UnderBARA BARN 2018

av Anna

För vilken gång i ordning jag besöker underBARA BARN-mässan vet jag inte, men i barnbranschen känns ju detta som en institution numera! På ett bra sätt, här kan man som blivande eller nybliven förälder få en bra inblick i alla produkter som finns. Men det mest unika är att det är vid konsumentmässor som underBARA BARN som man faktiskt kan få prata direkt med tillverkaren, för om det är någon som kan svara på frågor så är det de! I vanlig ordning rapporterar jag om allt på mässan som är sevärt när det kommer till barnvagnar och barnvagnstillbehör. I år pågår mässan i Stockholmsmässan i Älvsjö, hall A, från fredag 16 november till söndag 18 november.

Den vanligaste frågan jag får är om det funkar bra att ta med sig sina barn till mässan. Visst gör det det! Det finns en hel del barnaktiviteter, men man får vara beredd med plånboken för det finns också mycket ballonger och annat som definitivt kommer hamna på ditt barns önskelista över omedelbara inköp. Tänker man att man ska besöka UBB för att göra lite shoppingfynd till barnrummet så tror jag dock man har roligast utan barn i släptåg…

Baby Jogger fanns på plats och har med sig en hel del av alla de nyheter som kommer släppas under 2019! Smidiga lilla Baby Jogger City Tour Double visades upp, syskonvagnen som bara är 66 cm bred. Uppdaterade Baby Jogger City Tour 2 fanns på plats och ståtar med sin djupare sittdel, sitt ställbara fotstöd och förbättrade liggläge.

Även de uppdaterade versionerna av Baby Jogger City Mini, City Mini 4W och City Mini GT fanns att titta på. Även Baby Jogger City Elite kommer uppdateras men den nya modellen fick inte plats på mässan. Läs mer om Baby Joggers uppdaterade barnvagnsmodeller en liten bit ned i min rapport från årets stora branschmässa Kind + Jugend.

Är man på jakt efter en åkpåse så blir man inte besviken på utbudet på UnderBARA BARN-mässan. Hos The Buppa Brand fanns en riktigt super deal! För 899 kr får man köpa ett komplett paket med två åkpåsar och en förvaringskasse. Dels The Buppa Brands fodrade vinteråkpåse, som finns i tre fina mönster, och dels den superba The Buppa Brand Soft Shell-åkpåsen som verkligen är toppen under hösten och på våren. Riktigt generöst paketpris!

Självklart fans Bumprider med sin egen monter, och där var det fullt fokus på Bumprider Connect givetvis.

I en monter så lång att man knappt såg dess slut hade UPPAbaby, Babyzen och Ergobaby slagit läger ihop. Hos Babyzen ska man förstås passa på att klämma på nyheten Yoyo-bag som nyss har släppts, och hos UPPAbaby så är de nya färgerna Wilmer (med vackert blått handtag) och Spencer (med urhäftig, randig klädsel) minst sagt sevärda!

Ergobaby presenterade sin första barnvagn för den europeiska marknaden – Ergobaby Metro. Och är man mer för att bära än att köra sitt barn så måste jag rekommendera att gå förbi Ergobabys och Tulas utförsäljning av bärselar. Så många kap att göra!

Frågan är om någon som följt min växande besatthet vid åkpåsar har lyckats missa att jag är ett sort fan av Najell Winter Cover åkpåse?  Det är definitivt den mjukaste åkpåse jag någonsin bäddat ned ett barn i och att den är utformad för att sitta som ett smäck i ergonomiska sittdelar är ett stort plus för alla som vet att det finns gott om andra universala åkpåsar som tenderar att glida nedåt i sådana. På mässan erbjöd Najell åkpåsen för 699 kr istället för ordinariepris om 1299 kr. Allt jag har att säga om det är F Y N D!

En av barnvagnsnyheterna som jag är mest nyfiken på just nu är Quinny Hubb! Vagnen kan man läsa mer om längst ned i mitt inlägg från Kind + Jugend men, som de säger i branschen, key take aways är att denna vagn är sant multifunktionell. Sitt-och liggdelen kan sättas i lite olika positioner på chassit och varukorgen är väldigt rymlig. Man kan också köpa till en extra shoppingkorg till Hubb. Men mest lockande är enda den sittplatta i bambu som finns i tillbehör. Med en maxvikt på 25 kg känns det som att den kan bli väldigt intressant för alla som precis som jag har ett lite större och ett lite mindre barn som trötta ska transporteras hem från förskolan varje eftermiddag!

Kan också passa på att tipsa om en nyare modell på marknaden – Safety 1st Teeny. En barnvagn som blir handbagageliten när den fälls ihop,  den mäter då 44 x 56 x 16 cm. Jag har aldrig testat den men det är inte att den är liten som gör den speciellt, utan att den är både liten, har liggläge och kostar en bit under 2000 kr som gör att den faktiskt sticker ut en aning ändå.

gFör att citera mitt eget Instagram-inlägg om denna fantastiska nyhet: ”Är det här det mest genialiska Emmaljunga har gjort genom tiderna? Vissa svarar ja. Andrar svarar – absolut!” Att döma av reaktionerna är denna, i mina egen helt AMAZING tomteluva något utav en vattendelare. Vissa älskar den och vill liksom klicka hem den per omgående, andra kan absolut inte förstå vad grejen är? Det enda jag inte kan förstå är att detta inte har gjorts förut. Emmaljungas tomteluva finns till salu nu , kostar 499 kr och fungerar på alla av Emmaljungas vagnar som har tryckknappar på insidan av suffletten.

Förutom Megatomteluvan så fanns även NXT30 och lite nya färger på plats i Emmaljungas monter. Men är man nyfiken på NXT Twin så får man vänta ett tag till innan märkets kommande syskonvagn visas upp för allmänheten.

Det enda jag egentligen saknade på på årets UnderBARA BARN var de större återförsäljarna i barnvagnsbranschen. Och mest saknade var nog ändå Barnbutiken, som brukar ha fantastiska erbjudanden med 20% på hela sortimentet. Förhoppningsvis ser vi fler butiker representerade nästa år!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar