Topplista: Lammskinnsdynor för barnvagnen

av Anna

Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Test och jämförelse av lammskinnsdynor och sittdynor av fårskinn för barnvagnen
BOZZ Långhårig, Nordlys, BOZZ Klippt, Carena och Bugaboo lammskinnsdynor

Mina tips på 5 lammskinnsdynor som passar alla vagnar

När använder man en lammskinnsdyna? Det finns väl lika många svar på den frågan som det finns barnvagnskörare. Men för mig är lammskinnsdynan ett perfekt vintertillbehör för lite större barn. Jag använder det när mina barn är så pass stora och aktiva att en åkpåse är överflödigt. Då har de ändå alltid på sig full vintermundering med kängor och overall. Men sittdelen kan kännas lite omysig utan något alls i. En lammskinnsdyna skyddar vagnens klädsel från vinterns slask, samtidigt som den isolerar och värmer lite underifrån.

Det finns många påstående om vilken effekt lammskinn kan ha. Den värmande effekten är väl ganska given. Det är inte ovanligt att bädda liggdelen för en vinterbebis genom att lägga ett lammskinn i botten. Men det finns också de som upplever att lammskinn kan ha en kylande effekt. Både genom att absorbera fukt, men också genom att pälsen skapar en luftspalt mellan barnets kropp och barnvagnens klädsel. För värmande, och i synnerhet för en eventuell kylande effekt, krävs det att man har ett äkta lammskinn då de syntetiska inte har samma funktion.

Lammskinnsdyna

Välj rätt ulldyna till sittdelen

I det här inlägget jämför jag 5 olika modeller av lammskinnsdyna. Eller ulldyna. Eller fårskinnsdyna. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man kallar dessa dynor så är fyra av dem universella, som ska passa olika barnvagnar. Den femte är tillverkade av ett barnvagnsmärke men utformad för att passa alla deras vagnsmodeller, och går förstås även att använda i andra vagnar också.

  • Bredd: Hur bred är sittdynan, passar den i vagnens sittdel?
  • Längd: Är lammskinnsdynan lång nog att räcka sittyta och ryggstöd?
  • Selhål: Hur ulldynan uttag för fempunktssele, och kan den anpassas för olika sittdelars selar?
  • Tvätt: Kan sittdynan tvättas i maskin eller på annat sätt göras rent om den blir smutsig av användning?

I min jämförelse av lammskinnsdynor har jag med en långhårig och en klippt dyna från BOZZ, dynor från Carena och Nordlys samt en ulldyna från Bugaboo. Alla dynor har använts i olika barnvagnar, på samma sätt som jag använder mina vanliga sittdynor.

Få sittdynor anpassade för ny standard

Bara en av de fem lammskinnsdynor jag har jämfört har öppningar mitt i ryggen, för midjebanden på selen. Vilket är märkligt med tanke på att den nya säkerhetsstandarden för barnvagnar kräver att en sittdels sele ska kunna anpassas för barn från 6 månader. Vilket i praktiken innebär att selen måste sitta fäst långt ned och mitt på ryggstödet, vid barnets svank ungefär. Fler och fler selar ser ut så, men märkligt få sittdynor är anpassade för detta. Två av dynorna har öppningar för midjebanden, men hålen sitter långt ute mot dynans kanter – och inte vid den punkt i sittdelen där midjebanden är fästa i många nyare sittdelar.

Använda sittdyna i ergonomisk sittdel jämfört med att använda sittdyna i en vanlig sittdel.

Hur passar dynan i ergonomisk och i vanlig sittdel?

Jag har fotat alla lammskinnsdynor i två olika barnvagnar – dels i en Bugaboo Donkey2, som har ergonomisk sittdel. Dels i en Emmaljunga NXT60 med Flat-sittdel, en vanlig sittdel med plant liggläge. Jag har trätt igenom sele och eventuella grenband genom de öppningar i dynan som passat bäst för den vagnen, för att ge en så tydlig visuell beskrivning som möjligt av dynans passform i olika barnvagnar.

Läs mer om skillnaden mellan ergonomisk och vanlig sittdel.


Jämförelse av lammskinnsdynor

BOZZ Vagnsdyna Lammskinn Långhårig recension

BOZZ Vagnsdyna Lammskinn Långhårig

Detta är ett testexemplar från BOZZ, i färgen Linen.

Längd74 cm
Bredd30 cm på bredaste, 18 cm i översta kant
Bredd selhål7 cm
TvättrådTvättbar i maskin på 30 grader på ullprogram med ullschampo. Borsta och skaka lammskinnet med jämna mellanrum.
Tillverkarens information om lammskinnet100% kromfri, ÖKO-Tex och REACH certifierad. ”Whitan tanning” är en garvning som är kromfri, garvningen görs med en blandning
av syntetiska och vegetabiliska ämnen.

BOZZ Långhåriga lammskinnsdyna har en framsida av långhårigt fårskinn och en textil baksida. Fram- och baksida sitter ihop längs med kanterna, vid selhålen kan man separera stycken från varandra. På övre delen av dynan finns öppning för sele i tre olika höjdlägen, och den har två hål på nederdelen. Det innebär att man kan välja öppning beroende av hur grund eller djup ens sittdel är.

Det betyder även att man på ett bättre sätt kan använda BOZZ Långhåriga dyna i en barnvagn som har ett grenband som knäpps runt bygeln, vilket många framåtvända sulkys har. En öpning används för selbandet mellan barnets ben, och en för grenbandet. Dynan har inga öppningar i sidan eller på mitten i ryggen. Man får därför dra midjebanden runt dynans kanter. Det är ett minus tycker jag, för vill man ha selen lagom tight runt barnet så betyder det att man även spänner fast dynan runt barnet.

Att lammskinnsdynan är långhårig innebär precis vad det låter som – en längre päls. Om det har någon skillnad i värmande effekt kan jag inte uttala mig om, men det ser och känns väldigt mysigt. Det är kanske lite svårare att hålla dynan ren, speciellt om något kladdigt fastnar i pälsen. Jag har dock aldrig upplevts lammskinnets pälslängd som irriterande eller att det skulle komma i vägen när man använder dynan.

BOZZ Vagnsdyna Lammskinn Långhårig i ergonomisk sittdel och i vanlig sittdel

Så passar BOZZ Vagnsdyna Lammskinn Långhårig i ergonomisk och vanlig sittdel

BOZZ Långhåriga lammskinnsdyna sitter bra i den ergonomiska sittdelen. Den är väldigt mjuk och tjock, det här är en dyna jag hemskt gärna skulle sitta på själv en varm vinterdag. Men det innebär också att den stjäl en del sittutrymme, så sitsen i Donkey2 blir lite grundare med lammskinnsdynan i.

Sittdynan sitter bra även i den vanliga sittdelen. På den vänstra bilden så har jag drar sittdynan högre upp, så den täcker ryggstödet bättre. Men då funkar inte grenbandet genom dynan. Drar jag dynan nedåt, som på den högra bilden, så passar öppningarna för grenband och grensele bra men dynan slutar en bra bit ned på ryggstödet.

Att få igenom selen genom öppningarna på BOZZ Lammskinnsdyna är inget problem. Selhålen är hela 7 cm breda, så även de väl tilltagna vadderingarna på Donkeyns axelremmar går igenom lätt som en plätt.


Se bäst pris för BOZZ Lammskinnsdyna hos: Babyland
Se bäst pris för BOZZ Lammskinnsdyna hos: Baby V


BOZZ Vagnsdyna Lammskinnsdyna Klippt recension

BOZZ Vagnsdyna Lammskinnsdyna Klippt

Detta är ett testexemplar från BOZZ, i färgen Grå.

Längd74 cm
Bredd30 cm på bredaste, 17 cm i översta kant
Bredd selhål7 cm
TvättrådTvättbar i maskin på 30 grader på ullprogram med ullschampo. Borsta och skaka lammskinnet med jämna mellanrum.
Tillverkarens information om lammskinnet100% kromfri, ÖKO-Tex och REACH certifierad. ”Whitan tanning” är en garvning som är kromfri, garvningen görs med en blandning av syntetiska och vegetabiliska ämnen.

BOZZ Klippta lammskinnsdyna är i princip identisk med den långhåriga. Det enda som skiljer åt är just längden på pälsen. Den kortare pälsen kanske kan vara att föredra om man har en bebis i sittdelen, som fortfarande gärna stoppar in saker i munnen och kanske skulle vilja suga på den långa pälsen. Det känns också som att det är lite enklare att borsta en klippt lammskinnsdyna ren. Sanden och smuts kan inte gömma sig i pälsen på samma sätt.

På över delen av sittdynan finns tre selhål för axelremmarna. Det är cirka 8 cm i avstånd mellan de olika höjdlägena. Det finns inga hål i dynans sidor eller mitt på ryggen. I fotändan av BOZZ Klippta lammskinnsdyna finns två öppningar för sele, med ett avstånd på cirka 4 cm mellan hålen.

BOZZ Vagnsdyna Lammskinn Klippt i ergonomisk sittdel och i vanlig sittdel

Så passar BOZZ Vagnsdyna Lammskinnsdyna Klippt i ergonomisk och vanlig sittdel

I den ergonomiska sittdelen blir BOZZ klippta lammskinnsdyna lite lite för bred precis där ryggstöd möter sittplatta, vilket resultat i att dynan viker sig lite i kanten. Något den ändå skulle gjort när man spänner fast barnet, eftersom att det inte finns några öppningar för selens midjeband så får man dra dem runt kanten. Överlag tycker jag ändå att passformen i Donkeyns ergonomiska sittdel är riktigt bra. Jag hade varit nöjd med att använda den här kombinationen en hel vinter. Dynan känns tjock och varm, men inte riktigt lika tjock som den långhåriga. Så det blir en aning bättre djup i sittdelen, eller åtminstone upplever jag det så.

I den vanliga sittdelen i NXT60 Flat sitter BOZZ klippta lammskinnsdyna också bra. Det är inga bekymmer att hitta selöppningar som passar för axelremmarna, men midjeremmarna för även i denna sittdel dras runt dynan kant. Bekymret som uppstår är med grenbandet som knäpps runt bygel och med grenremmen för selen. Deras position i sittdelen matchar inte så bra med öppningarna i dynan, utan man får dra hela dynan nedåt i sittytan för att de ska hamna rätt. Dra man sittdynan upp så blir den del av grenrem och grenband som sticker upp från dynan kortare, då den ligger vikt under sittdynan i sittdelen. Ändå får passformen ett godkänt betyg av mig. Den skulle kunna vara bättre, men det funkar.


Se bäst pris för BOZZ Lammskinnsdyna hos: Babyland
Se bäst pris för BOZZ Lammskinnsdyna hos: Baby V


Recension av Nordlys Sittdyna Lammskinn

Nordlys Sittdyna Lammskinn

Detta är ett testexemplar från Jollyroom, i färgen Natur.

Längd72 cm
Bredd32 cm
Bredd selhål7 cm
Tvättråd30°C (hand- eller ulltvättsprogram). Rekommenderas att använda tvättmedel avsedd för ull och skinn. Torktumla EJ, torkas i rumstemperatur.
Tillverkarens information om lammskinnetBaksida: 100 % polyester. Framsida: 100 % lammskinn.

Nordlys sittdyna lammskinn är precis som dynorna från BOZZ en tjock och stadig modell som känns både mjuk och mysig. När man klämmer på den så prasslar fodret en aning, men det hör man bara om man befinner sig i ett i övrigt tyst rum. Det är inget man tänker på när dynan sitter i vagnen. Baksidan är av polyester, i ett material som påminner lite om fuskmocka, med ett quiltat mönster. Framsidan är i klippt lammskinn som känns väldigt lagom i längd.

Tittar man på dynans selhål så blir man både glad och besviken. I dynans övre del finns endast ett selhål. Att axelremmarna på barnvagnens sele är ställbara i höjd på en majoritet av vagnar har gått tillverkare av Nordlys lammskinnsdyna förbi. Samma gäller i fotändan. Endast en öppning finns. Ska fårskinnsdynan användas i en sulky med grenband runt bygeln så får man dra grenband och grensele genom samma hål.

Den glada överraskning är att det faktiskt finns selöppningar för midjeband. De sitter visserligen ganska långt ut mot kanten. Hade jag fått välja hade jag flyttat in öppningarna fem centimeter mot mitten av sittdynan. Men den finns där. Och det innebär att man med Nordlys sittdyna lammskinn slipper dra midjebanden runt dynans ytterkant, så dynan viker sig in mot barnet. Det är även ett plus om man har ganska korta selband, för selen kan då blir för trångt om man måste slösa med remmen runt sittdynan.

Så sitter Nordlys Sittdyna Lammskinn i ergonomisk sittdel och i vanlig sittdel

Så passar Nordlys Sittdyna Lammskinn i ergonomisk och vanlig sittdel

Nordlys lammskinnsdyna sitter bra i Bugaboo Donkey2 ergonomiska sittdel. Trots dynan helt raka form så funkar den ändå att böja till lite där ryggstöd och sittyta möts. Det faktum att selen kan dras genom sittdynan istället för runt kanten gör att dynan sitter mycket bättre. Öppningen för selens grenband sitter lite långt ner men det funkar ändå. Och dynans täckning upp mot ryggstödet är bra. Jag tycker den här kombinationen blir riktigt lyckad.

I den vanliga sittdelen, eller åtminstone i just denna vanliga Flat-sittdel för Emmaljunga NXT60 och NXT90, sitter Nordlys lammskinnsdyna sådär. Axelremmar och midjeremmar av selen kommer ut helt rätt. Men dynan är lite för bredd för att bli bra i sittdelens skarv mot ryggstödet. Den vikar sig inåt fast selen inte drar i den. Och att det bara finns ett hål för grenband och grensele, ihop med att den öppningen sitter väldigt långt ned på dynan – bara 10 cm från sittdynans nedre kant – gör det svårt att få till bra. Sätter jag på bygeln och knäpper fast grenbandet runt så trycks dynan bakåt i sitsen och hamnar delvis dubbelvikt. Den här kombinationen av sittdel med Nordlys lammskinnsdyna är därmed mindre lyckad. Det had behövts en till öppning för grenband, som sitter högre upp på dynan.


Se bästa pris för Nordlys sittdyna lammskinn hos: Jollyroom


Recension av Carena Skaftö Lammskinns Sittdyna

Carena Skaftö Lammskinns Sittdyna

Längd73 cm
Bredd31 cm
Bredd selhål4 cm för axel- och midjeremmar, 8 cm för grenband
TvättrådTvättas ej.
Tillverkarens information om lammskinnetOeko-Tex®-certifierad och fri från skadliga ämnen. Fram: 100% Lammskinn. Bak: 100% Polyester.

Lammskinnsdynan Carena Skaftö skiljer sig ganska mycket från modellerna från BOZZ och Nordlys, då den är märkbart mer mjuk och följsam i formen. Den är tunnare, men känns absolut både mjuk och ombonad i sittdelen. Framsidan har kort, klippt lammskinn och baksidan har ett quiltat polyestertyg med lite porös känsla.

Dynan har öppningar för selens axelremmar. Hålen är väldigt smala, bara 4 cm breda när de andra dynorna har omkring 7 cm breda öppningar. Det är dock väldigt glädjande att Carena Skaftö har selöppningar för midjebanden. Dessa öppningar sitter dock väldigt högt upp, och väldigt långt ut mot kanten av dynan. Det är bättre än inget, men hålen skulle ha kunnat vara mycket bättre placerade för att passa i de flesta sittdelar.

På den nedre delen av sittdynan finns en öppning för grenband och/eller grensele. Denna öppningen är 8 cm bred, vilket är bra då selars spänne ofta är ganska brett och stort. Att få igenom ett selspänne genom Carena Skaftö lammskinnsdyna är inget problem. Dynan finns även i en mörkare färg, men väljer men den ljusa så ska man veta att tvättrådet kort och gott är att dynan inte får tvättas. Den kan dock i viss mån skakas eller borstas ren.

Så sitter Carena Skaftö Lammskinns Sittdyna i ergonomisk sittdel och i vanlig sittdel.

Så passar Carena Skaftö Lammskinns Sittdyna i ergonomisk och vanlig sittdel

Tack vare att Carena Skaftö är så pass mjuk och följsam så är den väldigt enkel att forma till för att passa i olika sorters sittdelar. I Bugaboos ergonomiska sittdel blir passformen bra, fast dynan är lite bred på mitten. Axelremmarna kommer ut helt rätt, men vadderingarna på Donkeyns selband är tjocka och man får pressa dem med kraft genom öppningarna i sittdynan. Har man breda remmar kommer man få problem.

Även grenbandet hamnar precis rätt. Midjeremmarna måste dras uppåt och utåt från sina fästen för att passa genom dynans hål för dem. Sen ska de ju nedåt igen över barnets höfter för att knäppa i spännet så det kommer bli lite bökigt men det funkar.

Carena Skaftö Lammskinnsdyna sitter ganska bra även i den vanliga sittdelen. Återigen tror jag att det är mjukheten som gör att den böjer sig med sittdelen istället för att vika sig mot den och bli knölig. Även i Emmaljungas Flat-sittdel passar dynan bra. Det som framför allt saknas en andra öppning nedertill. Som det är nu får man välja att dra grenbandet eller grensele genom sittdynan. Jag valde på bilderna ovan att dra grenselen genom och lät grenbandet hänga ut underifrån. Att dra båda genom samma hål hade slitit sönder dynan direkt barnet satte sig ned i vagnen. Men använder man Carena Skaftö lammskinnsdyna i en vanlig siddel som inte har ett grenband så sitter den riktigt bra.


Recension av Bugaboo Ull Sittdyna

Bugaboo Ull Sittdyna

Detta är ett testexemplar från Bugaboo.

Längd78 cm
Bredd25 cm på smalaste, 38 cm på bredaste punkten
Bredd selhål7 cm för grenband
TvättrådTvättas i maskin på 30 graders ullprogram, max 400 cykler.
Tillverkarens information om lammskinnet100% Woolmark certifierad ren ny ull på 100% polyester bas, baksida av gråmelerad stickad bomullsjersey av 95% bomull och 3% elastan. Fyllning: 100% merinoull.

Bugaboo har genom åren haft många olika sorters sittdynor, och även deras ulldyna Bugaboo Wool Sittdyna finns i två varianter. Detta är den nyare, med T-skårar för att bättre passa den nya selen. Läs gärna min guide över Bugaboos sittdynor. Sittdynan är så klart gjord för Bugaboos vagnar, men eftersom att Bugaboo har både vanliga sittdel och ergonomiska sittdelar på sina modeller så är den väl anpassad för att funka i nästan alla sittdelar. Även från andra tillverkare. Dynan är även vändbar, om man skulle vilja ha den gråmelerade, quiltade sidan uppåt så funkar det lika väl.

Bugaboo Wool Sittdyna har två öppningar nedertill, för sele och grenband. Bugaboos egna vagnar har inte grenband, men Bugaboo Bee har en sits som kan justeras i djup. Vilket är en anledning till att ha två öppningar för grenselet, beroende av hur djup sittdelen är. På baksidan finns ett band som man ska trä runt sittplattan i vissa av Bugaboos sittdelar (Donkey, Buffalo och Cameleon) men som kan ligga platt under dynan i andra modeller.

På Bugaboos lammskinnsdyna går det som två långa skåror genom hela dynan. De hålls ihop på mitten med små knappar. På så sätt spelar det ingen roll hur högt eller lågt man har axelremmarna, dynan passar oavsett. Och längst ned i skårorna, precis mitt på barnets svank, kan man förstås dra genom midjebanden.

Så sitter Bugaboo Ull Sittdyna i ergonomisk sittdel Bugaboo Donkey och i vanlig sittdel Emmaljunga

Så passar Bugaboo Ull Sittdyna i ergonomisk och vanlig sittdel

Ingen blir förvånad över att passformen för Bugaboo Wool Sittdyna i Bugaboo Donkeys ergonomiska sittdel såklart är helt perfekt. Bredden över ryggstödet, avsmalningen nere vid sittytan, hur selen kan träs genom dynan – allt är helt perfekt i mina ögon.

Vad som däremot överraskade en aning är att passformen i Emmaljungas vanliga NXT60/NXT90 Flat-sittdel också är riktigt bra. Fast egentligen är det kanske inte så förvånande med tanka på hur anpassningsbar selöppningarna är på dynan. Axelremmarna kommer ut i helt rätt höjd, likaså midjeremmarna.

Det finns två hål för både grenband och grenrem. Deras placering är inte helt korrekt. Men det funkar dugligt. Egentligen borde grenbandet kommer ut lite längre ned på dynan. Men i en vanlig sittdel utan grenband så kommer Bugaboos sittdyna med stor sannolikhet sitta bra.


Se bäst pris för Bugaboo Wool Sittdyna hos: Bugaboo


Min sammanfattning av utbudet av lammskinnsdynor

Nu när jag har jämfört och utvärderat fem av de vanligaste lammskinnsdynorna som finns att köpa i Sverige tvingas jag konstatera att ingen av dem är perfekt. Något otippat passar Bugaboos egen sittdyna bra även i andra vagnars sittdelar. Men man märker att den inte är gjord för en sittdel med grenband. Så ingen av lammskinnsdynorna är riktigt så bra som jag skulle vilja att den var. Och när de väl passar, så sitter de väldigt olika bra i olika typer av sittdelar.

Den viktigaste faktorn för hur dyna och sittdel funkar tillsammans är utan tvekan selen. Var selbanden kommer ut, hur breda de är, om man bara har grensele eller även ett grenband som fästs runt bygeln. För att bli riktigt nöjd med sin lammskinnsdyna rekommenderar jag att man om möjligt testar modellen man är intresserad av innan man slår till på ett köp!

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Linnea Jakobsson 10 mars, 2020 - 21:23

Hej skulle inte du kunna göra ett inlägg hur man bäddar en liggdel nu till våren och vad man ska klä på bebis när man ska gå ut? När kan man räkna med att våren är här ? 😀

Reply
Anna 13 mars, 2020 - 16:19

Hej Linnea,
det kan jag absolut sätta upp på min lista över inlägg att skriva! Tyvärr producerar jag inte nya inlägg i så rask takt, målsättningen är att publicera något varje söndag och ofta har jag en backlog med testade vagnar vars recensioner ska läggas ut. Men jag gillar verkligen den typen av tips-inlägg så jag ska se vad jag kan få till! Tills vidare så kan jag säga att jag antagligen skulle tipsa om tunna åkpåsar, och sådana kan du läsa om här: https://ombarnvagnar.com/2019/02/4-tunna-akpasar-som-gor-barnvagnen-mysigt-ombonad-varen-2019/
/Anna

Reply
Sara 24 maj, 2020 - 18:58

Tack för bra inlägg om olika lammskinnsdynor! Väntar en sommarbebis och funderar på att använda lammskinn i liggdelen och sen även i sittdelen. Är inne på att köpa BOZZ kortklippta lammskinn – tror du att det skulle funka även i liggdel under sommaren? Det sägs ju att lammskinn ska verka svalkande vid värme och värmande vid kyla. Eller har du annat förslag på bäddning? 🙂

Reply
Anna 24 maj, 2020 - 22:13

Hej Sara,
tipsar om mitt inlägg om hur man kan bädda barnvagnen för en sommarbebis: https://ombarnvagnar.com/2017/05/badda-i-vagnen-del-2-badda-liggdelen-for-en-sommarbebis/
Det finns många som säger att lammskinn är toppen på sommaren, så länge det är en äkta fall. Sen finns det lite olika idéer om långhårigt eller korthårigt är bäst. Personligen har jag aldrig riktigt känt av den där svalkande effekten som lammskinn ska ges, så jag har valt bort det i vagnen på sommaren.
/Anna

Reply
johanna 22 juni, 2020 - 10:50

Hej
Vilken av dessa lammskinn skulle passa bäst i en emmaljunga super viking modell 2019?Undrar även vart man kan hitta en fotsack, och går det att ha både en fotsack och ett lammskinn samtidigt i vagnen? Mvh Johanna

Reply
Anna 23 juni, 2020 - 09:14

Hej Johanna,
Super Viking har ju en rymlig ergonomisk sittdel, så jag tror egentligen alla dynor skulle funka väl i den. Selen kommer ut mitt i ryggen om jag minns rätt, så förslagsvis en av de dynor som har selhål vid svanken! Och ja, man kan absolut ha lammskinnsdyna och fotsack samtidigt!
/Anna

Reply
Johanna 7 april, 2021 - 04:49

Vilken av dynorna hade selhål vid svanken? Tycker det är så svårt med att hitta…

Reply
Anna 13 april, 2021 - 11:54

Hej, Bugaboos, Nordlys och Carenas har öppningar mitt i ryggen!
/Anna

Reply
Catarina 24 februari, 2022 - 14:06

Hej!
Vilken av dynorna tror du skulle passa bäst i en Britax Smile III?

Reply
Anna 25 februari, 2022 - 10:27

Hej Catarina!
Välj en av dynorna som har hål mitt i ryggen, då kommer Smiles sele funka som bäst!
/Anna

Reply
Diyana 5 september, 2022 - 22:13

Hi Anna!

Great article! I have a stokke xplory and my son will be 18 months old during winter. Lamb skin sounds ideal for his age! Also it’s my first time experiencing winter with my toddler! Help!

Reply
Anna 8 september, 2022 - 11:39

Hi Diyana!
And thanks! If your son will be wearing a snowsuit, then just having a lam skin seat liner in your Stokke will be good. If you think you might want to use the stroller for him for sleeping during and don’t want to have to dress him completely, then I would suggest getting a footmuff as well!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar