Thule Spring

av Anna
Recension av Thule Spring

Recension av Thule Spring

Inköp: Ordinarie pris för Thule Spring är cirka 5500 kr. Detta ex är ett testexemplar direkt från Thule.
Tillbehör: Regnskydd, ståbräda, bygel, babyskyddsadaptrar, mugghållare, snack tray och flera andra tillbehör kan köpas separat.
Typ av vagn: Sulky, sittvagn.

Thule är ingen rookies på barnvagnar. Men märket har länge varit inriktade på multifunktionella, mer sportiga vagnsmodeller. I slutet av år 2018 släpptes Thule Sleek, en duovagn med möjlighet att byggas om till syskonvagn. Drygt två år senare bygger Thule nu ut sitt sortiment av ”vanliga” barnvagnar med den lika stabila som smidiga sittvagnen Thule Spring.

När jag såg Thule Spring på Kind + Jugend-mässan i Köln hösten 2019 så blev jag överraskad, det var inte vad jag hade väntat mig. Men det var en positiv känsla. Jag gillade konceptet och efter en riktigt lång testkörning så har det positiva första intrycket blivit permanent. Det har också för min del varit riktigt lyxigt att jag kunnat provköra Thule Spring i 4 hela månader innan recension. Nog för att jag visste tidigare än så vad jag tyckte, men det går inte att förneka att det gjort att jag lärt känna Spring riktigt, riktigt bra.

Thule Spring i siffror

Spring är en fast framåtvänd sittvagn med en maxvikt på 22 kg i sittdelen. Vagnen väger 9,5 kg. Den är 59,5 cm bred över bredaste punkten, vilket är över bakhjulen. Handtaget kan höjas och sänkas, och har ett lägsta läge på 98 cm över marken. Med teleskophandtaget på maxhöjd är det cirka 108 cm högt. Tack vare sin 3D-ihopfällning så blir Thule Spring oväntat kompakt när den fälls ihop. Vagnen mäter då 76 x 45 x 32 cm. Bredden går alltså från 59,5 cm till 45 cm när Spring fälls ihop.

Med Thule Spring kan man fritt kombinera sin egen barnvagn. Chassit finns i två olika färger – alu och svart – och det finns ett brett utbud av färg på suffletter. Vagnen jag har kört har svart chassi och en sufflett i färgen Teal Melange. Suffletterna kommer även säljas separat, så man kan ändra eller uppdatera utseende på sin Spring.

Bekväm sittdel med delbar sele

Thule Spring sittdel med justerbar och delbar sele

Thule Spring är en fast framåtvänd sittvagn med tre hjul. Sittdelen är rejält vadderad i klädseln och känns mjuk och skönt att sitta i. Thule sportiga känsla tycker jag går igen i de rejält tilltagna selvadderingarna. Inte en chans att råka ut för remmar som skär in i midjan här inte. Givetvis kan selen enkelt förlängas och dras åt utifrån hur stort barnet som ska åka i vagnen är.

Selen kan delas i fem separata remmar men en mindre besvikelse är att man inte kan välja vilka delar man vill klicka i spännet. Midjeremmarna fästs rakt ned i fästet men de klickar inte i. Det som låser fast dem är när man sedan klickar i axelremmarna i fästet. Det går alltså att spänna ihop selen över både axlar och midja eller bara med axelremmarna. Man kan inte endast spänna fast barnet över midjan. Lite trist att den funktionen inte finns, då det är hyfsat vanligt att man gör så med äldre barn som man inte vill ska kasta sig ur vagnen men som inte behöver säkras över hela kroppen för en trygg barnvagnspromenad.

I sidorna på Thule Spring, lite dolt under sittdelsklädseln, finns fästen för att klicka i bygel eller snack tray. Dessa tillbehör kan köpas separat. Jag har inte testat dem så jag vet inte hur de fungerar, men de ser bra ut tycker jag. Bygeln ska enligt Thule ha swing away-funktion.

Steglöst ryggstöd fälls ned till bra viloläge

Thule Spring har ställbart ryggstöd som fälls ned till ett djupt viloläge

På baksidan av Thule Springs ryggstöd finns en klassisk klämma med remmar som löper igenom. Klämman funkar som en spärr, och öppnar man upp den så faller ryggstödet nedåt. Spring har inte fullt, plant liggläge. På bilden i mitten ovan har jag kört mitt sedvanliga ”bakom kulisserna hos en barnvagnsbloggare-knep” genom att tynga ned ryggstödet med en 1,5 liters, fylld PET-flaska. Men med ett barn i så kommer tyget sträckas och tyngas ytterligare en bit. Helt plant kan dock liggläget inte bli. Men i mina ögon är det här ett väldigt bra viloläge, fullt tillräckligt för att skapa en bekväm sovposition för barnet.

Som alltid med den här typen av lösningar för hur ryggstödet justeras så kan man fälla ned till viloläget med en hand, men det krävs två händer för att få upp ryggstödet till ett bra sittläge igen. Sittläget har en svag tillbakalutning, men jag tycker ändå att sittläget är bra. Och mina barn har inte klagat över att det ”känns som att de ska sova” när de åker Spring. Vilket de har klagat på i andra vagnar, med ett mer tillbakalutat sittläge.

Det finns bra med vädring i Spring. När ryggstödet fälls ned till viloläge så kan man rulla undan den övre delen av bakstycket. Under finns ett lager meshnät. På så sätt kan man välja om man vill få in extra frisk luft i vagnen medan barnet sover eller vilar. Det gör också sittdelen lite svalare om det är varmt ute.

Så stora barn ryms i Thule Spring

Så stora barn ryms i Thule Spring

Man ska inte låta sig luras av att ryggstödet på Thule Spring kanske ser kort ut på bild. Det övre delen göms bakom sufflettyget när suffletten är bakfälld. Ryggstödet går i själva verket hela vägen upp till sufflettens övre krant. I sittdelsklädseln finns hål för sufflettfästena, så dessa går inte att sätta högre upp. Som utrymmet är nu får min sexåring på cirka 115 cm precis plats i vagnen. Ryggstödet är långt ifrån urvuxet men sufflettkanten, men den ganska hårda solskärmen, ligger emot hjässan. Man ska dock notera att benutrymmet funkar riktigt bra även för en sexåring i Spring.

Min minsting har nu fyllt 3 år också är 95 cm lång. Hon sitter exemplariskt bra i Thule Spring. Fötter och ben ryms fint i vagnen. Och hon har gott om utrymme för huvudet, oavsett om suffletten är utfälld eller fälld bakåt. Ingen av mina två yngsta barn når upp till maxvikten om 22 kg. Jag tror att de flesta barn växer ur Spring på längden innan maxvikten blir ett problem. Men en användningstid på 5-6 år tycker jag är riktigt bra för den här typen av sittvagn.

Förlängningsbar sufflett med onödigt liten solkeps

Thule Spring  har förlängningsbar suffletten med kort, utfällbar solskärm

Thule Springs sufflett ger ett bra solskydd. Suffletten kan ställas i flertalet olika lägen. I sittläget så räcker det med att ha suffletten utfälld för att få ett bra skydd mot både sol, vind och annat väder. Har man barnet i viloläget så kommer man antagligen vilja öppna upp suffletten med dragkedjan och fälla fram förlängningen. Även fast den extra sufflettpanelen inte är så lång så innebär det faktum att suffletten tiltas framåt i en brantare vinkel att förlängningen skapar ett superbra solskydd.

Det enda jag inte begriper mig på med Thule Springs sufflett är den svarta lilla solkepsen. Varför existerar den? Dess påverkan är absolut minimal. Kanske är den rent estetiskt men det känns ändå obegripligt att man bemödar sig om att designa och montera en detalj som inte har någon egentlig funktionalitet. Skulle man förlängt solkepsen med fem centimeter, då hade den faktiskt varit praktisk också.

Gott om inbyggd vädring och tittlucka

Thule Springs sufflett har kombinerad titt- och vädringslucka

Det är inte bara i själva sittdelstyget som det finns vädring. Suffletten på Thule Spring är också utrustad med ventilation. Något som många anser är en nackdel med fast framåtvända sittvagnar eller sulkys överlag är att kontakten med barnet försämras. Därför upplevs det ofta som väldigt viktigt att det finns en tittlucka i suffletten. Jag, och många med mig, föredrar om tittluckan kombineras med ventilation. Vilket Thule alltså skapat på Springs sufflett. Det övre tyget viks framåt och blottar ett rejält stycke svart meshnät. Det gör det enkelt att se in till barnet, och gör också att man hör bättre om barnet säger något. Samtidigt släpper meshnätet in luft och gör att luften cirkulerar bättre genom sittdelen.

Punkteringsfria hjul och rymlig varukorg

Thule Spring har rymlig varukorg och rejäla, punkteringsfria hjul

Thule Spring har 8,5 tums hjul som är fyllda med skum. Det innebär att hjulen är punkteringsfria. Det yttre lagret på däcken är riktigt tåligt, här fastnar inga stenar alls. Det blir inte ens märken i däcken, trots mycket körning på grusvägar. Hjulen är ganska hårda, men är inte stumma. Framhjulet är roteratbart men kan låsas i fast läge för lite bättre framkomlighet, rekommenderat exempelvis om man ska köra i snö. Framhjulet har även fjädring, vilket gör promenaden lite mindre skumpig. Är det väldigt gropigt känns det lite stötigt, men inte så det stor. Vill man göra Thule Spring ännu mindre när vagnen fälls ihop så är det enkelt att klicka av hjulen från chassit.

Vid höger bakhjul sitter en tydligt markerad, röd fotbroms. Fotbromsen är utformad så man kan trycka nedåt med foten både när man ska lägga i och lägga ur den. Det är ett stort plus när man kör vagnen på sommaren tycker jag. Det kan nämligen vara riktigt obekvämt att trycka upp en fotbroms med foten om man bara har en sandal på sig, eller om man går barfota med vagnen.

Varukorg som rymmer allt man behöver

Varukorgen på Thule Spring är inte enorm, men den känns mycket rymlig i förhållande till vagnens storlek. En normalstor skötväska går in utan problem, och då finns det plats kvar för annan packning. Det är inga problem att handla mat med Thule Spring. Man kan antingen ställa in en matkasse hel, men mest får man in genom att packa produkter i varukorgen en och en. Jag som gillar att ha med mig mycket prylar när jag lämnat hemmet med barnen har varit helt nöjd med kapaciteten hos Springs varukorg. Enda nackdelen är att varukorgen är enklast att komma åt rakt bakifrån, och att åtkomligheten därför försämras något om man har ryggstödet nedfällt.

Ställbart teleskophandtag med inbyggt fäste

Thule Spring har ställbart teleskophandtag med inbyggt fäste för mugghållare

Thule Spring har ett teleskophandtag som kan höjas från 98 cm till 108 cm över marken. 108 cm är relativt högt, så att detta är en vagn som även fungerar för långa föräldrar stämmer definitivt. Att varukorgen sitter ganska högt och att vagnen inte har ett stag mellan bakhjulen bidrar ytterligare till att Spring funkar väl för den som är lång och/eller har långa ben.

Teleskophandtaget höjs med ett enhandsgrepp med hjälp av knappen som sitter mitt på handtaget. På höger sida av handtaget finns en handledsrem. Det är en säkerhetsrem man ska ha runt handen exempelvis när man går i backar eller på halt underlag med vagnen. På så sätt kan Thule Spring inte rulla iväg från en, även om man skulle råka tappa greppet om handtaget. På utsidan av handtagets högra sida finns en knopp, på vilken man kan fästa mugghållaren som kan köpas som ett tillbehör till Spring.

Mitt på handtaget finns två upphöjningar i hårdplast. Dessa sitter där för att skydda handtaget när Spring är ihopfälld och står i högläge på ett skrovligt eller smutsigt underlag. Ofta när en vagn är självstående ihopfälld så är det handtagets lägsta läget som gör chassit rätt balanserat. Men på Thule Spring är det faktiskt det näst lägsta läget man ska ställa handtaget i för att Spring ska kunna stå på marken hopfälld. Jag hade tyckt att det varit praktiskt om det funnits en liten markering på handtaget som visar vilket läge man ska ha när vagnen fälls.

Så fäller man ihop Thule Spring

Så fäller man ihop Thule Spring

Spring kommer med en riktigt innovativ lösning för hur vagnen fälls ihop, och jag älskar det! Det är så otroligt enkelt. Bortsett från att man behöver veta var spärren sitter, vilket döljs oväntat väl, så sker resten av fällningen intuitivt. För att fälla ihop Thule Spring så lyfter man på själva sittytan, som ett lock helt enkelt. Där under blottas ett svart handtag med två blåa spärrar. Att det finns två är för att man ska kunna fälla Spring lika enkelt oavsett om man använder höger eller vänster hand.

Fällningen är löjligt lätt. Fäll upp upp det svarta handtaget och tryck in en av de två blå spärrarna. Sedan är det bara att lyfta upp vagnen och så viker hela vagnen ihop sig. Dels på mitten, men som tidigare nämnts så har Thule Spring en 3D-fällning. Vagnen blir alltså mindre på både bredden, höjden och längden när den fälls ihop. Spring blir 76 x 45 x 32 cm stor när vagnen fälls ihop. Och med handtaget i rätt läge är den självstående. Tack vare att Spring bara väger 9,5 kg har det varit buslätt att lyfta in den i bilen och när jag fällt den för förvaring hemma i hallen blir den imponerande kompakt.

Springs körkänsla i grus, sand och terräng

Körkänsla i terräng med Thule Spring

Vill man ha en riktigt terränggående barnvagn så har Thule andra modeller i sitt barnvagnssortiment som presterar bättre än vad Spring gör. Stora lufthjul är så gott som alltid att föredra i både snö, sand och grus. Spring blir lite hoppig på sådana underlag. Men jag har hittills inte varit med om att den kört fast sig, så framkomligheten är faktiskt riktigt bra. Vintern 2019/2020 bjöd dessvärre knappast på någon snö i Stockholm där jag bor. Så jag kan tyvärr inte bjuda på några bilder från körning i vinterterräng. Min gissning är dock att några centimeter snö inte blir ett bekymmer för Spring.

Jag har däremot haft med mig Thule Spring till Gotland, där vagnen fick utstå ganska tuffa underlag med traktorstigar, kalksten och sandstränder. Spring är en vagn man kan ta riktiga långpromenader med utan att tröttna. Rullet är bra och vagnen är väldigt lättstyrd. Även om den inte har något riktigt gung så känns den inte hård att köra. Som sagt, lite hoppig på grövre grusväg är den främsta invändningen.

Thule Springs som stadsvagn

Körkänsla i stan och omdöme av Thule Spring

Att ha med sig Thule Spring på uflykter i storstäder eller såklart i vilken stadsmiljö som helst är också en trevlig upplevelse. Spring är ju under 60 cm bred, så man kommer med marginal fram överallt. Även i små butiker känns Spring smidig att manövrera. Vagnen är väldigt lättsvängd och kan enkelt styra med en hand på handtaget. Den är också ganska kort i längden. Med handtaget i lägsta läget mäter Thule Spring precis under 90 cm. Den känns alltså ganska kort både på bussen, tunnelbanan och i små hissar.

En trehjuling jämfört med en annan

När jag förevisades Spring på Kind + Jugend-mässan så gjordes det ingen hemlighet av att Thule kikat mycket på Baby Jogger City Mini GT, som nu finns som uppdaterade City Mini GT 2. Efter att ha testat Thule Spring kan jag hålla med om att dessa två trehjulingar konkurrerar om samma familjer. GT vinner i det avseende att sittdelen är rymligare, framför allt funkar City Mini GT väldigt länge på längden.

Men Spring vinner stort i storlek, framför allt när vagnen fälls ihop. Jämfört man specifikt City Mini GT 2 med Thule Spring så är GT 2 65 cm bred i alla lägen, och Spring är 59,6 cm bred uppfälld och 45 cm bred ihopfälld. Det är en skillnad på två decimeter när vagnen ska packas in i bilen eller fällas i hallen. Och 20 centimeter gör stor skillnad. Jag skulle inte säga rakt av att den ena är bättre än den andra. Men Thule Spring har en stark aura av smidighet över sig, och det är något jag verkligen kommit att gilla.

Mitt omdöme av Thule Spring

Spring blir försvinnande kompakt när den förvaras och den känns aldrig jobbig att fälla ut, aldrig jobbig att rulla, aldrig jobba att sätta barnet i. Har man ett mindre barn kommer man kanske sakna ställbart fotstöd, och kanske vilja ha fullt liggläge (även om jag personligen inte skulle saknat det senare ens om jag körde en ettåring i vagnen). Men bortsett från det är jag så otroligt nöjd med Thule Spring. En i sanning bra allround vagnen man kan rulla i många lägen, under många år.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Thule Spring hos: Babyland
Se pris för Thule Spring hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Ewa 6 juni, 2020 - 06:12

Om man vill ha en vagn som man även kan promenera i skogen med. Är gt2 bäst då? Vill ha en smidig vagn som är lätt att packa i och ur bilen nu med foglossning så jag kan åka till planare vägar än mina backar hemma. Då gärna skogen. En vagn där min 2,5 åring får plats med sina 95cm.

Reply
Anna 7 juni, 2020 - 20:43

Hej Ewa!
GT 2 funkar helt okej i skogen, ska du verkligen ha en terränggående vagn så är City Elite bättre. Men den är också större och tyngre.
Ett alternativ kan ju annars vara Mountain Buggy Urban Jungle Single? Den är lite bortglömd numera, men rymlig och med sina lufthjul riktigt bra i terräng!
/Anna

Reply
Sanna 20 juni, 2020 - 22:34

Har nyligen köpt en Thule. Körde den 1 km.. på inte så nylagd asfalt.. skaka så mycket så mina handleder börja värka.. något du har märkt?

Reply
Anna 22 juni, 2020 - 10:22

Hej Sanna!
Den har inte så mycket fjädring, det är det jag beskriver som att den blir hoppig på ojämnt underlag. Den tar sig fram dock så den fixar terräng tycker jag, men den är ju mer för släta underlag ändå.
/Anna

Reply
Caroline 24 juli, 2020 - 16:16

Hej Anna, tack för så bra recension!
Vi funderar på denna vagn till vår blivande 3 åring. Mest som extra vagn till typ förskolan. Vi gillar modellen mycket med tre stora hjul samt att den ser ganska smidig och inte för stor ut. Min man är sugen på en löparvagn men vill inte enbart ha det i det ändamålet.
Vi har tittat på Babyjoggers olika vagnar/sulkys också.
Har du några tips på andra likvärdiga vagnar/sulkys?
Gärna med tre större svängbara hjul, smidig men ändå tillräcklig för en 3-4 åring.
Tack för en kanonblogg!

Reply
Anna 7 september, 2020 - 15:33

Hej Caroline!
Kul med någon som gillar Spring! Den har inte fått så mycket uppmärksamhet, vilket jag tycker är synd för jag klickade verkligen med den.
Med det sagt, utöver Baby Joggers trehjulingar så skulle jag också tipsa om att kolla på Mountain Buggy Urban Jungle, och kanske på Britax B-Motion 3 Plus?
/Anna

Reply
Emma 8 oktober, 2020 - 09:35

Hej Anna!

Hur upplever du skillnaden i fjädring mellan den här vagnen och Cybex Balios (eller Talos)? Och vad är de största skillnaderna mellan tre- och fyrhjuling?

Jag står och väljer mellan Thule Spring och Cybex Talos (som kommit i butik nu – väntar spänt på din recension!) som extravagn till min tjej på dryga två år. Vi har en Emmaljunga Edge Outdoor som är jättebra, förutom att den tar upp hela bagageutrymmet i bilen. Så behöver en vagn som tar mindre plats i bilen, är tillräckligt robust för att klara en skogspromenad men ändå tillräckligt smidig för att klara en tur på stan (höga krav, jag vet …!). Hoppas du har tid att svara.

Mvh Emma

Reply
Anna 16 oktober, 2020 - 14:48

Hej Emma!
Thule Spring har inte särskilt mycket gung alls i sin körkänsla. Det är märkligt det där. För medan vissa vagnar då känns otroligt stela så finns det andra som jag ändå tycker är härliga att köra. Bugaboo Donkey har exempelvis aldrig haft någon märkbar fjädring men jag har aldrig upplevt den som hård eller stötig. Spring kan bli lite guppig på grusväg men jag tycker ändå den är bra att köra. Men ja, Talos har absolut mer fjädring och det märker man!

Största skillnaden mellan 3 och 4 hjul är balansen. På plan mark behöver man inte tänka på det alls, men man får köra lite annorlunda uppför kanterna, köra rakt på och inte snedda för brant. Det lär man sig snabbt!
/Anna

Reply
Marika 18 januari, 2021 - 16:42

En lite udda fråga. Får en BJ city tour 2 plats i varukorgen?

Reply
Anna 18 januari, 2021 - 16:49

Hej Marika!
Nej det kommer inte gå, du får inte liksom in den under vagnen. En Gb Pockit skulle kanske gå. Men samtidigt – varukorgen är av tyg och packar men för stort är jag rätt att den kan gå sönder eller att den kan bukta ut så hjulen slits mot varukorgen.
/Anna

Reply
Marika 30 januari, 2021 - 08:44

Har du tips på en ståbräda till Springen?

Reply
Anna 2 februari, 2021 - 12:35

Hej Marika!
Jag har faktiskt för ungefär två månader sedan köpt Thules egen ståbräda, med adapter för Spring så funkar den på Thule Spring.

Fördelar: Min sjuåring får plats på ståbrädan innan för handtaget (om det är i högsta läget), vilket gör att jag & min man kan gå nästan normalt bakom vagnen. En STOR fördel tycker jag. Gillar också att ståbrädan är väldigt enkel att hänga upp när det inte används. Supelätt att montera.

Nackdelar: Man måste ta av ståbrädan + adaptern för att kunna fälla ihop vagnen. Detta är dock inte svårt, jag lossar adaptern med ståbrädan kvar på och det tar mindre än 5 sekunder. Ståbrädan är rätt skramlig tyvärr, så det låter en del när man använder den.

Överlag är jag mycket nöjd, så i nuläget rekommenderar jag denna lösning för Thule Spring om man ska köra vagnen med ståbräda!
/Anna

Reply
Linnea 2 april, 2021 - 07:57

Har du testat någon sommardyna i Spring? På bilderna ser det ut som att midjebälte sitter tätt i ryggen så jag funderar på om aeromoov blir svår.
Några andra tips på tillbehör som är ”nödvändiga”? 😉

Har precis beställt en Thule, använde din länk ovan till babyland så hoppas du får pengar. Har haft stor nytta av dina recensioner nu när vi letat efter en mindre vagn och för två år sedan då vi landade i att köpa en begagnad Viking. (Som sonen vägrade sova i, men som sittvagn gick det bra) Så tusen tack för det 🙂

Ska bli spännande att se hur vi trivs med Spring, tittade även på GT2 (lite för bred), joolz hub + (väldigt skön men dubbelt så dyr) och Britax agile-r (för högt handtag för mig)

Reply
Anna 13 april, 2021 - 12:09

Hej Linnea!
Nej jag har inte testat någon, men jag skulle kunna testa de jag har hemma. Spontant tror jag att Bugaboos breezydyna skulle funka väldigt smidigt ihop med Springs sele, och jag tror inte den blir för bred i ryggen heller. Annars kanske en AeroMoov, jag kan försöka testa den jag har hemma och se om den är smal nog att man kan dra selen runt – men ofta tycker jag att det är en rätt klumpig lösning tyvärr…
/Anna

Reply
Linnea 13 april, 2021 - 16:46

Tack för svar. Du får gärna testa.
Såg dock att Thule själva kommer med en sommardyna framöver och likaså en fotplatta/benstöd som ser ut att fungera som på babyjogger city mini GT2. Dock har jag inte saknat det till vår 1.5åring nu under första veckan.

Måste säg att deras eget regnskydd satt väldigt bra och en bra mix av klarplast och”tyg”

Reply
Matilda 7 april, 2021 - 18:45

Hej Anna!
Vi har i dagsläget en Thule Sleek som jag älskar, men är inne på att även skaffa en sulky som ska få finnas i bilen mestadels och då användas vid utflykter eller om man tar bilen och åker och handlar. Har en dotter på snart ett år och funderar på om jag istället borde leta efter en sulky som man även kan ha bakåtvänd? Men jag tycker denna verkar super, är bara fundersam på just att den inte går att ha henne sittandes mot mig.

Tacksam för svar! 😀
Älskar förövrigt alla dina utförliga recensioner!

Reply
Anna 13 april, 2021 - 12:01

Hej Matilda!
Jag älskar ju Thule Spring, men trots att min yngsta är fyra år nu så kan jag ändå ibland sakna att ha henne mot mig. Hör mycket sämre vad hon pratar om när hon är vänd framåt och jag ser heller inte vad hon tittar på. Så jag skulle tänkt som du med en ettåring, och valt en vändbar sittvagn för närmsta året eller två. Jag har en del tips på smidiga vändbara sittvagnar här: https://ombarnvagnar.com/2019/11/topplista-11-sma-vandbara-sittvagnar/
/Anna

Reply
Lisa 11 maj, 2021 - 20:49

Hej Anna!
Vilken skulle du rekommendera av Spring eller Cybex Eezy S Twist 2? Blir inte klok. Efterfrågar mest ergonomisk sittdel, bra liggläge vid vila samt bra med plats för varukorg. Har en rätt lång 1-åring på 76 cm som kör Uppababy Cruz 2 idag.

Kollar också på Baby Jogger City Tour 2 och Babyzen yoyo 6+…. Gahhhh…. Hjälp mig resonera!

/ Lisa

Reply
Anna 22 maj, 2021 - 20:23

Hej Lisa!
Oj! Det är lite som att jämföra ett äpple med en typ…. tennisboll. Två extremt olika vagnar! Eezy S Twist kan funka som resevagn, men mycket tveksamt om den går som handbagage. Upplevde att reglerna för vagn som handbagage blev mycket mer strikta i slutet av 2019. Vad som hänt under pandemin är svårt att säga. Men är det ett krav så är ingen av de vagnarna ett alternativ skulle jag säga. Och ingen av dem har heller ergonomisk sittdel, något som är extremt ovanligt på resevagnar. Enda jag kan komma på just nu som har det är Quinny Zapp Flex Plus! Den går inte heller som handbagage dock!
/Anna

Reply
Lisa 11 maj, 2021 - 20:50

Tillägg: vill väldigt gärna kunna resa med vagnen/ha den som handbagage. Är det någon som har det + bra liggläge?
/ Lisa

Reply
Hampus Olander 22 april, 2022 - 21:39

Hej

Jag har en spring och är otroligt nöjd med den. Redan hunnit många många mil och då har vi bara haft den i ca 3 månader.

Något som irriterar mig något enormt är de ljus insläpp som blir mellan ramen och suffletten. De GT jag kollar på ser det ut som suffletten sitter fast i ramen men de gör det ju tyvärr inte på Thules

Reply
Anna 3 maj, 2022 - 15:55

Hej Hampus, jag var faktiskt tvungen att gå och kolla på Thule Spring för jag kände inte alls igen det du skriver om ljusinsläpp. Suffletten sitter ju inte fast i chassit på sidorna men på det exemplar jag har så blir det knappt någon glipa alls där, och jag har aldrig tänkt på detta tidigare heller så jag skulle gissa att det inte någonsin varit ett problem för mig/mitt barn. Om det kommer in väldigt mycket ljus där kanske något blivit böjt eller sitter snett?
/Anna

Reply
Johanna G 25 mars, 2023 - 07:46

Hej! Tack än en gång för denna blogg! 🙂 Vilken av BJ city mini Gt 2 och Thule spring har bäst körkänsla? Och hur stor är skillnaden i snö/ terräng?
Lutar åt Thule här med tanke på storlek/smidighet. Men vill att den ska klara snö/terräng bättre än Joolz hub + utan att för den skull behöva klara större mängder snö! Bor trots allt i Göteborg! 🙂

Reply
Anna 30 mars, 2023 - 17:56

Hej Johanna!
Jag tycker Thule Spring har bättre körkänsla, för att den känns smidigare och mer lättrullad. Men GT 2 fixar lite mer terräng och har mer fjädring, iaf i teorin. I praktiken tycker jag inte skillnaden är enorm på den punkten. Men om du bor i Göteborg borde Spring räcka fint vad gäller snö iaf!
/Anna

Reply
Sandra Bergmark 8 april, 2023 - 14:29

Hej Anna!
Vilken lycka att packa upp sin sprillans Thule Spring! Finns det något bättre än att packa upp en ny barnvagn? (Min man håller nog inte med hehe) Men jag undrar om det inte finns ställbart fotstöd till Thule Spring? Har verkligen för mig det, men kan såklart blanda ihop, vi testade rätt många i affären 🙂
Tack för en fantastisk blogg?
GLAD PÅSK ☺️

Reply
Anna 8 april, 2023 - 16:48

Hej Sandra!
Haha, du frågar ju mig, självklart tycker jag att det är bästa känslan! Och jo, det finns ställbart fotstöd till Spring men det ingår inte med vagnen utan måste köpas till separat tyvärr: https://www.thule.com/sv-se/strollers/strollers-accessories/thule-spring-leg-rest-_-11300412

Glad påsk!
/Anna

Reply
Sandra 9 april, 2023 - 08:22

Visste att du skulle hålla med tusen tack för svaret! Då mindes jag rätt iallfall och fattar hur det hänger ihop. Blir nog ett köp ☺️

Reply

Lämna en kommentar