Quinny Hubb

av Anna
Quinny Hubb recension

Recension av Quinny Hubb

Inköp: Ordinarie pris för Hubb är cirka 9000 kr för en Mono med en sittdel, 12000 för en Duo med sitt- och liggdel. Denna vagn är ett recensionsex från Quinny.
Tillbehör: Adapter för liggdel och babyskydd samt regnskydd ingår. Syskonsittdel, shoppingkorg och Hop On Board köps till separat.
Typ av vagn: Duovagn, syskonvagn.

När en någon frågar mig hur lång tid det tar att skriva en recension av en barnvagn, så svarar jag alltid att det beror på hur mycket vagnen måste köras. En del vagnar är enklare i sitt upplägg. En liten resevagn har generellt färre funktioner än en komplett duovagn. Därför behöver resevagnar eller mindre sittvagnar ofta färre körtid innan man kan bilda sig en uppfattning av dem. Men vanligtvis vill jag köra en vagn i minst 1, inte sällan 3 månader innan jag uttalar mig om den.

Sen varierar det ändå hur mycket jag faktiskt kör varje vagn. Men en sak kan jag säga – Quinny Hubb har rullat riktigt mycket. Nästan så jag önskar att det fanns en inbyggd kilometermätare i chassit. När jag skulle sammanställa mitt material inför själva recensionsskrivandet hade jag tagit fler än 300 foton på Hubb. Det har varit ett svettigt jobb att banta ned både text och bild och trots att jag gjorde mitt bästa så är detta – minst sagt – en mastodontrecension.

Quinny Hubb i siffror

Hubb (ej att förväxlas med Joolz Hub) är en ombyggbar barnvagn som kan vara både singelvagn, syskonvagn och tvillingvagn. Maxvikten per sittdel är 15 kg, liggdelen tar 9 kg. I varukorgen får man packa 10 kg och med tillbehöret Quinny XXL Shopping Basket kan man få med ytterligare 10 kg packning. Vagnen väger 13,5 kg med sittdelen på. Det är ganska normaltungt för en duovagn, jag tycker dock att den känns relativt lätt.

Quinny Hubb är 57 cm bred. Standardbredden för en duovagn brukar vara cirka 60 cm, så detta är något smalare. När chassit fälls ihop så mäter det 95 x 57 x 34 cm. Behåller man sittdelen på så blir Hubb betydligt högre ihopfälld.

Jag har testat Quinny Hubb endast med sittdel på. Ska man använda vagnen med en bebis så måste man köpa till Hubbs liggdel. Jag har tidigare även recenserat Quinny Zapp Flex Plus, Quinny Zapp Xtra 2.0 samt Quinny Yezz.

Quinny Hubb chassi fästen

Ett chassi med hela fem fästpunkter

Den som köper en Quinny Hubb gör bäst i att spara instruktionsboken. Det tar nämligen lite tid att lära sig alla fästen, hur delarna kan kombineras och hur allt kan placeras ut på chassit. Det är dessutom inte heller alla kombinationer som är fysiskt möjliga som faktiskt är godkända. På chassit finns hela 5 par med fästpunkter. Quinny har numrerat dem enligt siffrorna i bilden ovan. 5 är närmast den som kör vagnen, 1 är längst fram på chassit.

När Hubb levereras så är alla fästpunkter igenpluggade. Tanken är nog att man ska ha dem så och endast ta bort de pluggar vars fästen behövs just då. Pluggarna lossas genom att man trycker upp dem underifrån. Det finns en förvaringsficka i varukorgen som kan användas för att ha pluggarna i. Det är för mig alldeles för mycket jobb och för stor risk att pluggarna tappas bort. Jag tog således bort alla vars fästen jag visste att jag regelbundet skulle använda.

Quinny Hubb fäste 1 och fäste 5

Fäst sittdelen ordentligt i chassit

När man ska klicka i sitt- eller liggdelen på Quinny Hubb så gäller det att se till att man gjort rätt. I fästena 2, 3 och 4 så hör man ett klick direkt man för in sittdelen i fästena. Sittdelen är fortfarande lite rörlig, men lyfter man den och chassit följer så vet man att den sitter fast ordentligt.

För fäste 1 och 5 så gäller att man måste trycka in sittdelen ett extra steg. Detta åstadkommer man genom att pressa ned spärren på sidan av sittdelens infästning. Sen trycker man sittdelen hela vägen in tills knappen ligger mot chassit. Då är sittdelen korrekt fäst i chassits främsta och bakersta fäste.

Det man ska känna till om fäste 1 och fäste 5 är att sittdelen inte har samma egenskaper i dessa positioner. I fäste 2, 3 och 4 kan sittdelen vinklas i flera olika lägen, ned till liggläge. Detta är inte fysiskt möjligt när sittdelen är fäst i läge 1 eller läge 5.

Quinny Hubb sittdel

Quinny Hubb med sittdelen på

Hubb har en vändbar, ergonomisk sittdel med ställbart fotstöd. Att sittdelen är ergonomisk betyder att den är skålad, även i liggläge. Sittdelen har en fempunktssele, men är tyvärr inte av sorten som enkelt delas i fem remmar vid knäppningen. Dock är dock ganska snabbt och enkelt gjort att pilla ut fästena för axelremmarna ur sittdelstyget. Detta gör man för att höja selens fästning i sittdelen allt eftersom att barnet växer. Men det är också praktiskt om man vill sätta en åkpåse eller sittdyna i sittdelen och vill kunna trä igenom selen.

Axelvaddarna på selen är i gummi och inte så mysig. De är däremot rejäla och glider inte en millimeter. Så de får högsta betyg för sin förmåga att hålla selen rätt runt barnet. Hade ändå gärna sett att de haft ett lite mjukare överdrag. Selen i sig är åt det trängre hållet. Med en 2-åring med vinteroverall i vagnen så får man maxa selremmarna för att kunna knäppa selen.

Sittdelens tyg går att ta av för att tvättas i maskin. Längst ned i fotstödet finns en gummerad yta som bättre ska stå emot det slitage som kan uppstå när barnet stöder sina fötter mot det.

Utrymme för barnet i Quinny Hubbs sittdel

På bredden finns det gott om sitturymme i Hubbs sittdel. Även ryggstödet är hyfsat rymligt, med gott om luft under suffletten för min tvååring som är strax under 90 cm lång. Hon sitter fortfarande bra i vagnen. Men jag anar att fotstöd kommer kännas för kort ungefär vid 3 års ålder eller strax innan. Det stämmer ganska bra med vagnens maxvikt om 15 kg. Visserligen är 15 kg standardmaxvikten, men idag finns det ett så pass brett utbud av vagnar med högre maxvikt att 15 kg börjar kännas lite snålt.

Quinny Hubb positioner bakåtvänd och framåtvänd

Framåtvänd och bakåtvänd – så får man fästa sittdelen

För att vagnen ska kunna köras säkert så finns det två godkända lägen för hur sittdelen får fästas när den är framåtvänd, samt två lägen för när den är bakåtvänd. Vill man köra Quinny Hubb med sittdelen vänd framåt så får sittdelen fästas i läge 2 – långt fram på chassit – samt i läge 3 – mitt på vagnen. Det gör vagnen välbalanserad.

Vill man istället ha sitt barn vänt mot sig så gäller samma positioner fast omvänt. Man får då fästa sittdelen i mittläge – fäste 3 – samt i läge 4, långt bak på chassit.

Quinny Hubb sufflett vädring

Förlängningsbar sufflett med vädringslucka

Suffletten på Quinny Hubb är gjort i ett ganska tunt och följsamt material. Det är något benäget att dra åt sig smuts, åtminstone denna vackra ljusblå nyans som kallas Frost. Är man relativt snabbt fram med våtservetten så är det dock inget problem. Suffletten är smidig att vinkla ut och in, och kan ställas i många olika lägen.

Mitt på suffletten finns en dragkedja, öppnar man den så kan man förlänga med ytterligare en panel. Det är bra, för utan förlängningen vore suffletten alldeles för kort. Som det är nu så funkar Hubbs sufflett bra, även i liggläget. Men det hindrar mig inte från att skriva vad jag så ofta behöver skriva i en recension – suffletten hade gärna kunnat få vara längre.

Möjligheten att släppa in mer luft till barnet i sittdelen kan man dock inte klaga på. Hela bakre stycket av suffletten är i dubbla lager tyg. Det yttersta sufflettyget kan vikas undan framåt, och blottar då ett lager med meshnät. Det gör att luft kan passera genom sittdelen, under suffletten. En varm sommardag gör den här typen av ventilation stor skillnad för hur varmt och svettigt det blir i sittdelen.

Quinny Hubb liggläge och sittläge

Upprätt sittläge och fullt liggläge på Hubbs sittdel

Quinny Hubbs sittdel kan med ett enhandsgrepp vinklas i ovanligt många lägena. De flera olika vilolägen gör det enkelt att hitta en vinkel som passar ens eget barn bra. Sittläget är upprätt och Hubb har ett fullt liggläge. Ramen blir alltså helt vågrätt. Men som jag skrev ovan så har Hubb en ergonomisk sittdel, så liggläget är förstås inte helt plant utan skålat.

Quinny Hubb fotstöd

Fästen och spärrar för ryggstöd och fotstöd

För att vinkla sittdelen ned till liggläge så drar man ut spärren som sitter på högst upp på baksidan av ryggstödet. Spärren är inte det minsta trög ens vid första användningen. Detta gör man alltså lätt och enkelt med bara en hand, även när ett barn sitter i sittdelen.

Fotstödet kan vinklas i olika lägen genom att man trycker in de två knapparna på sidan av fotstödet. Det kan vinklas både nedåt samt rakt ut, för att förlänga liggläget eller göra en djupare sittyta.

Quinny Hubb handtag

Lika snyggt som smart handtag

Det är både snyggt och roligt hur handtaget är designat. Färgen på Hubb Frost är samma frostblå på handtagets läderimitation som på suffletten (1). Handtaget är bekvämt att hålla i och personligen tycker jag att de cirkulära perforeringarna är väldigt fina. Dessutom är handtaget på Quinny Hubb snäppet smartare än vad jag själv är. För att justera det i höjd så ska man pressa in spärren på handtagets backsida samt trycka in knappen på ovansidan (2).

Handtaget är designat så att det faktiskt finns två tryckpunkter. Och jag hade väl slarvläst instruktionen så jag trodde att man behövde trycka in båda för att det skulle funka. Sjukt opraktiskt, var mitt initial intryck. Men sen insåg jag snabbt att det räcker att trycka in bara en knappen. Och att det finns två knappar är för att handtaget ska funka lika enkelt oavsett om man använder höger eller vänster hand. Genialiskt bra, tycker jag därför nu om denna lösning!

Det kunde dock finnas lite mer spridning mellan höjdlägena. Quinny Hubbs högsta läge för handtaget (3) är inte alls långt ifrån det lägsta (4). Det går också att trycka in handtaget hela vägen in mot chassit (5). Det är superpraktiskt när vagnen står i hallen eller om man åker buss eller tunnelbana med den. Att göra det innebär dock att man påbörjat ihopfällningen av vagnen, så detta läge ska man inte använda med ett barn i sittdelen.

Quinny Hubb hjul bygel

Punkteringsfria hjul samt smart broms och bygel

Quinny Hubb har stora, rejäla hjul med gummerade yta med lite grepp i. Plasten som skymtar mellan bakhjulets ekrar är ett skydd man fäster på om man ska använda Hubb som syskonvagn. Det är för att förhindra att barnet som sitter längst bak ska kunna få in fingrar eller en hel hand i bakhjulet.

Framhjulen på Hubb är av samma material som bakhjulen, men snäppet mindre. Det fastnar inget grus i dessa hjul och de känns verkligen rejäla. Framhjulen är snurrbara men kan låsas i fast läge, praktiskt i snömodd eller djupare grus.

Den nedre raden bilder föreställer sittdelens fäste, med knappen för att lossa sittdelen från chassit och Quinny snygga Q på sidan av fästet. Precis ovanför fäster bygeln in i sittdelen. Hubb har en swing away-bygel med en knapp som är mycket enkelt att trycka in. Bygeln kan öppnas i båda sidorna och svängas åt sidan när man sätter i eller tar ur barnet. Den kan också tas loss helt.

Bromsen på Quinny Hubb sitter vid höger bakhjul och är markerad med röda linjer. Det är en så kallad ball point-broms. Man trycker in den en gång för att låsa vagnen. Och sen trycker man in den på samma sätt en gång till när det åter är dags att börja rulla. Man behöver alltså aldrig pressa uppåt med foten för att lägga ur bromsen.

Quinny Hubb varukorg

Gigantisk varukorg med smart bra att ha-fack

Hubbs varukorg är enorm. Ja den är så stor! 10 kg kan den packas med. Jag brukar sällan eller aldrig respektera vad en varukorg tål och även denna känns mer rejäl än vad som anges. Varukorgen är enkel att komma åt från alla håll. Hur enkel beror förstås lite på i vilket fäste man har satt sittdelen.

Framtill på varukorgen finns en kant, så att grejerna inte ska kunna glida ut. Även längst bak i varukorgen finns en kant, men den är dubbel och fungerar därför som ett förvaringsfack. Facket är djupare än det ser ut och perfekt för alla ens bra att ha-grejer. Jag har barnens vantar, barnvagnslåset, näsdukar – allt sånt jag snabbt vill kunna få fram – i förvaringsfacket.

Enda nackdelen med Quinny Hubbs varukorg är att det är svårt att ha kvar saker i den när vagnen fälls ihop. Det mesta faller helt enkelt ur när chassit plattas till. I alla andra lägen är den fenomenalt bra. Man kan få ned både en och två matkassar som de är. Och på museum så får man in hela familjens ytterkläder i varukorgen.

Quinny Hubb adapters

Medföljande adapters för liggdel och babyskydd

När man köper en Quinny Hubb så ingår en uppsättning adaptrar med vagnen, utöver ett regnskydd för sittdelen. På den stora bilden ovan syns adaptrarna man fäster liggdelen i. Adaptrarna kräver att man trycker till dem med lite extra kraft för att de ska klicka i chassit ordentligt.

Bilden överst till höger visar hur man kan fästa ett babyskydd på vagnen om man ska köra den med bara ett barn. Man sätter då ett par adaptrar i liggdels-adaptrarna. Babyskyddet hamnar på så sätt högt upp, närmre föräldern. Ska man istället ha ett babyskydd på chassit ihop med en sittdel med ett äldre syskon, då fäster man babyskyddet baktill i fäste 5 närmast den som kör. Dessa adaptrar syns på bilden nederst till höger i collaget ovan.

Quinny Hubb XXL shopping basket

Quinny XXL Shopping Basket – extra varukorg till Hubb

Skulle man känna att man inte har nog med förvaringsutrymme i Hubbs varukorg så kan man köpa tillbehöret XXL Shopping Basket. Den extra shoppingkorg kan placeras både framtill och baktill på chassit. Den undre delen utgörs av hårdplast. Upptill består korgen av grovt nät. Öppningen kan regleras med en dragsko. Och inuti XXL Shopping Basket finns en liten neccessär med dragkedja, som man kan ha värdesaker i exempelvis. Förutom de 10 kg man får ha i varukorgen så kan man packa 10 kg till i denna separata shoppingväska.

Quinny Hubb XXL shopping basket anvandning

Mindre praktiskt vid användning i vardagen

Kör man mycket barnvagn, som jag gör, så är man benägen att tänka att de enda som vet mer om barnvagnar än man själv gör måste vara tillverkarna. Men ibland tvivlar jag på det. Kombinationen Quinny Hubb med XXL Shopping Basket kan aldrig ha testats utomhus, under faktiskt omständigheter. Jag måste dessvärre klassa hela grejen som en ”gör om, gör rätt”.

Shoppingkorgen kan inte klickas i chassit, utan placeras bara i fästena. Detta innebär dels att den kan falla av om ett äldre syskon lutar sig mot den eller kanske till och med om man tippar vagnen för att ta sig över en brantare kant. Jag förstår att korgen ska vara lätt att lyfta loss från vagnen. Att man bara ska kunna ta tag i handtagen och gå iväg. Och jag hade kunnat köpa det om det inte vore för skramlet.

För tight öppning och högt skrammel

Shoppingkorgens hårda plastbotten skramlar hårt mot metallchassit vid varje ojämnhet i underlaget. Rullar man inomhus, som i ett köpcentrum, så är det inget problem. Men är man ute och går över kanter, promenerar på en grusig väg eller kör längs med en isig trottoar – då låter hård plast mot metall så mycket, så högt. Mitt barn kunde inte somna förrän jag lossade shoppingkorgen och la den direkt i varukorgen.

Ovanpå det är öppningen till shoppingkorgen dessutom för trång för att jag ska kunna få i allt jag vill ha däri. Och man kan inte fälla ned sittdelen till liggläge heller. Det är väldigt sällan jag säger tvärt nej till ett barnvagnstillbehör men jag ser tyvärr ingen som helst poäng med denna shoppingkorg så som den är konstruerad idag.

Quinny Hubb syskonvagn två sittdelar

Quinny Hubb som syskonvagn med två sittdelar

Som syskonvagn var Hubb 15 kg per sittdel, samt fortfarande 10 kg i varukorgen. Syskonsätet till Hubb är mycket snarlik det vanliga sittdelen. På mina bilder ser man skillnad på dem genom att titta på bygeln. Huvudsätet har bygel i frostblå läderimitation, medan syskonsätet har svart bygel. Fästena är dock likdana, suffletterna är likadana, bygeln funkar likadant.

Den enda skillnaden jag kan konstatera är att syskonsittdelen har ett något kortare fotstöd. Det handlar om kanske 2 cm i skillnad. Så marginellt att jag är osäker på om det är avsiktligt? Men mäter man så är det tydligt att syskonsätet är en aning, aning mindre.

Det finns enligt instruktionsboken endast två godkända kombination för hur man kör Quinny Hubb med två sittdelar på chassit. Jag har försökt testa andra alternativ också. Att ha båda sittdelarna vända mot sig går inte. Men det går att ha en framåtvänd sittdel i fäste 2 samt en bakåtvänd sittdel i fäste 5 (1). Det man vinner på detta är att åtminstone den främre sittdelen kan vinklas och att en vagn kan bli mindre svårstyd ju mer centrerade tyngdpunkterna är.

Två godkända syskonvagnskombinationer

De två av Quinny godkända kombinationerna är följande:

  • Bild 2 – En framåtvänd sittdel i fäste 1 samt en bakåtvänd sittdel i fäste 5. Det går då inte att fälla ned till liggläge när sittdelarna är fästa i dessa två positioner.
  • Bild 3 – En framåtvänd sittdel i fäste 1 och en framåtvänd sittdel i fäste 4. Den bakre sittdelen är då något upphöjd, och kan även vinklas bakåt.

Jag är betydligt mer imponerad av Hubb som singelvagn som syskonvagn. Men syskonvagnskombinationerna som finns fungerar i alla fall okej. Och som en lösning för enstaka tillfällen så är det full tillräckligt, speciellt med tanke på hur smidig Hubb ändå är som singelvagn.

Quinny Hubb Hop On Board Bamboo

Quinny Hubb med Hop On Board Bamboo syskonsäte

Åh, syskonsäten är min nya favoritgrej. Antagligen för att de träffar mina behov så mitt i prick. Har man 2,5 km enkel väg till förskolan och på väg till jobbet på morgonen kanske varken har lust eller tid för tjat så är det så himla perfekt att kunna erbjuda en enkel sittplats när storasyskonets energi tar slut. Första gången jag träffade på ett bra syskonsäte var på Baby Jogger City Select Lux (en vagn som i viss mån påminner om Hubb) med vagnens Jump Seat. Och nu finns alltså ännu en bra kandidat i Quinny Hop On Board Bamboo.

Syskonsätet klickas fast på chassit precis som en sittdel, med samma slags fästen. Brädan får endast fästas i fäste 4 och syskonet ska sitta bakåtvänd på brädan. Brädan har bekväma bärhandtaget och går givetvis ned i varukorgen. Hop On Board är godkänd för hela 25 kg.

För att skapa maximalt med utrymme för sittplattan så rekommenderar Quinny att man fäster sittdelen i fäste 1. Jag tycker som sagt att vagnen blir mer svårstyrd med så mycket vikt så långt fram. Jag har därför enbart kört Hubb med syskonbrädan i fäste 4 och sittdelen i fäste 2. Det har funkat bra för mina barn.

Quinny Hubb Hop On Board utrymme barn

Så funkar Hop On Board med en tvååring

Vi kan börja med tvååringen. Och jag skulle rakt av inte rekommendera detta som en primär lösning för en tvååring. Det Hubbs Hop On Board inte har, som andra syskonbrädor jag har testat har haft, är en sele. Det finns således ingenting som håller barnet på plats. Och en sele är inte viktig bara för att hindra ett litet barn från att spontant springa iväg. Det håller också kvar barnet exempelvis om man råkar köra in i en kant eller om man måste stanna plötsligt.

Min tvååring på cirka 87 cm sitter väldigt bra på Hop On Board och kan följa instruktionen om att hålla i sig. Men snabbt blir hon disträ och ska kolla åt sidan och så faller hon av brädan medan vi går. Det kan funka om man går i maklig takt till lekparken men jag skulle inte känna mig trygg med lösning i trafiken. Min tvååring kan man inte lita på att hon hela tiden kan sitta still och hålla i sig ordentligt.

Hop On Board – supersmidig med en femåring

Med en femåring däremot, då funkar det bättre! Även han har någon gång flugit framåt mot mina ben när jag plötsligt tvärstannade då framhjulen fastnade mot ett isblock. Men hann förstår att han måste sitta centrerat och alltid hålla i sig. Chassits bakre kant funkar bra som fotstöd för honom. Han är cirka 105 cm lång men ryms på alla sätt och vis på Quinny Hop On Board.

Quinny Hubb Hop On Board användning

Hop On Board i vardagen

Jag trodde att jag främst skulle rulla Hubb som singelvagn, och visserligen har det ofta endast varit ett barn som åkt i vagnen. Men jag har nästan alltid haft Hop On Board-brädan med, just för att det är så galet smidigt att den alltid finns till hands. En tidig torsdagsmorgon med rikligt med djup snömödd på gatorna kunde min femåring åka vagn sista biten till förskolan (1) och jag behövde inte komma försent till jobbet. Sittbrädan stjäl inte heller utrymme i varukorgen. Det går utmärkt att packa den full med mat ändå (2).

Något jag gärna skulle se att Quinny förbättrar inför framtiden är den del av chassit som blir till fotstöd om man använder Hubb med Hop On Board. Jag skulle gärna se att chassit kunde plattas till och göras lite bredare här. Men framför allt att konstruktionen på hur varukorgen ligger mot chassit ändrades helt. Längst bak på varukorgen är ju det smarta förvaringsfacket. I meshnät. Och bor man i Sverige och rullar Hubb om vintern så kan var och en räkna ut att det samlas en hel del snö på fotstödet (3). Som sedan smälter, och rinner in i varukorgen. Och även om det är torrt ut så är det riktigt dumt att det finns som ett hålrum mellan meshnät och chassi. Där samlas nämligen grus och sten direkt och man måste dra fram dammsugaren för att få bort det (4).

Vagnens körkänsla med Hop On Board

Hubb är förvånansvärt lättkörd med syskonsätet på. Faktum är att den är mer lättkörd med ett syskon på säte än ej, när sittdelen är placerad i läge 4 på chassit. Något jag snabbt insåg är också hur enkelt det är att göra vagnen mer kompakt när syskonsätet inte används. Jag har sittdelen i läge 4 vid de tillfällen då Hop On Board används (5). Och om jag har den med på en utflykt eftersom att jag misstänker att den kommer behövas på vägen hem, då kan jag faktiskt ha sittdelen mitt på chassit, i fäste 3 (6). Tyvärr går det inte att ha sittdelen vänd mot sig när man har Hop On Board på Quinny Hubb.

Det som gör Hubb + Hop On Board till en så smidig syskonlösning är att det inte alls påverkar körningen av vagnen. Med en ståbräda får man så gott som alltid gå med böjd rygg eller utsträckt armar. Ibland måste man till och med gå bredvid vagnen. Med Hop On Board på Quinny Hubb kan man gå precis som man gör när man kör vagnen med bara ett barn. Min man är 183 cm lång och tar långa steg, och han kan gå helt avslapnnat när han kör Hubb med två barn (7). Och det är samma för mig. Detta är jag oerhört nöjd med. Och det har gjort att jag varje gång föredragit Hubb med Hop On Board framför en annan vagn med ståbräda.

Quinny Hubb ihopfällning

Fälla ihop Quinny Hubb – med eller utan sittdel på

Det behövs ingen manual för att förstå hur Hubb ska fällas ihop. Och vagnen kan fällas med sittdelen på. Hela processen görs dessutom med en hand. Man börjar med att pressa in knappen på handtaget samtidigt som man trycker in spärren på handtagets undersida. När handtaget når lägsta läget (1) så fortsätter man trycka inåt och nedåt. Då viker chassit ihop sig och låser sig automatiskt (2).

Har man sittdelen på så går hopfällningen snabbt, men blir väldigt klumpig att hantera. Jag föredrar att fälla chassit separat och sen stapla sittdelen ovanpå (3). Hubb blir mkt plattare på det sättet. Och det går utmärkt att stapla två sittdelar ovanpå varandra, om man kör Hubb som syskonvagn (4). Fäller man bara chassit så är det kompakt. Hela höjden utgörs i princip av hjulen (5). Det går även att ställa chassit på högkant, om man vill förvara det i en garderob till exempel.

För att låsa upp chassit så trycker man in knapparna på handtaget igen, precis som när man fällde ihop Hubb. Något jag gillar med den här hopfällningen är att vagnen alltid står på hjulen. Det gör att Hubb kan rullas in i bakluckan på en kombi och att man aldrig behöver lägga vagnen med klädsel direkt mot ett smutsigt eller blött underlag. Hubb blir ganska stor ihopfälld dock. Och tar man inte av hjulen så är den svårt att göra mindre. Den plattas ju till mer än den viks ihop, så den är inget för den lilla bilen.

Quinny Hubb körkänsla

Quinny Hubbs körkänsla och körning i terräng

Jag tänkte att Hubb skulle vara en riktigt stadsvagn och hyfsat hjälplös under vintern. Men jag hade fel. Visst. Bor man på landet och ska promenera i skog och fält är Hubb inte rätt vagn. Men för den blandade terräng som erbjuds i min närförort till Stockholm, med ett stort naturreservat ett stenkast bort, så fungerade Quinny Hubb bättre än förväntat. Det finns fjädring i chassit och de rejäla hjulen tog gupp, grus och snö med relativ lätthet.

Hubb är en väldigt lätt vagn. Den är lätt att köra, lätt att styra. Den är till och med lätt att häva. Mer lätthävd än många andra chassin som kan göras om till syskonvagn. Jag har aldrig behövt hänga mig på handtaget för att få Hubb över en trottoarkant. Och man kan gå snabbt med vagnen. Framhjulen vobblar inte och vagnen har ett smidigt rull som gör att den gärna får följa med på långpromenader.

Men även om Quinny Hubb fixar lite terräng så gör den sig bäst på släta underlag. På asfalt och i stadsmiljö rullar den tyst och lätt och kommer verkligen till sin fulla rätt.

Quinny Hubb användning

Smidig all round-barnvagn som lätt anpassas efter dagsbehovet

Nackdelarna med Quinny Hubb är att sittdelen är åt det mindre hållet, och att maxvikten endast är standard. Ska Hubb användas som syskonvagn så finns det endast ett fåtal godkända kombinationer för hur sittdelarna kan fästas på chassit. Och shoppingkorgen man kan köpa till är motsatsen till en hit. Ett tips till Quinny är att använda även tillbehören i verkligheten innan man börjar massproducera.

Men med det sagt så har jag rullat Hubb många, många mil. Inte för att jag måste, utan för att jag ville! Och för att Hubb verkligen har underlättat för mig i mitt liv. Den har under dessa månader många gånger varit mitt förstahandsval både i vardagen till och från förskolan, men också vid utflykter, när vi ska gå till matbutiken och handla eller när vi ska åka in till stan med tunnelbana och buss. Hubb känns nästan omöjligt lätt och smidig i storlek, ändå kan jag lasta på en 2-åring och en 5-åring utan problem. Dessutom kan jag gå helt normalt bakom vagnen fast jag kör Hubb med en sittdel och ett Hop On Board-säte.

Vem passar Quinny Hubb för?

Som jag ser det så är Quinny Hubb en riktigt bra vagn för den som ska få barn och behöver massa packutrymme. Men också för den som ska få syskon och velar över om en syskonvagn blir för mycket, men en ståbräda för lite. För jag är verkligen nöjd med Hubb med Hop On Boarden. Det har funkat så bra med ett barn som oftast, men långt ifrån alltid, orkar gå själv. Och för mig som inte har körkort är det toppen att jag kan samla alla 4 kids runt vagnen, få med mig alla packning för en utflykt eller kunde handla mat utan att behöva bära hem kassarna själv. Av de Quinny-vagnar jag har testat så är Hubb utan tvekan den bästa hittills.


Du kanske också gillar

2 kommentarer

Fatima 8 januari, 2021 - 10:19

Hej!
Tack för ett bra inlägg om quinny jag har en likadan själv. Jag undrar vilken åkpåse som du använder på bilderna. Den ser ut att passa perfekt till sittdelen och jag har hittills inte hittat nån som passar…
Tacksam för svar!

Reply
Anna 8 januari, 2021 - 10:29

Hej Fatima! Det är en Najell Wintercover Åkpåse. Den är utformad för ergonomiska sittdelar och satt väldigt bra i Hubb, kan varmt rekommendera den!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar