Bugaboo Fox Stellar

av Anna

Säg hej till Bugaboos senaste special edition – Fox Stellar! I sitt pressutskick skriver Bugaboo att det här är en vagn för oss i Norden och nu när jag fått äran att få titta, känna på och köra vagnen så är det tydligt vilka detaljer det är som kommer locka oss skandinaver att falla för Fox Stellar. Vagnen är i körkänsla, rymlighet, hopfällning och alla andra stora punkter precis som en vanlig Fox, men den har några extraordinära egenskaper som gör att den i mitt tycke är mer intressant än många andra special editions från Bugaboo. Stellar är inte bara speciellt yta, den har också speciella funktioner! Känner man inte till Fox sen innan så kan man läsa om den i min recension av Bugaboo Fox.

Liggdelen till Fox Stellar skiljer sig inte mycket från en vanlig Fox-liggdel. Det tydligaste är färgen på klädseln. Utsidan är melerad och går i blått, beige och khaki – en massa färger på en och samma gång. Insidan är en mörkare blå, kallad stålblå, som beroende på ljus kan dra såväl mot grått som mot lila. Liggdelslocket är snyggt quiltat i stora rutor.

Sittdelen monteras ihop precis som på en vanlig Fox, ja allt är som på vanliga Fox. Även sittdelen har en klädsel som är uppdelad i stora rutor och sittdelen är i samma färg och material som suffletten. Bugaboo kallar nyansen för midnattsblå. Chassit på Fox Stellar är snyggt svart.

Stellar ska lysa upp i mörkret som en stjärna på himlen och det gör den också, tack vare alla dess reflexdetaljer. På suffletten, som kan förlängas, finns både en reflexdragkedja och en logga i reflex. Tanken är att vagnen ska ha en 360° synlighet genom att ha reflexer på alla sidor av chassit eller sitt- och liggdel.

Hjulen är en av Fox Stellars mest utmärkande funktionsförbättringar! Vagnens svarta navkapslar har försetts med ett lager reflexmaterial från 3M Scotchlite. Som nattbilderna till vänster ovan visar så lyser vagnen upp rejält i mörkret tack vare de reflekterande hjulsidorna. Men själva däcket är också ändrats, till ett grövre däckmönster som ska se sportigare ut och kanske också har ett lite bättre grepp? Det är svårt att säga så mycket om men de ser verkligen mer rejäla ut även om storleken är precis samma som på övriga Fox-vagnar. Och till alla som genast vill byta till dessa hjul på sin Fox så måste jag dessvärre meddela att hjulen inte kommer att säljas separat enligt Bugaboo.

En annan stor förbättring, som verkligen gör Fox ännu mer anpassad för att köras i snö och terräng, är den nya varianten av varukorgen. Varukorgen är fortfarande rymlig och tar en belastning om 10 kg, men på Fox Stellar har den försetts med ett lock framtill och ett baktill. Locken hålls på plats med tysta magnetlås och de innebär att det varken kan snöa eller regna in i under vagnen. Inte heller kan det skvätta in smuts och småsten i den. Eftersom att locken öppnas utifrån och in mot chassit så är varukorgen precis lika lättåtkomlig ändå. Det här är en så smart förbättring, jag kan inte begripa varför Bugaboo inte skulle börja tillverka alla Fox-varukorgar på samma sätt.

En närbild av de många olika färgerna som utgör Fox Stellars midnattsblå klädsel, samt närbilder på den ljusgrå läderimitation som sitter på vagnens handtag och bygel. För den som är väl bekant med Bugaboos tidigare special editions så påminner denna gråa färg en aning om den går nyans som fanns på ett av Bugaboos samarbeten med Viktor & Rolf. Den är en svårfångad färg, Fox är överlag knepiga att avbilda sanningsenligt på foto, men jag skulle säga att färgen på läderimitationen stämmer mer med bilden på handtaget än med bilden på bygeln, som är lite väl ljus i tonen.

Som ett separat tillbehör som kan köpas till vagnen, men som funkar precis likabra i alla andra Bugaboos barnvagnsmodeller, är den nya Bugaboo High Performance-åkpåseni en Fox Stellar-versioner. Åkpåsen har då samma färg som vagnen har, och såväl logga som dragkedjorna längs med åkpåsens sidor är gjorda av reflexmaterial. Med åkpåsen i sittdelen så syns man faktiskt extra väl, då åkpåsens dragkedja tar vid rätt så perfekt i den höjd där sufflettens reflekterande dragkedja upphör. Bugaboos nya HP-åkpåse är dessutom en riktigt varm modell,  å den kommer passa perfekt för de långa vinterpromenaderna och eftersom att den är särskilt utformad för Bugaboos ergonomiska sittdelar så sitter den som ett smäck i Fox Stellar. Tack vare att den träs över ryggstödet och sedan låset på plats av att suffletten träs över den så blir åkpåsen helt glidfri.

Förutom loggan på suffletten och loggan överst på sittdelsklädseln, dragkedjan runtom suffletten och hjulens navkapslar så har Bugaboo försett Fox Stellar med 3M Scotchlite-reflexmaterial även på hela främre delen av chassit samt på vagnens bakre stång mellan bakhjulen, dock endast från ståbräde-adaptrarna och utåt. På bilderna ovan har jag fotat Fox Stellar framifrån och bakifrån med samt utan blixt och det blir tydligt att man kommer synas betydligt bättre i mörkret med en Fox Stellar än vad man gör med många andra barnvagnar.

Bugaboo Fox Stellar släpps till försäljning den 1 september. Fox Stellar som komplett vagn kommer att kosta 14930 kr. Då ingår dessutom ett Bugaboo High Performance-regnskydd i köpet av vagnen. Vad som är riktigt roligt med Stellar-kollektionen är att Bugaboo också kommer sälja en hel del delar och tillbehör även för sina andra barnvagnar, det är alltså inte bara Fox som får synas i vintermörkret i år! Vill man komplettera sina nuvarande vagn med en Stellar-sufflett så kan man köpa en sådan för Fox, Cameleon3, Donkey2 och Bee5 för 1100 kr. Vill man köpa komplett topset för Donkey2 så kan man köpa Stellar-sufflett + liggdelslock för 1600 kr. Även på sommaren får vi chansen att synas då Bugaboo släpper Stellar-breezysuffletter också! Dessa kommer för alla modeller (Fox, Cameleon, Donkey, Bee) och kommer även de kostar 1100 kr per sufflett. Stellar-åkpåsen, som är en High Performance åkpåse med anpassningsbart lock, kostar 2210 kr. Det bästa tillbehöret till salu tycker jag ändå är de reflekterande Stellar-navkapslarna. Bee5 och Fox är de Bugaboo-vagnar som i nuläget har utbytbara navkapslar och vill man ha reflexnavkapslarna får man betala 550 kr för dem. Så mycket snyggare än att klistra reflexer på chassit och dessutom gör de verkligen att man syns bra i trafiken.

Fox Stellar samt tillbehören i Stellar-kollektionen kommmer endast till försäljning under en begränsad period så vill man slå till så är det nu eller aldrig som gäller!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris Bugaboo barnvagnar och tillbehör hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

10 kommentarer

JH 30 augusti, 2018 - 07:33

Hej jag är så glad att jag har hittat din blogg
Men nu har jag en fråga till dig vi ska bli föräldrar för första gången jag har lite panik för jag vet inte vilken vagn jag ska ha. Har kikat på några st men har så svårt för att välja.
Vilken tycker du är bäst/ lämpligast som är smidig /lätt och fälla ihop, som tål vårt nordiska klimat och kan ta babyskydd men inte allt för dyr? Jag har en yaris för att tillägga med

Reply
Anna 6 september, 2018 - 12:12

Hej!
Jag har tyvärr NOLL koll på bilar så Yaris säger mig ingenting, men tänker att det antagligen är en mindre bil – annars skulle du inte nämna det. Vad gäller pris så finns det ju vagnar för alla budgetar, vill man ha mer vagn för pengarna och inte vill betala 10,000 kr eller mer så skulle jag rekommendera att köpa en vagn av känt märke begagnad. Men kolla på tex Britax Smile 2? Inte jätteliten ihopfälld men den har lufthjul och är väldigt prisvärd och bra!
/Anna

Reply
Sandra 2 september, 2018 - 19:42

Kikar på dina bilder av fox med liggdelen monterad. Har nämligen själv den kombon men stör mig på att liggdelstyget känns skrynkligt i huvudändan (vid plastfästet) som om tyget vore för långt. Men du ser ut att ha fått tyget utsträckt. Förslag på var det kan ha gått fel när jag monterade min liggdelskorg?

Reply
Anna 6 september, 2018 - 12:08

Hej Sandra, väldigt svårt att svara på såhär på distans. Du kan inte ta lite bilder och maila till mig?
/Anna

Reply
Ellinor 24 oktober, 2018 - 17:40

Hej, jag är inne på att byta ut min Buffalo till en fox stellar. MEN, jag skulle vilja vet om vagnen är stötig? Min buffalo är jätte stötig och är inte alls skön att köra på grusvägar. På asfalt är det inga problem. Hur har du upplevt foxen på grusvägarna? Eller finns det någon annan barnvagn du kan rekommendera, som funkar bra på grus/skogsvägar?

Mvh Ellinor

Reply
Anna 26 oktober, 2018 - 17:36

Hej Ellinor!
Nej, jämfört med Buffalo är Fox inte det minsta stötig. Den har ju faktiskt fjädring i chassit och den känner man av tydligt. Men jämfört med tex Britax Go Big så kan man ju dock knappast påstå att Fox har något gung. Har du kört Buffalo hittills så tror jag dock att du kommer gilla Fox mycket mer. Den rullar bra öven på grusväg tycker jag!
/Anna

Reply
Emeli 25 oktober, 2018 - 14:25

Har funderingar om high perfomance stellar åkpåsen, skiljer den sig mycket åt relaterat till high perfomance åkpåsarna? Exempelvis fyllning på överlocket?

Reply
Anna 26 oktober, 2018 - 10:13

Hej Emeli.
åkpåsen skiljer sig inte alls från de vanliga High Performance-åkpåsarna. Stellar-åkpåsen är samma som nya High Performance+, vilket innebär att åkpåsen istället för två separata lock har ett lock och ett inlägg man stoppa in i det locket när man vill göra åkpåsen varmare. Även de vanliga färgerna på åkpåsar kommer nu också bli/är redan HP+.

Så enda skillnaden är ju reflexdetaljerna.
/Anna

Reply
Sara 4 januari, 2022 - 16:56

Hej,
Här kommer en kommentar på ett äldre inlägg. Kikar på vagn till första barnet och har fastnat för bugaboo och väljer nu mellan Fox och Thule Sleek. Kikar både på blocket och nytt men efter några veckors kikande kom en begagnad Stellar version av Fox över mig. Känns som en utmärkt vagn för oss, som bor i en av Sveriges regnigaste stad, går ofta naturprommenader och bor i lägenhet i stan och gillar skarpt att varukorgen är täckt. Men blir osäker på grund av att det är första utgåvan av foxen. Hur mycket tycker du att en Fox Stellar är värd? Fungerar de nyare tillbehören som adaptrar till babyskydd och åkbräda? Eller tycker du att det är mer värt att satsa på en nyare Fox eller Thule?

Reply
Anna 5 januari, 2022 - 10:34

Hej Sara!
Vad gäller tillbehör så funkar nästan allt för Fox på alla versioner av Fox. Undantaget jag kan komma på är bygeln, som ändrats i infästningen på ramen. Babyskyddsadapter och ståbräda är exakt samma!

Man kan köpa en Fox 2 begagnad för 5-6000 kr ser jag nu, iaf i Stockholm, och Bugaboo rear t helt nya för drygt 10,000 kr. Så en Fox Stellar skulle jag ge absolut max 5000 kr för!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar