Medium och Large :
  november 5, 2015,9:25 f m

  […] mitt yngsta barn när han var runt fyra månader, och använde den då både i ergonomisk sittdel (Inovi Large i Bugaboo Donkey ) och i en så kallad vanlig sittdel (Inovi Large i Britax Go Next). Jag har testat Inovi Large […]

 29. Kommenterat av Tiina :
  december 25, 2015,2:09 e m

  Hej.

  Råkade hitta din blogg när jag surfade runt för att hitta lite erfarenheter och info om Inovis sittdyna.

  Jag har en Babyjogger City Select och har en dotter på 4 månader. Liggdelen är ju inte den största och nu tycker jag att den storleksmässigt går på ”sista versen” innan jag måste byta till sittdel. Har du någon erfarenhet av hur dynan blir i City Selectens sittdel? Hon älskar att sova i vagnen och det vore ju roligt om hon kunde fortsätta med det även i sittdelen.

 30. Kommenterat av Anna :
  december 28, 2015,12:22 f m

  Hej Tiina, jag har inte kört City Select men om jag har förstått rätt ska Selectens sittdelar vara jämnstora med Versans sittdel? Och den är ju rätt rymlig, dvs du får absolut plats med Inovi-dynan i den!
  /Anna

 31. Kommenterat av Madde :
  september 5, 2016,2:35 e m

  Hej! Tänkte bara höra om du vet hur inovi Large passar i Emmaljunga citycross?? Har letat runt på nätet men jag hittar inget direkt…
  // Madde 🙂

 32. Kommenterat av Anna :
  september 13, 2016,11:16 e m

  Hej Madde, tyvärr aldrig testat kombon men har svårt att se en anledning till att det inte skulle funka, City Cross har ju en rymlig sittdel så det borde gå utmärkt!
  /Anna

 33. Kommenterat av LillFina :
  november 25, 2016,9:27 e m

  hej min fråga är. har en 6 månaders snart som inte kan sitta stadigt sjäkv än beställde en inovi dyna L till henne och har en britax go next 2015 modell. vet du om de funkar? eller kommer dynan bli för liten?

 34. Kommenterat av Anna :
  november 27, 2016,9:21 e m

  Hej! Tror inte det kommer bli för litet alls, min son hade bra med plats i Go Next med den dynan när han var i samma ålder!
  /Anna

 35. Kommenterat av Emma :
  maj 10, 2017,5:54 e m

  Hej!

  Jag har en beemoo premium vagn, tror du att storlek L passar till den sittdelen? om du har någon erfarenhet av den vagnen:)

 36. Kommenterat av Anna :
  maj 16, 2017,9:13 e m

  Hej, jag är rätt säker på att Large funkar! Jag har kört Beemoo Premium, använde dock inte Inovi-dynan då men det ska absolut gå.
  /Anna

 37. Pingback av Byta från liggdel tidigt med Inovi Large i sittdelen :
  juni 15, 2017,8:30 f m

  […] älskar dem!) men vill också väldigt gärna kunna vila ryggen ibland. Jag har tidigare skrivit om Inovis sittdynor och vad skillnaden mellan Inovi Medium och Inovi Large är. Nu har jag återigen blivit räddad av […]

Leave a comment