Baby Jogger City Mini GT 2

av Anna
Recension av Baby Jogger City Mini GT 2

Recension av Baby Jogger City Mini GT

Inköp: Ordinarie pris för BJ City Mini GT 2 är cirka 6400 kr.
Tillbehör: Bygel, regnskydd, babyskyddsadaptrar, liggdel och andra tillbehör kan köpas till separat. Regnskyddet är en smart investering, då det kan vara svårt att få universala regnskydd att sitta bra på vagnen.
Typ av vagn: Sittvagn, sulky.

Hur länge har inte Baby Jogger City Mini GT varit det klassisk valet för den som söker en rejäl, terränggående men ändå kompakt ihopfälld barnvagn? Som dessutom har en rymlig sittdel, bra liggläge, lång sufflett och hög maxvikt? Sen för alltid, känns det som. Jag kan på rak arm inte komma på någon som är missnöjd med sin GT. I min recension av Baby Jogger City Mini GT så drog jag snabbt slutsatsen att denna vagn är en riktig fullträff. Efter att GT funnits på marknaden i bra många år kommer nu en uppdatering; Baby Jogger City Mini GT 2. Kan uppföljaren leva upp till de väldigt höga förväntningarna som många har på vagnen? Mitt korta svar är: Ja, det tycker jag faktiskt att den kan.

Uppdateringen av City Mini GT 2 ingår i ett led av uppdateringar av samtliga City Mini-modeller från Baby Jogger. I samma veva som GT 2 kommer också Baby Jogger City Mini och Baby Jogger City Mini 4W i nya versioner. Senare under 2019 kommer även Baby Jogger City Mini GT Double att uppdateras och längre fram i tiden också Baby Jogger City Mini Elite. Tidigare har City Tour släpps i en ny version under namnet Baby Jogger City Mini Tour 2.

Baby Jogger City Mini GT 2 i siffror

City Mini GT är 62 cm bred, men GT 2 har faktiskt gjorts bredare. När jag fick höra om det hade jag redan hunnit köra GT 2 ett tag och hade inte reflekterat alls över dess bredd. Men en snabb kontrollmätning bekräftade. Baby Jogger City Mini GT 2 är 64,5 bred över bakhjulen när jag mäter med måttband och tumstock. Självklart är det inte ett plus att en vagn blir bredare. Men huruvida de där extra 2,5 centimetrarna märks av beror nog på hur vagnen kommer användas. Har man en smal hiss eller en liten bil med trångt bagageutrymme kan det göra stor skillnad. I andra fall tänker man nog inte på det alls.

Maxvikten i Baby Jogger City Mini GT 2 är 27,5 kg medan varukorgen är godkänd för 4,5 kg. Vagnen väger 9,5 kg. Ihopfälld får jag GT 2 79 lång x 64,5 bred x 24 cm hög, det är mätt med måttband så kanske kan det diffa på någon enstaka cm. Tar man av bakhjulen, vilket är snabbt och enkelt gjort, så blir GT 2 endast 55 cm bred när jag mäter chassit. Något som förstås även gör vagnen mer kompakt när den fälls ihop. Tar man även av framhjulet blir den även kortare.

Framåtvänd sittdel med enkelt delbar sele

Baby Jogger City Mini GT 2 vanlig, framåtvänd sittdel med delbar sele

Baby Jogger City Mini GT 2 har en fast framåtvänd sittdel. Vagnen på mina bilder är i verkligheten helt kolsvart. Färgen heter Jet. Men något med tyget gör det väldigt svårt att fånga svärtan på bild tyvärr. Därav att den ser blek eller flammig ut på vissa foton. Men det är den alltså inte. Klädseln på gamla GT är mer åt det glansiga hållet. Detta tyg är mer poröst och känns så mycket mysigare att sitta på. Speciellt såhär om sommaren, när barnen har t-shirt och shorts på sig. Det ger en mer ombonad känsla i sittdelen.

Som alltid har Baby Jogger en smart sele som är lätt att klicka ihop, och som lika enkelt kan delas i fem separata selremmar. Det gör det lätt att sätta i sittdyna eller åkpåse i sittdelen. När det kommer till åkpåse i Baby Jogger City Mini GT 2 så ska man dock vara medveten om att man inte kan dela på ryggstöd och sufflett. Och eftersom att de sitter ihop med varandra kan man inte trä åkpåsen över ryggstödet för att slippa att den glider ner. En lösning kan vara att fästa åkpåsen med vanthållare.

Rymlig sittdel som räcker i många år

Så stora barn ryms i Baby Jogger City Mini GT 2

City Mini GT 2 är en riktigt rymlig sitt vagn. Den tar som sagt 27,5 kg i sittdelen enligt Baby Jogger, och den har utrymme för barn både i den storleken och snäppet större. Min 2,5-åring sitter riktigt bra i GT 2. Fötterna kan vila bekvämt mot det inbyggda fotstödet och hon har massa space kvar, både i sittytan och i ryggstödet.

Min 5,5-åring har även han minst 5-6 cm kvar innan hjässan når toppen av ryggstödet. Fäller man ut suffletten finns det massa utrymme kvar för hans huvud. Benen kanske börjar bli en aning långa, men det är för en betraktare. Själv tycker femåringen att han sitter toppen och att GT 2 är jätteskön att åka i. Båda barnen skulle kunna sitta bra i vagnen även under vintern, med overall eller andra tjockare ytterkläder på sig. Min tvååring skulle rymmas utmärkt i en åkpåse i GT 2.

Steglöst ställbart ryggstöd som fälls ned till liggläge

Sittläge och bra liggläge i Baby Jogger City Mini GT 2

City Mini GT 2 har ett steglöst ställbart ryggstöd, som regleras med hjälp av en klämma och två remmar på ryggstödets baksida. För att fälla ryggstödet nedåt så trycker man ihop klämman så att remmarna fritt kan köpa genom den. För att få upp ryggstödet i sittläge igen så får man trycka det uppåt och samtidigt dra i remmarna. Det går alltså att fälla ned med en hand, men ryggstödet kräver två händer för att fällas upp igen. På ryggstödets baksida finns också en relativt stor förvaringsficka i meshnät. Den funkar bäst att använda i sittläge, i liggläget finns en liten risk för att tyngre föremål kan glida ur.

Sittläget i GT 2 är helt okej. Trycker man fram ryggstödet framför klädseln så blir det i princip helt upprätt, annars lutar det svagt bakåt. Som så ofta i sittdelar men steglöst justerbart ryggstöd enligt min erfarenhet. Liggläget är toppen. Det blir så gott som helt plant när det är tyngd i sittdelen.

Perfekt för sommarens tupplurar tack vare utmärkt ventilation

Ventilation och vädring i Baby Jogger City Mini GT 2

Oroar man sig lätt för att barnet ska bli varmt och svettigt i vagnen så är den utmärkta ventilationen i Baby Jogger City Mini GT 2 en god nyhet. Men funktionen är begränsad till att användas när ryggstödet är helt eller åtminstone delvis nedfäll. Bakstycket som täcker för är nämligen fäst med kardborre längs med den nedre kanten, samt på två punkter på sidorna. Lossar man det och rullar ihop det uppåt, så kan hela bakstycket fästas undan med hjälp av en elastisk stropp. Under finns meshnät som håller insekter ute men släpper in en massa luft som sedan kan cirkulera ut från vagnen under suffletten.

Vältäckande sufflett som kan justeras i höjd

Baby Jogger City Mini GT 2 med lång sufflett

Det är synd och skam att färgerna inte kommer till sin rätt. I själva verket är den här svarta suffletten med svarta detaljer otroligt stilren i sitt utseende. Som tur är syns det ju åtminstone tydligt att suffletten kan fällas ut i flera olika lägen. Fullt utfälld ger den ett väldigt bra solskydd. Med sittdelen i sittläge blir sikten ut blockerad för barnet i vagnen. Så då fäller jag bara in den ett snäpp. Och i liggläget så ger suffletten fullt utfälld faktiskt en bra skugga över hela barnets överkropp.

En häftig funktion på Baby Jogger City Mini GT 2 är att suffletten kan justeras i höjd. Det finns två sufflettfästen på båda sidorna av chassit. På bilderna ovan har jag suffletten i det högre läget. Har man ett mindre barn och vill att suffletten ska komma närmre, och därmed skugga en större del av barnets kropp, så kan man enkelt dra ur suffletten. Sedan klickar man snabbt fast den igen på de undre sufflettfästena.

Två tittluckor med tysta magneter i locken

Tittlucka och bra solskydd i suffletten på Baby Jogger City Mini GT 2

Det finns en sak jag irriterar mig på med GT 2s sufflett. Bilderna överst till höger i collaget ovan illustrerar att klädseln vrider sig runt den ytterst sufflettbågen. Det är ju verkligen en petitess det här. Men som på bilden till höger av de två små foton blir suffletten ofta när den fälls ut. Sen kräver det att man drar lite i sufflettyget för att klädseln ska lägga sig rätt, som jag vill ha den, på bilden till vänster. Jag vet inte om detta kanske bara är en detalj som förekommer på de första exemplaren av vagnen. Eller så är just detta exemplar ett måndagsex. Man jag hoppas att det inte är så på alla vagnar, för lite irriterande blir det om man är barnvagnsperfektionist.

Något som är riktigt smart med suffletten på Baby Jogger City Mini GT 2 är att den är utrustad med två stora tittluckor. Det gör att man kan använda tittlucka oavsett om man har suffletten helt eller halvvägs utfälld. Båda luckorna har lock som täcker för dem. Och locket hålls på plats med magneter, vilket gör att man helt tyst kan öppna och stänga tittluckorna när man vill se efter om barnet har somnat.

City Mini GT 2 har inbyggt, ställbart fotstöd

Ställbart fotstöd på Baby Jogger City Mini GT 2

Om City Mini GT hade några brister så skulle nog de flesta i så fall ha enats om att bristen på ställbart fotstöd var en av dem. Ett separat fotstöd som kan köpas till vagnen finns visserligen tillgängligt. Men det är inte riktigt samma sak som ett inbyggt fotstöd. Men självklart har Baby Jogger City Mini GT 2 utrustats med ett sådant!

Fotstödet är en okomplicerad konstruktion. När man har det nedfällt så hålls det i sitt läge genom att man trycker fast det i den lilla skåran som finns inbyggd i klädseln. Vill man fälla upp fotstödet så får man först dra loss det ur skåran, vilket helt ärligt inte varit superenkelt. Det sitter rätt hårt. Samtidigt har det blivit lättare ju fler gånger jag gjort det, så jag gissar att det bara blir smidigare ju mer fotstödet används.

När fotstödet väl har lossats så kan man fälla ut stativet som sitter på dess undersida. Sedan trycker man fast det i samma skåra. Här gäller samma sak, man måste ta i en aning. Och är vagnen inte bromsad, så är det lätt hänt att man trycker hårt med enda resultat att vagnen rullar bakåt. Min rekommendation är därför att man lägger i bromsen innan man fäller upp fotstödet.

Fotstöd som förlänger liggläget och fördjupar sittytan

Att fälla upp och ned fotstödet på Baby Jogger City Mini GT 2 är inte lika enkelt som på exempelvis Baby Jogger City Tour 2. På den vagnen regleras fotstödet med ett enhandsgrepp på dess undersida. Men man kommer snabbt in i hur det funkar. Och det faktum fotstödet existerar är ett sånt stort plus. Liggläget förlängs rejält, och det gör att även lite större barn kan sova bekvämt utan att benen blir hängande. Dessutom gör det sittytan djupare. Mindre barn får därmed ett bättre sittstöd, och även min tvååring har gillat att sitta i vagnen med fotstödet uppfällt. Det skapar en lite mer lounge-aktig känsla i sittdelen.

Ställbart knäledshandtag med skön greppkänsla

Baby Jogger City Mini GT 2 har ställbart knäledshandtag

Baby Jogger City Mini GT 2 har ett ställbart knäledshandtag som regleras genom att man trycker in de båda knapparna, Handtaget kan ställas i flera olika lägen. På så sätt kan man välja hur högt man vill ha det och i samma veva hur mycket avstånd man önskar mellan sig och vagnen, exempelvis om man tar långa kliv. Jag gillar känslan i handtaget, som är gummerat och känns väldigt greppvänligt. Samtidigt blir det inte svettigt, ens när jag kör vagnen i gassande solsken en riktigt varm julidag.

Rymlig och lättåtkomlig varukorg

Rymlig varukorg under Baby Jogger City Mini GT 2

Jag tycker att varukorgen på GT 2 är ett lyft jämfört med föregångaren. Den här varukorgen känns otroligt lättåtkomlig. Långsidorna är höga och håller sakerna på plats effektivt. Men de är också elastiska, vilket gör att jag kan packa hela min ganska stora skötväska Skip Hop Chelsea Backpack under vagnen utan problem. Även bakifrån kan man komma åt varukorgen. Det bakre staget som löper parallellt baktill på GT 2 gör dock att större föremål bäst packas in från sidan. Men klädselen på varukorgens baksida är också elastisk, så det går att packa i från det hållet också samt framifrån, om man lyfter upp fotstödet.

Varukorgen är väldigt rymlig. Förutom en hel skötväska kan man också packa in allt som behövs för en utflyktsdag. Jag har fått in matsäck för 9 personer, ett par picknickfiltar och ett gäng andra bra att ha-saker också. Varukorgen är imponerande rymlig. Och det kanske inte ser ut så från första anblicken. Men efter en tids användning har jag börjat uppfatta Baby Jogger City Mini GT 2 som en riktig packåsna.

Baby Jogger City Mini GT 2 med bygel

Vinkelbar bygel som tillbehör till Baby Jogger City Mini GT 2

GT 2 säljs som sittvagn, och bygeln får man köpa till separat. Det är kanske inte ett måste-tillbehör, men jag gillar den skarpt. Jag spänner alltid fast mindre barn ordentligt med selen. Samma gäller min tvååring om vi ska köra i stadsmiljö eller åka kollektivtrafik. Då jag behöver kunna förvissa mig om att hon hela tiden sitter tryggt i vagnen. Men om man befinner sig på en djurpark eller annan typ av utflykt där barnet går i och ur vagnen så känns selen ofta lite onödigt. Och då är bygeln istället guld värd. Barnet kan hålla sig i den, och bygeln utgör också ett slags stopp och håller barnet på plats i sittdelen.

Bygeln som hör till gamla City Mini GT funkar inte på den nya modellen, utan City Mini GT 2 har fått en egen bygel. Den klickas lätt i chassit, på bygeln står vilken sida som ska fästas var. Fästena hittas lätt bakom den elastiska klädseln i sidorna. Trycker man in knapparna på bygeln så kan den vinklas i olika lägen. Men den kan inte öppnas upp och svängas åt sidan. Utan istället får man knäppa loss bygeln helt. Detta gör man genom att trycka in de gråa knapparna på bygelns båda fästen.

Punkteringsfria däck som fixar grus och gräs lätt som en plätt

Baby Jogger City Mini GT 2 har punkteringsfria, skumfyllda hjul

Vid en jämförelse så ser hjulen på GT 2 väldigt annorlunda ut än skumhjulen på gamla City Mini GT. Men effekten är densamma, eller ännu bättre. Hjulen är givetvis punkteringsfria och riktigt rejäla. Alla tre hjulen kan lätta klickas loss från chassit. Framhjulet är dessutom låsbart. Ett fast framhjul brukar öka framkomligheten i terräng. Men jag som har kört GT 2 på Gotland har kunnat testa framkomligheten både på gräsmatta, grusväg och andra ojämna underlag. Och hittills har jag inte en enda gång känt ett behov av att låsa framhjulen.

Vill man göra det så är det dock snabbt gjort. Vid framhjulet finns dels en liten svart knapp högst upp, dels en grå ring med en plopp på. Den svarta knappen håller man in om man vill ta loss hjulet från chassit. Den gråa ringen roterar man för att välja mellan rörligt eller fast framhjul. På Baby Jogger City Mini GT 2 har samtliga hjul utrustas med fjädring, vilket ger en mycket mjukare körkänsla.

Sittdyna i sittdelen och smidig handbroms

Smidig handbroms och sittdyna som passar i Baby Jogger City Mini GT 2

Eftersom att City Mini GT har lite egen utformning av sittdelen är frågan om vilka sittdynor och åkpåsar som passar i vagnen vanligt förekommande. Nu under den varma sommaren har jag använt en Outlook sittdyna, med svalkande egenskaper, i Baby Jogger City Mini GT 2. Modellen jag har kan knytas fast med band, vilka jag har trätt genom selhålen i klädseln. Sedan har jag knytit ihop dem bakom ryggplattan. På så sätt håller sig sittdynan uppe, och glider inte ens ned när barnet sätter sig i vagnen. För att komma åt selhålen, exempelvis om man vill knyta fast en dyna eller ändra höjd på selens axelband, så öppnar man bara upp kardborren på ryggstödets baksida. Den löper längs med hela ryggstödet, precis över klämman för ryggstödsremmarna.

Den lilla bilden bredvid bilden med sittdynan i collaget ovan föreställer den knopp på chassit som City Mini GT 2s ihopfällningsspärr hakar fast sig i när vagnen fälls ihop.

Smidig och lättåtkomlig handbroms

Precis som gamla GT har också Baby Jogger City Mini GT 2 en praktisk handbroms på höger sida av chassit. För att lägga i bromsen drar man bromsen bakåt och uppåt. När man vill börja gå med vagnen igen så drar man den grå spärren mot sig, och fäller sedan handbromsen nedåt och framåt. Är man ovan vid handbromsen kan det kännas krångligt i början. Men snabbt inser man hur praktiskt det är att kunna lägga i bromsen så snabbt, utan att behöva treva runt med foten kring barnvagnens bakaxel.

Fälla ihop Baby Jogger City Mini GT 2

Så enkelt fäller man ihop Baby Jogger City Mini GT 2

Den äldre versionen av GT hade röda hopfällningsremmar som man egentligen skulle knäppa fast varje gång vagnen fälls upp. På Baby Jogger City Mini GT 2 har hopfällningen förenklast rejält, och då var det ändå enkel även tidigare. Allt man behöver göra nu är att med en hand först dra i stoppen märk med ”1”, så låses en spärr upp inuti chassit. Därefter lyfter man GT 2 i den bredare remmen märkt ”2 – Pull to fold”. Då viker vagnen sig på mitten och låser automatiskt ihop sig i hopfällt läge. Man får snabbt in snitsen på att dra i båda remmarna samtidigt som man lyfter in vagnen i bilen, vilket gör att hela inpackningen kan ske på under 30 sekunder. För att få vagnen helt kompakt när den fälls ihop så bör dock varukorgen vara tom, eller så gott som tom.

Baby Jogger City Mini GT 2 kan balanseras i stående läge när den fällts ihop. Den kan förstås också läggas ned, och är då väldigt platt. GT 2 mäter 79 x 64,5 x 24 cm när den fälls ihop. Vill man ha den mindre så kan man snabbt klicka loss bakhjulen. Det är varken jobbigt eller svårt att komma åt. Då går bredden från 64,5 cm till 55 cm, vilket kan spara en hel del plats i en liten bils bagageutrymme.

Skillnaderna mellan Baby Jogger City Mini GT och Baby Jogger City Mini GT 2

Skillnader och likheter mellan Baby Jogger City Mini GT och Baby Jogger City Mini GT 2

Att Baby Jogger City Mini GT 2 bygger på gamla GT är tydligt. Den som är ovan kanske inte ens ser någon skillnad mellan vagnarna vid en snabb titt. Och mycket är sig alltså lika. De främsta uppdateringarna och därmed de största skillnaderna mellan City Mini GT och City Mini GT 2 är:

  • GT 2 har ställbart fotstöd, som ger ett längre liggläge
  • GT 2 har fjädring på alla hjul, vilket ger en mjukare körning
  • Klädseln på GT 2 är gjord av ett mjukare tyg som känns mer ombonat
  • Suffletten på GT 2 är justerbar i två höjdlägen
  • GT 2 fälls ihop enbart med hjälp av remmarna i sitsen
  • GT 2 har fått en uppdaterad design på både chassi och tyger

Andra mindre uppdateringar på City Mini GT 2 är ett framhjulet har en ny låsningsmekanism, att selen förbättrats, tittluckorna har fått magnetfästen, handbromsen har fått nytt utseende samt att City Mini GT 2 har sin egen bygel och bricka.

Körkänslan och användning i vardagen

Körkänsla och mitt omdöme av Baby Jogger City Mini GT 2

Jag gillade verkligen City Mini GT, men när det kommer till körkänsla så slår GT 2 en homerun direkt på första promenaden. Vagnen känns fortfarande väldigt stabil och rejäl, men på samma gång är ruller klart mjukare. Att köra på grusväg eller stenigare underlag blir inte alls stötigt och studsigt med GT 2. Framkomligheten överlag är helt fantastisk. Jag har förstås inte kunnat testa Baby Jogger City Mini GT 2 i snö. Men jag tvivlar inte på att den kommer göra bra ifrån sig på vintern. På sommaren fixar den blöta gräsmattor, ojämna åkrar och grusväg precis lika bra som den lätt kan svängas runt inne i affärer eller styras med en hand i ett köpcentrum.

Baby Jogger City Mini GT 2 har funkat utmärkt i alla lägen som jag har använt vagnen. Båda mina vagnsåkande barn sitter bra i vagnen. Det finns utrymme även för femåringen att växa innan GT 2 känns för liten. Att suffletten kan regleras i höjd är smart och den rymliga varukorgen kommer hela tiden till användning när man har fyra barn och mycket saker att släpa runt på.

Smidigt rull med rätt körteknik

Som med alla trehjulingar krävs en viss annan körteknik också med Baby Jogger City Mini GT 2. Till exempel bör man kör rakt mot kanter istället för att sneda upp på dem, så ingen tipprisk uppstår. Ska man ta köra ombord en trehjuling på en buss eller annan högre avsats så är mitt tips att rulla hela vägen fram så bakhjulen ligger emot trappsteget eller avsatsen, innan man börjar själva lyftet av vagnens bakre del. Men man ska absolut inte låta sig avskräckas från en vagn bara för att det är en trehjuling. Åtminstone inte när trehjulingen heter Baby Jogger City Mini GT 2.

Mitt omdöme av Baby Jogger City Mini GT 2

Baby Jogger City Mini GT är och har länge varit en kraftigt prispressad barnvagnsmodell. Nu när GT 2 släpps så kan priset därför vara en fördubbling mot vad gamla GT nyligen sålts för. Så frågan för många blir då – är GT 2 värd pengarna? Vill man ha en tålig barnvagn med rymlig sittdel som blir kompakt när den fälls ihop och fixar olika underlag, typ en rejäl sulky för lite större barn, då duger gamla Baby Jogger City Mini GT fortfarande utmärkt tycker jag.

Men planerar man att använda vagnen länge och ha den till flera barn så tycker jag absolut att GT 2 är värd sitt pris. För förutom att vagnen fortfarande är rymlig, har hgög maxvikt, blir kompakt när den fälls ihop och fixar olika underlag så har ju GT 2 en radda med ytterligare bra egenskaper. Körkänslan är tack vare fjädringen en rejäl och märkbar förbättring. Går man många och långa promenader med barnvagnen kommer man vilja unna sig en GT 2 enbart för att den är så skön att rulla. Och om vagnen ska köras med ett barn som ska sova känns GT 2 också som en smart investering. För då innebär det ställbara fotstödet en stor förbättring av sovkomforten.

Ja, Baby Jogger City Mini GT 2 är en ganska bred barnvagn. Behöver man en riktigt smal modell så blir man nog inte nöjd med GT 2. Men vid praktiskt användning, annat i de mest trånga av små butiker, så är jag helt och hållet nöjd med den upplevelse man får. Baby Jogger City Mini GT 2 kommer bli en minst lika älskad klassiker som dess föregångare.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Baby Jogger City Mini GT 2 hos: Jollyroom
Se pris för Baby Jogger City Mini GT 2 hos: Babyland

Du kanske också gillar

45 kommentarer

Pernilla 29 juli, 2019 - 08:26

Hej hej!!
Tack för en bra sida. Jag undrar vad Du säger om GT 2 vs Britax b motion 3?
Hur är storleken på vagn eller hur man upplever den?? Tänkte på att motion 4 känns som en längre och klumpigare vagn då menar jag rent känslan när man kör vagnen. Tacksam för svar!

Med vänlig hälsning Pernilla

Reply
Anna 29 juli, 2019 - 10:26

Hej Pernilla!
Jag förstår hur du menar. Jag har dock bara kört B-Motion 3 Plus (https://ombarnvagnar.com/2018/07/britax-b-motion-3-plus/) och GT känns nog ungefär likvärdig i storlek, som jag minns det. Båda är absolut smidigare än 4 Plus!
/Anna

Reply
Martina Andersson 7 augusti, 2019 - 21:35

Hej!
Jag undrar om du har några tips på hur man kan få rent tittluckorna och regnskyddet till de här vagnarna? Både luckorna och regnskyddet till vår syskonvagn som vi haft ett par år har blivit immiga och gula. Vi har varit väldigt nöjda med vagnen annars!
Med vänlig hälsning, Martina

Reply
Anna 8 augusti, 2019 - 16:26

Hej Martina,
det här är inte första gången jag läser/hör om regnskydd i klarplast som blir immiga. Jag har hört att det kan funka att torka dem med alsolsprit. Vet inte om det stämmer, men om du testar och det funkar så går du gärna meddela mig!
/Anna

Reply
Lise 17 augusti, 2019 - 21:14

Hei!
Jeg har lest flere av dine innlegg, og du skriver så detaljert og godt om hver enkelt vogn! Siden du har testet denne opp mot flere andre, har jeg da et spørsmål. Jeg har både en City Mini GT og en City Elite. Jeg er veldig glad i begge to. Men så er spørsmålet jeg har fundert en del på i det siste : Er det verdt å bytte inn disse to for en Ciity Mini GT 2? Jeg synes Elie-vognen ruller smidgere enn City Mini GT, mens sistnevnte tar mindre plass. Vil du si at kjørekomforten på GT 2 er like god som City Elite? Og blir GT 2 like like liten som GT ”1” sammenlagt?

Reply
Anna 18 augusti, 2019 - 22:20

Hej Lise,
och tack för dina fina orden! Jo jag tycker nog GT 2 rullar lika bra som Elite, men den kommer inte fixa lika mycket terräng och snö. Hjulen är ju ändå märkbart mindre. Så om du nu använder Elite för mycket körning i djup/blöt snö eller grövre terräng är det tveksamt om du blir helt nöjd med GT 2, men för mer ”normalt” bruk så absolut – GT 2 är ju det bästa av Elite och GT i ett!
/Anna

Reply
Kristina 30 september, 2019 - 07:41

Vi har en GT och både jag och båda barnen (1,5 och 3,5) älskar den och då har många vagnar passerat även vårt barnvagnsstall:-). Det enda negativa för oss just nu är att jag inte tycker den funkar bra med ståbräda. Har testat bumprider men tycker den blir trögstyrd. Har du något tips på någon modell som du funkar?

Reply
Anna 2 oktober, 2019 - 11:55

Hej Kristina, tyvärr inte. Jag har föredragit att använda andra vagnar när jag ska köra med ståbräda, helst de med lite mer utrymme mellan handtag och vagn. Har sett en del med Buggy Board Maxi på GT dock, så kanske funkar den bättre?
/Anna

Reply
Sandrine Duval 1 november, 2019 - 18:08

hej, jeg har i øjeblikket en klapvogn versa gt, som jeg tager på ferie i mine 2,5 år. Jeg har travlt. Babygogger GT2 er det værd at erstatte det for at spare plads i bil? Tak for din hjælp
Thanks a lot. Sandrine

Reply
Anna 3 november, 2019 - 12:28

Hej!
Om främsta syftet är att spara plats i bilen så skulle jag inte säga att du tjänar på att byta från Versa GT till City Mini GT. De är rätt jämnstora, skulle jag säga. Däremot har ju City Mini GT 2 en massa andra fördelar jämfört med Versa: mycket större sittdel, fjädring i chassit, längre sufflett t.ex.!
/Anna

Reply
Sara Nilsson 13 november, 2019 - 14:49

Hej,
Jag letar efter en jämförelse av babyjogger vagnar ihopfällda 🙂 hos dig brukar man ju kunna hitta allt om barnvagnar men det hittar jag inte, har du skrivit om det någonstans?

Vi ska till thailand och jag tror att city mini GT är en passande vagn för oss men vill kunna ha den i bilen sen också så därför vill jag jämföra olika alternativ.

Ta k för en superbra blogg som jag använt mig av många gånger
Hälsningar en barnvagnstokig

Reply
Anna 14 november, 2019 - 23:44

Hej Sara,
jag har haft en del inlägg med jämförande bilder på vagnar ihopfälld bredvid varandra. Men ofta har jag ju inte alla vagnar hemma samtidigt. Här har jag en bild på GT ihopfälld bredvid andra vagnar, tyvärr dock bara en annan från Baby Jogger – BJ Premier: https://scontent-arn2-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12717584_705394699563559_6524939960221997658_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_oc=AQlXk4xO9NOOu4inz0TOI64IwV4DPVH1DPvWdeA7CiqADOryyYSBjGSeJ4lD1hWG6Ps&_nc_ht=scontent-arn2-2.xx&oh=abdb22daeb77f2514b23ac7723be6702&oe=5E4281E9
/Anna

Reply
Carola 17 januari, 2020 - 14:37

Hej,
Jag har sett nu att City Mini GT 2 Double har kommit. Jag har inte hittat så många återförsäljare än, priset ca 10 000.
Är den värd det eller kan man lika gärna satsa på en begagnad City Mini GT Double?

Hittade en namnskillnad men det står inget om vagnen, den ena heter Carbon och den andra Jet, vad är det?
(Babyproffsen)

Vet du någon återförsäljare?

/Carola

Reply
Carola 17 januari, 2020 - 14:41

Är det färgerna som heter så?

Är den värd pengarna återstår då??

Reply
Linnea 8 december, 2020 - 07:36

Hej! Ser att det va länge sen det skrevs något här men testar ändå.
Hur långt blir själva liggläget när ryggen är fälld till max? Ser att du skriver att det ställbara fotstödet ger ett längre liggläge… Har en mkt lång dotter för sin ålder och letar med ljus å lykta efter en bra vagn som kan räcka en stund!
Tack för en kanonbra blogg!

Reply
Anna 8 december, 2020 - 11:29

Hej Linnea, jag har tyvärr inte det måttet kvar verkar det som, så jag vet inte exakt ligglängd.
/Anna

Reply
Vincent 8 januari, 2021 - 11:48

Hej! Har ni något tips om sittdynor och åkpåsar som passar denna vagn? En Googlesökning ger mig att Baby Jogger har en egen åkpåse som ska passa, men den verkar inte finnas i butik någonstans.

Reply
Anna 8 januari, 2021 - 13:39

Hej! Ja Baby Jogger har haft en egen åkpåse, jag hade den i City Mini GT en period. Men tyvärr satt den inte bättre än åkpåsar av andra märken. Så vad gäller åkpåse kan du välja i princip vilken som. Det svåra är att fästa upp åkpåsen i sittdelen, i GT kan den ju inte dras över ryggstödet. Men jag har använt vanthållare för det: https://ombarnvagnar.com/2016/11/sag-stopp-till-glidande-akpasar/

Sittdyna har jag nästan aldrig haft i just GT, så där har jag tyvärr inte så mycket att tipsa om.
/Anna

Reply
Emma 6 april, 2021 - 22:01

Hej! Jag letar efter en ny vagn till min son på snart två år. Han är 90 cm och vår Joolz Day 3 är precis på gränsen känner jag. Vilken vagn skulle du rekommendera? Jag har läst och läst din grymma blogg och smalnat av söket till två potentiella vagnar. När sonen är hemma sover han alltid i vagnen på dagarna, så det skulle bli en ny ”vardagsvagn” till förskolan/lekplatsen/affären/vilan.
Jag vill att vagnen räcker länge och tänker därför att BJ City Mini GT 2 eller Joolz Aer skulle funka. Jag hade även en liiten tanke om att sälja vår Joolz Day 3 och köpa en Joolz Day + med tanke på den nya maxvikten på sittdelen…
Vad skulle du rekommendera? Blir så förvirrad i den här barnvagnsdjungeln som jag trodde var avklarad.
Vi har även en Carena Kobbe som vi lämnar på förskolan när mor- och farföräldrar ska hämta, men den känns ev lite ”tunn” för att vara en vardagsvagn och räcker enbart upp till 18 kg. Hjälp!

Reply
Anna 13 april, 2021 - 11:58

Hej Emma!
Av dina förslag så tycker jag absolut GT 2. Joolz Aer uppfattar jag nog som mer tunn än Kobbe, och den har ju också sämre liggläge, endast viloläge. Så jag skulle kolla på GT utan tvekan. Själv gillar jag Thule Spring för den typen av användning, den är lite mitt emellan GT och Aer skulle jag säga. Kör min fyraåring i den nu!
/Anna

Reply
Sanna 17 april, 2021 - 22:09

Hej! Vi ska köpa en lättare vagn som tar mindre plats i bilen till vår dotter som fyller 1 år nu i maj månad. Vi står i valet och kvalet mellan GT 2 och Tour 2. Vi vill ha den som vardags vagn som ska funka bra vid promenader långa och korta samt till och från förskolan. Smidig vagn in och ut i affärer och matbutiker, en lätt vagn för mor och farföräldrar när dom ska passa dottern. Klara utflykter och solsemestrar när man får börja flyga igen. Vilken skulle du köpt? GT2 eller Tour2.. beslutsångest haha. Vi har idag en Bugaboo Fox och jag är ganska kort medans sambon är lång. Vår dotter är 11 månader nu och ca 80-82 cm lång. Super tacksam för svar.

Med vänliga hälsningar Sanna.

Reply
Anna 22 april, 2021 - 12:13

Hej Sanna, det är två väldigt olika modeller du tittar på! Så frågan är vilka egenskaper du värderar högst. Ska vagnen vara liten och smidig i bilen eller för resor så är ju Tour 2 bättre. Men för långpromenader och användning på annat än asfalt, tex i snön på vintern, så är ju GT det bättre valet.

Jag tror jag skulle valt något lite mer mitt emellan, som kanske bättre passar det allround-behov du beskriver. Sen skulle jag, eftersom du frågar vad jag skulel ha köpt, också ha valt vändbar sittdel till ett barn i den åldern – vilket dock gör urvalet mindre förstås. Vill du ha framåtvänd så är det ju positivt för då finns det många fler vagnar att välja mellan!
/Anna

Reply
Natalie 11 juli, 2021 - 09:13

Hej! Vet du om dynan som barnet sitter på går att torka av lätt? Vi funderar på att köpa en med den ljusa dynan ”slate” men undrar om den inte kommer få fläckar som inte går bort? Mvh Natalie

Reply
Anna 17 juli, 2021 - 11:59

Hej Natalie, klädseln i sitsen är inte avtagbar så det är inte en dyna i det avseendet. Men jag tycker alla Baby Joggers tyger har varit lätta att hålla rena, är man snabbt på med våtservetten bara så!
/Anna

Reply
Julia 27 juli, 2021 - 15:48

Hej! Du skriver att man kan trycka fram ryggplattan för att få ett mer rakt upp sittläge? Stannar ryggstödet kvar i den positionen eller åker den ner igen? Jag gillar denna vagnen men har lite svårt för att den är så vinklad i ryggen. Tack för svar!

Reply
Anna 1 augusti, 2021 - 12:18

Hej Julia! Det finns sit up-straps för GT som hjälper med detta: https://www.babyland.se/ps-selection-sit-up-straps-svart?
Men har du en GT 2 så ska de inte funka, vet inte om det finns någon sätt att få det att funka ändå. När jag skriver att plattan kan tryckas fram så menar jag att man kan trycka den framför sittdelen, men fullt upprätt blir det inte.
/Anna

Reply
Sanna 6 augusti, 2021 - 04:50

Hej
Jag undrar över maxvikten på denna vagn. Var jag än kollar står det olika. Allt från 22kg i sittdelen till en maxvikt för hela vagnen kring 30kg men då inte specat maxvikt för sittdel. Kan du bringa någon klarhet i det?

Reply
Anna 27 augusti, 2021 - 12:56

Hej Sanna!
Jag ser att jag skrivit 27 kg för vagnen i denna recension och utgår från att det är info jag har fått från Baby Jogger. Fick nyligen uppdaterad info från BJ när GT 2.1 släppes i slutet av sommaren, då skriver de ”total viktkapacitet på 35 kg”, vilket stödjer tidigare påstående om att den är godkänd för 27 kg i sittdelen. Så jag tror det stämmer.
/Anna

Reply
Caroline 29 december, 2021 - 16:32

Hej,
Jag undrar vad som är skillnaden på Baby Jogger City Mini GT 2 och den nya GT 2.1?
Jag har endast kommit fram till att 2.1 tåler en högre maxvikt men det kan väl inte vara det enda, eller? 🙂

Reply
Anna 3 januari, 2022 - 11:08

Hej Caroline,
maxvikten är faktiskt inte annorlunda. BJ anger lite skillnad i total maxvikt, fattar faktiskt inte varför. Men båda versionerna har max 22 kg i sittdelen. Enda övriga skillnaden är att GT 2.1 har en tittlucka isf för två i suffletten, och att suffletten _inte_ kan växlas mellan två olika höjdlägen.
/Anna

Reply
Caroline 12 januari, 2022 - 15:56

Tack för ditt svar.
Vet man anledningen till att man tagit bort ena tittluckan samt möjligheten att justera suffletten i två olika höjdlägen?
Vill man inte ha dessa finesser, eller har de inte funkat så bra som man trodde?

Reply
Anna 12 januari, 2022 - 15:58

Hej, nej jag vet faktiskt inte varför, BJ meddelade bara att det var så förändringarna mellan GT 2 och GT2.1 såg ut.
/Anna

Reply
Caroline 12 januari, 2022 - 18:40

Okej, tack 🙂

Lisa 8 februari, 2022 - 22:57

Hej Anna, tack för ännu ett detaljerat inlägg. Jag skulle behöva rådfråga, och hoppas du har tid och lust att hjälpa mig. Vi har idag en Balios s lux och en Kronan sulky till sonen på 2 år, ca 90 cl lång. Upplever att baliosen börjar bli urvuxen, men även att kronan börjar bli det då han har den som sovvagn och tycker om att sova raklång. Överväger nu att byta ut dessa mot antingen Britax b motion 4 plus eller BJ city mini gt 2. Vagnen kommer användas i vardagen, men även som sovvagn på förskolan. Just att den ska vara sovvagn gör mig osäker på GT:n pga endast tre hjul, upplever du den tillräckligt stabil för det ändå? Jag tycker det verkar som att det är som natt och dag i körkänsla mellan dem, stämmer det enligt dig? Båda verkar ju smidiga i bilen och bra sufflett samt varukorg, så dessa två aspekter kanske är de mest avgörande. Tack på förhand

Reply
Anna 10 februari, 2022 - 12:09

Hej Lisa!
Jag skulle säga att ditt intryck av körkänsla stämmer. GT är betydligt mer lättrullad, lättsväng och lätt att häva över kanter. Skulle nog säga att B-Motion 4 Plus har något rymligare sittdel men jag tycker inte det gör att den vinner i en jämförelse, för en vagn som är klumpig att använda för föräldern är inget kul att ha även om barnet sitter bra. GT 2 har ju rätt rejäl bredd över bakhjulen, jag har aldrig upplevt den som stabil – särskilt inte stillstående.

Enda gånger jag tycker man behöver tänka på att man kör en trehjulen är när man ska upp över halvhöga kanter. Det är svårt att snedda upp, då kan balansen bli fel. Kör man rakt fram är det inget problem alls. Men för en tvåring att klättra i själv att sova i, jag tror inte GT är mer instabil än många av de resevagnar/paraplyvagnar jag vet används som sovvagn också!

Summering: Jag skulle valt GT 2 av de två modellerna och för det syfte du beskriver.
/Anna

Reply
Linda Lilliesköld 4 augusti, 2022 - 19:27

Vi står i valet och kvalet mellan Gt2 och Elite2. I dagsläget har vi en Balios S Lux som jag hatat sen första stund. Enda bra har varit att den varit relativt liten å smidig inne i butiker. Så vill inte ha en allt för stor vagn. Samtidigt måste den ta sig fram i vinterväglag här i Umeå. Inte nödvändigtvis djupsnö, men några cm. För det gör inte Baliosen, å all snö fastnar i framhjulen. Så, ska vi välja Gt2 eller Elite2?

Reply
Anna 10 augusti, 2022 - 10:46

Hej Linda!
Iom att du väljer mellan Elite 2 och GT 2 (och inte de äldre versionerna) så är skillnaden på vagnen storlek mindre viktig, just för att de båda är rätt breda och stora. GT är något smidigare hopfälld. Men Elite är klart bättre i terräng. GT fixar en del men Elite fixar nästan allt. Och jag tycker inte den är omöjlig i butiker. Så om snökörning är viktig, då skulle jag välja Elite!
/Anna

Reply
Tina 16 december, 2022 - 11:38

Jag har en babyjogger city mini gt2
Men har bara en titthåls lucka?
Är de inte den vagnen du skriver om? Haha blir kocko

Reply
Anna 16 december, 2022 - 11:52

Hej Tina, då har du den senaste versionen, Baby Jogger City Mini GT 2.1! Den har en tittlucka och du kan inte längre fästa suffletten i två olika höjdlägen.
/Anna

Reply
Michelle 13 februari, 2023 - 22:09

Har sån beslutsångest! Vi letar efter en ersättare till Smile 3 som vi tycker är onödigt stor numera för vår 2,5åring. En vagn som främst ska användas till och från förskola/lekplats/affär. Har använt en gammal city tour som extravagn men den har blivit för sliten nu. Är tokkär i bugaboo butterfly som jag köpte nyligen då vi ska utomlands i sommar men klarar vi oss på en butterfly även till vardags? Eller bör vi kombinera med en annan vagn t.ex. GT 2.1 (som jag fyndat ny för 3000kr men inte vet om jag ska behålla). Jag tror att butterfly fyller våra vardagsfunktioner men en gång i månaden åker vi till skogen för långpromenad o lek (visserligen grusstigar) och då känns den inte tillräcklig pga sina små hjul? På vintern bör vi väl också ha en vagn med större hjul men vi bor i södraste Skåne och får nästan aldrig snö, mest halka. GT:n har ju dock grymt liggläge men jag vet inte hur länge till min son sover i vagn.. Han har inte sovit i vagn på väldigt länge. GT:n känns som en egentligen pangvagn som räcker vagntiden ut men jag stör mig på att den är bred baktill, att fotstödet är litet (endast hälarna får plats?) och att sonen ej kan klättra upp i den själv när bygeln är på. Och så funderar jag på om vi har behovet av den?

Reply
Anna 22 februari, 2023 - 12:01

Hej Michelle! Jag tycker du ska kolla på Thule Spring, om du vill byta ut din GT och vill kombinera Butterfly med något lite mer rejält som ändå inte känns för stort! Jag har varit så nöjd med Spring de åren jag använde den vagnen! Här är min recension: https://ombarnvagnar.com/2020/02/thule-spring/
/Anna

Reply
Jennifer 8 juli, 2023 - 23:12

Hej Anna!
Jag skulle behöva råd vilken barnvagn vi ska köpa. Vi har idag en bugaboo donkey 2 som var toppen till tvillingarna, men känns onödigt stor o klumpig till lillasyster. Jag åker mycket bil och på utflykter så vagnen behöver vara smidig att ta packa ihop och ta liten plats (här är bugaboo sämst). Jag vill att den ska vara skönt att sova i, med bra liggläge och ställbart fotstöd samt lååång suflett. Då våra större barn mer eller mindre sluta åka vagn vid ca 2,5 år så behöver vi inte ta hänsyn till utrymme i vagnen på samma sätt men däremot så vill vi kanske inte lägga allt för stor summa på denna. Har funderat på Carena kobbe, babyjogger city tour2, babyjogger mini gt2, kronan sulky, ergobaby metro. Har du några tips och råd vilken vagn vi ska satsa på? Tack på förhand!

Reply
Anna 11 juli, 2023 - 11:26

Hej Jennifer!
Det finns egentligen ganska många vagnar som stämmer in på dina önskemål. Du skriver inget om hur vagnen ska köras men med tanke på att du nämner flera små resevagnar så låter det som att det inte är så mycket terrängpromenad som gäller? OM du ska köra i snö och terräng så är BJ GT 2 och Kronan Sulky/S de två mest rejäla av modellerna du föreslår. Men den, ffa GT, är också större än de andra så de tar ju mer plats i bilen. Men absolut mindre än Donkey.

Kobbe, Tour 2 och Metro är alla ganska likvärdiga. Ingen av dem har en toppensufflett tycker jag dock, men de är väldigt kompakta och har ju både ställbara fotstöd och liggläge. I den beskrivningen passar ju även Bugaboo Butterfly in, men den är ju också rätt mycket dyrare! Så egentligen mest en smaksak skulle jag säga. Men som sagt, om du vill kunna använda vagnen bekvämt på annat än asfalt är det nog Kronan Sulky/S som matchar dina önskemål absolut bäst.
/Anna

Reply
Sophie 9 juli, 2023 - 14:53

Hej!
Måste fråga..
Då de inte var jag som monterade vår vagn så vågar jag inte slita o dra.
Men jag förstår inte hur jag kan ändra
Höjdläget på min sufflett.
Kan du beskriva lite?! Haha

Reply
Anna 11 juli, 2023 - 11:13

Hej Sophie!
City Mini GT 2 har två lägen på sufflett. Kort därefter uppdaterades vagnen till City Mini GT 2.1. Den har bara ett läge på suffletten. Om du köpt din vagn ganska nyligen har du nog den nyare versionen och då kan du alltså inte ändra höjd!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar