Allt om Bugaboo Cameleon – ny guide 2018

av Anna
Guide över alla versioner av Bugaboo Cameleon

I slutet av år 2013 publicerade jag min första guide över Bugaboo Cameleon, då fanns det tre olika versioner av den ikoniska barnvagnen. Fem år senare har en fjärde version – Bugaboo Cameleon3 Plus – släppts och som jag har fått möjlighet att testa via BabyPlus.nl. Och därför publicerar jag nu en uppdaterad version av min Cameleon-guide. Denna guide är till för den som tycker att det är svårt att se skillnad på de olika modellerna av Cameleon, något som ofta blir som tydligast när man ska köpa en Bugaboo Cameleon begagnad. Klicka gärna på bilderna för att se de i större format.

De fyra olika versionerna av Bugaboo Cameleon

Bugaboo Cameleon – Den äldsta versionen av Bugaboo Cameleon tillverkades från 2005 fram till år 2007.
Bugaboo Cameleon+ – Tillverkades mellan år 2008 och år 2012.
Bugaboo Cameleon3 – Släpptes till försäljning september år 2012.
Bugaboo Cameleon3 Plus – Den senaste uppdateringen började säljas oktober 2018.

För att förvirra ytterligare så har det i Sverige funnits en vagn som kallades för Bugaboo Cameleon3 +. Detta handlade inte om en särskild version av Cameleon utan +-tecknet stod för att Cameleon3 därmed hade uppdaterats med handtag och bygel klädda med läderimitation.

Vad är skillnaden mellan Cameleon, Cameleon+, Cameleon3 och Cameleon 3 Plus?

Bugaboo Cameleon

Den äldsta versionen heter Cameleon och den känner man bäst igen på vingmuttrarna på handtaget. För att justera höjden på handtaget så lossas vingmuttrarna, en på vardera sida, och skruvas sedan fast igen när man är nöjd med handtagets läge. Cameleon såldes med lufthjul baktill och med tredelat topset i fleece. Topsetet utgjordes av liggdelslock, sittdelsöverdrag (ej att förväxla

Bugaboo Cameleon+

När Cameleon+ kom så var den främsta skillnaden från föregående version just handtagsregleringen (gröna ringarna på bilden ovan). Istället för vingmuttrar fanns nu snäppfästen, som är enklare och snabbare. På den första omgången av Cameleon+ som nådde marknaden fick Bugaboo problem med det som kom att kallas för glidchassin. Det som hänt då var att gummit i snäppfästen tappat spänsten eller gått sönder, ibland av sig självt och ibland av oförsiktigt användning (vagnen får ej dras upp för trappor med barn i, helst inte utan heller utan ska bäras).

När detta inträffade så kunde handtaget glida vid belastning – både inåt och utåt. Klart obehagligt för den som körde vagnen men handtagen lossnade aldrig helt, de hamnade bara i yttersta eller lägsta läget. Detta var ett fel som sedan raskt åtgärdades och repairkit för att laga handtaget på egen hand har funnits tillgängligt hos Bugaboos återförsäljare. En annan skillnad var att vagnen nu som Cameleon+ såldes med tredelat topset i canvas istället samt att bakhjulen nu var foamfyllda och därmed punkteringsfria.

Bugaboo Cameleon3

I september 2012 släpptes sedan Cameleon3. Denna versioner bygger på samma grundidé men hade till 90% nya lösningar och uppbyggnader. Både i funktion och körkänsla skiljer sig Cameleon3 från tidigare modeller. Det enklaste sättet att se skillnad är på två olika ställen på chassit. Dels framhjulen (rosa ring), som på Cameleon3 till skillnad från på Cameleon och Cameleon+ inte längre sticker upp genom chassit utan nu har fått en annan upphängning. Dels genom att chassits mittnav (gul ring) består av två delar istället för tre, något som syns bäst om man står nära vagnen och tittar på den uppifrån, och genom att de svarta plastförstärkningar ner på chassit har förlängts rätt rejält.

Det förbättrade chassit är estetiskt snyggare men gör också vagnen mer stabil och ger mindre rörlighet i handtaget. Något som många är tveksamma till vad gäller äldre versioner av vagnen. Cameleon3 hade också swing away-bygel, något som de äldre versionerna saknar. Något år efter releasen av Cameleon3 började Bugaboo med förlängningsbara suffletter på vagnen, och därefter kom det nya sittdelstyget samt slutligen Cameleon3 +, vilket alltså var en Cameleon3 med handtag och bygel i läderimitation.

Bugaboo Cameleon3 Plus

Bugaboo Cameleon3 Plus är väldigt lik sin föregångare och trots att detta officiellt är en ny version av vagnen så är det mindre skillnader mellan den och Cameleon3 än det var mellan Cam3 och Cam+. Cameleon3 Plus har fått samma utbud av färger och klädslar som märkets andra barnvagnsmodeller: Bugaboo Bee5, Bugaboo Donkey2 och Bugaboo Fox.  Bugaboo har också tagit bort skummet som ramen förut var klädd med, nu fäster man alltså sitt- och liggdelstyget direkt på den svarta eller aluminiumfärgade ramen. Den tredje förändringen är varukorgen. Tidigare var varukorgen täckt, med en påsliknande konstruktion där öppningen kunde dras åt med en dragsko. Varukorgen på Cameleon3 Plus ser nu ut mer som den hos Donkey2, Buffalo och Fox – den är öppen framåt och bakåt samt har meshnät i sidorna.

Vanliga frågor om Bugaboo Cameleon

Så ser man vilken Bugaboo Cameleon man har

Vilket är det enklaste sättet att se skillnad mellan de olika versionerna av Cameleon?

Den äldsta versionen, Cameleon, känner man snabbast igen på vingmuttern som man reglerade höjden på handtaget med. Cameleon+ identifierar man på att vingmuttern bytts ut mot vita clips på handtaget – men att framhjulen fortfarande sticker upp genom chassit. Tydligaste teckenet på att man lagt händerna på en Cameleon3 är att framhjulen är platta ovantill, ingen pigg sticker upp. Cameleon3 Plus är mycket snarlik Cameleon3 utseendemässigt men ramen man fäster sitt- och liggdelstyget på är inte längre klädd med foam, och varukorgen är numera öppen istället för att ha en påsliknande konstruktion.

Har Bugaboo Cameleon årsmodeller?

Nej, inga av Bugaboos vagnar har årsmodeller. Bugaboo släpper inte heller nyheter utifrån kalenderåret – nya vagnar och tillbehör kan komma lite när som, även om de förstås ofta är säsongsbetonade (nya sommartillbehör släpps på våren, åkpåsar och annat för vintern kommer på hösten). Det händer också att Bugaboo gör mindre uppdateringar på sin vagnmodeller utan att göra något större väsen av det, oftast mindre fel som man bygger bort och som inte syns, eller enklare uppdateringar som att ändra material på handtaget. Istället för årsmodeller släpper alltså Bugaboo olika versioner av sina vagnar – och av Cameleon finns det i dag fyra stycken varianter.

Så ser man tillverkningsår på Bugaboos barnvagnar

Hur kan man se vilket år en Bugaboo Cameleon är från?

Bilden ovan föreställer mittstången på ett Cameleon3 Plus-chassi. Notera att det ändå bara står Cameleon3 på klisterlappen. Bredvid står produktionsdatum, alltså augusti 2018. Även på äldre Cameleon så ska det alltid finns en klisterlapp med vagnens serienummer. Ofta – men inte alltid – står där även produktionsdatum, det vill säga när chassit är tillverkat. Om det inte står så betyder det inte att det är något skumt med vagnen, det har bara varierat genom åren huruvida Bugaboo har eller inte har skrivit ut tillverkningsdatum. Vill man veta när ens vagn är tillverkad så kan man maila Bugaboo vagnens seriennummer och be dem se efter åt en.

Varför skriver många till exempel ”Bugaboo Cameleon 2013” när de ska sälja vagnen?

En Cameleon från 2013 är en Bugaboo Cameleon3. Visst kan det ha hänt att någon butik sålde ut en Cameleon+ under våren 2013, men det noterar man i så fall snabbt genom att titta på hur framhjulen ser ut. En Cameleon3 från januari 2013 skiljer sig inte från en Cameleon3 från januari 2014, i det avseendet att några årsmodeller som sagt inte existerar. Anledningen till att man skriver ut årtal är att göra en slags ålderbestämning av vagnen. Och ska man köpa en begagnad Cameleon så tycker jag man ska komma ihåg att fokusera på vagnens skick, då det är den främst avgörande faktorn för andrahandsvärde i min bok (bortsett från vilken versioner av Cameleon det är, en senare version är givetvis värd mer än en äldre). Det finns ett år gamla vagnar som körts ner i fördärvet och 2.3

Ska man ange ett årtal så ska det vara när vagnen är köpt, inte när chassit är tillverkat. Om chassit till Cameleon inte ändras i sin konstruktion så är det varken ovanligt eller konstigt att köpa en vagn i butik som har ett äldre chassi. En vagn köpt våren 2014 kan mycket väl ha ett chassi som tillverkats sommaren 2013. Så när årtal anges är min rekommendation att man skriver när man köpte vagnen.

Ska Cameleons handtag vara rörligt?

Bli inte orolig av att du kan vicka på handtaget på din Bugaboo Cameleon, den ska vara så. Handtaget är som mest rörligt på de äldre versioner och har därefter blivit mer och mer stabilt. Men även på senaste Cameleon3 Plus är handtaget vickbart. Rörligheten beror på två saker. Dels att det är en del av vagnens dämpning, att chassit ska röra sig istället för att barnet ska skumpa runt i sittdelen eller att det ska vibrera i händerna på den som kör. Dels för att Cameleon har ett handtag som kan fällas över vagnen – man kan alltså välja om man vill ha de små eller stora hjulen framåt.

Kan man använda delar från olika versioner av Cameleon tillsammans med varandra?

Både ja och nej. Cameleon och Cameleon+ är till 100% kompatibla med varandra och där kan man mixa och matcha precis hur man vill (de flesta delar funkar dessutom mer eller mindre bra ihop med Bugaboo Frog, en sedan länge utgången modell). Cameleon3 sticker ut lite mer från sina föregångare. Bland annat kan dess swing away-bygel bara användas med Cameleon3-ramen, och en Cameleon3-ram kan inte sättas på ett äldre Cameleon-chassi. Cameleon3 har även sina egna framhjul och sina egna vinterhjul. Dessa kan dock användas på en äldre Cameleon med hjälp av en adapter. Varukorgen till Bugaboo Cameleon3 Plus ska enligt Bugaboo själva gå att göpa separat och fungerar även på Cameleon3.

Kan man använda en ny Cameleon-sufflett på en äldre Bugaboo Cameleon?

Alla Cameleon-suffletter kan användas på alla versioner av Bugaboo Cameleon. Det innebär att man kan köpa en ny, förlängningsbar sufflett som säljs i butik idag och använda den på en Cameleon+ från 2008. Det är samma konstruktion med samma sufflettbågar och sufflettfästen. Det enda undantaget är om man har riktigt gamla sufflettfästen, som inte kan dras fram det tredje steg som krävs för den förlängingsbara suffletter. Men i så fall får det fint att köpa två nya sufflettfästen som reservdelar och använda dem på sin äldre Cam.

Om du har några frågor om Bugaboo Cameleon som inte har besvarats av detta inlägg får du gärna ställa dem i kommentarerna, så ska jag se till att besvara dem och bygga vidare på denna Cameleon-guide!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo Cameleon hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

47 kommentarer

Jansson 22 november, 2018 - 17:18

Sitter och funderar på om man kanske kan köpa sig den nya varukorgen och sätta på föregångaren då? Tex en Cameleon3 från 2014. 🙂

Reply
Anna 23 november, 2018 - 10:32

Hej, ja varukorgen för Cam3 Plus ska funka på ”gamla” Cameleon3 också!
/Anna

Reply
Lina 11 januari, 2019 - 12:43

Hej! Jag undrar om jag kan använda en bugaboo cameleon 3 adapter för maxi cosi babyskydd på en cameleon+? Om inte, finns det någon annan adapter som passar?

Reply
Anna 12 januari, 2019 - 11:40

Hej Lina, ja den information jag har från Bugaboo är att adaptern aldrig har ändrats så det ska funka enligt dem!
/Anna

Reply
Hanna 11 maj, 2019 - 23:22

Hejsan

Kan jag köpa ett nytt chassi dvs cameleon 3 chassi och nyttja min cameleon + liggdel/sittdel…
Mitt gamla chassi är slitet men sitt ich liggdelar är som nya…

Reply
Anna 16 maj, 2019 - 14:50

Hej Hanna!
Klädseln ska du kunna använda, men det råder viss osäkerhet kring det här med kompatibiliteten mellan olika ramar och chassin. Jag frågade Bugaboo, som bara får rekommendera att man använda Cam3-ram med Cam3-chassit givetvis, för det är så det är testet. Sen trodde de att en ny ram funkar på ett äldre chassi, men inte tvärtom. Jag kan tyvärr inte ge dig något svar med mer säkerhet än så är jag rädd. :/
/Anna

Reply
Harpa 28 maj, 2019 - 21:29

Hej
Kan jag använda liggdels klädsel+dyna från Cameleon 3 till ram och chassi av cameleon +?
Vi ska åka utomlands under 2 månader och bebis kommer övergå från liggdel till sittdel under tiden. Vi tänkte ta med chassi och sittdelen men låna liggdels klädsel och träplattan och dynan av vänner som har cameleon 3.

Reply
Anna 28 maj, 2019 - 21:51

Hej,
ja det funkar! Det har gjorts några mindre ändringar så allt kanske inte passar perfekt, men det funkar!
/Anna

Reply
Elin 1 juni, 2019 - 09:27

Hej,
Funkar cam3-klädslar (ex toplock) att fästa på CAM+ liggdelen?

Reply
Anna 4 juni, 2019 - 14:39

Hej Elin, ja det ska funka bra vad jag vet, inte hört att den delen ska ha ändrats så det inte är kompatibelt. Har dock inte testat detta själv.
/Anna

Reply
Cath 13 juni, 2019 - 18:45

Hej. Kan man använda en sitt/liggdels-ram från Donkey på en Cameleon+ ?

Mvh
Cath

Reply
Anna 14 juni, 2019 - 13:02

Hej, nej det funkar tyvärr inte.
/Anna

Reply
Tanja 14 juni, 2019 - 08:13

Tittat på ”läder uppgraderings set” till styre och bygel då ”skummet” på vår cam+ är lite trasigt. Står att det passar till cam 3 men är det någon skillnad där eller birde det funka till cam+ också?

Reply
Anna 14 juni, 2019 - 13:01

Hej, vad jag vet så ska det funka utmärkt även på Cam+!
/Anna

Reply
Fius 2 januari, 2020 - 20:35

Vart ska liggdelspinnarna sitta egentligen? På en cam+

Reply
Anna 3 januari, 2020 - 00:01

Hej!
De ska sitta i huvudändan och i fotändan! Sen minns jag just nu inte om det varierat mellan åren mellan 2 eller 3 liggdelspinnar…
/Anna

Reply
Emma 13 mars, 2020 - 20:17

Hej Anna, jag har en liggdel, sittdel och sufflett som har hört till en Cameleon+, är klädseln kompatibel med senare bugaboo-modeller?
Mvh, Emma

Reply
Anna 14 mars, 2020 - 17:48

Hej Emma, ja och nej. I grunden har klädseln inte ändrats så den passar. Men vissa uppdateringar har gjorts. På Cam+ sitter tex halva selen fast i ramen, men på Cam3 sitter alla klädsel i tyget. Så har du ett Cam+ sittdelstyg på en Cam3 ram så kommer halva selen saknas. Men den gå att sätta på ramen. En Cam+ sittdelsklädsel har också öljetthål i remmarna som ska knäppas runt den nedre delen av ramen. På nyare Cameleon3 Plus så är den piggen på ramen bort, men det funkar ju såklart att knäppa ramen ändå. Sufflett funkar utan problem.
/Anna

Reply
Emma 20 mars, 2020 - 08:03

Kanon! Tack för utförligt svar!
Mvh Emma

Reply
Johanna 5 april, 2020 - 15:46

Hej, och tack för en superbra guide.
Jag tänkte köpa ett nytt chassi till min Cameleon3.
Fungerar chassit för Cameleon3 Plus till resterande delar jag har tro? (Hjul/ram/bygel från Cameleon3)

Reply
Anna 6 april, 2020 - 08:52

Hej Johanna,
ja absolut, handlar det om en Cameleon3 och en Cameleon3 Plus så ska de vara helt kompatibla med varandra!
/Anna

Reply
Helena 17 juli, 2020 - 08:17

Tack för bra upplysningar!! Jättevärdefullt!

Vet du om liggdelstyg med lock från Fox passar på Cam3, eller är det kanske bara suffletten från Fox som man kan använda?

Reply
Anna 19 juli, 2020 - 20:34

Hej Helena,
nej det funkar dessvärre inte alls, det är helt olika konstruktioner. Så det är bara suffletten som är samma för Fox och Cameleon!
/Anna

Reply
Lia 8 augusti, 2020 - 09:46

Hej. Jag undrar om jag kan byta framhjulen på en cam3 till ex buffalo eller donky hjul?

Reply
Anna 18 augusti, 2020 - 08:56

Hej Lia, nej tyvärr, det funkar inte.
/Anna

Reply
mikael 31 augusti, 2020 - 12:32

hej, handtaget på bromsen på vår cameleon + har gått sönder. Vet du om man kan använda ett bromskit för ex cameleon 3 istället?

Reply
Anna 7 september, 2020 - 15:15

Hej Mikael, jag vet tyvärr inte om bromsen är likadan på olika versioner av Cameleon. Mitt bästa tips är att du kontaktar Meccus Barnvagnsservice: https://www.facebook.com/meccusab/ Även om du inte bor i Stockholm så kan du maila eller ringa, de har väldigt bra koll på kompatibla reservdelar!
/Anna

Reply
Evelina 17 december, 2020 - 08:18

Hej, jag såg ovan att du svarade ang Fox & Cameleons konstruktion. Innebär det också att Fox varukorg ej passar på Cameleon 3?

Mvh Evelina

Reply
Anna 31 december, 2020 - 16:05

Hej!
Precis, Fox varukorg passar inte Cameleon 3. Men Cameleon 3+ varukorgen ska ju funka, och den är ju väldigt lik Fox varukorg?
/Anna

Reply
Sara 12 mars, 2021 - 23:56

Hej Anna!

Jag har fått ärva en Cameleon3 från 2016, dock bara med sittdel och suflett. Liggdel beställde jag separat men missade att det verkligen ’bara’ var liggdelen, dvs utan bräda, madrass och topplock. Det verkar inte heller som det går beställa topplock till den modellen längre, jag har letat överallt :/
Min fråga: Är cam3 och cam3 plus kompatibla i liggdelens klädslar? Kan jag beställa ett topplock för cam3plus till cam3? Eller ett helt liggdelsset från cam3 plus till mitt cam3-chassi?

Tack på förhand!

Reply
Anna 21 mars, 2021 - 17:06

Hej Sara!
Så vitt jag vet så skulle liggdelsklädslarna absolut vara kompatibla oavsett version av Cameleon, så det borde inte vara ett problem. Topplock ska heller inte ha ändrats vad jag vet, jag är inte fullt lika säker men tycker mig minnas ha sett Cameleon 3-topset på äldre Cameleons!
/Anna

Reply
Olof 2 januari, 2021 - 18:22

Hej,

Vi fick idag höra att anordningen som man använder för att knäppa loss ramen från chassit har förändrats på senare versioner av Cameleon.
Som jag förstod det, var man i fallet med de tidigare versionerna tvungen att dra upp och sedan hålla i själva knäppena medan man lyfte av ramen, men i fallet med en nyare version så behöver man inte hålla i knäppena medan man lyfter av ramen, dvs. du knäpper upp knäppena och kan sedan släppa dem utan att de går tillbaka, samt sedan lyfta av ramen utan att samtidigt behöva hålla i knäppena.
Vet du vilken version som har den nyare sortens uppknäppningsanordning?
/Olof

Reply
Anna 4 januari, 2021 - 19:30

Hej Olof, bra fråga – som dock gör mig lite förvirrad. För jag minns det som att man alltid kunnat göra så på Cameleon, men iom din fråga blir jag osäker på om jag minns rätt? Åtminstone på alla versioner av Cameleon 3 har man kunnat trycka in den vita fästen och sedna lyfta av ligg- eller sittdelen med en hand. Men som sagt… jag tror det även gick på de äldre..? Men jag känner mig inte 100% säker på det.
/Anna

Reply
Lejla 18 januari, 2021 - 18:46

Hej Anna,
Jag har en cameleon+ Och skulle vilja använda babyskydd på den. Men tycker att det är så otydligt för vilken man kan använda. Dvs vilket babyskydd är kompatibelt bugaboo cameleon+? Kan du hjälpa mig? Jag vill helst ha ett babyskydd som är rakt i ryggdelen. Det ser så obekvämt ut med de böjda.

Reply
Anna 19 januari, 2021 - 12:54

Hej Lejla! Alla Bugaboo Cameleon, oavsett modell och hur gammal vagnen är, använder sig av samma adapter.
Så du har denna adapter för babyskydd från Britax: https://www.bugaboo.com/sv-se/tillbehor/adaptrar/bugaboo-cameleon3-adapter-for-britax-romer-car-seat-80401BX01.html
Och denna som funkar med de allra flesta babyskydd från Maxi Cosi, BeSafe och Cybex: https://www.bugaboo.com/sv-se/outlet/bugaboo-cameleon3-adapter-for-maxi-cosi-car-seat-80401MC02.html

Är dock osäker på vad du menar med babyskydd som är rakt i ryggdelen. Det finns babyskydd man kan vinkla ut till ett plant liggläge när man har det på vagnen, Cybex har minst en sådan modell vet jag.

/Anna

Reply
meriam chikhaoui 18 maj, 2021 - 16:01

Hej Anna. Jag ska få köpa bla vinterhjul, liggdel, suffletter till min cam3. Insåg nu att delarna tillhört en cam. Kommer dessa delar passa min cam3?
Med vänlig hälsning,
Meriam

Reply
Anna 22 maj, 2021 - 20:18

Hej!
Liggdel och sufflett funkar. Men äldre Cameleon och Camleon 3 har olika framhjul, du kan inte ha Cameleon-hjul på en Cam 3. Bakhjulen TROR jag ska funka!
/Anna

Reply
Mia Hellström 20 februari, 2022 - 08:43

Jag har en Bugaboo cameleon 3 men tycker att liggdelen är jättelång, går det att höja och sänka vagnen på något sätt?

Reply
Anna 23 februari, 2022 - 11:52

Hej Mia!
Nej tyvärr, man kan inte justera höjd på ligg- och sittdelsramen på Cameleon, eller på någon av Bugaboos vagnar.
/Anna

Reply
Marylou 25 februari, 2022 - 16:02

Hej! Har köpt en begagnad cam och blir inte klok på vad jag köpt. Det står bara Bugaboo cameleon på etiketterna, men den har snäppfästen som på cam+. Kan det då vara den sistnämnda modellen fast det inte står något plus på tror du? Upptäckte också att framhjulen såg rätt slitna ut efter att jag kommit hem – har förstått att det inte går att sätta cam3-framhjul på en äldre modell, men vet du någonstans där man kan köpa nya framhjul som kan passa till de gamla?

Reply
Anna 28 februari, 2022 - 13:24

Hej Marylou!
Om din Cameleon har snäppfästen men de gamla framhjulen så är det en Cameleon+. Alla Cameleon har vingmuttrar på chassit och alla Cameleon 3 har de nya framhjulen.
Tyvärr vet jag ingen lösning på ditt problem med framhjulen.
/Anna

Reply
Andrea 14 mars, 2022 - 18:37

Hej,

Vet du om Bugaboo Fox Breezy Suflett även passar till en äldre cameleon+?

Kan man använda de förlängningsbara sufletterna till cameleon+?

Reply
Anna 18 mars, 2022 - 11:45

Hej Andrea!
Ja, Fox-suffletter funkar på alla Cameleon, oavsett hur gamla de är. Du kan absolut ha en förlängningsbar på Cameleon+!
/Anna

Reply
Emilia 7 juni, 2022 - 16:29

Hej! Kan man då även ha en Cameleon Breeezy på den äldsta versionen av Cameleon?

Reply
Anna 8 juni, 2022 - 09:45

Hej Emilia!
Ja det kan du ha! Alla Cameleon-suffletter funkar med alla versioner av Cameleon. Enda möjliga undantaget är om du skulle ha en riktigt, riktigt gammal Cameleon med äldsta versionen av sufflettfästena, de kan inte dras fram ett tredje steg så som man kan göra med breezy-suffletterna och numera med alla suffletter. Men i så fall kan du bara köpa nya sufflettfästen. Om du idag kan använda en förlängningsbar sufflett på din Cameleon utan problem så kan du även använda en breezy!
/Anna

Reply
Paula 31 mars, 2024 - 20:35

Hej Anna!

Tack för ett jättebra inlägg! Har fått en cam+ som jag skulle vilja rusta upp lite. Bland annat med en ny varukorg, bygel, framhjul och en sådan adapter som gör att ligg- och sittdel höjs lite. Från vilka Cam-modeller kan jag köpa det som jag letar efter? Blir inte helt klok på det.

Reply
Anna 2 april, 2024 - 16:04

Hej Paula!
Vad jag vet finns inga höjdadaptrar som passar Cameleon, men jag vet att det finns för Fox. Tror dock inte de är godkända, antagligen inte ens kompatibla, med Cameleon. För en Cam+ bör alla varukorgar fungera, men Cam3s framhjul funkar inte på Cam+-chassit. Samma gäller bygeln om jag minns rätt, Cam3 har ju svängbar bygel men det har inte Cam+. Jag måste dock erkänna att mina Cameleon-kunskaper börjar bli lite ringrostiga, så jag hoppas det jag skrivit nu stämmer.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar