Fyra fasta hjul – let’s roll!

av Anna

ffhjul
Trots att jag rullat barnvagn privat i över fem år, och dessutom åt andra i flera år innan dess, så är fyra fasta hjul något jag är helt novis på. Jag är en storstadsbo ut i fingerspetsar och har alltid känt att jag måste kunna snurra runt på fläcken med vagnen för att den ska vara något i min smak. Men precis som Samantha i Sex and the City så vill jag gärna prova allt i barnvagnsväg, i alla fall en gång. Därför inleder jag idag temat Fyra fasta hjul här på bloggen. Och eftersom att jag tar detta på fullaste allvar så kommer jag testa två vagnar samtidigt – en elegant Hesba Corrado som bebisen får åka i och en Kronan Sulky -14 som de stora barnen ska få sig en åktur med.

Hesba Corrado är litegrann som en retrovagn i modern tappning. En kombovagn med fullt liggläge, hårdlift, ställbar sufflett som skruvas på plats i sina olika lägen. Vagnen har ett så himla snyggt kromat chassi och fyra rejäla hjul. Av det lilla vi rullat så känns vagnen väldigt lätt, extremt rymlig och luftig och med bra gung – precis den typ av fjädring som man föreställer sig att den här sortens barnvagn ska ha. Kronan Sulky har jag bara tillåtelse att visa underredet på ännu, spännande va? Jag har skrivit lite om modell 2014 av Kronan Sulky tidigare här på bloggen. Maxviktskapaciteten är 20kg och ändå kan vagnen fällas ihop och bli väldigt liten. Kronan Sulky har fyra fasta lufthjul, liggläge, ergonomiskt knäledshandtag och sufflett med vädringsficka och inbyggt insektsnät.

Nu är det bara att bege sig ut på barnvagnspromenad med dessa två! Här på bloggen kan ni dels förvänta er individuella recensioner av vagnarna, dels en sammanfattning av mitt intryck av hur fyra fasta hjul står sig i jämförelse med de rörliga framhjul jag annars är van vid.

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Anna 21 maj, 2014 - 14:19

Väntar med spänning på rescensionen då jag inte kan bestämma om jag ska köpa en-13 eller -14. Har hört att -14 är svår att svänga med och har dålig hävkraft.
Har dessutom många mil till närmsta återförsäljare, så jag förlitar mig på mina ”internetvänner”! 🙂

Reply
Anna 21 maj, 2014 - 22:24

Hej!
Jo jag har också hört det, men har själv inte kört Kronan Sulky 2013, så jag testar denna helt förutsättningslöst!
Vi får se vad resultat blir. 🙂
/Anna

Reply
Julia 22 maj, 2014 - 19:19

JAAA, hoppas på en littlephant-suffla på sulkyn! =D

Reply
Lina 23 maj, 2014 - 19:01

Har kört 14 i två månader och bytte nu till en 13… Både min sambo och jag är långa och irriterade oss på dålig hävkraft och att vi sparkade in i underredet och min sambo fick gå lite böjd hela tiden. Annars var 14 en jättefin vagn, även om 13 oxå är det;)

Reply
Nyfiken Gul! 28 maj, 2014 - 09:52

[…] gul, förstås! Japp, gult var det här och det var därför jag inte fick visa bild på hela den Kronan Sulky vi rullar här just nu. Kronans gula är åt det senapsgula hållet tycker jag personligen – […]

Reply
Moa 25 juli, 2014 - 21:18

Hej!
Står i valet och kvalet om vi ska slå till med kronan trots fasta hjul- vad tycker du nu när du testat?
Tack för en bra blogg!
Mvh Moa

Reply
Anna 4 augusti, 2014 - 21:18

Hej Moa, är lite seg med recensionen av Kronan Sulky tyvärr men nu har jag iaf börjat skriva på den. Jag gillar mycket med den, men har personligen fortfarande lite svårt för just de fasta framhjulen, det förstör lite av körkänslan för mig!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar