Cybex Balios S

av Anna
Cybex Balios S recension

Recension av Cybex Balios S

Inköp: Ordinarie inköpspris för vagnen med sittdel är cirka 4500 kr, liggdel kostar 1600 kr. Detta är ett recensionsexemplar från Cybex.
Tillbehör: Babyskyddsadaptrar, regnskydd och ståbräda kan köpas till separat.
Typ av vagn: Duovagn, vändbar sittvagn.

Sommaren 2015 släpptes Cybex Balios M till försäljning. Jag var då en av många som omgående jublade över hur mycket önskvärda egenskaper Cybex lyckats klämma in i en och samma vagn utan att den kostade skjortan. Det är något förvirrande att Cybex nu även släppt en Balios S. Men de verkar jobba mycket med ett och samma modellnamn och sedan varierande produktbeteckningar efteråt. Man ska dock inte låta sig luras av namnet. Balios S och Balios M må ha samma tillverkare och snarlika namn men ungefär där tar likheterna slut och skillnaderna vid. Och nu när båda finns som alternativ kan jag säga att det i min bok är Balios S som är den solklara vinnaren.

Korta fakta om Balios S

Det är länge sedan, om någonsin, som jag träffat på en vagn som känns som en stor vagn men samtidigt är så pass liten? Det ska dock noteras att uppfälld så är Balios S väldigt normalbred. Den mäter 60 cm över bakhjulen. Vagnen väger med sittdel 11,2 kg, så det är ingen super lättviktare heller. Men Balios S blir väldigt kompakt när den fälls och lyckas väl med att smidigt kunna packas in i en bil utan att tumma så mycket på körkänsla och andra funktioner.

Balios S kan köras med både ligg- och sittdel. Liggdelen är inget jag har testat men jag har känt på den och tycker att det känns ombonad samt verkar vara normalstor. Liggdelen har smarta memoryknappar så att den kan klickas av från chassit med en hand och bäras i det handtag som är inbyggt i suffletten.

Ett tips jag vill passa på att dela med mig av till den som ska montera ihop sin egen Cybex Balios S gäller hur man sätter fast suffletten. Det är egentligen mycket enkelt, men steget där sufflettfästena ska fästas vid sittdelsramen tog mig lite längre tid att klura ut än vad jag egentligen vill erkänna. Jag tyckte det var ruskigt svårt att få till. Tills jag kom på att det bästa är att passa in hela sufflettfästet innanför sittdelsklädseln och först därefter klämma fast fästet runt ramen. Då blev även denna del av monteringen enkel.

Cybex Balios S vanlig sittdel och ställbart fotstöd

Cybex Balios S med sittdel

Balios S har en vanlig sittdel. Det är alltså bara ryggstödet som fälls ned till liggläge. Sittdelen har en vanlig fempunktssele, där axel- och höftbanden sitter ihop vilket betyder att man måste lirka ur remmarna ur fästena för att kunna sätta i åkpåsar eller sittdynor. Jag tycker dock att det är förhållandevis enkelt att få ur remmarna ur axelfästena. Det tar inte lång tid att trä tillbaka dem heller. Själva selspännet är enkelt att använda och selremmarna kan klickas i individuellt.

Balios S har som vadderade kanter på sittdelen. De är lite lika de på sittdelen hos storasyskonet Cybex Priam Lux. Jag tycker det gör sittdelen mer ombonad och eftersom att kanterna är så mjuka så är de inte i vägen ens när större barn sitter i vagnen. Däremot får man se till att de ligger rätt när man har en åkpåse i Balios S, så det inte blir knöligt. Fotstödet på Cybex Balios S är ställbart. Det kan vinklas rakt ut, för att förlänga ligg- eller sittytan, samt vikas nedåt i två lägen. För att justera fotstödet trycker man in de två vita knapparna på båda sidorna om fotstödsleden. För att vika upp fotstödet behöver knapparna inte tryckas in. Det är bara att dra uppåt så klickar fotstödet i nästa läge. Fotstödet är enkelt att använda. Jag kan däremot möjligtvis sakna en kant på fotstödet, något för barnet att vila fötterna mot i sittläget.

Cybex Balios S knappar och spärrar

Lättanvända knappar

För att vinkla Balios S ryggstöd så fäller man ut den vita spärren på baksidan av sittdelen (1). Det finns inget större motstånd i denna spärr, så att vinkla ryggstödet görs med lätthet med en hand. Även handtaget kan med ett enhandsgrepp justeras i höjd. Mitt på handtagets undersida sitter en vit knapp som pressas inåt (2). När man har gjort det så kan man i flera steg höja handtaget drygt en decimeter upp jämfört med dess lägsta läge (3). På ovansidan av handtaget sitter den spärr som ska dras åt sidan för att chassit ska kunna fällas ihop.

Cybex Balios S liggläge och sittläge

Sittläge och så gott som plant liggläge

Oavsett om man har sittdelen vänd framåt eller bakåt på Cybex Balios S så kan ryggstödet vinklas i tre olika lägen. Ett sittläge som är svagt tillbakalutat, ett viloläge samt ett nästan men inte riktigt helt plant liggläge. Den svaga vinkling som finns på liggläget tycker jag är så knapp att jag inte skulle tveka inför att använda vagnen med en mjuklift i. Har man som jag barn födda på vintern så är lite högläge vid huvudet bara en effektiv behandling mot ständiga nästäppor.

Precis som med Balios M så upplevs även Balios S av en del ha lite för lutat läge på ryggstödet i sittläget. Det är olika om barn irriterar sig på detta eller om sittdelen funkar bra ändå. Vissa barn upplevs dock glida lite framåt av detta, vilket gör det extra viktigt att alltid använda selen.

Cybex Balios S lång sufflett med tittlucka och förlängning

Riktigt lång och riktigt bra sufflett

Något som är helt utan anmärkning är suffletten på Balios S. Och för mig betyder utan anmärkning att den är precis så som jag vill ha den. Suffletten kan ställas i flera olika lägen. När den är fullt utfälld så kan man vika ut en solkeps som har  så pass bra vinkel och längd att den faktiskt gör skillnad. Men man kan dessutom öppna upp suffletten med en dragkedja och dra fram den ett steg till. När suffletten är förlängd och har solkepsen ute kan jag inte se hur barnet någonsin skulle kunna lyckas få sol i ögonen.

I sufflettens förlängning finns också en kombinerad titt- och ventilationslucka. Lyckan utgörs av ett stycke tyg som viks under och under finns ett lager meshnät. Luckan hålls inte på plats med vare sig magnet eller kardborre, men funkar bra ändå. Under en promenad då det blåste väldigt friska vindar tyckte jag att jag såg en tendens till att luckan kunde fladdra upp, men det blev aldrig så. Sufflettyget är ganska tunt i sig men sufflettkonstruktionen känns stabil. Jag tycker att tyget även under vinterns blåst och vid minusgrader har räckt till väl för att hålla värmen i vagnen.

Välj en åkpåse som funkar med suffletten

Suffletten är fäst vid ryggstödets kant med hjälp av ett antal tryckknappar. Vill man trä en åkpåse över ryggstödet så kommer man irritera sig på att det glappar mellan sufflett och sittdel. Det funkar helt enkelt inte särskilt bra att gå med knapparna uppknäppta. Mitt tips då är att hitta en åkpåse som inte har en hel upphängningsficka som ska träs över ryggstödet. Välj istället en åkpåse som endast har en rem som dras på baksidan. Då kan man lossa knapparna, trä remmen runt ryggstödet och sen knäppa ihop allt igen. På så sätt får man en sufflett som sitter tight mot sittdelen och en åkpåse som inte glider. Win win!

Cybex Balios S fotbroms, swing away-bygel och fjädring

En närmare titt på detaljerna

Bromsen på Balios S är smidig att använda sig av. Oavsett om bromsen ska läggas i eller ur så kan man trycka nedåt med foten (1). Lika lätt att komma åt är knapparna för att lossa sittdelen från chassit. En vit knapp på vardera sida av sittdelen, och den kan tryckas in en i taget då de har den så kallade memory-funktionen (2).

Bygeln som medföljer Balios S kan tas loss helt, men den kan också bara öppnas upp på enda sidan och svingas ur vägen när man ska sätta i eller ta ur barnet ur vagnen (3). Fjädringen i Balios S är oväntat bra. För att vara en vagn av denna storlek så är det nog i princip den bästa fjädring jag stött på hittills. Kanske för att fjädring finns både baktill i chassit (4) och i framhjulen (5). Man kan faktiskt kalla det ett riktigt gung.

Smörj chassit för att slippa gnissel

Det är vanligt att man efter en tids användning, i synnerhet på vintern, kan höra lite missljud från fjädringen. Det kan dock enkelt smörjas bort, exempelvis med hjälp av siliconspray. Spraya rikligt in i fjädringen, tryck gärna ihop fjädringen några gånger som smörjmedlet sprids. Torka bort överflödet och förhoppningsvis är gnisslandet nu borta.

Cybex Balios S rymlig varukorg

Rymlig och lättåtkomlig varukorg

Varukorgen är rymlig och mycket enkelt att få tillgång till. Framtill på chassit finns vagnens inbyggda fotstöd och kör man med sittdelen vänd bakåt så går det att från det hållet lassa in riktigt stora föremål under Balios S. Jag har fått plats med en normalstor skötväska och en middagshandling i mataffären utan att drabbas av platsbrist.

Den bakre kanten av varukorgen hålls uppe av någon slags vajer och kan vikas inåt så att hela den bakre kanten försvinner. Detta är en funktion som kommer väl till användning när vagnen ska fällas ihop.

Cybex Balios S punkteringsfria däck

Punkteringsfria hjul med viss risk för att sten fastnar

Finns det någon miss som Cybex gjort i produktionen av Balios S så är det när man valde material till framhjulen. Dessa är så kallade EVA-hjul, ett material som utan tvekan rullar bra men där ytan har en förmåga att vara lite för porös. Därför fastnar det små och större stenar i hjulen efter en tids användning. Det hjälper om man borstar av framhjulen efter varje gång man har varit ute. Men även då finns det risk för att stenar kan gröpa hål i däcken. Om stenarna fastnar så kan det låta lite irriterande nästa gång man kör vagnen inomhus, exempelvis på klinkergolv i köpcentrum eller inne i matbutiker.

EVA-hjul är tyvärr så. Det är inget fel på dem utan det är så materialet funkar. Det gör ingen skillnad för funktionen när dessa små hål uppstår. Men rent estetiskt är det inte så kul. Varför man inte valde att göra framhjulen i samma material som bakhjulen, som är så kallade PU-hjul, vet jag inte. Kanske är det för att kunna pressa ned priset på vagnen? Bakhjulen fungerar i alla fall felfritt och i PU-material fastnar ingen sten alls. Alla fyra hjul är enkla att klicka av chassit och framhjulen går att låsa i fast läge.

Cybex Balios S ihopfälld framåtvänd

Cybex Balios S ihopfälld framåtvänd

Cybex Balios S kan fällas i ett stycke, med sittdelen på, oavsett hur sittdelen är vänd. Det är för mig en grundfunktion för att en vändbar sittvagn ska kunnas kallas riktigt smidig att fälla. Det extra momentet att vända sittdelen framåt när vagnen alltid körs bakåtvänd, eller att sittdelen måste lossas från chassit innan vagnen fälls ihop, det slipper jag gärna.

För att fälla Balios S så viker man först ihop sittdelen genom att använda samma spärr som när man vinklar ryggstödet till liggläget. Men istället för att fälla ryggstödet bakåt, så viker man det framåt. Sedan ska man dra den vita spärren på ovansidan av handtaget på åt sidan. Därefter trycker man in knappen för att justera handtaget och så ska man bestämt och med lite schwung  i rörelsen trycka handtaget nedåt. Då fälls hela vagnen ihop och chassit låser automatiskt ihop sig. Balios S är självstående ihopfälld.

Cybex Balios S ihopfälld bakåtvänd

Cybex Balios S ihopfälld bakåtvänd

När man kör Cybex Balios S med sittdelen vänd mot sig så ser ihopfällningsprocessen exakt likadan ut som när sittdelen är vänd framåt. Sittdelen viks först samman, handtaget pressas in och chassit fälls därefter ihop. Även hos de barnvagnar som kan fällas ihop med sittdelen bakåtvänd så brukar det ofta var så att vagnen blir aningen mindre med sittdelen framåtvänd. Med Balios S så tycker jag nästan att vagnen blir mer smidig när den fälls bakåtvänd. Sittdelen packas ihop lite mer kompakt på något vis. Också det ett stort plus.

Cybex Balios S låst chassit och varukorgen fastnar

Tänk på det här innan du fäller ihop Balios S

När det är dags att fälla upp vagnen igen så måste man lossa spärren som håller ihop chassit. Den sitter på insidan av vänster sida av chassit (1). För att ta loss den är det enklast att trycka ihop vagnen lite till och trä öglan över knoppen den klickat fast runt. Vill man bära runt på Balios S så går det. Det är inte en vagn man tar över axeln direkt, men ska den kånkas ut till bilen eller liknande så underlättar det ändå att det finns ett riktigt, inbyggt bärhandtag på undersidan av sittdelen (2).

Något som inte är ett problem när Cybex Balios S fälls framåtvänd, men som man bör tänka på när den fälls ihop bakåtvänd, är varukorgen. Vagnens fotstöd har en tendens att haka fast sig i varukorgen när man ska fälla Balios S med sittdelen vänd mot sig (3). Det går att sticka in handen där och fixa till det, men det är ett irriterande moment. Om man istället kommer ihåg att vika in varukorgens bakre kant innan vagnens fälls ihop så uppstår inte problem alls och uppfällning blir riktigt smidig (4).

Cybex Balios S rymlighet för barnen

Rymlig sittdel med gott om benutrymme

Cybex Balios S är godkänd för 17 kg i sittdelen och den viktgränsen är det bara mina två yngsta barn som fixar. Min ettåring sitter riktigt bra i sittdelen. Hon har gott om utrymme i sidorna, under suffletten och för benen – även när fotstödet är vågrätt positionerat. Enda gången jag inte varit helt nöjd med hur hon sitter i Balios S var när jag hade åkpåsen i sittdelen och ryggstödet i viloläge. Då upplevde jag det lite som att hon gled nedåt. Eller hade glidit nedåt, om det inte var för att hon givetvis hade selen på. Däremot har jag som sagt inte upplevt detta i sittläget.

Min fyraåring sitter även han bra i Balios S. Men då måste sittdelen vara framåtvänd så att han kan vila fötterna mot fotstödet på chassit. Sittdelens fotstöd är för hans del urvuxet för flera år sedan. Jag gillar att vagnen på detta sätt kan växa med barnet. Men jag kan tänka mig att det finns en mellanperiod innan det större barnet når hela vägen ned med fötterna som det blir till att sitta och dingla lite med benen. Fyraåringens huvud ligger ganska tight mot suffletten men än så länge kan den fällas upp och ned utan att slå i.

Cybex Balios S jämfört med Cybex Balios M

Vad är skillnaden mellan Cybex Balios S och Cybex Balios M?

Innan jag avslutar recensionen vill jag passa på att sammanfatta Balios S i jämförelse med Balios M, för att klara upp hur de olika vagnarna med så lika namn ändå skiljer sig åt. Cybex Balios M och S har alltså båda vändbara sittdelar. De har även separata liggdelar samt kan användas med babyskydd. Vagnarna blir kompakta när de fälls ihop. Balios M mäter ihopfälld med sittdelen på 83 x 59 x 39 cm. Balios S mäter 75 x 60 x 41 cm. Balios M har en ergonomisk sittdel, medan Balios S har en vanlig sittdel. För mer om vad det innebär rekommenderar jag mitt inlägg om vad skillnaden är mellan ergonomisk och vanlig sittdel.

Cybex Balios M kom sommaren 2015 och fanns då i en version med sufflett med heltäckande sidor. 2016 släpptes samma vagn men med andra färger på klädseln. 2017 släpptes versionen på bilden ovan, där suffletten har fönster i klarplast i sidorna. Balios M och Balios S har båda förlängningsbara suffletter, men hela förlängningsdelen i Balios Ms sufflett utgörs av mesthnät. Balios M har ingen märkbar fjädring i chassit och är ganska stum och stötig i körkänslan. Den är alltså inget för ojämna underlag men bra rull i stan och på andra släta ytor. Balios M har en mycket stor varukorg. Den blir liten när den fälls. Men ihopfällningen är lite mer invecklad, med en spärr på chassits mittstång. Balios S har mycket fjädring i chassit och en enkel ihopfällning. Balios M har skumfyllda, ganska hård hjul. Hjulen hos Balios S har mer stuns i sig, men det kan fastna grus i framhjulen.

Cybex Balios S körkänsla och användning

Härlig körkänsla och överraskande bra fjädring

Det absolut bästa med Cybex Balios S är körkänslan. Första promenaden jag tog så sajag tyst för mig själv ”wow” när jag kände fjädringen jobba. Den här vagnen kanske ser lite lagom klen ut. Men då lutar man sig luras kan jag meddela. Jag har kört Balios S i djup snö, och den förvånade mig genom att mycket sällan fastna. På grusvägar, elljusspår och andra slingor i skogen gungar sig Balios S över grus, sten och andra ojämnheter. Den känns aldrig stötig vare sig för barnet i vagnen eller för mig som håller i handtaget.

Rullet är dessutom riktigt bra och vagnen är lätt att styra. Den kan svängas runt sin egen axel och kräver aldrig någon större fysisk ansträngning för att ändra riktning. I stadsmiljö är Balios S en dröm att hantera. Så lätt manövrerar vagnen runt hörn och aldrig tar den upp mer plats än nödvändigt. Inledningsvis tyckte jag att handtaget kanske kändes på gränsen till för grovt i omkrets. Denna detalj gör vagnen värd att testköra om man har små händer misstänker jag, så man vet att greppet funkar utan att man får ont. Men för egen del var det en grej jag snabbt vande mig vid och nu inte tänker på längre.

Mitt omdöme av Cybex Balios S

Min ettåring har suttit och sovit otroligt bra i vagnen. Den mjuka körkänslan gör att hon slocknat omgående när det varit dags för en tupplur. Både jag och min man, som kör alla vagnar jag testar, har föredragit Balios S framför betydligt mer större och rejäla vagnar på våra långpromenader efter lunch då ettåringen ska sova middag. Att suffletten kan justeras i många olika steg gör att den aldrig täcker barnet mer än nödvändigt. Samtidigt som den effektivt kan skugga och en kall vinterdag med många minusgrader lyckas skärma av så att kylig luft inte gör det kallt inne i sittdelen. Mest av allt imponerar det att man får den här körkänslan, den här ihopfällningen och den här så välkonstruerade sittdelen för ett relativt lågt pris.

Om Cybex byter ut framhjulen till PU så skulle det inte längre finnas någonting kvar att anmärka på. Och trots hjulen så är jag mer än nöjd med Balios S. Så pass nöjd att jag i teorin skulle kunna tänka mig att ha denna vagn som min enda. Nu kommer jag väl aldrig ha ”bara” en barnvagn hemma hos mig. Men likväl kan jag fortfarande uppskatta en härligt mångsidig barnvagn när jag kör den. Och härlig och mångsidig är precis vad Cybex Balios S är.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Cybex Balios S hos: Babyland
Se pris för Cybex Balios S hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

76 kommentarer

Lisa 18 april, 2018 - 12:04

Vad rekommenderar du som endavagn till en lång 7-månaders bebis? Balios S eller Britax go?

Reply
Anna 18 april, 2018 - 14:23

Hej Lisa,
vilken bra fråga. Jag skulle kunna rekommendera båda faktiskt… Men jag tror jag skulle välja Balios S bara för att jag stör mig på att suffletten på Britax Go är alldeles för kort för min smak!
/Anna

Reply
Theodor 9 november, 2018 - 15:34

Kan man fälla ihop den även om man har saker i varukorgen. Eller måste man plocka ur det mesta först? Vi har en Emmaljunga viking idag och den kan jag låta det mesta ligga kvar i korgen vid ihopfällning, vilket är skönt när man åker bil mycket

Reply
Anna 11 november, 2018 - 16:55

Hej Theodor, mitt svar blir nog nja… Att ha typ regnskyddet kvar funkar men du kan inte ha varukorgen full på alls samma sätt som du kan med Viking.
/Anna

Reply
Lisa 18 april, 2018 - 16:06

Tack för svar! Om du ser till (grusätar)hjul, körkänsla och ”vagn för pengarna”? Blir det fortfarande Balios?

Reply
Anna 19 april, 2018 - 09:06

Hej, jo men faktiskt. Britax Go lider ju också av grusätarhjul tyvärr så ingen skillnad på den punkten.
/Anna

Reply
Lisa 19 april, 2018 - 07:40

Hej! Vilken vagn av Cybex Agis M-Air 3 och Baby joggar zip skulle du rekommendera som resevagn och bilvagn? Har inget starkt emot 3-hjulingar, vill ha en vagn som inte känns ranglig och har fullt liggläge med möjlighet till luftinsläpp i sufletten.

Reply
Anna 19 april, 2018 - 09:07

Hej Lisa, jag skulle nog valt Zip tror jag! Du får ett bättre liggläge i den eftersom att du kan fälla upp fotstödet, och så blir den mindre ihopfälld. Tycker inte den är ranglig och om jag minns rätt kan man ju öppna upp hela bakstycke och så är det meshnät där? Jag TROR att det är så, var några år sedan jag körde Zip!
/Anna

Reply
Cecilia wallgren 22 mars, 2020 - 13:39

Hej! Nu har ju den uppdaterade versionen av denna kommit ut, Cybex Balios S Lux. Har du hunnit testa den? Jag är så nyfiken om den är värd det nästan dubbla priset den kostar.

Reply
Anna 24 mars, 2020 - 10:47

Hej Cecilia, jag fick hem den igår så jag ska testa både Balios S Lux och Balios S 2-in-1. Priset är dock inte det dubbla utan ungefär detsamma, Balios S kostar ju bara mindre nu eftersom att de nya modellerna har släppts. När Balios S hade sin release för några år sedan så hade den typ samma nypris. Det här är skillnaden på Balios S och Balios S Lux enl Cybex:

Textilerna
Omgjord design på plastdelar som fotstöd och broms
Fällningsmekaniken har gjorts om och den är nu lättare att fälla
Selen har gjorts om
Liggdelen har fått ny textil och insida samt en vädringslucka i suffletten
Högre maxvikt
Lite hårdare fjädring

/Anna

Reply
Annica 7 april, 2020 - 20:07

Hej,

Går i tankar att byta ut min go next till en vagn som är smidigare fälld. Har inte något behov av liggdel framöver utan tänker mig en sittvagn. Vill dock gärna ha flera av funktionerna i go nexten som jag varit väldigt nöjd med (lite gung, att den funkar på olika underlag, stabil vagn, svängbara hjul etc.). Dottern är 16 månader, vill att vagnen ska funka hela ”vagnstiden” så det får inte vara för liten vagn heller.

Har kollat på balios s lux men även britax b motion 4 plus. Har du hunnit få någon känsla för den uppdaterade versionen av balios? Vore intressant att veta hur den uppdaterade versionen är jämfört med denna. Britaxen har väl några år på nacken, vet du när man kan förvänta sig en uppdatering på den?Vilken vagn skulle du rekommendera, finns det någon som möter hela önskelistan?

Reply
Anna 12 april, 2020 - 19:54

Hej Annica! I och med att du säger att du vill att vagnen ska funka hela vagnstiden så skulle jag i så fall rekommendera att välja en framåtvänd sittvagn. De har alltid en längre användningstid, tack vare rymligare sittdel/högre maxvikt eller en kombination av de två – jämfört med vändbara sittvagnar alltså.

Jag kör både Balios S Lux och Balios S 2-in-1 just nu, alltså de nya versionerna av Balios. Min treåring får precis plats i båda två, hon är typ 95 cm lång. Jag skulle säga att skillnaden mot gamla Balios S inte är så stor vad gäller hur den är att köra. De nya är lite mera stabila i chassit, lite mindre fjädring eller snarare lite mindre gung i fjädringen. Men så har de ju också en högre maxvikt (22 kg) så då brukar det krävas lite mer stabilitet. De är väldigt lättkörda och enkla att styra!

Inte hört något om en uppdatering av Britax B-Motion 4 Plus. Britax släpper nyheter i september vanligtvis, men sen brukar det dröja mot årets slut innan de nya vagnarna kommer så det kan bli en lång väntan i så fall.

En favorit hos många, mig inkluderad, för just lång användning är Baby Jogger City Mini GT. Nya GT 2 har fjädring och är riktigt härlig att köra!
/Anna

Zandra 24 juli, 2020 - 11:03

Joolz hub eller balios s??

Reply
Emma 20 april, 2018 - 06:48

Hur är Balios S jämfört med Easywalker Mosey? Vi har en Mosey men är sugen på nytt typ något som är lite bättre (varukorg t ex) men ändå med samma smidiga känsla…

Reply
Anna 24 april, 2018 - 22:18

Hej Emma, främsta skillnaden är nog körkänslan, Balios S har massa fjädring när Mosey har i princip ingen alls. Och, som du skriver, helt klart en större och mer lättåtkomlig varukorg!
/Anna

Reply
Linnea 23 april, 2018 - 13:32

Har en bugaboo Buffalo men behöver en smidig sittvagn med vanlig dock rymlig sits samt bra liggläge. Funderat lite på;
Easy Walker Mosey, cybex balios s, britax smiley 2 eller bugaboo bee?

Har du något tips? Vilken sittdel är rymligaste?

Reply
Anna 24 april, 2018 - 22:19

Hej, Britax Smile 2 går bort direkt, den är i en helt annan liga än de andra – mycket större ihopfälld men tyvärr också ganska liten sittdel. Mosey är väldigt rymlig och Bee likaså, kanske att de båda har lite högre ryggstöd än Balios S. Jag tror Mosey är den rymligaste sittdelen av de modellerna du nämner.
/Anna

Reply
Jenny 23 februari, 2020 - 21:32

Cybex Balions s eller bugaboo donkey? Har idag en donkey men är sugen att sälja pga sonen ej åker vagn, bara dottern på 10 månader åker. Skönare med en smidigare vagn. Ståbräda till sonen. Vilken skulle du välja?

Reply
Anna 24 februari, 2020 - 10:06

Hej Jenny!
Donkeyn är smidigare att köra med ståbräda, men Balios S men Cybex ståbräda funkar faktiskt bra. Har en kompis som haft den kombon och var nöjd med upplevelsen. Och Balios är ju absolut smidigare att fälla ihop, däremot är de ju lika bra uppfällda så där är det inte så stor skillnad!
/Anna

Reply
Natali 25 april, 2018 - 21:11

Hej!
Jag har letat efter en vändbar sitt vagn som är har allt som balios har. Men är lite osäker då jag tycker inte om hjulen ( för mig det är framhjulen . Jag hittade just en liknande vagn Baby Jogger City Tour Lux Sulky. Så som jag läser verkar dessa två vara lika? Vill ha en vagn som jag lätt kan röra mig med och kund fälla ihop och in i bilen. Vilka av de hade du rekommenderat? Har just nu en Emmaljunga Nxt 90 f som jag inte alls tycker om.

Reply
Anna 1 maj, 2018 - 18:59

Hej Natali!
Jag kör City Tour Lux nu också, recensionen kommer snart men är inte riktigt klar än. Den är väldigt smidig att köra och mycket lätt att fälla ihop och lyfta in i bilen. Däremot fixar den inte alls lite terräng, vilket Balios S gör, och den har ingen fjädring heller.
/Anna

Reply
Ingrid 8 juli, 2018 - 22:56

Läst din blogg med stor behållning senaste veckorna då jag letar en andravagn till vår 1-månaders. En lätt och smidig sak med fullt liggläga där jag tänkte ha en GB Cot to Go. Verkar vara en smidig sak och en mjuklift till är något jag ändå önskar mig. Hittar ej mått för sittdel på de flesta barnvagnar men det borde väl fungera? På denna sida står det även att den ska fungera med just Balios. https://www.naturalbabyshower.co.uk/products/gb-cot-to-go-cherry-red

Vi har en Britax Smile med Britax mjuklift samt Britax Primo babyskydd. Bor i lägenhet i stan utan bil. Lånar eller hyr bil då och då för utflykter eller ärenden. Insåg snabbt hur böktigt det är att ha all annan packning, vagnen o osv.

Tittat mig fördärvad. Inser att jag gärna vill ha en vändbar vagn. Annars hade Britax B Lite varit smidig eller ev GB Qbit Plus.

Funderar nu på BJ City Tour Lux eller denna Balios S. Ev Cybex Mios eller GB Maris. Vi åker oftar och hälsar på någon på landet än till köpcentrum om du förstår vad jag menar. Den bör alltså klara lite terräng. Därför verkar ju BJ inte var optimal. BJ har dock adaptrar för Britax babysskydd och är mindre. Vad skulle du råda mig till? Finns det någon annan nätt vagn jag inte har tänkt på som är vändbar med fullt liggläge som nyfödd kan åka i med mjuklift? GB Maris har jag inte sett mkt på svenska bloggar.

Det blev en lång fråga :O Du skriver så bra svar till alla. Hoppas att det inte blir för mycket. TACK på förhand!

Reply
Anna 10 juli, 2018 - 20:52

Hej Ingrid!
Intressant med GBs Cot to go. Det kan säkert stämma att den funka med Balios, GB och Cybex har ju samma ägare!

De vagnar jag skulle föreslå som både är smidiga i bilen och kan ha med bebis i mjuklift är Bugaboo Bee, BJ City Tour Lux, Cybex Balios S och sen skulle jag också tipsa om Easywalker Mosey och Joolz Hub! Balios S, Hub och Mosey är de som fixar mest terräng av de vagnar som finns i kategorin liten, vändbar med plant liggläge i sittdelen – vad jag kan komma på i alla fall. Sen beror det lite på din budget, Joolz Hub kostar ju typ som en Smile i nypris och är väldigt mkt vagn fast den blir relativt liten ihopfälld!
/Anna

Reply
Linnea 25 april, 2018 - 21:37

Tusen tack för svaret 🙂

Reply
Emilia 30 april, 2018 - 09:01

Hej!
Kan du rekommendera någon/några åkpåsar som passar till balios s, som har en sån rem du skrev om? Gärna någon där man kan ta av locket.
Vore supersnällt.
Mvh Emilia

Reply
Anna 1 maj, 2018 - 19:02

Hej Emilia!
Ja, om det ska vara en vinteråkpåse så kolla Najell Winter Cover, den är superhärlig och sitter superbra i Balios S. En ännu varmare som funkar i vagnen är BOZZ Lammskinnsåkpåse, men den kan du inte ta av locket på. Lite tunnare alternativ så finns Buppa Brand Softshell och även Geggamojas åkpåse!
/Anna

Reply
Hanna 14 maj, 2018 - 15:21

Hej!
Jag kör en Kronan duo/s, har en 10månaders bebis och är lite sugen på en lite nättare vagn att ha i bilen inför semestern. Jag har förälskat mig i Balios S men undrar om det egentligen är för liten skillnad på dessa (framförallt hopfälld). Vad tror du eller har du några andra bra alternativ?
/Hanna

Reply
Anna 15 maj, 2018 - 21:58

Hej Hanna, ja men jag tycker att det är skillnad. Framför allt är ju Balios S så mkt smidigare att fälla ihop. Jag tror den skulle kunna bli bra som komplement till en Kronan Duo/S!
/Anna

Reply
Kristin 28 maj, 2018 - 19:09

Hej!

Har du testat denna med ståbräda? Har en 5-månaders och en treåring som knappt åker vagn längre men som behöver vila benen ibland.

Reply
Anna 29 maj, 2018 - 23:54

Hej Kristin,
nej det har jag inte men min kompis har kört den med Cybex egen ståbräda och var väldigt nöjd med hur det funkade. Hennes fyraåring hade gott om utrymme på brädan!
/Anna

Reply
Nathalie 30 maj, 2018 - 11:55

Åh vilken bra recension!
Jag läser ofta dina recensioner. Jag är 180cm lång och äger just nu en Go big. Men jag är för lång för den. Slår i varukorgen och kan inte ta ut stegen. Riktigt trist med tanke på att jag hade en kronan duo s till första barnet. Den var helt suverän! Mycket bättre än denna. Trots kortare hantag enligt produktfakta…jaja. 🙂 nu till min fråga, är sugen på dennna ”balios s, för att go big tar jättestor plats i bilen. Hur är hantaget på den? Har man bra stegutrymme? Samt. Blir den mindre än go big ihopfälld? 🙂 Tack för svar!

Reply
Anna 1 juni, 2018 - 08:29

Hej,
ja det är ett minus med alla Go-vagnar från Britax, trots högt handtag så kommer man väldigt nära vagnen. Det är därför den inte heller funkar så bra ihop med ståbräda. Balios S har en annan vinkel på handtaget, jag tycker den ger mer stegutrymme för långa ben! Och ja, den blir mindre än Big ihopfälld, märkbart mindre.
/Anna

Reply
Olivia hortlund 6 juni, 2018 - 23:59

Hej Anna! Vilken superbra recension! Jag har en fråga, vi ska resa en del i sommar och vill ha en smidig vagn och jag har därför kollat på balios s. Min son blir 5 månader när vagnen ska användas och jag skulle gärna inte köpa liggdelen. Tror du att sittdelen funkar med en ivoni sittdyna till en bebis? Eller skulle du köpa mjuklift? Tacksam för svar

Reply
Anna 8 juni, 2018 - 23:53

Hej Olivia!
Jag tror absolut inte du behöver liggdelen till din son. Liggläget på sittdelen är ju väldigt bra. Ta en Inovi Dyna i så kommer det funka alldeles utmärkt att rulla honom i Balios S med sittdel i vilo- och liggläge. Hoppas ni blir nöjda med vagnen!
/Anna

Reply
Jennifer 20 juni, 2018 - 20:27

Hej! Jag har idag ett bee3 å en buffel men känner att jag vill ha en vagn som täcker båda
Tror du denna skulle kunna minska mitt vagnförråd
Att man klarar si lika bra med balios s som buffel?

Eller ska man behålla buffel? Bor i city å rör mig mest här å kommunalt

Samt om man ställer bee mot balios
Vilken är mest värd å ha?

Reply
Anna 22 juni, 2018 - 03:46

Hej Jennifer!
Jag har kört Balios S på vintern och det gick okej men den kommer aldrig fixa snö och terräng som Buffalon gör. Så det beror på hur du tror att den kommer räcka för dig i vinter. Annars så absolut, den täcker absolut Buffalo och Bee bra tycker jag! Fixar mkt mer terräng än Bee gör!
/Anna

Reply
Pernilla 21 juni, 2018 - 20:55

Hej! VI har idag en Uppababy Vista 2017 men börjar fundera på att byta då våran Vista börjat låta och kännas allmänt ostadig, efter fyra månader :/. Men vilken vagn skulle du rekomendera utav Cybex Balios S och Joolz Hub? Vår son är snart 5 månader. Vi ska även resa till Australien när sonen är 10 månader, vilken tror du funkar bäst att ha med sig på den resan? 🙂 Tack för grymma recensioner!

Reply
Anna 22 juni, 2018 - 03:41

Hej Pernilla,
vad tråkigt med er Vista! Och lite konstigt, den ska absolut hålla i längre än fyra månader. Har du kontaktat din återförsäljare? Gör det, kan ju vara så att chassit kan lagas eller rent utav måste reklameras!

Jag skulle välja Hub. Men jag är kanske lite påverkad av att den vagnen är senast inkommen så det är den jag är mest ”nykär” i, haha. Men jag tycker också att den är lite mer påkostad i detaljer och körkänsla, och det är ju iofs inte så konstigt med tanke på att den kostar mer än Balios S. Men Balios S är ju på inget sett dålig. Båda vagnarna är smidiga att fälla ihop i ett stycke, så det är hugget som stucket. Balios S har lite längre sufflett och större varukorg, men Hub har bättre rull och en annan känsla i chassit. Gillar du stabila vagnar så tror jag du skulle gilla Hub mer!
/Anna

Reply
Ingrid 11 juli, 2018 - 22:18

Åhh! Stor tack för svar!

Fått hem Cot to Go nu o den är verkligen smidig. Den borde de skicka till dig för påseende. Synd att du inte har ngn lämplig bebis som kan prova den just nu 😉

Med en liggdel som fälls ihop smidigt på vagnen är behovet av Cot to Go dock inte lika stort. Enda sättet är ju att prova. Bor i Gbg en ändå är det svårt att prova saker IRL. Det beheöver e-handeln jobbar på. Åtminstonde i de stora städerna. Att känna på varorna om man vill och sedan beställa hem smidigt alt väldigt smidig returprocess. Big Baby är en stor besvikelse när det kommer till märken. De har bara de allra vanligaste.

Priset är inte viktigast. Vår Smile köpte jag begagnat. VI har lagt förhållandevis lite pengar på barnsaker. Det enda jag inte gillar att betala för är märket 😉

Kollade på Mosey i Jollyrooms Showroom. Helt klart bra att köra. Skulle inte vilja ha den lilla i enbart mjuklift Cot to Go i den i dagsläget. Kändes för rangligt. Tror du att det är bättra i Balios och Hub? Eller så får jag bara använda liggdel. De blir ändå smidigare än Smile.

Hub ser mkt intressant ut! Väldigt snygg! Mindre men det verkar ändå som att Balios går bättre i terräng. Inväntar din jämförelse mellan Balios och Hub som jag såg att du jobbade på. Sådana jämförelser är så bra!

Tack igen för ditt svar och en bra blogg!

Reply
Ingrid 11 juli, 2018 - 22:46

Man kan förresten ha Cot to Go i t ex Qbit+ bakåtvänd. Qbit+ verkar dock som mer av en resevagn. Ej för terräng, hit och dit. Eller vad säger du?

Reply
Ingrid 9 augusti, 2018 - 15:53

Har nu kört Balios S ett tag som resevagn/bilvagn. Valde mellan den o Hub. Provkörde Hub i butik och det är helt klart en bra vagn. Jag stödde mig på att Hubs hantag tar i både mark och däck om man inte är försiktig. Balios är också ngt enklare att fälla. Känns helt klart att det är en billigare Hub men påverkar enbart känsla, ej funktion.

Slutade med att jag köpte liggdelen till. Känns alldeles för instabilt med mjuklift men det går. Beror på hur man vill anvnända vagen. Jag kör i terräng en del.

Reply
Anna 14 september, 2018 - 09:09

Hej!

Tack för en detaljerad recension! Ser att det finns hjul att köpa separat till Cybex Priam, vet du om de passar till Balios S också?

Hälsningar Anna

Reply
Anna 14 september, 2018 - 09:33

Hej Anna,
nej i nuläget finns inga andra hjul för Balios S vad jag vet. Men Cybex (och typ alla andra stora barnvagnsmärken) presenterar sina nyheter för 2019 på en mässa i Tyskland om en vecka, jag ska dit och ska självklart träffa Cybex där så håll tummarna för att de säger något om hjulen då!
/Anna

Reply
Cecilia 9 april, 2019 - 18:43

Hej!
Har Cybex bytt ut framhjulen?

Reply
Anna 9 april, 2019 - 22:28

Hej Cecilia, nej det har de inte gjort.
/Anna

Reply
Frida 30 september, 2018 - 16:37

Hej! Jag har en britax smile 2 nu men funderar på att byta mot den cybex balios s, är det värt det? Fungerar den bra att köra i snön?

Reply
Anna 4 oktober, 2018 - 22:55

Hej,
kanske inte riktigt lika bra, det skulle jag inte säga. Men jag körde Balios S en hel del i snö i vintras och tog mig alltid fram!
/Anna

Reply
Emelie 5 januari, 2019 - 21:56

Hej,

Har du testat ståbräda till denna vagnen? Det känns som att det kommer bli svårt att ha det stora barnen ståendes, får det ens plats?

MVH Emelie

Reply
Anna 6 januari, 2019 - 11:10

Hej Emelie, jag själv körde den aldrig med ståbräda men en vän till mig körde den mycket med Cybex egen ståbräda på och tyckte det funkade jättebra. Jag såg bilder och det såg ut att finnas helt okej med utrymme för storasyskonet!
/Anna

Reply
Kajsa 13 januari, 2019 - 21:17

Hej Anna,
Tack för superbra recension!
Hur lutat är sittläget? Hade en go next som jag var tvungen att sälja för bebis vill sitta upp ordentligt och sittläget i go next är mer liggande än sittande tycker jag. Är det bailos s mer upprätt så att barnet sitter upp ordentligt mer som i en Buffalo? Vet du hur sittläget är i baby jogger city premier? Har en superviking nu som bebis gillar men jag tycker är så klumpig. Tusen tack på förhand för din hjälp!

Reply
Anna 15 januari, 2019 - 21:39

Hej Kajsa, jag tycker nog att det är mindre lutat än på Next, men har man ett barn som verkligen vill sitta helt upprätt så lär barnet inte bli helt nöjd i en Balios S. Så inte samma sorts upprätt sittläge som i Buffalo, och de mest upprätta lägena får man oftast – men inte alltid – i just ergonomiska sittdelar. (Balios M är ett undantag.) Vill du ha liten och smidig vagn med väldigt upprätt ryggstöd så kan jag tipsa om Easywalker Mosey! Premier har också ett lätt tillbakalutat läge som jag minns det.
/Anna

Reply
Julie 26 januari, 2019 - 15:53

Hei! Hva ville du valgt, bj city premier, eller balios s? Takk for utrolig bra info om vogner og utstyr:)

Reply
Anna 28 januari, 2019 - 09:49

Hej Julie,
det beror lite på vad som är viktigast! Vill jag ha en ganska lättkörd och smidig vagn så skulle jag välja Balios S, men väger det tyngre att sittdelen både utrymmesmässigt och viktmässigt ska ta ett stort barn – och om vagnen ska vara lite mer rejäl och stabil – då skulle jag välja Premier!
/Anna

Reply
Carolina 30 januari, 2019 - 20:58

Hej! Jag har förstått att det behövs en adapter för att fästa babyskydd på Cybex Balios S. Vet du vilka babyskydd förutom Cybex egna som är kompatibla då? Hur är det t.ex. med babyskydd från Maxi Cosi, BeSafe eller Britax?

Jag tänkte känna och klämma lite på barnvagnar till helgen, men hittills har jag letat fram Cybex Balios S, Britax Smile 2 och Britax B-motion 4 plus som tänkbara modeller. Är det någon av dessa som är bättre eller sämre än de andra? Jag är ute efter en vagn som tål lätt terräng (typ grusstigar), men ändå är smidig att packa in i bilen och som inte behöver bytas ut mot något annat efter bara något år.

Reply
Anna 31 januari, 2019 - 09:34

Hej Carolina!
De adaptrar som hör till Balios S funkar ihop med babyskydd från Cybex, Maxi Cosi och BeSafe. Inte exakt alla modeller från märkena, men de vanligaste modellerna av babyskydd är kompatibla (tex Cabriofix, Rock, Pebble från Maxi Cosi och iZi Go samt iZI Go Modular från BeSafe). Så vitt jag känner till så har Cybex i nuläget ingen adapter för Britax babyskydd.

Jag skulle personligen välja bort B-Motion 4 Plus eftersom att den vagnen inte är vändbar, och jag tycker det är viktigt att kunna ha sin bebis vänd mot sig även i sittdelen. Av Smile och Balios S skulle jag säga att de inte är heeelt olika, men inte helt lika heller förstås. Smile fixar mer snö och terräng men är betydligt tyngre och klumpigare ihopfälld. Balios S är riktigt smidig ihopfälld och har fjädring, men är inte lika robust och tålig som Smile. Både funkar i minst 2-3 år, lite beroende av hur stort/långt barn man har.
/Anna

Reply
Elin 31 augusti, 2019 - 21:25

Hej, jag har en följdfråga – vet du om Maxi Cosi Citi funkar med adapter på Balios S?
Tusen tack för hjälpen!

Reply
Anna 2 september, 2019 - 10:05

Hej Elin,
det vet jag tyvärr inte. Men det är ju vanligt att Citi inte funkar på samma adapter… Kolla med Cybex, de brukar svara snabbt om man mailar dem på Facebook t.ex.!
/Anna

Reply
Bella 12 februari, 2019 - 14:54

Hej anna! Skrev en kommentar igår men den verkar ha försvunnit.

Jag har precis sålt vår älskade donkey då vi helt enkelt inte använder vagn så mycket längre. Men lillen är ju ändå liten och i behov av en vagn då och då. Framförallt sover han i den om vi är iväg. Vi tar väl enstaka barnvagnpromenader med men inte i terräng. Har en kobbe som bilvagn men vill ha en mer ordentlig vardagsvagn. Va inne på BJ City GT mini men tyckte den kändes otroligt klumpig. Fick nyss upp ögonen för balios s. Tror du den kan fungera som en vagn efter donkeyn, ska kunna användas i några år iaf tänker jag när man är i behov av en vagn för promenader, sovstunder osv.
Vill att den ska vara smidig, rymlig för barnen och skön i körkänslan som bugaboo.
Tacksam för svar 🙂

Reply
Anna 17 februari, 2019 - 11:07

Hej!
Den försvann inte, men jag har en funktion på bloggen att kommentarer måste godkännas innan de publiceras. Dels så jag kan radera bort allt spam (och det är väldigt mycket), dels så jag inte missar att svara på en kommentar. Har man kommenterat flera gånger tidigare och fått alla sina kommentarer ”godkända” så verkar det dock som att Wordpress litar på avsändaren och publicerar direkt. Bara som info!

Så till din fråga. Jag tycker egentligen inte att någon vagn har samma rull som en Bugaboo, men jag var väldigt nöjd med Balios S. Men det är nästan så jag skulle tro att du skulle gilla Joolz Hub ännu mer? Den har precis det där lätta glidet som Donkeyn har, samtidigt som den är väldigt smidig och har ett högt ryggstöd med gott m utrymme. Har en recension av den här: https://ombarnvagnar.com/2018/06/joolz-hub/
/Anna

Reply
Karin 11 september, 2019 - 09:34

Hej! Ser dina ovanstående tips om åkpåse till denna vagn, vet du om det kommit någon mer åkpåse som går att fästa stabilt? Tänker dessutom att många påsar kommer upplevas stora i sittdelen? (Vinter i södra Sverige så behövs ingen supertjock men gärna stå emot lite vind och fukt)

Reply
Anna 15 september, 2019 - 21:37

Hej Karin, har inte kört vagnen mer och därmed inte heller testat fler åkpåsar i den. Men med hjälp av vanthållare (https://ombarnvagnar.com/2016/11/sag-stopp-till-glidande-akpasar/) så borde du på något sätt kunna få de flesta åkpåsar att sitta bra!
/Anna

Reply
Celia 7 februari, 2020 - 17:24

Hej.
Jag har sett att det verkar kommit en uppdatering på Balios s som dom kallar balios s lux. Vet du vad dom uppdaterat på den?

Reply
Anna 7 februari, 2020 - 18:56

Hej Celia, ja det vet jag! I grunden är Cybex Balios S Lux samma som gamla Balios S, men nu kommer Balios S också finns i en 2-in-1 version som har en ergonomisk sittdel. Det som uppdaterats i övrigt på Balios S Lux är följande:

– Textilerna
– Omgjord design på plastdelar som fotstöd och broms
– Fällningsmekaniken har gjorts om och den är nu lättare att fälla
– Selen har gjorts om
– Liggdelen har fått ny textil och insida samt en vädringslucka i suffletten

/Anna

Reply
Zandra 24 juli, 2020 - 11:07

Joolz hub eller Balios S?
Vilken ska jag välja
Har idag Donkey2 samt babyjogger city elite.

Reply
Anna 31 juli, 2020 - 09:37

Hej Zandra,
svårt att svara på då det beror på så många olika funktioner. Hur stort/gammalt är barnet, hur ska vagnen användas, vilka funktioner är viktigast för dig osv!
/Anna

Reply
Annica 18 april, 2020 - 08:59

Tack snälla för svaret! En sista fråga om nya balios s lux, har du märkt någon skillnad på framhjulen? Är det fortfarande så att det fastnar massa grus eller har cybex förbättrat dem?

Har provat både balios s och britax b-motion 4 nu. Balios är nog som du säger i minsta laget men hade fantastiskt till o h var lättkörd. Britaxen fick jag ingen bra känsla av, kändes trög jämfört med den vi har idag. Babyjoggern du tipsade om finns inte i affärerna här omkring tyvärr. Hur är Thule spring jämfört med dessa? Rull, stabilitet, storlek etc. Känns spännande på pappret och jag gillar idén med 3d-fällning så den blir smalare. Finns tyvärr inte heller att provköra så det kan bli så att man får köpa och hoppas att man gillar den sen.

Reply
Evelyn gonzalez 7 juni, 2020 - 10:48

Hej! Bor i stan promenerar mycket. Ergononisk sittdel på viking ligger mitt dotter obekvämt när hon ska sova. Funderar på britax smile 3 eller cybex balios s lux vilken skulle du rekomendera har svårt att bestämma mig.

Reply
Anna 7 juni, 2020 - 18:34

Hej Evelyn!
Det är två ändå rätt olika vagnar skulle jag säga, Smile III funkar lite bättre året om så ska den hålla även för vinter och eventuell snö, eller köras i terräng ibland, då är den bättre. Men vill du ha en som fixar stan lätt och lite enklare terräng, men också lätt kan fälls ihop i ett stycke – då ska du välja Balios S Lux!
/Anna

Reply
Lisa 22 juni, 2020 - 22:41

Hej, vi har idag en Emmaljunga super viking som vi verkligen tycker om men som tar för stor plats i vår bil nu till sommaren. Vi är sugna på en Balios S 2in1 då vi idag har Cybex babyskydd. Är Balios s som du gjort review på, samma som den i Balios s 2in1? Och, kan du ge exakta mått på ihopfälld Balios s 2in1? Jag hittar nämligen olika online.. Tack för en härlig blogg! Vänligen Lisa och Sally 3 månader

Reply
Anna 23 juni, 2020 - 09:10

Hej Lisa,
i det här inlägget jämfört jag alla olika versioner av Balios med varandra, och där finns också länkare vidare till respektive recension: https://ombarnvagnar.com/2020/04/allt-om-cybex-balios/
Alla mått jag har finns inkluderade i recensionerna!
/Anna

Reply
Lisa 25 juli, 2020 - 10:08

Hej, tack för en så utförlig recension!
Jag har idag en Britax smile 2 till min 6 mån bebis, är jättenöjd med den. Dock bor vi 3 trappor upp utan hiss och just nu funkar det att ta sittdelen med bebis i, och sen springa ner och hämta chassit, men det är ju inte hållbart i längden. Tror du Balios S såpass smidig att man lätt kan konka den upp och ner för trapporna med en bebis på höften? Tyngden är inga problem, tänker mer på om den är för otymplig. Och tror du den skulle räcka som enda vagn, även om man kör på grusvägar av och till?
Tack på förhand.

Reply
Ingrid 28 november, 2020 - 15:47

För alla som läser här kan jag meddela att detta stämmer för oss med normalstor en 2,5 åring.

”Min fyraåring sitter även han bra i Balios S. Men då måste sittdelen vara framåtvänd så att han kan vila fötterna mot fotstödet på chassit. Sittdelens fotstöd är för hans del urvuxet för flera år sedan. Jag gillar att vagnen på detta sätt kan växa med barnet. Men jag kan tänka mig att det finns en mellanperiod innan det större barnet når hela vägen ned med fötterna som det blir till att sitta och dingla lite med benen. Fyraåringens huvud ligger ganska tight mot suffletten men än så länge kan den fällas upp och ned utan att slå i.”

Reply
Hanna 6 januari, 2021 - 07:31

Hej! Jag har en Balios S (sittvagn) köpt hösten 2019 och skulle behöva köpa till en liggdel eftersom vi ska ha tillökning i maj/juni. Vet du vilka av cybex liggdelar som passar? Tycker det är svårt att läsa sig till.

Reply
Anna 8 januari, 2021 - 10:26

Hej Hanna, bra fråga och något jag inte riktigt tänkt på tidigare, hur det ser ut med vilka liggdelar som funkar till vissa chassin. Är rätt säker på att Priam har sina egna fästen. Men jag gissar att även de andra Balios och Talos kan ha unika lösningar. Så jag _tror_ du måste ha specifikt Balios S-liggdelen.
/Anna

Reply
anna 16 augusti, 2021 - 19:12

jag har nyligen köpt en cybex balios s. står och tittar på liggvagnen just nu. på baksidan finns det en del i ”mesh” tyg för att barnet ska få mer luft när det är varmt ute. men när jag fäller upp den trillar den ner igen. finns inget ställe man kan ”fästa” suffletten på så att den håller sig uppe? hur gör man för att få den att håla sig uppe? tacksam för svar från den som kanske vet. annafransson1234@gmail.com

Reply
Anna 27 augusti, 2021 - 13:04

Hej Anna,
hm, jag har aldrig testat liggdelen till Balios S, tror bara jag sett den i butik. Är det en vädringslucka i suffletten alltså? Går det inte bara att dra den hela vägen upp över bågen, så det blir lite tight och den håller sig fast? Har tyvärr ingen mer konkret hjälp då jag inte känt på den liggdelen någon gång.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar