underBARA BABY 2017!

av Anna

Idag besökte jag första dagen av årets upplaga av underBARA BABY, som hålls på Stockholm Waterfront. Fokus är på barn från 0-3 år, vilket innebär att det finns gott om barnvagnar representerade på mässan. Några av de mest spännande nyheterna återfinns bland annat i Quinnys monter, där märket visade upp sin uppdaterade Quinny Zapp Flex och Zapp Flex Plus. Den senare är den version som jag tror kan blir mest populär här i Sverige när den släpps i april. Zapp Flex Plus har helt handtag och fyra, lite större hjul. Sittdelen är självklart vändbar på båda modellerna och det finns ett stor utbud av färger att välja mellan på både basklädsel och sufflett. Det känns riktigt kul att så många märken just nu satsar på de små, vändbara barnvagnarna – det är ju en väldigt efterfrågad typ av produkt!

Babyzen visade upp de nya färgen på Yoyo och även ståbrädan fanns på plats. Den senare är nu planerad att släppas redan i april, så snart är väntan över! I samma monter återfinns även UPPAbaby Vista, som får väldigt många uppdateringar nu år 2017. Bästa nya egenskapen tycker jag nog är de nya hjulen, som gör vagnen flera cm smalare och som är tillverkade i ett bättre material som verkar påverkar körkänslan positivt i större utsträckning än vad man kan tro. Hela chassit har dessutom blivit 1,5 kg lättare och även Vista kommer i flertalet nya, snyggare färger. Vissa har nu som en extra bonus fått handtag i bekvämt och greppvänligt läder! Både Yoyo och den äldre versionen av Vista fanns till försäljning för mässpris.

Den shoppingsugne kunde bland annat göra barnvagnsfynd hos Barnbutiken, som erbjöd 15% rabatt på beställningar och 20% på allt i montern. Är man typen som tänker framåt fanns det riktigt fina åkpåsefynd att göra! Hos Lundmyr of Sweden fanns regnskydd för barnvagn till toppris och bland annat hos Geggamoja och RättStart kunde man shoppa barnvagnshängen och andra lektillbehör till vagnen.

Baby Jogger bjöd i sin monter på en väldigt rolig uppskattning som jag verkligen ser fram emot att se förverkligas! Närmast i tiden är den nya klädseln, Charcoal, som kommer på Baby Jogger City Tour i april i år. Samma klädsel har tidigare funnits på andra av Baby Joggers modeller. Det är en riktigt fin färg, djupt grå med denimkänsla. BJ visade även upp en prototyp på en riktigt genialisk dyna för City Tour. Inte bara har Tour-dynan ett inbyggt, uppfällbart fotstod – dessutom förlänger den ryggstödet med flera centimeter! Några mindre justeringar skulle göras på dynan men planen var att den ska finnas tillgänglig att köpa som tillbehör om två till tre månader. Dynan kan även funka på andra av Baby Joggers modeller, men är det fotstödet man är ute efter så har ju det redan släppts för flera av märkets andra singelmodeller. Det verkar som att 2017 kan bli ett riktigt händelserikt år för Baby Jogger!

Precis som förra året uppskattade jag väldigt mycket att underBARA BABY har en så tydlig inriktning på barn 0-3 år, det är lägre ljudnivå och lite lugnare tempo inne på mässan och många bra utställare för den som nyss fått eller ska få tillskott till familjen. Många fynd att göra även på andra områden än barnvagnar och tillbehör, både vad gäller kläder, inredning, bärselar och mycket annat!

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Sofie 4 mars, 2017 - 14:21

Hej!
Kul att läsa alla recensioner! 🙂
Vilken är din favorit av babyjogger City Mini Zip 4w, Baby Jogger City Mini 4 eller Baby Jogger City Mini Tour? Blir inte riktigt klok på vilken vi ska köpa 😉 Vill gärna ha den som har högst handtagdå min man är längre än mig. Lilleman på 2 år åker inte jättemycket vagn längre men vill ha en att ha i bilen när man är i köpcentrum mm. Däremot så kan storasyster på 4 år ibland vara lite ”lat” och vilja åka nån gång 😉
Hälsningar
Sofie

Reply
Anna 5 mars, 2017 - 12:49

Hej, och tack!
Jag tror att City Tour har lägst handtag av de tre modellerna faktiskt, vill du kunna ha riktigt högt handtag är det ju City Mini GT med knäledshandtag som ni egentligen ska välja. Men av de tre modeller ni väljer mellan så skulle jag, om handbagagestorlek inte är prio, nog välja mellan Zip och 4W om ni även vill att storasyster ska kunna åka bekvämt i vagnen ibland. Och Zip är ju himla smidig tycker jag, som blir så liten ihopfälld men ändå har så mkt bra funktioner, som ställbart fotstöd, lång sufflett och bra liggläge. Om ni kan provköra den och trivs med körkänsla och handtagshöjd så skulle jag nog säga att ni ska välja Zip!
/Anna

Reply
Sofie 5 mars, 2017 - 21:00

Tack för svar! 🙂
Lyckades faktiskt hitta en fin zip på annons med bygel och regnskydd idag som jag köpte! (var fler som ville köpa den men jag var först, såå glad att jag såg annonsen!)
Gick runt med den på stan och gillade den skarpt! Även sonen verkade väldigt nöjd vilket såklart är ett extra plus i kanten 😉
Enda negativa var att köra den på kullersten då den inte har någon dämpning eller vad det heter men går inte på kullersten så ofta iaf 😉
Och så otroligt lätt att fälla ihop! Denna vagnen kommer nog bli en favorit hos mig iaf 😀

Reply
Christine 16 november, 2017 - 11:22

Hej!
Tack för bra recension!
Vet du om den där fiffiga dynan har börja säljas ännu? Köpte precis en City Tour men saknar ett fällbart fotstöd 🙂
/Christine

Reply
Anna 21 november, 2017 - 22:58

Hej, ja den har börjat säljas! Jag har den hemma men har inte hunnit göra något inlägg om den än. Du hittar den tex här men finns såklart hos fler återförsäljare: https://www.babyland.se/baby-jogger-fotst%C3%B6d-city-tour?gclid=EAIaIQobChMI4Iux79TQ1wIVxKsYCh1WkwzTEAQYASABEgLnyvD_BwE
/Anna

Reply

Lämna en kommentar