Baby Jogger City Tour med City Tour-sittdynan

av Anna

Många av de små resevagnarna saknar en ofta efterfrågade egenskap – ett ställbart fotstöd. För en del barn går det alldeles utmärkt att sova fast de inte kan ligga raklångt, medan andra kräver lite mer komfort för att vilja ta en tupplur i barnvagnen. Baby Jogger har ett stort utbud av smidiga barnvagnar, men många av dem saknar uppfällbart fotstöd. Nu har Baby Joggers svenska leverantör Pro Support släppt lösa fotstöd för flera av Baby Joggers modeller (och det fotstödet funkar även på en hel del vagnar från andra märken). Just för Baby Jogger City Tour finns numera en hel sittdyna från Pro Support som tack vare dess inbygga fotstöd löser problemet med sovkomforten.

City Tour är inte helt hopplös på fotstödsfronten faktiskt. Den har en stödyta för barnet att sätta fötterna mot. Men man kan faktiskt också sticka in handen bakom klädseln och trycka ut tyget framåt. Då får man en lite mindre brant lutning på fotstödet och lite skillnad gör det.

Men det är inte som med Baby Jogger City Tour-dynan! Dynan sitter fast i sittdelen genom att man trär selen genom den, och det är ganska tight. Baksidan av dynan är dessutom klädd med antiglid material som ytterligare hindrar den från att halka runt i vagnen. Sittdynan fotända är finurligt konstruerad. På baksidan finns en ställning i metall. När man inte vill använda den hålls den på plats med ett litet kardborrspänne. Men vill man fälla upp fotstödet, så öppnar man bara kardborren och fäller ut ställningen så att den kilar fast sig i skarven längst ned på City Tour. Fotstödet sitter stadigt så och jag har inte upplevt att det lätt skulle kunna fälla ihop sig igen av att barnet sparkar med fötterna.

En annan stor fördel med den här dynan är att den förhöjer ryggstödet med flera centimeter, speciellt mitt på där barnets huvud lutar emot. Och det gör väldigt stor skillnad för hur länge vagnen bekvämt kan användas av barnet. Precis som sittdelen har också dyna hål så att selen kan träs i flera olika höjdlägen. Sittdelen har även ett hål för Baby Jogger City Tours ihopfällningsrem.

Baby Jogger City Tour blir lika stor ihopfälld med dynan i som den blir utan den. Enda skillnaden är att dynans nedre del kan vinklas ut något iom att den inte sitter fast mot klädseln som den övre delen gör tack vare selen. Men det går bra att få in City Tour i förvaringspåsen med dynan på. Det enda minus jag har hittat med dynan är att ihopfällningsremmen ibland fastnar lite i dynan, vilket gör att vagnen inte klickar i när den fälls upp. Det är snabbt åtgärdar genom att man lossar remmen en aning, eller alltid har den så att den går under dynan. Men det hade varit toppen om dynan konstruerats med lite mer utrymme för just den remmen. I övrigt så tycker jag att sittdynan med inbyggt fotstöd innebär en stor förbättring av Baby Jogger City Tour och den lär uppskattas varmt av den som ofta kör sovande barn i vagnen.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se bästa pris för Baby Jogger City Tour fotstöd hos: Babyland
Se bästa pris för Baby Jogger universalfotstöd hos: Babyland

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Agnes 7 september, 2018 - 20:22

Vad tycker du om ”sittytan” på baby joggern city touren med sittdynan monterad? Nu är sonen 2 år drygt och sittytan är hopplöst liten, hans lilla rumpa har ingenstans att ta vägen och det ser så obekvämt ut i sittläge och men främst i liggläget när han ska sova, som att han håller på att ramla ur vagnen:(
Funderade på att byta ut joggern mot en mini GT då han fortfarande sover i vagn på dagarna och jag vill ha en smidig sulky på resa, men fotstödet kanske är ett billigare alternativ?

Tacksam för svar! Med vänlig hälsning, Agnes

Reply
Johanna 9 juni, 2023 - 14:47

Går dynan att använda till andra baby jogger vagnar? Så som city mini?

Reply
Anna 10 juni, 2023 - 21:30

Hej Johanna, jag vet faktiskt inte det, jag testade den bara i City Tour. Sett till måtten borde det gå, det är om selen passar som är lite mer osäkert tänker jag, samt om stödet för fotstödet har någonstans att ta spjärn mot.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar