Bjällra Multibag

av Anna
bjallraofsweden

Under slutet av vintern och början på våren har jag testat en produkt som jag för första gången fick nys om på Barn & Baby-mässan i höstas. Denna Bjällra Multibag är en åkpåse, ett babynest och ett överdrag för bärsele i ett. Bara det faktum att man kan använda samma pryl för flera ändamål är en sak jag verkligen gillar, vi bor ganska trångt och inte riktigt har utrymme för att förvara saker i onödan. Babynestet är inte så djupt men smidigt, vilket gör att det kan användas även i barnvagnens liggdel såväl som i sängen eller på soffan. För den nyfödda kan en liggdel blir väldigt stor och ödslig, jag har rullat filtar runt liggdelens innerkanter tidigare men ett babynest är en enklare lösning. Som åkpåse är Bjällra Multibag faktiskt perfekt för liggdel, man behöver inte rulla upp fotändan utan den har passat perfekt i de liggdelar jag testat den i (Bugaboo Donkey, Brio Go Next, EL Super Viking). Åkpåsens baksida är sedan det som utgör madrassen inuti babynestet, och det finns en liten nackkudde som man fäster i åkpåsen om man vill att bebis huvud ska ha lite extra support.

Bjällra Multibag är kanske inte den varmaste åkpåsen men kompletterat med liggdelslock så funkar den även under kalla vintern, annars tycker jag den varit perfekt för vädret i slutet av vintern och början av våren. Pälskanten är för övrigt avtagbar, och om man som jag har en bebis som inte alltid gillar att åka vagn utan tillbringar en hel del tid i selen, då är det skönt att inte behöva packa med selöverdraget utan kunna dra av åkpåsens lock och spänna fast det utanpå selen. Locket har nämligen två små spännen som gör att man kan fästa det i selen eller i sina kläder. Det finns även en liten luva med som täcker bebis huvud och funkar bra mot snö och lättare regn.

Hur Bjällra Multibag funkar för större barn eller i sittdel får jag återkomma om, men för den lilla bebisen som åker liggdel och ibland vill bli buren i selen så tycker jag att den är riktigt smart. 

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Hanna 3 maj, 2014 - 20:20

Hej!

Jag undrar om du kommer att testa Emmaljunga Super Nitro och skriva en recension? Vad tycker du om den vagnen?

Vad är skillnad på en sittvagn och en sulky? Vad behöver man när barnet börjar bli runt 6 månader, klarar man sig med bara en sulky på vintern?

Du är en Brio fantast, men vilken Emmaljunga vagn gillar du bäst (förutom Super Viking)? Varför gillar du Brio bättre i överlag mot EL?

Tack för en bra blogg och hoppas du orkar svara på alla mina frågor 🙂

Reply
Anna 3 maj, 2014 - 20:44

Hej Hanna!
I nuläget finns det tyvärr inga planer på att testa Super Nitro, nästa EL jag kör blir troligtvis Double Viking. Kan inte säga så mycket om Super Nitro alls iom att jag inte har någon egen erfarenhet av den.

Vissa sulkys klarar vinterväglag och andra inte, Kronans Sulky kan du ju t.ex. sätta stora terränghjul på den den fixar det. Jag har kört Brio Spin på vintern, det var dock en halvrolig erfarenhet. Jag gillar vändbara vagnar så för min del är sulkys något so jag tycker kan vara intressant när mina barn är 1,5-2 år gamla somt tidigast.

Jag har inte kört andra EL-vagnar utom Super Viking och så Nitro City en kort period! Varför jag gillar Brio mer är svårt att svara på, deras vagnar har rent utseendemässigt tilltalat mig bättre och så är jag ju lite kär i Go, som verkligen är Brios bästa vagn!
/Anna

Reply
Hanna 14 november, 2014 - 12:29

Hej
Jag är intresserad av denna multibag.
frågor:
Är den för liten för ett barn större än 6 månader tror du?
Kombinerat med liggdelslock blir det varmt skriver du, räcker det med fleeceoverall på barnet då eller behövs overall (tjock)?
Tror du bärskyddet funkar utanpå en bärsjal?
Tack på förhand!

Reply
Anna 16 november, 2014 - 21:20

Hej Hanna!
Nej den funkar nog upp till cirka ett år, men jag tycker nog att den mest är till för mindre barn, alltså första halvåret typ. Hur mycket kläder som behövs på barnet beror ju helt på hur kallt det är ute och vilken sorts vinter det är. Är det runt nollgradigt så räcker det med fleeceoverall i åkpåsen, definitivt.
Ja, jag tror det? Det ska ju knipsas fast så det borde gå att få fast även på en sjal, men jag har inte testat själv så det är bara min gissning!
/Anna

Reply
Bjällra of Sweden Åkpåse 15 mars, 2018 - 15:31

[…] fyra år sedan skrev jag om Bjällra Multibag och sedan dess har mycket hänt med utbudet hos Bjällra of Sweden. Deras nya modell av åkpåse […]

Reply

Lämna en kommentar