Skip Hop Suite Satchel

av Anna

Min jakt på den perfekta skötväskan går vidare och trots att jag nu testat en relativt stort antal olika modeller så har jag ännu inte funnit skötväskan med stort s. Men det har funnits många bra kandidater, och en av dem är Skip Hop Suite Satchel. Modellens fullständiga namnet är Suite Satchel 6-in-1, för att skötväskan har sex inbyggda funktioner. Om jag förstått rätt utgörs dessa av väskan, barnvagnsremmarna, skötbädden, den isolerade flaskväskan, nappetuiet samt den medföljande necessären.

Suite är en väldigt lätt modell, utan packningen väger den inte mycket alls och det är ett plus i flera avseenden. Dels för att man när man bär på sin skötväska vill att det ska vara packningen man kånkar på, inte väskan i sig. Dels för att en skötväska som är så lätt som möjligt i grunden lämpar sig bättre att hänga på ett barnvagnstag än en skötväska som är onödigt tung och därmed ökar risken för att vagnen ska välta. Skip Hop Suite mjuka skal skulle kunna vara känsligt för smuts och slitage men jag uppfattar det som tåligt. Ytskiket är enkelt att torka av om lera stänkt upp eller en burk barnmat välts ut.

När Suite Satchel ska tas med på promenad kan man med de helt avtagbara barnvagnsremmarna enkelt fästa väskan på handtaget. Varning för att ta loss dessa remmar på båda sidor av väskan och sedan lägga dem på ett smart ställe – det är enkla att råka tappa bort. En egenskap hos väskan som sticker ut något mot Skip Hops övriga modeller är att den helt saknar axelband. Personligen saknar jag det inte. Min skötväska är nästan alltid i vagnen och de gånger jag bär på den handlar det ofta bara om en kortare promenad till närmsta skötrum. För de sträckorna funkar handtaget utmärkt, och visst, vill man så kan man nog trä dem över axeln också. Har man ofta sin skötväska som en vanlig väska så lär avsaknaden av en riktig axelrem nog störa mer.

Suite Satchel är dock drömskötväskan för den som verkligen gillar att organisera sin packning. Både på utsidan och på insidan finns flertalet fack av varierande storlek, en del öppna medan andra kan stängas igen med dragkedja. De öppna facken på kortsidorna är formade för att den isolerade flaskväskan ska kunna placeras där. Nappetuiet hänger i sin egen krok. Oftast har en skötväska sedan öppning mitt på, som därefter kan ha delats upp i mindre sektioner. Suite har en annan konstruktion och något stort huvudfack existerar inte. Istället finns tre relativt jämnstora fack placerade bredvid varandra.

Två av dessa fack sticker upp högre och är de delar av väskan som bärremmarna är fästa vid. Dessa fack är ganska tighta, men rymliga på djupet. Det som syns överst i bild har inga innerfack och är som gjort för att förvara skötbädden i. Själva öppningen är dock precis en aning för snäv, vilket gör att den mjuka skötbädden alltid måste böjas till något för att gå igenom. Själva facket är dock rymligt nog med marginal. Facket i mitten av Suite Satchel har två innerfack med elastisk öppning. Där valde jag att organisera blöjor och ett paket med våtservetter. Det finns också utrymme för annan packning i detta fack, men några större föremål går inte in. Det tredja facket har samma utformning som den för skötbädden, men där finns också två mindre förvaringsfickor. Att placera ett ombyte kläder i eller andra småsaker man snabbt vill ha tillgång till.

Den medföljande skötbädden har samma utformning som de flesta andra av Skip Hops väskor, och kan tvättas i maskin när det behöver rengöras lite mer rejält. Det dragkedjeförsedda fack som finns på väskan framsida lämpar sig väl för förvaringen av egna värdesaker, om man väljer att låta skötväskan jobba dubbelt som handväska. Suite Satchel är stilrent snygg när den hänger på vagnen, men samtidigt  formbar nog att kunna packas ned i en varukorg brevid eller under vagnen.

Jag gillade verkligen hur lätt det var att fördela packningen. Aldrig behövde jag rota för att hitta det där extra paret strumpor, det var bara att dra sig till minnes vilket fack som gäller samt i vilken ficka i det facket som strumporna packats. Jag kunde dock sakna möjligheten att ibland packa ned något enstaka större föremål, såsom man kan i skötväskor som har ett uttalat huvudfack. Där kan man ofta trycka ned en bärsjal, sin egen munkjacka och ibland till och med en hel bärsele. Skip Hop Suite Satchel är i övrigt en väldigt praktiskt modell av skötväska och har man barn som dricker ur flaska och tar napp så är alla de medföljande tillbehören verkligen behändiga i bebisvardagen.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Skip Hop skötväskor hos: Babyland

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar