Bästa tillbehören till Thule Spring

av Anna
Mina favorittillbehör till Thule Spring

Mina favorittillbehör till Thule Spring

Hösten 2019 började jag testköra en helt ny barnvagnsmodell från Thule, en vagn som Thule var väldigt tydliga med var deras svar på den omåttligt populära sittvagnen – också den med tre hjul – Baby Jogger City Mini GT. GT hade precis släppts i en ny version kallad BJ City Mini GT 2. Thule valde att kalla sin trehjuliga sulky för Thule Spring. Och jag, som ändå kan vara rätt svårflörtad av nya barnvagnar såhär tolv år och mer än 200 vagnar senare, föll ganska direkt.

En kärlek som dessutom hållit i sig. För idag, snart två år senare, är Thule Spring den vagn jag rullar mest. Det betyder att jag hunnit slita på mitt exemplar i ganska många mil. Men också att jag vid det här läget dessutom hunnit använda och utvärdera flera av Thules tillbehör till Spring. I detta inlägg ger jag minirecensioner av följande tillbehör till Thule Spring:

  • Bygel till sittdel: Thule Spring Bumper Bar
  • Ståbräda: Thule Spring Glider Board
  • Sittdyna: Thule Spring Seatliner och Summer Seat Liner
  • Benstöd: Thule Spring Fotstöd
Thule Spring med bygel bumper bar

Recension av Thule Spring Bumper Bar

Något jag knappast är ensam om, är att använda vagnens sele mindre och mindre ju äldre barnet blir. Thule Spring är vagnen jag främst använder på vardagsmorgnar, när jag ska lämna barnen i skola och på förskola, och har tider att passa. Då uppskattar jag att min fyraåring kan sätta sig i vagnen själv, till och med klicka i bygeln själv, och sen kan vi börja rulla.

Bygeln till Thule Spring kallar Bumper Bar och jag är rakt igenom nöjd med den. Den kommer med två fästen som klickas fast i chassit, och alltid sitter kvar där så länge man vill använda bygeln. Det är lätt att klicka i bygeln i fästena. Den kan dessutom öppnas och vridas undan från båda sidorna. Mitten av bygeln är täckt av tyg, vilket gör den mjuk att hålla i. Thule Spring Bumper Bar tjorvar aldrig och är det tillbehör jag använder varenda gång jag använder vagnen.

Thules ståbräda glider board med adapter för Thule Spring

Recension av Thule Spring Glider Board Ståbräda

Det är SÄLLSYNT med framåtvända sittvagnar, sulkys och trehjulingar i allmänt som funkar bra med ståbräda. Men till min stora glädje visade sig Thule Spring vara ett undantag. Spring är en vagn som man kan köra med ståbräda helt utan att vrida ryggen ur led.

Ståbrädan utgörs av två delar, dels själva Thule Glider Board – som även är kompatibel med andra barnvagnsmodeller från Thule. För att Glider Board ska passa på Spring måste man köpa till rätt adapter, som utgörs av en stång med fästen. Stången klickas in mellan Springs bakhjul. Sedan hakar man fast ståbrädan på stången. Det är snabbt gjort, vilket är tur. För när man ska fälla ihop Thule Spring måste man nämligen ta bort både ståbräda och adapter först, annars kan chassit inte vikas ihop. Jag har då tyckt att det varit enklast att lossa adaptern från vagnen medan ståbrädan sitter kvar, då är det bara en grej man ska hålla reda på istället för två separata.

Stort utrymme för förbättring av hjulen

Det sämsta med Thule Glider Board är hjulen. Dels är de små, dels är de tillverkare av ett en aning poröst material. Det funkar inte att köra Thule Spring med ståbräda i terräng, den kör fast sig direkt. Men på asfalt och grusväg kan man rulla på. Hjulen är dock skramliga, tyvärr oavsett om barnet står på ståbrädan eller ej.

Men ståbrädor som skramlar och låter är inget ovanligt och något jag kan leva med. Mest irriterande är att de porösa hjulen funkade så dåligt i snö. Snön fastnade nämligen i hjulen och byggdes upp i lager på lager, tills hjulen låste och ståbrädan släpades fram snarare än rullade. Det hände bara när det var en viss sorts snö, och om ståbrädan förvarats varm. När man varit ute ett tag och hjulen hunnit bli kalla så slutade snön klibba fast sig.

Så funkar Thule Spring med ståbräda

Smarta funktioner och smidig att gå med

Trots att jag inte var helt nöjd med hjulen så är den totalt upplevelse av Thule Spring Glider Board positiv. Ståbrädan är som sagt enkel att klicka på vagnen och tack vare Springs teleskophandtag så är körupplevelsen riktigt bra. Det finns totalt sett bara en handfull vagnar jag tycker funkar godkänt ihop med ståbräda. Och Thule Spring är en av dem. På bilden ovan ser man min då blivande sjuåring på ståbrädan. Med handtaget i högsta läget ryms storebror väl innanför handtagets (trots kallt väder och tjocka kläder). Och jag kan gå nästan normalt bakom, det räcker att jag kortar mina steg något. Men jag behöver inte gå med armarna helt utsträckt eller gå bredvid vagnen, så Spring med ståbräda funkar även för längre sträckor för mig.

Sen gillar jag också att Thule Glider Board har en så bra lösning för upphängning. En medföljande rem fästs under vagnens sittdel. När barnet ska gå själv så fäller man upp ståbrädan i vertikalt läge och hakar fast remmen. Ståbrädan är då helt ut vägen och man kan använda Spring som om att ståbrädan inte ens satt på. Enda nackdelen är att det blir lite krångligare att komma åt varukorgen. Men för det syftet funkar det att snabbt haka loss ståbrädan.

Thule Spring med Thule Summer Seat Liner Sittdyna

Recension av Thule Summer Seat Liner Sittdyna

Utbudet av sommarsittdynor som svalkar växer för varje år. Nu har också Thule släpps en modell, särskilt anpassad för Thule sittdelar. Thule Summer Seat Liner är uppbygd av material som andas och absorberar fukt. Meshnätet i sittdynan gör att luft kan cirkulera mellan barnets kropp och vagnen, och förebygger att svett samlas mot kroppen, något som kan göra huden röd och irriterad.

Det är alltid svårt att bedöma hur stor effekt en sommarsittdyna har. Men baserat på mina erfarenheter av andra, liknande dynor så tror jag att Thule Summer Seat Liner Sittdyna absolut ger lite mer svalka än vad märkets vanliga sittdyna, tillverkad av mer glansigt och smutståligt tyg, gör. Passformen i Spring är också riktigt god. Dynan är dessutom tunn och upplevs inte ta av utrymmet, vilket kan vara viktigt när vagnen användas för större barn.

Thule Spring med Thules vanliga Seat Liner Sittdyna

Recension av Thule Seat Liner Sittdyna

Överrskande nog så är Thules vanliga sittdyna, Thule Seat Liner, väldigt olik sommarvarianten. Den vanliga sittdyna är betydliga tjockare, en vaddering som gör sittdelen ännu mjukare. Något som dock inte behövs i just Spring, som redan har en väl vadderad klädsel. Sittdynan har ett tyg som är lätt glansigt, vilket gör den lätt att torka av om dynan skulle bli lerig eller om barnet spiller på den. Sittdynan kan användas året runt, men lär i jämförelse med Thule Summer Seat Liner kännas mer svettig för barnet.

Passformen på Thule Seat Liner är mycket bra för Thule Spring. Öppningarna för midjebanden är perfekt anpassade för de breda selvadderingarna och eftersom att selen har delbara selremmar är det inget problem att sittdynan har individuella selhål för axelremmarna. Thule Seat Liner får extra pluspoäng för att den finns i så många färger och perfekt kan matchas med sufflettfärgen på Thule Spring.

Fotstöd för Thule Spring som köps separat och monteras på vagnen.

Recension av Thule Spring Fotstöd

Den egentligen enda funktionen jag hört andra efterfråga hos Thule Spring är ett fällbar stöd. Mitt barnvagnsåkande barn och jag har inte saknat det, och jag tror inte jag skulle saknat benstöd ens om Spring funnits när min minsta fortfarande sov i vagnen. Det benstöd som finns inbyggt i chassit är ändå litet lutat, det är inte som att barnets ben hänger och dinglar. Med det sagt så förstår jag varför den som har ett mindre barn uppskattar ställbart fotstöd, speciellt om barnet kanske vill sova på sidan eller är känslig för att ha benen vinklade nedåt när hen sover.

Thule Spring Fotstöd kommer färdigt i sin kartong. Det är inte svårt att montera fotstödet på vagnen. Instruktionerna som medföljer är tydliga för hur man ska gå tillväga. Först lossar man klädseln från chassit. Därefter klickar man fast fotstödet i vagnen. Klädseln spänns sedan fast runt fotstödet, vilket gör att man när monteringen är klar inte kan se att vagnen inte kommer såhär i original. Passformen är i det avseendet väldigt bra.

Så bra funkar Thule Spring fotstöd på vagnen

Ställbart fotstöd som förlänger sovytan

Med Thules fotstöd på plats på Thule Spring så har man möjligheten att justera mellan två olika lägen. Antingen har man fotstödet nedfällt, och då ser Spring nästan ut som innan det monterades dit. Eller så har man fotstödet uppfällt i vågrätt läge. Sovytan blir då drygt två decimeter längre. Fotstödet kan också vara bra för mindre barn, som vill ha sittstödet för hela benet när de åker i vagnen.

Jag tycker det är lätt att vinkla fotstödet mellan de två olika lägen. Min upplevelse är inte att fotstödet kan tryckas ned av barnets vikt, något jag vet varit fallet hos en del andra fotstöd som köps till separat. Har man ett litet barn och ska använda Thule Spring som sovvagn kan jag se en poäng med att köpa till fotstödet. Användas Spring som sittvagn för transporter av ett större barn är fotstödet ett tillbehör man helt klarar sig utan.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Thule Spring och tillbehör hos: Jollyroom
Se pris för Thule Spring och tillbehör hos: Babyland

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Louise 10 november, 2021 - 16:23

Regnskydd till Thule spring är deras original helst att föredra eller fungerar det bra med något annat universal?
Mvh Louise

Reply
Anna 15 november, 2021 - 10:25

Hej Louise!
Jag har använt Elodies regnskydd på Spring men tycker inte det funkar toppen, den fäster ju inte särskilt bra vid fotändan. Så jag tror originalregnskyddet är bäst då!
/Anna

Reply
Isabell 1 februari, 2022 - 13:31

Hej!
Har idag en bugaboo buffalo men då FL är över så används nu bara vagnen för lämning/hämtning samt enstaka promenader = tar lite onödigt stor plats i hallen.
Jag är är lite sugen på att skaffa en thule spring som ”sista vagn” (har en 3,5åring som står på ståbräda och en på 1år 3månader som sitter i vagnen) men blev nu lite osäker på deras egna ståbräda… Har idag bugaboos ståbräda till buffalon och är jätte nöjd med den.
Kan du rekommendera någon annan ståbräda som skulle fungera med thules adapter för ståbräda?
Så tacksam för din blogg och instagramkonto, du är bäst! 🙂

Reply
Anna 1 februari, 2022 - 13:54

Hej Isabell, och tack! Jag har tyvärr inte testat någon annan lösning på Spring, vare sig direkt på chassit eller med ståbrädeadapter. Skulle jag testa skulle jag nog prova med en Easy X Rider, den har tysta hjul och jag gillar den ståbräda mycket i övrigt!
/Anna

Reply
Isabell 2 februari, 2022 - 13:18

Tusen tack! Får bli en spring till våren för att fira sopade gator och sol ❤

Reply

Lämna en kommentar